20 September 2008

17 September 2008

Isu Azan : Siapa Sebenarnya Pembohong Besar??


EXCO Selangor, Teresa Kok, kelihatan berbelit-belit dalam isu memorandum meminta diperlahankan laungan azan di Puchong.

Pada mulanya beliau mendakwa tiada sebarang memorandum yang diketahuinya atau yang didalanginya mengenai isu ini.

Beliau memanggil Ketua Pembangkang, Datuk Seri Dr. Mohamad Khir Toyo dan ADUN Serdang, Datuk Satim Diman sebagai berniat jahat.

Beliau juga menulis, "Saya minta pemberita yang menanya komen saya tersebut untuk minta surat yang dikatakan ditulis oleh saya daripada Satim, tetapi pembantu Satim gagal menunjukkan bukti tersebut kepada pemberita akhbar Bahasa Malaysia tersebut.


Kegagalan menunjukkan bukti tersebut menunjukkan kesemua tuduhan yang disebarkan dalam email dan pemimpin UMNO Selangor tersebut merupakan pembohongan yang besar."

Malangnya dalam tulisan yang sama beliau mengakui pejabatnya ada menerima memorandum tersebut dan menurunkan cop penerimaan atas memorandum yang dialamatkan kepada Datuk Satim.

Jika sudah diketahui ada memorandum tersebut mengapa masih menulis Dr. Khir dan Satim sebagai pembohong?

Tindakan Teresa Kok memberi penjelasan yang berbelit-belit ini menimbulkan curiga kepada kita adakah beliau cuba mencuci tangan atas kerja-kerja yang didalanginya.

Ini bukan kali pertama Teresa mislead (menyesatkan) orang ramai. Ramai yang masih ingat bagaimana beliau membuat heboh satu negara kononnya seorang wanita warganegara China diarahkan menjalani ketuk ketampi bogel.

Beliau menjadikan isu politik besar seolah-olah Polis Malaysia berbangsa Melayu menyalahguna kuasa dan bersikap perkauman kerana tahanan tersebut berbangsa Cina.

Apabila diadakan siasatan dan terbukti orang kena tahan tersebut berbangsa Melayu dan ia merupakan prosedur biasa tahanan yang disyaki dalam kes dadah, Teresa bukan sahaja tidak meminta maaf malah buat bodoh seribu bahasa.

Hari ini kerajaan Malaysia disaman oleh wanita tersebut. Apakah Teressa akan membayar saman malu tersebut nanti

Rakyat Tidak Akan Lupa Sejarah Pembohongan Terbesar 16 September

Akhirnya terjawab sudah tarikh 16 September yang dicanangkan sebagai bermulanya sejarah Malaysia Baru di bawah pemerintahan Pakatan Rakyat hanyalah satu sejarah dongeng dan pembohongan terbesar buat rakyat di negara ini.

Hari ini terbukti Penasihat Parti Keadilan Rakyat (PKR), Datuk Seri Anwar Ibrahim bukan sahaja mengajar pengikutnya menipu malah tidak bertanggungjawab dengan mewujudkan suasana yang tidak tenteram semata-mata bagi menjayakan angan-angan tingginya.

Ahli Parlimen Muar yang juga Ketua Pemuda UMNO Johor, YB Razali Ibrahim berkata walaupun ia tidak menjadi sejarah tetapi bagi seluruh rakyat ia akan tetap dingati sebagai satu sejarah pembohongan terbesar.

Justeru beliau berkata mulai hari ini semua pihak perlu memberi tumpuan terhadap kerja masing-masing daripada membuang masa membicarakan isu berkenaan yang sebenarnya tidak membawa apa-apa perubahan kepada negara.

"Seperti yang dinyatakan oleh pelbagai pihak sebelum ini, tindakan tidak bertanggungjawab

Anwar ini bukan sahaja membuang masa rakyat, penipuan terhadap penyokong, malah menyebabkan timbul pelbagai persepsi negatif terhadap negara.

"Ini termasuklah kedudukan kerajaan sehingga mengundang risiko ketidakyakinan para pelabur luar untuk melabur di negara ini yang akhinya menjurus kepada ketidakseimbangan pasaran ekonomi semasa.

"Sepatutnya dalam tempoh negara yang baru selesai membentangkan belanjawan, adalah lebih baik sekiranya semua pihak bersatu membicarakan bagaimanakah untuk melaksanakan belanjawaan terbabit untuk diagihkan kepda saluran yang sepatutnya untuk menjana ekonomi ke tahap yang lebih baik", katanya kepada laman webPemuda di sini, hari ini.

Hari ini, 16 September 2008 merupakan sasaran Anwar untuk membentuk kerajaan baru dengan kemasukan Ahli Parlimen Barisan Nasional ke dalam pembangkang.

Sejurus pilihan raya umum lalu, Anwar dengan megah dan bongkak menyatakan bahawa Pakatan Rakyat akan membentuk kerajaan pada 31 Ogos 2008, namun kemudiannya berubah kepada 16 September.

Ditanya adakah Penasihat PKR itu perlu memohon maaf kepada rakyat Malaysia, Razali berkata apa jua bentuk hukuman dan tindakan yang perlu dikenakan terhadap Anwar biarlah rakyat sendiri yang menentukan.

"Bagi kita, apa yang penting sekarang adalah untuk meneruskan kerja dan tanggungjawab terhadap rakyat dan negara", ujarnya.

Berhubung tindakan Anwar untuk mengadakan pertemuan dengan Perdana Menteri, Datuk Seri Abdullah Ahmad Badawi kononnya sebagai rundingan untuk mengambil alih kerajaan secara aman, beliau berkata tindakan tersebut merupakan satu lagi pembohongan Penasihat PKR itu.

"Ini adalah untuk menutup malu selain menimbulkan persepsi baru terhadap angan-angannya untuk menubuhkan kerajaan baru", katanya.

03 September 2008

Merdeka, Komunis Dan Malaysia


Anwar Ibrahim menyarankan supaya 16 September dijadikan cuti umum dan diraikan bukannya 31 Ogos. Lim Guan Eng pantas menyambut dengan mengisytiharkan Pulau Pinang akan bercuti tahun hadapan pada 16 September.

Mengapa usaha meraikan pembentukan Malaysia pada 16 September lebih penting dan besar berbanding hari pegisytiharan kemerdekaan pada 31 Ogos bagi Pakatan Rakyat terutamanya DAP?

Mereka mahukan peritiwa ini diingat lebih baik kerana ia akan memadamkan perjuangan para pejuang Melayu dan bumiputera borneo yang berjuang untuk mendapatkan kemerdekaan tanah Melayu dan borneo.

Setiap kali meraikan hari kemerdekaan kita akan mengulangi sejarah perjuangan lampau seperti Tok Janggut, Mat Kilau, Datuk Bahaman, Mat saleh, Dol Said, Rentap dan ramai lagi.

DAP sebagai cauvinis Cina lebih mahu mengingati hari pembentukan Malaysia pada 16 september kerana ia turut membabitkan peranan Parti Tindakan Rakyat (PAP) Singapura.
Inilah yang mahu diuar-uarkan oleh DAP bahawa orang Cina memainkan peranan besar dalam kemerdekaan negara ini.

Malangnya bukan DAP sahaja yang terbabit, malah orang Melayu kerana kuasa dan pangkat sanggup sama bersengkongkol dengan anak didik Singapura di Malaysia ini.
Lebih menyedihkan ada juga penggerak propaganda PKR bernama Mohd Sofi Yassin menulis menganggap Komunis merupakan pejuang kemerdekaan sejati.

Demikianlah kerana terdesaknya mahukan kuasa maka hari kemerdekaan negara pun mahu ditukar, peranan UMNO juga mahu ditidakkan.
Bayangkan mereka ini belum memegang kuasa. Bagaimana jika mereka berkuasa? Tidak mustahil Islam juga akan dipariahkan.

Tidak mustahil mereka akan menganggap agama Hindu lebih layak mendapat tempat kerana ia lebih awal sampai di kepulauan Melayu.

Badut peliharaan cina


Tun Dr. Mahathir, kembalilah ke dalam UMNO


LANGKAWI 31 Ogos - UMNO Cawangan Kampung Raja dan Atas di Padang Matsirat di sini meluluskan usul meminta mantan Perdana Menteri Tun Dr. Mahathir Mohamad menyertai semula UMNO untuk menguatkan parti itu sebagai tulang belakang kerajaan dan Barisan Nasional (BN). Selain Dr. Mahathir, isterinya, Tun Dr. Siti Hasmah Mohd. Ali turut diusul menyertai semula UMNO. (utusan online 31 ogos 2008)
Kembali lah kepada UMNO, mertabatkan semula maruah bangsa melayu yang sekarang ini cuba di gadaikan oleh manusia yang bernama anwar ibrahim.


Najib silap besar


Kenyataan Ketua Bahagian UMNO Bukit Bendera, Datuk Ahmad Ismail adalah satu kenyataan yang betul, semua orang mengetahui yang kaum cina dan india adalah kaum pendatang di negara ini, sebelum tertubuhnya Malaysia, negara ini di kenali sebagai tanah melayu, hampir 100 peratus penduduk di sini adalah orang melayu, british telah membawa masuk pendatang cina dari tanah besar dan hongkong yang ketika itu menjadi tanah jajahan british untuk menjadi kuli mereka di lombong-lombong bijih timah di tanah melayu, mana kala kaum pendatang india pula di bawa oleh british untuk menjadi kuli mereka untuk berkerja di estet-estet milik british.

Jadi apa salahnya kenyataan Datuk Ahmad Ismail itu? sekarang kita nak tanya pada kedua-dua kaum pendatang ini, apa jasa yang kamu berikan pada negara ini? sewaktu negara tengah bergelut untuk mengusir penjajah british, sewaktu penentangan orang-orang melayu sekitar tahun 1800 hingga selepas perang dunia kedua, berikan satu nama kaum pendatang cina dan india yang bersama-sama dengan orang melayu mengangkat senjata untuk menentang british? mereka semua menikus takut untuk menentang penjajah, Lupakah kita pada nama seperti Hj Abdul Rahman Limbong (Terengganu) Tok Janggut (Kelantan) Mat Kilau, Datuk Bahaman (Pahang) Penghulu Naning (Negeri Sembilan) Dato Maharajalela (Perak) Lupakah kita pada jasa-jasa mereka ini? mereka tidak pernah tunduk kepada penjajah mahupun pendatang.

Sekali lagi saya minta berikan nama seorang di kalangan kaum pendatang ini yang mengangkat senjata untuk menentang penjajah, tidak perlu banyak, cukup berikan satu nama... memang tiada satu pun dari pada kaum pendatang ini yang berani menentang penjajah. sewaktu ngegara di ancam penganas kominis, siapa yang menjadi kominis itu? sudah tentu kaum pendatang cina dan india, memang tidak di nafikan ada juga orang-orang melayu yang menjadi kominis tapi jumlahnya amat sedikit jika hendak di bandingkan dengan kaum cina.

Silap orang melayu juga, kerana terlalu beri muka sangat kepada kaum pendatang cina dan india ini, sehingga mereka dah naik lemak dan ingin menjadi tuan di tanah kita ini, tulisan ini bukan untuk menghasut orang melayu supaya membenci kaum pendatang cina dan india, cuma sekadar ingin mengingatkan pada genarasi anak-anak melayu semua yang kita ini bangsa melayu dan kita adalah tuan di tanah ini dan bangsa cina dan india ada kaum pendatang dam mereka ini sebenarnya adalah saki-baki kuli-kuli penjajah british yang tidak mampu untuk pulang kenegara asal mereka waktu itu kerana ketiadaan wang, lalu mereka merempat di tanah orang-orang melayu dan menggunakan tipu muslihat mereka untuk merampas hak-hak orang melayu, percayalah sekiranya pendatang-pendatang ini di berikan terlalu banyak keistimewaan lagi, maka lebih banyak lagi hak-hak orang melayu akan hilang satu persatu.

Datuk Seri Najib Tun Razak, kamu telah melakukan satu kesilapan yang besar terhadap bangsa kamu sendiri, kamu tidak sepatutnya memohon maaf kepada kaum pendatang ini, kerana selama ini pun mereka tidak pernah meminta maaf kepada orang melayu, kenapa kita orang melayu yang menjadi tuan di tanah kita ini perlu meminta maaf kepada pendatang-pendatang ini.