Breaking News
Loading...
November 30, 2011

Info Post
Sebuah kedai tom yam di jalan batu tiga lama (jalan nak ke glenmarie) di robohkan, kalau tak silap aku, kedai tu dah bertapak kat situ lebih 15 tahun. dulu kat kawasan glenmarie tak ada kedai makan, jadi siapa yang berkerja di kawasan tu selalunya akan lunch atau dinner di kedai tu.

Kenapa gerai itu di robohkan? kerana pihak majlis mendapat tekanan yang cukup hebat dari adun subang jaya, dia mengarahkan supaya gerai itu dirobohkan atas alasan mencacatkan pemandangan. kedai makan itu diroboh tampa pihak majlis menggantikan tempat perniagaan baru kepada pemilik kedai itu.

Kalau benarlah bagai dikata, nampak sangat dap dan kerajaan pakatan haram berniat jahat dan cuba sabotaj perniagaan orang melayu.

Bayangkan bagai mana kalau mereka memerintah malaysia kelak.... jangan harap orang melayu boleh berniaga.

13 comments:

Anonymous said...

suka letak kata-kata itu kalau benar.. siasat dulu kata-kata, baru post...

Anonymous said...

mmg betul la...kan dah masuk berita haritu. kalau kerja kat glenmarie mesti selalu lunch kat situ. ada 2 kedai, satu yg tepi jalan tu kena roboh. lahanat punya pakatan

Anonymous said...

hadoiyaiiii....

gerai ni dah lama bertapak di situ bebbb....

aku tau gerai ni dekat dgn petronas station...

hahahahahaha.....padan la muka ko org melayu, ketawa beso org cina...

org melayu tak mampu buat apa2 kalau kene robih...

nik aziz akan ucap alhamdulillahhhhh.......

Anonymous said...

aku sewa rumah betul2 kat belakang petronas station ni. malam2 selalu lepak sini terutama bila slgor lawan bola masa tahun 94 dulu. kesiann. patut dinaikkan poster khalid muka babi di batu 3 ni.

Anonymous said...

shah alam dah ada panggung wayang bebb.....

hasil perjuangan PAS. tahniahh.

umno perintah slgor, shah alam bebas dari pengaruh cina jinjang dan maksiat...

skrg bdak2 uitm shah alam dah ada pot nak beromen...

sure pahala mencurah2 turun utk pas slgor....

Anonymous said...

kat selangor ni berlambak kisah gerai Melayu kena roboh dengan bermacam alasan antaranya tak ikut spesifikasi bomba etc , kalau korang tengoklah kedai cina tu semua ikut specifikasi bomba kaa?? tapi tak kena apa-apa

Gerai Melayu yang haram melalak Pakatan Rakyat suruh roboh .. Tapi kuil haram dan dibina atas tanah orang kat Seksyen sampai hari ni tak kena apa-apa , banyak sungguh paria buat kacau kat perumahan orang Melayu sana !!! Tapi yang jeliknya Hannah Yeo boleh pulak roboh surau penduduk dasar binatang punya DAPigs dan penyokong mereka

Sudir said...

Aku ingat nak breakfast kat kedai ni pagi tadi dalam perjalanan ke Shah Alam.. Alih-alih cuma tinggal 'hidangan' batu bata & bumbung roboh jer.. Hampeh betul la sapa yang robohkan..

Anonymous said...

DET...buat lah survey dan amik gambar sebagai bukti peniaga cina atau india pulak yg dah kena roboh!!
kalau ada.....

atau DET amik gambar peniaga-peniaga
yg langgar peraturan utk senangkan
kerja pihak PBT utk ambil tindakan roboh....

biar alang-alang seluk pekasam biar kepangkal lengan dorang nak suka-suka roboh!!!

untuk buktikan dorang buat tindakan bukan berpilih pilih!!!

Anonymous said...

dulu kat kg berembang, ampang, siap cakap UMNO pembunuh.
mana PKR/PAS/DAP yg konon memperjuang kan negara kebajikan.
puki mak nik aziz!!

Anonymous said...

Roboh ikut Ordinan Darurat dan Kuasa Perlu setinggan selangor kut? Kerajaan BN dah hapuskan akta ni Puak Puckatan pulak yang guna udg2 draconian ni... Mana perginya keadilan ?? - lawyer Conan.

Anonymous said...

Kedai interior bangunan putih tu dapigs punya ni. Jealous org2 Melayu selalu makan kat nasi lemak ayam madu kat situ.

Ni baru Selangor, takkan org Melayu nak biarkan aje?

Anonymous said...

tahniah..tahniah..tahniah. satu lagi hadiah buat rakyat selangor yang memilih pr

Anonymous said...

moga rakyat selangor blh buka mata lepas ni..jgn tertipu dgn dakyah pkr