Breaking News
Loading...
September 8, 2011

Info Post
Memang hebat cara pakatan haram jadah berpolitik, ada saje akal depa nak divert kalau sesuatu isu itu kena atas batang hidung mereka, contoh terbaik ialah isu 12 orang melayu di murtadkan oleh puak gereja dumc.

Tengah hot isu itu, tetiba mat sabu tampil untuk menyelamatkan puak-puak kristian tu dengan menyokong perjuangan komunis, angkat komunis sebagai hero, bunyinya memang bodoh, tapi perkara bodoh tu la yang hampir memadamkan isu kristian murtadkan orang islam.

Perbuatan mat sabu mengangkat komunis sebagai hero membuatkan banyak orang melayu rasa tak puas hati, tapi mat sabu dan pas terpaksa buat juga kerana pada mereka, biarlah hilang sementara undi melayu janji mereka dapat solid undi orang kafir, last minit nanti tok guru dia keluar fatwa baru, orang melayu boleh swing kasi undi dekat pas balik.

2 comments:

Anonymous said...

memang barua kafir harbi la mat sabun ni.. betul la orang kata syiah akan berusaha untuk pecahbelahkan ahli sunnah wala jamaah

tokgaru said...

Sekadar Untuk Renungan ...

Saya terjumpa posting oleh sorang ultra kiasu yang kata "Melayu Bodoh" dalam satu blog lain.

Mulanya nak marah juga. Tapi bila fikir balik, rasanya betul juga melayu nih memang bodoh.

Tak bodoh hapah nya kalau ....

1. bila ada calon melayu, masih juga mengundi calon bukan melayu.
2. bila ada kedai atau mini market melayu, masih juga berbelanja di kedai bukan melayu.
3. bila sudah ada bengkel membaiki kenderaan yang diusahakan oleh orang melayu, masih juga menghantar kenderaan ke bengkel bukan melayu.
4. bila ada kedai makan melayu, masih juga makan di kedai bukan melayu yang status halal nya di ragui.
5. bila sudah ada produk makanan keluaran orang melayu sendiri, masih juga menggunakan produk makanan keluaran bukan melayu.
6. bila diajak bersatu untuk masa depan politik melayu tak mahu, tapi sanggup bersatu dengan pihak yang memang hendak menjatuh kerajaan yang di pimpin oleh orang melayu sendiri.
7. bila sanggup berpakat dengan dengan parti yang tak pernah bersetuju dengan negara islam dan hukum Hudud untuk menang plihanraya yang kononnya akan melaksanakan islam di negara ini jika berpeluang membentuk kerajaan.
8. bila sanggup mengiktiraf komunis sebagai pejuang kemerdekaan, manakala polis dan tentera yang menentang komunis di katakan pengganas.
9. bila bukan melayu yang mencapai umur 21 tahun berebut2 mendaftar sebagai pengundi, tapi orang melayu yang mencapai umur 21 tahun buat tak kisah sahaja.
10. bila tindakan pihak berkuasa agama hendak menyelamatkan umat islam daripada di murtadkan, tapi ada parti melayu yang mempertikaikan.

Tapi saya bernasib baik kerana nampak "kebodohan melayu" itu lebih awal daripada orang melayu yang lain.

Saya pasti akan marah jika ultra kiasu itu kata saya "melayu bodoh" kerana saya sudah keluar daripada kebodohan itu sejak lama dulu.