29 January 2010

AZMIN ALI TUDUH UMNO BAKAR GEREJA.


Serabut dengan plannya yang katoi, azmin ali kini mengikut jejak bossnya dengan cuba mendivert isu dari projek singkirkan khalid ibrahim ke bakar gereja.

Azmin dengan selamba telah menuduh umno turut terlibat dalam kes bakar gereja di taman melawati, takan azmin nak tuduh umno je kut, macam mane pulak dengan tiga ekor budak pkr yang joint sekali tu? ohhh.. kalau umno pandai kau mengata yee tapi tapi budak kau bakar gereja sekali tu pandai pula kau diam kan, det ada bukti yang lagi tiga ekor tu memang sah budak pkr dalam bahagian azmin, sudah la azmin oii... kau punya gebang tu satu malaya dah tak percaya, azmin dah tak ada kredibiliti sebagai seorang pemimpin apabila dia sanggup memberikan tubuh isterinya kepada bossnya iaitu anwar ibrahim sebagai santapan nafsu bossnya. macam ni ke perangai seorang pemimpin? kau rela isteri kau main dengan boss kau, gila babi punya suami.

Sudah la azmin, semua orang tau kau yang taja bebudak pkr kuala selangor supaya keluar parti dan lumpuhkan pkr cabang kuala selangor semata-mata kau takut khalid ibrahim jadi timbalan presiden pkr kan...

Serang gereja: Azmin dakwa ahli Umno terbabit

27 January 2010

KEPALA BABI HUTAN DI LONTAR KE 2 BUAH MASJID



Kepala babi hutan dilontar di dua buah masjid, satu di taman datuk harun dan satu lagi di taman seri sentosa jalan kelang lama. siapa punya kerja ni? det minta polis segerakan siasatan.

berita mengenai kepala babi hutan dilontar di dua buah surau disini.

Khalid Samad Tuduh UMNO Bakar Gereja.

Dalam ceramah di saujana utama sungai buloh selangor, Khalid Samad menuduh umno sengaja mengapi-apikan isu kalimah ALLAH supaya negara menjadi kacau bilau dan huru-hara, Khalid Samad juga menuduh umnolah yang mengapi-apikan rakyat supaya bakar gereja. apa motif khalid samad kata macam tu, menuduh umno bakar gereja tampa bukti kukuh. sila dengar klip audio ceramah khalid samad pada minit 19:00 - 20:50

Dalam ceramah itu juga khalid samad mempertikaikan perlantikan pengarah JAIS, Datuk Khusrin yang di buat oleh DYMM Tuanku Sultan Selangor atas nasihat mb selangor ketika itu dan tampa usul periksa menuduh pengarah JAIS Datuk Khusrin seorang yang tidak layak menjadi pengarah JAIS kerana kononnya beliau tidak mempunyai lulusan agama dan khalid samad menuduh Datuk Khusrin seorang ahli umno. tuduhan itu dalam klip audio pada minit 26:14.

det tak dapat nak publishkan klip audio itu, tapi korang semua bolehlah download klip tu di sini.
dan link asal berita ini disini.

kalau tak dapat download sila bagi tau det.

26 January 2010

Pengalaman Pelajar Kita Di Indonesia


det nak kongsi cerita dengan korang semua, cerita seorang pelajar malaysia yang pernah belajar di negara jiran kita Indonesia, pelajar ini hantar cerita pengalaman dia true email det..

Just nak kongsi pengalaman sepanjang lebih 5 tahun tinggal dan belajar di Indonesia. Saya tidak berniat memburukkan Indonesia.. They have my respect, dan saya tahu orang2 Indonesia tidak seburuk yang disangkakan di sini.. (orang Indonesia baik dan ramah, pintar dan rajin.. that's a fact!)

Pengalaman ini saya kongsi supaya orang ramai boleh tahu dan membayangkan implikasinya jika penggunaan nama Allah oleh non-muslim dibiarkan. Di satu sisi memang agak lucu, tapi di sisi lain terdapat keseriusan di dalamnya Aku ingat satu hari aku bukak TV perdana dia pastu tengok satu program.. Aku ingat ceramah agama lah.. dia punya penceramah punya semangat berkobar2.. "Kita semua sudah berdosa! Allah Maha Kuasa! Allah Maha Penyayang! Kembalilah kita semua ke jalan Allah! (aku dalam hati, Alhamdulillah.. bagus!) pastu tak pasal2 dia sambung "Kembalilah ke Yesus Kristus dan Bunda Maryam!" aku langsung tergolek... astaghfirullah! ceramah Kristian rupanya..

Satu lagi kenangan aku kat Indonesia, kalo baca surat khabar sana nanti ada slot obituaries: "Telah Kembali ke Rahmat Allah, Sdr. XXX pada XXX Semoga ruh beliau dicucuri rahmat Allah" Bila tengok balik nama yang mati Eduardus, Kristus, Paulus, etc. (nama org Kristian) pastu ada salib diikuti tulisan kecik "ash to ash, dust to dust, fade to black"... tergolek lagi aku.. wakakaka.. Satu lagi cerita aku kat Indonesia, satu hari aku 'bermusafir' lah ke daerah Jawa Barat naik motor, pastu nak berhentilah solat.. aku toleh ke kiri kanan jalan cari masjid.. Pastu aku nampak ada signboard kalimah Allah (dlm arab!) pastu ada banner "Ayuh kerjakan kewajipan kita kepada Allah dan agamanya!" aku pun pergilah dekat.. tup2 aik, awat lain macam tempat ni, siap ada patung jesus kena salib??!! Tergolek lagi aku.. lah.. gereja Kristian rupenye.. Satu lagi kat sana nak beli buku-buku agama kena hati-hati.. Aku dulu pernah 'usha' buku kat kedai buku..

Ada satu buku aku tak ingat persis tapi tajuk buku dia lebih kurang camni: "Memantapkan Iman Anda Kepada Allah" bila bukak2 browsing per helai aku start confuse, amacam lain macam aje ayat2 dan hadis dia.. Aku tengok balik lah.. ayat2 kutipan dari Bible.. tergolek aku lagi.. lah, buku dakwah Kristian rupanya.. risau gak klu jadi camni kat M’sia

Moral dari cerita ini ialah, benda-benda yang di ceritakan oleh pelajar ini tidak mustahil akan berlaku juga di malaysia 5 ke 10 tahun lagi kalau macam ni la perangai Khalid Samad, Nik Ajis dan Anwar Ibrahim masih terus menyokong tindakan kristian menggunakan kalimah ALLAH dalam setiap urusan ritual agama mereka.

Jadi korang semua fikir-fikirkan lah yang baik buruknya.

25 January 2010

Lepas AdukaTaruna, Pierre Lim Pula Hina Almarhum Sultan Iskandar



Det masih menunggu dengan sabar bila memanda menteri kdn kita nak bagi komen atau bagi arahan pada polis untuk buat tangkapan pada seorang blogger pas iaitu adukataruna yang terang-terang menghina kemangkatan Almarhum Tuanku Iskandar, Sultan Johor. kalau kes bom gereja seorang pelajar yang menulis dalam facebooknya dalam masa satu hari sudah dapat di kesan, takan seorang penulis blog macam aduka taruna ni polis tak boleh kesan.

Untuk pengetahuan korang nama sebenar adukataruna ni ialah "Khairul Nizam" berdasarkan nombor akaun maybanknya. clue dah ada, lagi senang untuk polis buat kerja, call maybank mintak detail anak haram tu kat maybank, dalam masa satu jam, dah boleh dapat cekup budak tu. kalau korang tak percaya korang boleh cek no akaun ni:155014038030, atau pun kalau ada pembaca blog det yang kerja maybank boleh la emailkan detail anak haram ni pada det, segala maklumat adalah sulit.

Harap pak polisi dapat segera memberkas anak haram tu, kerana kalau kita baca blog dia, dia dah mula memulangkan semula duit pembeli t-shirt dan kemungkinan dia akan close akaun maybank tu.

Adukataruna menjadi contoh, inilah rupanye hasil tarbiyah pas, kurang ajar tak bertempat, perangai adukataruna ni samalah dengan perangai tok guru dia nik ajis apa bila membuat keputusan supaya Tuanku Sultan Kelantan di bawa balik untuk berubat di Hospital HUSM tampa berbincang terlebih dahulu dengan pihak istana. sama je perangai dua ekor ni, dulu bagai tak mau kau kutuk umno sekarang kau pun buat juga. pemikiran aduka taruna mungkin sealiran dengan pemikiran anwar ibrahim, bayangkan kalau anwar ibrahim jadi perdana menteri malaysia? mau republik negara kita dibuatnya.....


Belum pun adukataruna di tangkap, seorang lagi pulak buat hal, kali ni dalam facebook pulak, pierre lim, dalam facebooknya pierre lim menulis " "i remember the golf caddy murder. HRH is a vicious mother". dan dia tulis lagi ""He was linked to rapes, murder and torture". satu lagi fitnah jahat yang dibuat oleh pierre lim keatas Almarhum Tuanku Iskandar, kita semua kena ingat, facebook ni boleh dibaca diseluruh dunia, macam mana dunia melihat sistem beraja dimalaysia sekiranya mereka terbaca terbaca tulisan pierre lim ni. so pak polisi cepat-cepatlah buat siasatan terhadap dua ekor bangkai ni.

23 January 2010

Anakharam ini menghina DYMM Almarhum Sultan Iskandar.


Adukataruna, anak haram ini menghina Almarhum Sultan Iskandar yang mangkat semalam, diharap ada pihak yang membuat laporan polis terhadap anak haram ni... det dah cek blog dia, dia dah buang artikel tu, tapi dia tetap mempertahankan apa yang dia tulis. det minta Polis buat siasatan segera.

Khalid Samad: Dialah Ulama Dan Dialah Paderi.


Dialah Ulama segala ulama, dialah sahaja yang paham tentang Islam, Quran, Hadis, Sunnah dan Sirah Nabi, dialah penentu seseorang tu jahil atau tidak pasal Islam, semua ustaz lain yang tidak sependapat dengan dia di bodohkannya, di cercanya, di perlekehkannya, konon ustaz itu belajar agama tak tinggi, tak khatam dan macam-macam lagi, dia ialah Khalid Samad.

Selepas puas di memperlekehkan ilmu yang ada pada dua orang ulama terkenal negara Ustaz Haron Din dan Ustaz Taib Azzamudden dengan menuduh kedua orang ustaz ini menilai dan mentafsirkan penggunaan kalimah ALLAH mengikut logik akal tampa merujuk kepada Quran dan Hadis, Khalid Samad sekali lagi menunjukan kehebatan ilmunya apabila dia memperlekehkan pula pengarah Jabatan Agama Islam Selangor (JAIS) Mohammed Khusrin sebagai seorang yang jahil ilmu agamanya, kononnya Mohammed Khusrin tidak ada pendidikan agama dan Mohammed Khusrin ini seorang yang berpendidikan ekonomi dan tak layak untuk menjadi pengarah JAIS, mungkin dalam hati Khalid Samad terdetik "kenapalah tuanku sultan melantaik seorang pegawai PTD yang hanya berkelulusan Ekonomi menjadi pengarah JAIS, kan lebih baik lantik aku" dengan tampa menyiasat dahulu Khalid Samad terus menuduh Mohammed Khusrin adalah ahli umno.

Dalam ceramahnya di saujana utama sungai buloh, Khalid Samad tampa berselindung menuduh umno lah yang mengapi-apikan isu kalimah ALLAH sehingga boleh menghuru-harakan negara dan umnolah membakar gereja-gereja itu. pada det, Khalid Samad lah orangnya yang menghuru-harakan negara, membakar api sentimen agama, kita kena ingat dialah orangnya yang mencetuskan idea gereja boleh pakai kalimah ALLAH.

22 January 2010

Yakop dan Shuhaimi melancong pakai duit pasir.


SPRM buat kerja lagi, kali ini pejabat Yakop Safari di serbu, pembantu khas dia di tahan untuk soal siasat oleh SPRM kerana luluskan permit korek pasir untuk melancong ke china. macam mane tu? atas arahan yakop maka si PA ni bagi kat syarikat haram kebenaran untuk korek pasir di kawasan yang tak cukup haulnya lagi, keuntungan di kira 60-40, 60 persen tukang korek, 40 persen untuk yakop buat duit belanja pi china, paham...

Maknanya, pelombong haram tu tak payah bayar yuran untuk korek pasir tu, yakop bagi free je kat dia dengan syarat yakop pun ada persen dan anak syarikat kerajaan negeri selangor yang jaga hal-ehwal pasir (kumpulan semesta) pun tak tahu-menahu tentang perkara ni, kira yakop main belakang kumpulan semesta la...

Info dari suk yang det dengar, selepas selesai PA yakop di soal siasat, yakop dan syer partnernya yang juga timbalannya shuhaimi shafie adun seri muda akan di panggil mengadap SPRM, kemungkinan minggu depan, det tak kisah kalau yakop dan shuhaimi ni nak ikut perangai teo beng hock nak terjun bangunan SPRM tu, kalau dua ekor ni terjun, dah tentu kita dapat Pilihanraya kecil di selangor, yang det risau PA yakop ni, kalau dia mati tak pasal-pasal pas, pkr dan dap tuduh SPRM dan UMNO bunuh mamat tu, jadi pesan det pada SPRM, kau jaga PA yakop tu betul-betul ek...

21 January 2010

SELURUH UMAT ISLAM DI JEMPUT.


PENYERAHAN MEMORENDUM MENYOKONG TINDAKAN HARUS DIAMBIL KEATAS KHALID SAMAD YANG MENGHINA BIDANG KUASA JAIS DAN MAIS DALAM CERAMAH BELIAU.

SEMUA MUSLIMIN DAN MUSLIMAT DI JEMPUT HADIR MEMBERI SOKONGAN PENYERAHAN MEMORENDUM ITU AKAN DISERAHKAN OLEH BADAN-BADAN NGO SELURUH SELANGOR
KEPADA PENGERUSI MAIS DI PEJABAT MAIS DI
BANGUNAN
SULTAN IDRIS SHAH
(BERHADAPAN MASJID SHAH ALAM)
ESOK (JUMAAT 22/01/2010) JAM 10.30 PAGI.

Nizar Kata Bloggers Network Perak Lembik

Nizar berangan nak jadi MB Perak semula, itulah ungkapan yang det boleh bagi kepada si tongong tu, dalam temubual dia dengan media anti melayu dan anti Islam.

Dan yang paling seronoknya dalam temubual itu ialah, si tongong tu mengatakan yang yang media alternatif (blogger network perak) gagal mencabar media arus perdana seperti utusan malaysia. nizar sendiri mengakui yang media alternatif seperti group blogger network perak lembik dalam memainkan isu-isu panas, mereka hanya tahu spin isu yang dah ada dan memfitnah tetapi untuk mencari isu mereka tewas.

Pada det kalau dah sponsor utama blogger network perak dah kata macam tu memang sah la group blogger network ni hampeh, nama-nama seperti al-banjari online, perisik rakyat, ummi hani dan yang lain-lain selama ini dikatakan di sponsor secara pribadi oleh nizar ternyata mereka ni hanya makan gaji buta dan gila glamour.

Sekarang ni mari kita sama-sama siasat mane nizar dapat duit untuk sponsor bloggers network perak? adakah dia pakai duit poket dia sendiri atau dia gunakan duit kerajaan negeri perak time dia jadi MB dulu untuk sponsor mangkok-mangkok penabur fitnah ni? menurut saksi yang ada di majlis yang kununnya program bersama jentera penerangan negeri perak, (lihat gambar)

bloggers-bloggers ini menerima sejumlah wang tunai dan berberapa peralatan seperti laptop, kamera dslr yang bernilai 3-4 ribu ringgit di samping berberapa peralatan lain. ini di ceritakan sendiri oleh 2-3 orang yang ketika itu aktif membantu blogger network perak.

Tapi itu semua kini dah jadi sejarah, dek kerana terlalu kerap menabur fitnah dan suka mereka-reka cerita maka bloggers network perak sekarang ni dah pun berkubur tampa nisan, kenapa mereka berkubur? kerana mereka ni semua tamak berebutkan duit,dana dan kuasa...

19 January 2010

Anwar Dan Pas, Mereka Sendiri Cipta Masalah

PAS yang telah bertahun mengatakan parti mereka sebagai pejuang Islam tulen dan juga sebagai sebuah parti yang kononnya menjaga martabat Islam, kini semakin terdesak untuk menidakkan umno yang semakin menyerlah sebagai pembela agama dan juga bangsa,tindakan pas yang bersekongkol dengan pkr dan dap membawa padah bila mana pas telah terperangkap didalam mainan politik jijik anwar ibrahim. "Ulamak-ulamak besar" dalam pas pula secara membabi buta menyokong penggunaan kalimah ALLAH oleh pihak kristian demi menjaga undi dan melaksanakan agenda jahat Anwar tanpa memikirkan penerimaan umat Islam dan juga melayu di negara ini.

Tindakan anwar yang sanggup membakar api perkauman dan agama Islam tidaklah kita pelik sangat, ini kerana ia memang dah jadi trademark Anwar sejak dulu lagi. tapi hamlau-hamlau dalam pas pula dilihat seperti bodoh dan tak berakal apabila sanggup mengikut segala "lenggok tarian kopi dangdut" si pembelit ini. tok-tok guru dan lebai-lebai pas bermati-matian mempertahankan tindakan anwar "melacurkan" nama ALLAH kepada kafir. tak cukup dengan itu, habis dipunggah segala ayat didalam Al-Quran dan juga sirah nabi SAW digunakan sebaiknya oleh mereka ini demi menghalalkan segala perbuatan jijik mereka.

Bila mereka melihatkan kebanyakan umat melayu/Islam senada dengan kepimpinan umno bahawa nama ALLAH hanya untuk umat Islam, maka terketar-ketarlah kepala lutut beberapa tok guru nyanyuk pas memberikan alasan dan dalil-dalil bodoh hanya semata-mata untuk menyelamatkan diri.

Untuk pengetahuan semua didalam Pas sendiri pun ramai pemimpin yang bukan pro Anwar tak bersetuju dengan tindakan menghalalkan nama Allah kepada pihak gereja. itu sebab kalau kita bertanya pada ahli pas akan keluarlah bermacam-macam pendapat, dari bermacam-macam pendapat ini tahulah kita orang yang kita tanya itu berkiblatkan arah mane dan siape. pas cukup beruntung apa bila secara tiba-tiba bagaikan mendapat talian hayat dari langit, pas yang sebelum ini begitu flip-flop dan berhati-hati takut melukakan hati anwar didalam mempertahankan kalimah ALLAH, tiba-tiba turut menyalak didalam isu serangan keatas gereja di seluruh negara.

Apakah semua ini sengaja diatur secara terancang untuk mereka jadi champion isu ini? hanya pas dan anwar sahaja yang tahu.


Anwar dan pas sebelum ini begitu terdesak dan terhimpit didalam game yang mereka cipta sendiri, kini sudah boleh telah berdiri didalam kelompok kafir dan sewenang-wenangnya menghentam umno dan kerajaan didalam isu serangan keatas gereja.mereka mengangkat diri mereka sendiri seolah-olah merekalah pembela dan pejuang kepada seluruh masyarakat kristian didalam menuntut hak samarata penggunaan nama ALLAH dan juga hak keselamatan tempat ibadat.

Korang tak nampak pelik ke? ia semacam seperti ada agenda yang sedang dirancang pihak-pihak yang berkepentingan? anwar ibrahim kini sedang tertekan dalam usaha dia untuk membersihkan imejnya yang tercalar dengan pengakuan liwat oleh Saiful Bukhari, pas pulak sedang bergelut mencari jalan untuk melepaskan diri dari segala masalah didalam parti yang melibatkan penyelewengan wang dan juga kuasa beberapa pemimpin dan juga anak menantu murshidul amnya.

Apakah dengan membakar api perkauman dan juga agama ini dapat menyelamatkan mereka dari masalah mereka? mungkin anwar dan pas boleh menggunakan isu itu untuk mengenakan umno. tapi bukan untuk selamanya kerana anwar bakal berhadapan dengan perbicaraan kes liwatnya tak berapa hari lagi. pas pula pasti akan kembali meroyan apabila pihak berkuasa dapat memberkas pihak yang bertanggung jawab melakukan perbuatan menyerang gereja, kita tengok apa pula yang pas nak kata, pasti mahfudz akan meminta satu suruhanjaya diraja di buat, tak percaya korang tengok la.

Dan lepas ni, kita semua boleh tengok kembali drama lakonan anwar yang akan melakukan "aksi-aksi lagak ngeri" didalam mempertahankan dirinye di mahkamah dan kita juga dapat menyaksikan satu lagi episod raja lawak musim baru lakonan hamlau-hamlau pas didalam aksi bogel-membogel sesama mereka demi merebut kuasa, jawatan dan kedudukan.

Tapi apa yang det boleh katakan, usaha anwar dan beberapa kepimpinan pas menjadi Hero Tamil untuk puak-puak kristian ini tak akan kekal lama. sekarang ini mereka sedang cuma mengambil nafas bagi mereka melepaskan penat, sebelum kembali dilanyak oleh masalah yang mereka cari sendiri.

18 January 2010

Forum ALLAH Siapa Punya.

Bertempat di dewan perhimpunan cina selangor minggu lepas, satu forum tajaan Free Public Forum (FPF), Persatuan Mahasiswa Islam Universiti Malaya (PMIUM) dan Pemuda SCAH berlangsung, forum yang sepatutnya menjadi forum ilmiah tiba-tiba menjadi satu tempat percubaan membodohkan fikrah umat Islam dengan kehadiran khalid samad, penganjur forum telah berjaya membariskan ahli panel dari pelbagai bidang, akademik, politik dan ngo, tapi apa yang peliknya kenapa pihak penganjur tidak memanggil sekurang-kurangnya seorang ahli panel yang betul-betul ariff dalam bidang agama? contohnya, penganjur boleh menjemput seorang atau dua ahli panel dari JAKIM atau Majlis Fatwa Kebangsaan atau Persatuan Ulama Malaysia atau Pihak Mufti.

Dalam forum itu, banyak lah perdebatan antara ahli panel tentang nama ALLAH ini dan rata-rata mereka tidak bersetuju dengan idea khalid samad yang kristian boleh berkongsi kalimah ALLAH dengan umat Islam, tetapi dah alang-alang berforum maka ada jugalah sedas dua kutukan berberapa ahli panel terdiri dari pensyarah universiti yang turut mempertikaikan penggunaan gelaran Duli Yang Maha Mulia dan kutukan kepada umno, maka seperti biasa Ahli Parlimen PAS Kawasan Shah Alam turut memberi pandangan bodoh dan cuba menegakan kebodohannya.Kesimpulannya forum bertajuk "ALLAH Siapa Punya" tidak memberi kebenaran kepada kristian untuk menggunakan perkataan ALLAH itu untuk bible dan upacara sembahyang mereka, sekali gus mereka menerima pandangan alim ulama dan mufti yang lebih ariff dalam bidang agama, nampaknya masih ada Ahli akademik yang boleh berfikir baik buruk kiranya kristian menggunakan kalimah ALLAH. hanya khalid samad dan berberapa ahli panel sahaja yang setuju kristian boleh pakai kalimah ALLAH.

Ahli Panel "Forum ALLAH siapa punya"

Khalif Muammar A. Harris
Felo Penyelidik di Institut Alam dan Tamadun Melayu (ATMA)
Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

Mohd Farid Mohd Shahran
Pensyarah Usuluddin dan Perbandingan Agama
Universiti Islam Antarabangsa Malaysia (UIAM) &
Pengerusi Himpunan Keilmuan Muda (HAKIM)

Shah Kirit Kakulal Govindji

Hasmi Hashim

Azwira A. Aziz
Fakulti Pengajian Islam Universiti Kebangsaan Malaysia (UKM)

Khalid Samad
Ahli Parlimen PAS Kawasan Shah Alam

Eddin Khoo
Bekas Wartawan

17 January 2010

Nik Abduh: Persediaan Awal Sebelum Jadi S/U Politik.

Kenderaan Rasmi S/U Politik Nik Ajis yang berharga hampir 300Ribu, ada nafsu juga orang pas nak pakai kereta mewah ekk... aku ingat depa ni tak dak nafsu, ye la depa ni bukan malaikat, tapi kalau bab kutuk umno pakai kereta mewah, depa la no 1.

Nik Abduh letak jawatan, wahh bersedia betul dia yee... ye la, dia kan bakal Setiusaha politik MB Kelantan menggantikan Anual Bakri, bukan senang oo..nak lepaskan jawatan Ahli Majlis MPKB, Pengarah Binaraya PKINK dan Penasihat dan Penaung Saffron Integrated Marketing, penasihat di saffron bukan macam anwar jadi penasihat ekonomi kerajaan negeri selangor bergaji seringgit, penasihat di saffron melayakan nik abduh memiliki rumah agam bernilai RM 500 Ribu di Rantau Panjang.

Bukan jadi rahsia lagi nik abduh la bakal pengganti anual bakri, semua orang pas dah bercakap pasal benda ni, kalau tak buat apa dia letak 3 jawatan sekali gus, hanya dengan menjadi S/U Politik adalah jalan terbaik untuk menyelamatkan hayat politk nik aziz, letak anak dan menantu, takan anak dan menantu dia nak khianati dia kut. so pada nik ajis, tahniah la ekk.. dulu kau kata umno mengamalkan kronisma, lantik anak menantu pegang jawatan dalam kerajaan, sekarang ni kau pun buat juga.

16 January 2010

Khalid Samad DERHAKA...

sekali lagi det nak tanya pada khalid samad, yang mana ALLAH pada pandangan kau.

Perangai khalid samad makin menjadi-jadi, ingat tak sapa yang menjadi dalang dan memberi idea kepada orang kristian menggunakan kalimah ALLAH, dia adalah khalid samad, semalam mulut khalid samad lancang lagi, dia secara terang-terang pertikaikan Titah DYMM Sultan Selangor dan Mufti Kerajaan Negeri Selangor mengenai penggunaan kalimah ALLAH oleh orang kristian. mari kita tengok balik ape yang Tuanku Sultan Selangor titahkan itu.

"Sultan Sharafuddin Idris Shah, menitahkan Majlis Agama Islam Selangor (Mais) supaya teguh dengan pendirian mengharamkan penggunaan kalimah Allah oleh bukan Islam bagi memelihara akidah umat Islam dan keharmonian beragama".

Dan apa pula kata Mufti Negeri Selangor?

"Sepatutnya mereka (Herald) faham perkataan ALLAH itu tidak harus digunakan, kerana perkataan itu adalah khusus kepada agama Islam sahaja dan ia merujuk kepada Tuhan Yang Maha Esa. Dalam agama kristian sendiri, mereka tidak menggunakan perkataan ALLAH dalam kitab mereka, sebaliknya mereka menggunakan perkataan Illah, God, Lord dan sebagainya bagi merujuk tuhan mereka,"

Takan itu pun khalid samad tak paham lagi kut, benda ni benda basic la, dah berbuih orang kata kalau kristian pakai perkataan ALLAH kelak, makin ramai la orang Islam yang berjaya di murtadkan oleh kristian, antara dalil-dalil yang kerap kristian pakai nanti ialah, Tuhan Kristian dan Tuhan Islam adalah sama, masuk kristian lebih untung kerana dalam kristian sembahyang sekali seminggu, masuk kristian tak payah berkhatan dan banyak lagi dakyah-dakyah kristian yang depa boleh guna bila perkatan ALLAH mereka dah boleh pakai.

Bodoh betul la Ahli Parlimen Pas Kawasan Shah Alam ni, benda basic (asas) macam ni pun dia tak boleh nak paham. ok la kalau khalid samad kata agama kristian tu agama samawi (agama turun dari langit) apa khalid samad ni bangang benar ke? apa dia tak tahu yang dua agama terdahulu telah di pesongkan oleh kaum yahudi, bukan ke selepas zaman itu Nabi Muhammad SAW dilantik oleh ALLAH Ta'ala (bangsa arab) untuk menyeru manusia mengenal Tuhan melalui nama agama"Islam", kitab "Al-Quran" dan syariat baru yg memansuhkan segala ajaran dan kitab yg terdahulu. payah la kalau benda macam ni pun khalid samad tak paham.

Macam ni lah rupanya nanti tanah kubur kita kalau orang macam khalid samad dan
anwar ibrahim bersetuju kongsi kalimah ALLAH dengan kristian. nanti kalau kita pertikaikan kenapa tanah kubur orang Islam dan kristian di kongsi, jawapan mereka " kan kita kongsi tuhan yang sama".



nota: agama Samawi ialah agama yang turun dari langit iaitu agama yg bersumberkan wahyu dari ALLAH, bukan ciptaan manusia. Ini bermakna zaman dahulu nama agama tidak di "brand"kan tetapi ajarannya betul dan tepat serta ia diturunkan melalui malaikat Jibril a.s. kepada manusia yang ALLAH lantik (para Nabi dan Rasul). Akan tetapi agama samawi selain Islam telah dipesongkan dan diubah kandungannya menyebabkan ianya dibatalkan oleh ALLAH. Agama tersebut ialah agama Kristian (kitab Taurat/ Old Testament dan agama Yahudi (Kitab Injil / new Testament).

11 January 2010

Isu Kalimah ALLAH: anwar salahkan lagu negeri Selangor


Strategi anwar berjaya... hanya itu yang det boleh katakan, strategi anwar untuk mengalihkan mata rakyat dari melihat kes liwatnya pada 26 januari ini di alihkan ke pembakaran gereja. yess anwar mampu divert isu, sejak dari jumaat lepas, satu-satu gereja di bakar termasuk sebuah surau di klang.

Taktik mengalih isu tidak asing bagi anwar, dulu masa dia dalam penjara taktik ini juga yang dia pakai, buat-buat sakit kononnya di racun dengan Arsenik, tapi sampai sekarang det tengok dia tak mati-mati lagi pun, lepas tu buat-buat sakit pinggang, berlakon macam nak mampos, ayat-ayat seperti "Ayah terbiar tidak dipedulikan, Nurul izzah" dan "Sakit Anwar semakin serius, kaki tangan membengkak" kerap kita kita dengar dulu, tapi kalau kita tengok klip video bertajuk "muslihat anwar semasa di penjara sungai buloh (klik sini) kita tak nampak pun keadaan dia macam yang nurul izzah cakap, det tengok dia sehat je.. tak bengkak pun kaki tangan dia, tak de pun det tengok dia terbiar, elok je boleh jalan-jalan.

Semalam dia pergi ke gereja di petaling jaya, di depan paderi dia salahkan utusan malaysia, kdn, umno dan yang paling lawak di turut salahkan lagu negeri selangor, dia kata lagu negeri selangor tu pun ada perkataan ALLAH, betul apa yang anwar katakan tu, tapi ALLAH dalam lagu negeri selangor merujuk ALLAH yang mana? ALLAH dalam lagu negeri selangor tu merujuk pada ALLAH yang maha esa, tidak beranak atau di beranakan dan jauh sekali dari sifat trinity orang kristian, korang boleh nampak tak macam mane anwar cuba nak pusing kepala otak orang ISLAM supaya ikut jadi liberal macam dia.

So pada korang semua, berhati-hatilah dengan dajjal yang bernama anwar ni, tengok bendera pkr pun ada mata satu, tu lambang dajal tu, korang semua jangan terkejut, makin dekat perbicaraan kes liwat dia akan ada benda makin mengarut yang dia buat, dan jangan terkejut kalau silap-silap ada gereja atau masjid rentung terbakar. jadi korang tau la yek sape punya kerja.

Mane lebih penting? Demo viva palestin atau demo ALLAH untuk islam


PAS Parti bacul, itulah perumpamaan yang paling cantik di berikan untuk pas, dalam seluruh umat islam malaysia sedang berbulu dengan tindakan gereja menggunakan nama ALLAH, pas cuba untuk mengalihkan pandangan umat islam malaysia dengan mengadakan demo viva palestin, apa benda demo viva palestin tu? demo viva palestin yang pas buat kononnya ada sekumpulan konvoi aktivis antarabangsa yang nak bagi bantuan ke gaza tetapi kononnya di halang oleh kerajaan mesir, itu la aku kata pas ni bodoh korang tak caya, apa selama ni mesir tak pernah tolong palestin ke? bukan ke selama ni mesir pejam sebelah mata bila penduduk gaza buat terowong bawah tanah terus ke mesir sebagai laluan supply makanan dan ubat. kalau betul mesir tutup dan langsung tak mahu membantu rakyat palestin dan gaza, dah lama dah rakyat palestin kat sana dah mati kebulur, det rasa pas tahu pasal benda ni, tapi mungkin disebapkan tekanan politik dari pkr dan dap yang menyuruh pas cuba divert isu kalimah ALLAH, maka isu yang terbaik yang pas jumpa ialah demo viva palestin.

Ada penyokong pas yang det jumpa di masjid shah alam jumaat lepas, mereka tetap kata pas bodoh, pas cuba alihkan isu besar di malaysia demi kepentingan politik dia dap dan pkr, ada seorang ketua pemuda pas cawangan seksyen ?? shah alam, dia kata tak logik langsung dalam saat ni pas diam tentang isu kalimah ALLAH, tapi pas cukup berimosi pasal mesir tutup pintu sempadan, walhal sejak dari awal tahun 2009 lagi mesir dah tutup pintu sempadannya, kenapa masa tu pas tak buat demo?

Nampak sangat sekarang pas dah jadi barua dan lembu pkr dan dap, semua orang yakin demo viva palestin yang pas buat tu atas arahan pimpinan pas untuk divert isu, pas cuba cipta isu yang kononnya lebih grand dari isu kalimah ALLAH, jadi di momokan kepada ahli dan penyokongnya bahawa rakyat palestin lebih penting dari akidah umat islam malaysia, so sekarang ni korang boleh nampak tak ape game yang pas nak main. Takut nak buat keputusan tentang kalimah ALLAH dan jadi barua kafir, pkr dan dap buat demo, divert isu kata palestin lebih penting dari kalimah ALLAH yang gereja nak pakai.

det ada pepatah untuk pas, Kuman seberang laut kau nampak, gajah depan mata kau tak nampak, itu la perumpamaan paling cantik untuk pas, isu luar terlalu berimosi, isu akidah umat islam di negara sendiri kau diam kerana takut hilang undi orang kafir.

Semua orang tahu, khalid samad Ahli Parlimen PAS Kawasan Shah Alam yang bagi idea kristian boleh pakai perkataan ALLAH, bagai mana kalau sebaliknya, idea tu di berikan oleh Ahli Parlimen BN, det ingat 30 hari 30 malam pas buat demo siap tidur atas jalan kut.

09 January 2010

Berani Ke Pas Siasat Taib Azamuddin dan Haron Din


Berani ke jawatankuasa disiplin pas nak siasat dr. haron din dan ustaz taib azzamuddin? sepatutnya pas membawa dua orang itu menghadap jawatankuasa disiplin kerana melanggar disiplin parti dan merosakan image parti, bukan ke pandangan dua orang ulama tersohor ini bercanggah dengan keputusan lajnah politik dan dewan ulama pas, dalam parti pas, jika seseorang itu mengeluarkan apa-apa kenyataan yang bercanggah dari kenyataan dewan ulama dan lajnah politik, tindakan disiplin boleh di ambil terhadap orang itu.

Taib azamuddin dan dr. haron din memberi komen yang terang-terang bercanggah dengan keputusan pas, taib dan haron menentang sekeras-kerasnya kaum kafir menggunakan perkataan ALLAH dalam urusan agama kristian, tetapi dalam mesyuarat jawatankuasa politik pula membenarkan penggunaan perkataan itu.

Ulasan dari dua ulama tersohor itu telah merosakan image pas, pas masih flip flop dalam isu penggunaan nama ALLAH, pas tidak konsisten, nik ajis sekejap kata tak boleh, kejap kata boleh, nasaruddin mat isa kejap kata tak boleh, kejap kata boleh, dewan ulama kata kristian boleh pakai perkataan ALLAH, sikap flip flop pas memeningkan ahli dan penyokongnya sendiri, sudah ada ahli dan penyokongnya bertanya mana satu yang betul ni, dewan ulama pas ke yang betul? nik ajis ke yang betul atau haron din dan taib azzamuddin yang betul.

Jelas sekarang ni pas telah membenarkan kristian pakai perkataan ALLAH, menunjukan yang pas tidak mengiktiraf kebolehan dan kepandaian taib dan haron din. makin jelas sekarang pas hanya mengambil keputusan yang menguntungkan undi mereka sahaja, perkara yang tak menguntungkan mereka walau pun ia untuk kebaikan umat islam mereka tolak.

Pasti khalid samad berkecil hati, mungkin dia akan kata bergini " kalau aku buat salah, cepat je jawatankuasa disiplin panggil aku, tapi kalau dua orang tu buat salah senyapp je"

08 January 2010

Demostrasi Kalimah ALLAH Di Masjid Shah Alam

Alhamdulilah Demo Bantahan gereja guna kalimah ALLAH di masjid shah alam selepas solat jumaat tadi selesai dengan jayanya, pihak polis amat berkerja sama dengan pihak AMIS (Anak Muda Islam Selangor) walaupun tidak seramai demo di masjid negara, demo di masjid shah alam tadi cukup mengentarkan berberapa YB Pakatan Haram termasuk MBnya sekali, mereka ni terpaksa lari keluar ikut pintu belakang masjid dek kerana takut berdepan dengan kami.

Musuh utama umat islam di shah alam iaitu khalid samad yang di beritakan akan bersembahyang juga di masjid shah alam tidak kelihatan, mungkin dia takut kott... tengok orang pijak gambar dia, apa pun syukur kerana tiada sebarang kekacauan berlaku, dari cakap-cakap mereka yang joint demo tu, mereka cukup kesal dengan sikap flip-flop pas mengenai isu ini, ada yang kata pas bukan lagi sebuah parti islam, tapi pas hanya sebuah parti yang menggunakan islam sebagai modal politik, banyak kecaman dan kutukan rakyat shah alam terhadap pas, sampai ada yang kata lepas ni "no more pas".

det pos kan berberapa gambar demo tadi



KERANA TERTEKAN ANWAR DIVERT KE GEREJA.

Tertekan dengan kes liwat dan isu penggunaan nama ALLAH oleh kristian, anwar menggunakan peluru terakhirnya iaitu mendivert kan ke gereja, isu kalimah ALLAH sekarang ini makin panas, bergitu jugalah panasnya bontot anwar, mendivert isu ke gereja adalah salah satu cara terbaik untuk rakyat malaysia mengalih pandangan dari kes liwatnya. ingat tak dulu masa anwar kena tangkap? dia cuba alihkan pandangan rakyat dari memperkatakan tentang liwatnya, dia divert cerita kononnya dia di racun arsenik, dia sakit pinggang macam nak mati dah, kalau betul dia kena racun, wan azizah dah jadi janda dah sekarang...

Anwar mesti mencipta sesuatu yang boleh mengembalikan sokongan rakyat terutama melayu, jangan terkejut sekiranya anwar tampa segan silu menuduh UMNO menjadi dalangnya, itu semua plan anwar, kita tengok macam mane kes beng hock, belumpun mahkamah buat keputusan, anwar dan puak-puaknya dah tuduh Kerajaan, SPRM dan UMNO bunuh beng hock.

Percayalah, ini semua mainan politik kotor anwar, dia dah tertekan sekarang ni, orang melayu dah menyampah tengok muka dia, dia tahu kalau melayu kuat maka peluang dia nak ke putrajaya akan hancur lebur.

Divert isu dan salahkan orang lain adalah style anwar.

JEMPUTAN BERDEMONTRASI


ALLAH HANYA UNTUK ISLAM SAHAJA

DEMO KALIMAH ALLAH DI GUNAKAN OLEH PUAK KRISTIAN & GEREJA.

SELEPAS SOLAT JUMAAT 7 JAN 2010
DI MASJID SHAH ALAM
(HADAPAN BANGUNAN SULTAN IDRIS SHAH - PEJABAT MAIS)

MINTA LUANGKAN SEDIKIT MASA,
TUNJUKAN PROTES KITA TERHADAP ISU INI.

07 January 2010

Nizar Kemalangan, Nasib Baik Tak Jalan.



Cuba korang perhatikan betul-betul, kedudukan kereta tu terbalik, kebiasaannya orang yang memandu dalam keaadaan mabuk todi je yang boleh menyebapkan kereta tu terbalik tayar ke atas, adakah nizar mabuk ketika memandu, minta polis trafik buat ujian darah atau ujian pernafasan keatas nizar, det cukup yakin yang besar kemungkinan nizar memandu dalam keadaan mabuk.

Ini pembalasan ALLAH kepada nizar, nasib baik dia tak mampos, kalau tak nizar sekali lagi catat rekod sebagai bekas mb paling muda mati, hari tu dia buat rekod mb paling singkat letak jawatan, kerana mulut badan dan kereta nizar binasa, padan muka kau nizar.

Nizar Harus Bertaubat.

Bible aka Injil: Perkataan Kristian ada 2, Allah Langsung Tiada.


Pas tuduh Umno politikan isu nama ALLAH, biase la PAS tu, bila dia dah tersepit dia mula la divert cerita pukul orang lain, demi undi bukan melayu, PAS sanggup bersekongkol dengan puak kristian?

Kenapa PAS menyokong kristian menggunakan perkataan ALLAH tu? jawapannya senang je PAS dah termakan budi, dengan undi orang kristian, buddha dan hindu, dengan undi mereka la PAS berjaya menawan berberapa negeri dan berberapa orang ahli PAS kini menjadi Yang Berhormat, sehingga yang bodoh macam mahfudz pun kalau pakai kod nampak cerdik.

Tak payah bertegang urat nak gaduh pasal kristian nak pakai nama ALLAH, jawapannya memang tak boleh, hatta dalam bible sendiri pun tak ada nama ALLAH, dalam bible pun hanya dua kali je di tulis perkataan CHRISTIAN, Christ bermaksud penyelamat dan juga gelaran yang diberikan kepada ISA, CHRISTIAN pulak bermaksud pengikut penyelamat. so nama agama kristian pun hanya dua kali je di sebut dalam bible. tak caya kata det, hang buleh pi cek sendiri.

Lagi satu det nak tanya, kenapa hanya Kristian Malaysia je yang beria ia bonar mengatakan Allah adalah nama kepada TUHAN bapa? dan Allah adalah terjemahan kepada perkataan GOD? padahal dalam Bible tidak ada pun perkataan Allah. apa tujuan mereka? adakah Khalid Samad dan Hearld telah di upah oleh Anwar Ibrahim untuk membuat kacau di malaysia, supaya senang bila negara huru-hara, perang antara islam dan kristian terjadi maka, Anwar boleh menjemput amerika untuk serang malaysia dan bila malaysia dijajah, maka amerika akan lantik dia jadi PM pasal anwar kan barua amerika, atau pun, inikah permulaan perang salib zaman moden?



tengok video ni, belum pun mahkamah bagi green light untuk guna perkataan ALLAH depa dah hina ISLAM dulu. camane nak bagi depa pakai perkataan ALLAH tu....

Fatwa menentang PAS


Saudara-saudara sekelian percayalah,

Kita menentang PAS, bukan kerana nama dia PAS. Kita menentang Pakatan Haram kerana dia memang Haram. Kita menentang dia ialah kerana dia bersekongkol dengan puak kafir harbi, kerana dia bersekongkol dengan komunis, mereka sanggup menggunakan agama untuk kepentingan politik mereka, mereka sanggup mengkafirkan sesama islam yang tak mahu mengikut politik sempit mereka. Oleh kerana itulah kita menentang mereka. Oleh kerana itulah kita menghadapi mereka. Oleh itulah kita berlawan dengan mereka.


Percayalah saudara-saudara sekelian,

Perjuangan kita adalah jihad, tulisan kita adalah jihad, Berserahlah kita kepada Allah untuk menghadapi puak-puak ini kerana kalau kita mati melawan puak-puak ini. Insyaallah mati kita, mati kita adalah islam, Kita tidak perlu masuk Buddha, Kita tidak perlu masuk Hindu, Kita tidak perlu masuk Kristian, Tapi kita menjadi kafir dengan menyokong PAS, DAP dan PKR.

06 January 2010

Siapa Betul, Siapa Salah....

Ini adalah kenyataan Khalid Samad, Ahli Parlimen PAS, Kawasan Shah Alam pada hari keputusan Mahkamah memberi green light kepada Herald menggunakan perkatan ALLAH dalam majalah mereka. sumber: haprak daily

"Keputusan Mahkamah itu menepati dengan al-Quran, iaitu perkataan Allah bukan milik eksklusif umat Islam sahaja tapi semua manusia patut menyembahnya," jelas beliau selepas menyertai solat Jumaat di Surau Nur Hidayah, di sini. "Saya rasa keputusan ini (mahkamah) akan mengukuhkan lagi kefahaman Islam di kalangan orang Islam sendiri, bukan atas nama (Islam) saja," jelasnya.

Ini pula kenyataan yang dikeluarkan oleh Timbalan Murshidul Am Parti Khalid Samad. sumber: mstar online

"Mana-mana umat Islam yang menyokong keputusan Mahkamah Tinggi membenarkan penggunaan kalimah 'Allah' dalam akhbar mingguan Herald-The Catholic Weekly dalam penerbitannya boleh membawa kepada kekufuran."

"Saya menyeru kepada sahabat-sahabat saya supaya mempertimbangkan semula pendirian mereka. "Kalau kita sokong perkara yang kufur, kita pun secara tak langsung akan kufur sama,"

Dan ini Kenyataan dari Jawatankuasa Biro Politik PAS Pusat. sumber: haprak daily

Biro Politik PAS Pusat yang bermesyuarat lebih dua jam di ibupejabat parti itu di Kuala Lumpur Isnin malam berpendirian supaya semua pihak tidak menyalahgunakan perkataan ‘Allah’ tanpa pendirian jelas samada keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur membenarkan penggunaan kalimah ‘Allah’ dalam penerbitan majalah Herald The Catholic Weekly itu perlu ditolak, diterima ataupun dibuat rayuan.
Dalam kenyataan ringkas yang diedarkan kepada wartawan pada hampir 12 tengahmalam Se itu, PAS hanya memberi peringatan supaya perkataan ‘Allah’ tidak disalahgunakan bagi mengelirukan atau menjadikan politik murahan untuk mendapatkan sokongan rakyat. PAS juga menjelaskan bahawa dasar pada kaedah Islam, penggunaan nama ‘Allah’ pada asasnya adalah dibenarkan untuk digunakan oleh agama samawi seperti Kristian dan Yahudi. Mesyuarat itu hanya membincangkan satu agenda sahaja berhubung ‘Penggunaan nama Allah’ dan ianya disertai oleh 25 orang pemimpin termasuk Ahli Parlimen Shah Alam Abdul Khalid Samad dan Ahli Parlimen Kuala Selangor Dr. Dzulkefly Ahmad.

Woii Khalid Samad dah beli biro politik PAS, sampaikan ape yang Timb Murshidul diaorang cakap pun mangkok-mangkok ni tak endah.

Macam mane parti la yang kerap mengkafirkan sesama islam dan parti yang menjamin ahlinya masuk syurga boleh bercanggah pendapat, apa tuhan khalid samad lain ke dari tuhan Haron Din? atau quran yang Khalid baca berlainan dengan Quran yang Haron Din baca?

Sebenarnya kalau korang nak tahu, si khalid ni, badan dia je ada dekat PAS tapi hati dan perasaan dia dah bersama DAP, tu pasal la mase Nga Kor Meng nak mengaji atas pentas ceramah dulu dia rujuk kat Khalid Samad, khalid la yang bagi tahu kat Nga yang dalam quran memang ada surah aura, ini cerita betull dan sekarang ni memang sah la quran yang khalid samad baca berlainan sekali dengan Al-Quran yang kita semua baca.


03 January 2010

Anwar Pembohong, PAS Kena Kencing Lagi


23 Ogos lalu, Anwar masa kempen pilihan raya kecil Permatang Pasir Anwar mengumumkan yang dia akan mengusulkan nama Mohd Salleh, calon PAS yang bertanding di Permatang Pasir pada masa itu, dilantik sebagai pengerusi MAINPP sekiranya memenangi kerusi itu.

Kini Anwar berbohong lagi, Anwar pusing cerita dia kata

"nama Elias diusulkan lebih awal sebelum nama ADUN Permatang Pasir, Mohd Salleh Man dicadangkan dan keputusan muktamad itu atas perkenan baginda."

Korang boleh nampak tak Anwar saje-saje je nak bodohkan PAS, rupanya dia dah tahu dulu siapa yang bakal dilantik sebagai Pengerusi MAIPP yang dia gatal-gatal pi umum nama saleh man tu buat apa? apa dia nak pancing undi orang PAS ke?

Kesian salleh man, kepunan kau nak jadi YDP ekk, dek kerana anwar nak jaga hati PAS maka di mintak juga la MAIPP lantik salleh man jadi Timbalan YDP, korang kena ingat jawatan Timbalan YDP Majlis Agama ni bukan ada kuasa pun, jawatan tu jawatan sejuk, alamatnya salleh man ni makan gaji buta je la. tapi korang kena ingat, MAIPP dibawah YDP yang baru ada kuasa untuk lantik siapa sahaja Timbalan yang dia nak, salleh man tak kompom lagi untuk jadi Timbalan YDP, silap-silap PAS kena kencing kali kedua.

01 January 2010

Demo ALLAH Masuk Gereja.

mana satu Allah pada pandangan Khalid Samad?


Biarlah yang hadir dalam demo mengutuk tindakan mahkamah membenarkan Majalah Herald menggunakan perkataan ALLAH tidak sampai beribu orang, biar la PAS nak kutuk ape pun, sekurang-kurangnya masih ada lagi umat melayu Islam yang sayang pada agamanya, tidak seperti PAS yang hanya menggunakan Agama Islam sebagai pemuas nafsu politik, bila mereka dah puas Islam itu dilacurkan pula oleh mereka.

Mereka yang hadir selepas solat jumaat tadi berasa terpanggil untuk mempertahan akidah umat islam dimalaysia, tetapi malangnya kesungguhan mereka ini di pandang sinis oleh manusia-manusia bajingan yang menggelarkan diri mereka sebagai ulama, ulama boleh maki orang? Khalid dalam riaksinya mengatakan yang dia cukup gembira dengan keputusan mahkamah itu dan bersetuju dengan keputusan Mahkamah Tinggi Kuala Lumpur menolak permohonan Kementerian Dalam Negeri (KDN) melarang orang-orang bukan Islam dari menggunakan perkataan 'Allah'. Beliau yang sebelum ini dilihat lantang mempertikai usaha KDN di di Parlimen, menganggap keputusan Mahkamah semalam menepati nas al-Quran.

"Keputusan Mahkamah itu menepati dengan al-Quran, iaitu perkataan Allah bukan milik eksklusif umat Islam sahaja tapi semua manusia patut menyembahnya," jelas beliau selepas menyertai solat Jumaat di Surau Nur Hidayah, di sini. sumber: arak daily



pembaca semua boleh la menilai sendiri bagai mana pegangan agama manusia yang bernama Khalid Samad Ahli Parlimen PAS Kawasan Shah Alam ini.

Khalid Samad & Zulkifly lacurkan kalimah ALLAH.


Yang mana satu ALLAH dari kacamata Herald dan Khalid Samad?

Video Klip ini menjadi bukti yang memang PAS melacurkan perkataan ALLAH.



Mujur masih ada lagi seorang AP PAS yang masih berfikiran waras yang berani mematahkan hujah kedua-dua proksi kristian, kalau nak harapkan yang lain, haramm, harap serban je la yang tebal, yang dia tahu maki orng je, tetapi malangnya, idea yang di cetuskan oleh Khalid Samad itu telah menjadi kenyataan semalam, Mahkamah memutuskan yang akhbar mingguan katolik Herald boleh menggunakan perkataan Allah di setiap keluaran akhbar mereka. hujah Ust Taib Azamuddin ada di link sebelah kanan blog det bertajuk DEBAT KALIMAH ALLAH.

Perkataan ALLAH tidak wujud dalam bible, disini