30 June 2011

Mana Penguatkuasaan Terhadap Harakah.???

Harakah dan akhbar haram suara keadilan masih dil biarkan di jual secara terbuka di kedai runcit, mana perginya penguatkuasaan?

Bukan ke hari tu pihak harakah dah janji tak akan jual paper tu di tempat terbuka dan hanya akan di jual kepada ahli sahaja, so apa kejadahnya paper harakah ada dijual di kedai runcit di seksyen 7 shah alam?

Bukan sekali dua aku jumpe paper ni di jual secara terbuka tapi sampai la ni aku tengok KDN macam buat tak tau je. ambik la tidakan wahai KDN oii... paper ni tak ada menafaat pun untuk bacaan rakyat, dalam tu banyak fitnah dan menghasut, rosak pemikiran rakyat kalau baca paper tu..
Published with Blogger-droid v1.7.1

Ceramah Menghasut Rakyat Di Shah Alam, Semalam.

Aku pi ceramah berSHIT di stadium melawati shah alam malam semalam, seperti biasa la program pas, apa-apa pun depa mula dengan solat hajat, solat hajat untuk kesejahteraan pendemo-pendemo berSHIT dan mereka berdoa semoga ALLAH menurunkan bala kepada mereka-meraka yang nak menggagalkan rusuhan tu. macam biasa mat sabu mana pernah sembahyang hajat, so solat hajat semalam tampa mat sabu, kehadiran aku anggarkan dalam 2 ribu orang, malu beb, timbalan presiden pas datang dapat collect 2 ribu orang je...

Mamat ni ketua pemuda pas selangor, dalam ucapan pembukaannya yang cukup berdegar-degar, dia mencabar pemuda umno untuk berentap dengan pemuda pas masa perhimpunan 9 julai tu, nak tergelak jugak aku dengar, aku tengok saiz badan dia, aku rasa dia ni nak belari pun tak larat, lagi nak ajak orang berentap.

Aku tak tau sapa mamat ni, tapi yang aku nampak dia pakai baju berlogo bar council, mungkin barua ambiga pandikutti kut, kalau ikut kan apa yang mamat ni cakap semalam, dia boleh kena akta hasutan, pasal apa yang dia cakap semalam tu betul-betul menghasut rakyat supaya bertempur dengan polis, dia kata kat audiance, sebelum polis tangkap kita pada hari tu, polis perlulah menunjuk waran tangkap, kepala otak dia, dalam keadaan tak terkawal mana polis ada waran tangkap, tangkap dulu la bro, kat balai baru cerita. aku harap 9 hari bulan ni, polis tangkap dia dulu. pasal banyak bunyi sangat mamat ni.

Ini lagi satu bodoh punya ketua muslimat pas, dia kata, kerajaan australia tak kisah pun pelajar dan rakyat malaysia nak buat demo bersih kat sana, katanya walau pun australia tu negara kafir tapi depa tak halang demo, jawapan aku pada orang bodoh ni senang je, berapa ramai orang malaysia nak berdemo kat australia tu, 10 ribu 50 ribu 100 ribu, dah tentu 100 pun tak sampai ada ka sampai jem jalan dan menyusahkan orang, lagi satu apa australia nak kisah, demo bersih tu bukan nak rampas kerajaan australia, tu pasal kerajaan australia lepas kan, kat malaysia lain, bersih nak rampas kuasa dan nak buat rusuhan, tu pasal polis kena halang... bingai punya ketua muslimat pas selangor ni.


Charls santiago mp dap klang ni kata, polis bertindak zalim kerana tak mau hantar mp sungai siput ke hospital, walau pun mp tu kata dia sakit jantung, porahh... masa demo tak pikir sakit jantung, masa dok dalam lokap, dan-dan tu la sakit jantung, lagi satu dia kata, polis dera ahli parti sosialis dalam lokap, kerana tak bagi minum air, deyy.. lu pernah masuk lokap ke tidak santiago? biasa la dalam lokap mana ada air, nanti makan punya time, polis bagi la lu makan dan minum, apa lu ingat itu bilik lokap, bilik hotel ka...? ni santiago pun patut masuk lokap jugak la, biar dia rasa.

Wakil dari suaram, aku tak ingat nama dia, tapi ucapan dia pun menghasut jugalah, dia ni dah buat permohonan pada petubuhan bangsa-bangsa bersatu supaya negara kita di lucutkan keahlian dari human right committe pbb.

Khalid gereja dok berkempen suruh audiance yang datang semalam tanda tangan petisyen membantah kelewatan pembinaan hospital besar shah alam, ni betul-betul malaun todi, dulu masa dia belum jadi mp shah alam, dia ni jugak lah yang memekak kata pembinaan hospital di shah alam membazir, dia kata buat apa shah alam buat hospital, bandar klang dah ada hospital, shah alam je dah ada banyak medical centre, nah sekarang dia pulak yang memekak nak hospital kat shah alam.


Mat sabu nampak macam frust bila tengok kehadiran penyokongnya, dia tahu, yang datang tu pun bukan semuanya penduduk shah alam, banyak orang luar, tapi dia sempat juga buat fitnah, dia kata polis dah tabur paku di bawah tayar kereta orang yang datang dengar ceramah, katanya dah dekat seguni budak-budak unit amal kutip paku tu, nampak sangat pembohong, padahal bebudak unit amal tu pergi ke tempat parking pun tak berani, depa takut polis tangkap depa... video ceramah mat sabu tu nanti aku uploadkan.

Apa pun ceramah semalam memang ceramah menghasut, mereka menghasut rakyat bencikan kerajaan, bencikan polis dan bencikan sistem yang ada di malaysia ni, aku harap lepas ni polis jangan luluskan permit lagi la pada ceramah pembangkang ni, apa yang depa ceramahkan tu, langsung tak ada faedah, banyak menghasut dan memfitnah.




29 June 2011

TAHNIAH & SYABAS PDRM...

Sekretariat BERSIH 2.0 di Seksyen 4, Petaling Jaya hari ini diserbu dan digeledah oleh polis.

Sepuluh anggota tiba kira-kira 15 minit lalu, kata Ahli Jawatankuasa Pemandu BERSIH, Maria Chin Abdullah yang juga mengetuai kumpulan NGO Empower.

Menurut seorang petugas di pejabat BERSIH yang tidak mahu dikenali berkata, kumpulan polis itu tiba dengan membawa pemotong besi. tetapi mereka tidak menggunakannya apabila pekerja membenarkan mereka masuk.

Serbuan dilancarkan dari IPD Selangor dan diketuai oleh seorang pegawai yang hanya dikenali sebagai ASP Rosli. polis juga mencatatkan butiran Mykad kakitangan Empower yang dijadikan sekretariat BERSIH 2.0.

Dalam serbuan tersebut, tujuh beg barang, lima kotak dan empat kain rentang dirampas. manakala tujuh petugas Empower (NGO yang bergabung dalam BERSIH) dibawa ke ibupejabat polis Petaling Jaya untuk soalsiasat.

Komen aku: padan muka korang, orang dah kata jangan buat, korang nak buat juga perhimpunan yang meyusahkan rakyat tu, nahh ambik kau ubat.. padan muka, kalau boleh isa kan je marina chin abdullah tu. nak demokrasi sangat, ni lah yang di namakan demokrasi, polis juga berhak untuk buat tangkapan kalau polis merasakan perhimpunan tu boleh menggugat keselamatan dan kenteraman negara. haaahaaahaaahaaa.....

Gelaran Dato Ambiga...Patut Di Tarik Balik..

Ambiga makin keras kepala, dia rasa keadilan dan demokrasi di malaysia ni hak milik mak-bapak dia dan mat sabu yang punya... kedegilan dia tu sudah melampaui batas sehingga kan dia juga mencabar pihak berkuasa terutama pdrm untuk menangkap dia dibawah akta isa.

Ambiga mendapat gelaran dato' aku tak pasti gelaran tu ambiga dapat dari negeri mana dan aku tak mau pertikaikan siapa yang berikan title dato' kepada dia ni, tapi sejak kebelakangan ni perbuatan dia tu boleh mengancam keselamatan negara, aku sarankan agar title dato' itu di tarik balik.

Gelaran dato' di berikan kepada mereka yang banyak membuat jasa dan mengharumkan nama negara, tapi si ambiga ni apa jasa yang dia pernah buat untuk negara bila masa pulak dia mengharumkan nama negara, harum tak ada beb... busukan nama negara di mata dunia ada laa, dia dah banyak sangat buat onar dalam negara ni...

Nik Ajis Jalan-Jalan Ke Uzbek Pakai Duit Sapa???


Nik ajis jalan-jalan dengan exconya ke negara bekas jajahan russia, (itu yang di laporkan oleh mso) alasan di berikan untuk menghalalkan jalan-jalan nik ajis tu dengan mengatakan dia akan menziarah makam imam bukhari dan imam tarmizi, nampak lah halal dan islamic sikit ye tak...

Lepas tu untuk menguatkan lagi alasan nik ajis berjalan-jalan, maka dikatakan lah nik ajis dan exconya akan menunaikan umrah pulak, lagi nampak islamic...

Ok pergi mampos la dia nak pi mana pun, soalnya ialah siapa yang tanggung perjalanan nik ajis dan exconya tu? adakah mereka menggunakan duit rakyat (duit kerajaan negeri) untuk berjalan-jalan? kalau yaa... memang tak patut beb.. pasal pada aku belanja nya tu bukan sedikit, mau cecah belasan ribu juga untuk satu kepala, takan nak pergi umrah pun nak kena kerajaan negeri sponsor, walhal nik ajis dan para exconya tu bukan tak berduit punya orang dan pemergian nik ajis dan exconya tu ke samarkhad, uzbekistan dan makam imam tarmizi bukan membawak balik apa-apa hasil untuk memajukan negeri kelantan, lain la kalau depa ramai-ramai pergi sana tu balik bawak pelabur untuk melabur di kelantan.

Kalau ada orang sponsor pun, aku yakin dan pasti orang yang sponsor tu mesti mendapat keuntungan yang besar dari kerajaan negeri kelantan atau pun orang tu tengah melobi satu projek besar di sana, sponsor pergi umrah pun satu rasuah juga... jadi rakyat negeri kelantan mesti siasat nik ajis pi jalan-jalan tu pakai duit siapa...

Cilaka Punya Khalid Gagap, Guna Duit Rakyat Sponsor Rusuhan BerSHIT.

Cilaka punya khalid gagap, sial ke tidak manusia sekor ni, duit rakyat selangor di gunakan untuk sponsor rusuhan bersih, kau ingat duit rakyat selangor tu duit pkr ke...?

Ni lah berlaku kalau kerajaan pakatan haram selangor buat duit rakyat macam duit mak bapak dia, kutuk bn kononnya salah guna duit rakyat, tapi yang kau pi sponsor perhimpunan tu yang tak ada apa-apa kepentingan untuk rakyat selangor tu apa kejadahnya.

Sial kau khalid gagap, kau ingat seluruh rakyat selangor tu sokong sangat ke perhimpunan yang kau nak buat tu...?

Selangor mana ada duit lagi beb... nak bayar gaji kakitangan negeri pun kau kena rembat duit jkr (peruntukan pembangunan) lagi kau nak sponsor rusuhan tu... memang cilaka la rakyat selangor dapat mb bangang macam khalid gagap ni. khaak thuii...

28 June 2011

VIDEO: Komen Rais Yatim Mengenai Himpunan Bersih...

Kemaruk nak jadi perdana menteri setelah gagalnya projek 16 sept yang di canangnya tu, anwar sekali lagi nak rampas kuasa, dengan cara apa? cara membodohkan rakyat supaya berkumpul atas tajuk perhimpunan bersih... maka rakyat yang bodoh akan terikut dengan dogeng bodoh anwar tu.

Ikuti komen datuk seri rais yatim mengenai perhimpunan haram tu, komen rais yatim sebijik kena tepat atas batang hidung anwar. tapi jahatnya malaysiakini, depa mengatakan yang rais menyamakan perhimpunan itu dengan idealogi komunis, padahal dalam video tu rais tak sebut pasal komunis, ini lah cara media pembangkang spin isu.

Nik Ajis Pun Boikot Perhimpunan Bersih...


Bersih menerima tamparan yang paling hebat, apa bila murshidul am pas, nik ajis dan barisan exco kerajaan pas kelantan memboikot perhimpunan bersih...

Perkara ini di sahkan oleh penulis politik sayuti omar atau mso, pelik berita ini tak keluar pun dalam malaysiakini, malaysian insider atau harakah daily, mungkin mereka takut kalau tersebarnya berita yang nik ajis dan exco pas kelantan tak hadir maka akan berkurangan lah orang pas nak turun pada 9 julai tu nanti.

Apa pun pada aku, alasan nik ajis mengerjakan umarah tu merupakan satu alasan untuk cover line je, beb... nik ajis sepanjang hidup dia dah berapa kali dah pergi umrah, takan lah dia tak boleh nak hold pergi umrah tu lepas perhimpunan bersih, tapi memang dia pun tak menyokong perhimpunan bersih yang di kepalai oleh si kafir ambiga, maka dia gunakan alasan nak pergi umrah. so selamat la dia kat situ...

Habislah Anwar Pandii, Joe Bedul Kantoi Lagi...

Joe bedul antara manusia yang pertama dapat melihat kebesaran totey anwar, malah joe bedul sendiri mengakui manusia dalam video yang di tunjukan oleh datuk eskay adalah anwar, tapi biasa la manusia, selagi dia boleh pusing dia akan cuba berpusing-pusing untuk menyelamatkan bontot boss dia.

Tapi sampai bila joe bedul nak terus menipu rakyat dengan mengatakan dia tak pernah kata itu anwar? sampai bila joe bedul? tuhan tu maha kaya, dalam video ni menunjukan yang joe bedul bergitu happy melihat video seks anwar, tak seperti cerita-cerita joe bedul dalam ceramahnya, kononnya keadaan bergitu serius, dan yang paling penting dalam video ini joe bedul mengesahkan itu anwar ibrahim.


Klik sini dan sini untuk baca macam mana joe bedul bersilat mempertahankan al-juburi.


PANAS: Sistem IT Bukit Aman Dalam Bahaya...

Macam mana projek yang melibat kepentingan strategik negara boleh terlepas kepada tangan musuh, ini perkara yang harus di siasat sedalam-dalamnya oleh bukit aman. ok ceritanya macam ni, bukit aman ada open tender untuk projek IT iaitu perkhidmatan penyelenggaraan secara preventif dan correctif kepada perkakasan,perisian dan aplikasi sistem stor material spesifik (SMS) fasa 5 untuk pdrm. (gambar bawah)


Aku tak kesah la apa projek yang bukit aman nak buat, tapi yang aku kesahkan sudah ada bau-bau yang mengatakan segala sistem dalam yang di tanderkan oleh bukit aman tu dalam keadaan bahaya, apa maksud bahaya tu? ia terdedah kepada ancaman luar. aku paham, bukit aman nak tolong orang melayu, sebap itu lah di awardkan kepada syarikat bernama nz gemilang sdn bhd, tapi adakah pihak pengurusan bukit aman menyiasat siapa yang berada di belakang syarikat tu? pada hemat aku, syarikat tu cukup bahaya kepada negara, kenapa aku kata macam tu?

Aku difahamkan syarikat nz gemilang ni hanyalah sebuah syarikat ali baba je, taukei sebenarnya adalah seorang cina yang dikenali sebagai lim, ok aku akan ceritakan pasal lim dan apa kaitannya dia dengan negara jiran kita, kemudian. tapi apa yang peliknya, macam mana syarikat yang bermodal 50 ribu boleh mendapat tander yang bernilai jutaan ringgit? betul ke syarikat nz gemilang ni mempunyai kelayakan untuk projek IT itu? dah berapa banyak syarikat nz gemilang dapat projek IT sebelum ni? jawapanya ialah, syarikat nz gemilang langsung tak pernah dapat apa-apa projek, buktinya korang boleh tengok gambar di bawah.


Jadi kenapa pihak pengurusan bukit aman lantik syarikat yang tak mempunyai apa-apa kelayakan untuk handle projek yang membabitkan strtegik negara? dan dengar cerita ada pegawai-pegawai di bukit aman yang menjadi tukang lobi kepada kepada kementerian dalam negeri untuk syarikat ali baba ni? mereka berpangkat DSP, SUPT dan ACP... harap bukit aman boleh siasat mereka bertiga ni.

Aku akan dedahkan nanti siapa di belakang syarikat nz gemilang dan peranan pegawai-pegawai yang berpangkat itu nanti... ini memang lagi panas beb...

Ibu Pejabat PKR Di Serbu, AMK Lari Menyorok...

Kalau ibu pejabat mereka sendiri pun mereka tak mampu nak pertahankan, cuba bayangkan macam mana kalau puak-puak pkr perintah malaysia, mampukah puak-puak pkr mempertahankan negara?

Gambar ini menjadi bukti apabila semalam pemuda umno selangor dan wilayah mengempur ibu pejabat pkr di tropicana, damansara, ia di buat secara adhock, aku dapat tahu pun melalui twitter, terus terang aku kata, ini program yang dibuat secara mengejut, tak ramai pemuda-pemuda bahagian dalam selangor dan wilayah yang dapat datang, korang bayangkan kalau semua pemuda bahagian dalam selangor dan wilayah turun... mau runtuh pejabat pkr tu.






Macha ni kalau korang ini, mulut dialah yang paling bising dan dia lah yang paling samseng masa kecoh rohimi buat sidang media di klang dulu, tapi semalam dia macam orang bodoh, satu suara pun tak keluar...

Rango terkedu melihat pemuda umno lebih dari 20 orang di hadapan pejabat partinya, dia kata dia tertipu dengan twitter chegubard yang mengatakan hanya 20 orang mat rempit yang nak buat kecoh... ketika gambar ni di ambil, rango sedang menghantar laporan kepada bossnya, sam ketot.

27 June 2011

Himpunan Bersih Bukan Untuk Pilihanraya, Tapi Untuk Mengenang Kematian Teoh Beng Hock


Pada asalnya perhimpunan bersih ni adakan kononnya untuk menuntut sebuah pilihanraya yang adil dan bersih, banyak lah tuntutan-tuntutan mereka.

Tapi apa bila melihat semakin ramai yang kurang seronok dengan perhimpunan bersih ni, maka pkr melalui amk nya telah cuba memainkan sentimen lain pulak.

Terbaru seorang bekas calon ketua amk hasmi hashim mengajak seluruh rakyat malaysia turun beramai-ramai ke perhimpunan bersih kononnya untuk mengenang kembali peristiwa pembunuhan teoh beng hock, amirul rashid dan sarbaini.

Sebenarnya apa tujuan perhimpunan bersih ni??? jawapan aku senang, mereka memang nak buat rusuhan di kuala lumpur, nak huru harakan negara supaya anwar pandikutti boleh terlepas dari perbicaraan kes liwatnya. itu je, tak ada sebap lain.

Pakatan Cuba Di Hidupkan Kembali Fahaman Komunis


KEPALA BATAS 26 Jun — Siasatan polis mendapati sekumpulan aktivis Parti Sosialis Malaysia (PSM) yang ditahan di plaza Tol Sungai Dua di sini petang semalam cuba menghidupkan semula fahaman komunis, kata Timbalan Ketua Polis Pulau Pinang, Datuk Abdul Rahim Jaafar.

Beliau berkata, ini berdasarkan pelbagai barangan yang dirampas polis daripada aktivis berkenaan dilihat mempunyai kaitan dengan fahaman Parti Komunis Malaya (PKM).

"Antaranya risalah dan baju T yang tertulis nama Chin Peng, Rashid Maidin dan Suriani Abdullah, kesemua mereka ini mempunyai kaitan dengan PKM,” katanya kepada pemberita di sini hari ini.

Mereka dilihat cuba menghidupkan balik fahaman komunis dengan menyebarkan risalah-risalah berkaitan berkenaan kepada rakyat di beberapa kawasan di sini, katanya.

"Polis terpaksa menahan kesemua mereka kerana membawa unsur menghasut rakyat untuk membenci kerajaan dan ini adalah sesuatu yang serius serta boleh mengancam keselamatan negara,” katanya mengenai penahanan 31 aktivis PSM yang diketuai Anggota Parlimen Sungai Siput Dr. Michael Jeyakumar Devaraj semalam. - Bernama

pada aku simple je... benda ni berlaku kerana menteri dalam negeri lembik nak mampos, tak berani gunakan isa kepada puak-puak ni, ini bukan kali pertama mereka buat perkara ni, dah banyak kali dah, lagi satu perbuatan mendewa-dewakan chin peng dan komunis lain di buat oleh akhbar milik mca sendiri iaitu "the star" malah the star pernah buat xklusif coverage pada chin peng klik sini. tapi langsung tak ada tindakan pada kementerian dalam negeri.. nak sekarang telunjuk dah menjolok mata, pada muka...jangan terkejut, sejarah akan berubah, akan ada anak muda yang mula mempersoalkan institusi raja-raja melayu pulak lepas ni dan mungkin ada yang berkata, bapa kemerdekaan malaysia sebenarnya adalah chin peng bukan Almarhum tunku abdul rahman.

Ini Semua Rusuhan BerSHIT Punya Pasal...


Ambiga pandikutti memang nak rosakan image negara di mata dunia, sialnya betina garik ni sampaikan dia sanggup berkempen di luar negara mengatakan demokrasi di malaysia sudah mati.

Dan di sebapkan oleh ambiga pandikutti ini lah juga lawatan pasukan bola sepak liverpool, arsenal dan chelsea terpaksa di batalkan, mereka bimbang keselamatan pemain-pemain meraka, kerana sampai sekarang ni ambiga pandikutti belum berikan jaminan keselamatan.

Aku dengar konsert raksaksa sweet charity dan blues gang juga akan di batalkan.

Sial kan diorang ni... malaysia boleh jadi huru hara dan porak peranda disebapkan ada manusia-manusia macam ni, menteri mulut lebar... bila nak tangkap ambiga pandikutti and the gang... porahh menteri mulut lebar mana berani beb...

26 June 2011

Bacaan Santai Di Pagi Ahad: Sejarah Benar PAS..


Banyak generasi sekarang tak mengetahui sejarah sebenar pas, yang mereka tahu pas di pimpin oleh ulama dan pas selalu di tekan oleh umno, tapi banyak yang tak tahu, tentang cerita sebenar pas ini, apa yang aku tulis ni adalah fakta sejarah yang di kutip dari buku, laman web dan cerita-cerita saksi kejadian yang masih hidup, untuk bacaan pagi ahad ini.

Pas di tubuhkan pada tahun 1951 oleh haji ahmad fuad hasan, kenapa pas di tubuhkan? ahmad fuad menubukan pas kerana dia kecawa kerana kalah dalam pemilihan untuk merebut jawatan yang dipertua agung umno (sekarang presiden) dia hanya mendapat 11 undi dan tunku abdul rahman mendapat 57 undi, ahmad fuad ni asalnya adalah ahli umno dan jawatan dia di peringkat pusat adalah pengerusi biro agama umno tanah melayu. tidak timbul cerita penubuhan pas untuk memperjuangakan islam, ia hanyalah rasa kecewa ahmad fuad kerana tak menang jawatan dan perlu kita ingat, ahmad fuad adalah kawan baik datuk onn, datuk onn di singkirkan dari umno kerana dia berhajat nak buka keahlian umno untuk di sertai kaum-kaum lain di tanah melayu.

Selepas kalah dan kecewa, ahmad fuad dan berberapa orang pengikutnya telah menubuhkan pas pada tahun 1951, asal nama pas semasa penubuhannya ialah pan-malayan islamic party, nama omputeh juga yaa... tahun 1951 tanah melayu masih dijajah oleh british, pihak british melihat penubuhan pas ni boleh memecah belahkan orang melayu yang ketika itu cukup kuat menyokong umno dan menuntut kemerdekaan, ibarat orang mengantuk di sorongkan bantal, british tampa berfikir dua kali, meluluskan penubuhan pas, dengan tertubuhnya pas, maka kekuatan orang melayu yang selama ni di ketuai oleh umno terbahagi dua, umno dilihat bukan ancaman lagi pada pihak british.

Tetapi atas kebijaksanaan almarhum tunku abdul rahman, akhirnya tanah melayu pun merdeka, tetapi perjuangan umno untuk memerdekan tanah melayu di pandang lekeh oleh pas, maka pas pun mulalah berkempen mengatakan kemerdekaan yang diberikan oleh british kepada umno adalah melalui perjanjian sulit umno dan british, padahal ada berberapa pemimpin pas yang pernah menyertai umno dulu tahu, tiada perjanjian sulit pun antara umno dan british, maka sebap itu, ada pemimpin-pemimpin pas yang meninggalkan umno mengikut ahmad fuad kembali semula menyertai umno dan membetulakan semula cerita yang di tomahkan oleh pas kepada umno.

Selepas british meluluskan penubuhan pan-malayan islamic party, mereka menggunakan bendera yang sama dengan bendera umno, tetapi pas membuat sedikit ubah suai pada bulatan di atas bendera tu, bulatan kuning dan keris telah di keluarkan dan di gantikan dengan bulatan berwarna hijau dan di letakan di penjuru kiri sebelah atas bendera mereka dan logo pas dulu ialah bulan dan bintang berlatar belakangkan warna hijau.

Selepas peristiwa 13 mei 1969, tun abdul razak telah mempelawa pas menyertai gabungan parti-parti perikatan yang di beri nama barisan nasional, ada berberapa pemimpin pas di lantik menganggotai kabinet dan banyak juga pemimpin-pemimpin pas di berikan jawatan-jawatan penting dalam perhubunggan umno negeri dan biro-biro dalam umno pusat. gembiranya tun razak ketika itu kerana pas telah bergabung dengan umno, sehinggakan bendera pas di letakan di sebelah kanan bendera umno, malah di katakan, tiang untuk meletakan bendera pas tu sedikit lebih tinggi dari tiang bendera parti komponen lain seperti mca dan mic. perbuatan meletakan tiang bendera pas sedikit lebih tinggi dari bendera parti komponen lain menimbulkan rasa tak puas hati di kalangan pemimpin mca dan mic, tapi tun razak mempertahan perbuatan itu dengan mengatakan "pas berasal dari perut umno, maka selayaknya lah bendera pas di tinggikan sedikit dari bendera parti-parti komponen lain" bergitu sayang dan bangganya allahyarham tun abdul razak kepada pas apa bila dua parti melayu yang bersengketa selama ini bersatu di bawah barisan nasional ketika itu.

Bersambung....

25 June 2011

Malaysiakini Mula Burukan Kedai Rakyat 1Malaysia.


Macam yan aku tulis hari tu klik sini, belum pun sampai sebulan lagi kedai rakyat 1malaysia beroperasi, cina-cina yang iri hati dengan kedai rakyat 1malaysia dah mula sebarkan cerita untuk burukan kedai tu.

Aku dah kata beb... cina-cina ni memang dengki giler dangan kedai tu, pasal? pasal kedai tu lantik syarikat pemborong dan peruncit milik 100% orang islam dan kedai tu membantu penusaha IKS (industri kecil dan sederhana) yang kebanyakannya orang melayu.

Semalam puak-puak cina ni arahkan malaysiakini mengeluarkan cerita pasal kualiti produk yang di jual di kedai rakyat 1malaysia kononnya tak ada kualiti, porahh... macam la barangan yang di jual kat kedai cina tu ada kualiti sangat, ini semua pada aku salah satu cara nak sabotaj kedai rakyat 1malaysia yang semakin mendapat sabutan.

Bayangkan je semalam, orang dari kl pun sanggup singgah di stesen lrt kelana jaya pasal nak shopping kat kedai rakyat 1malaysia, makcik tu kata kat aku, masa aku dok menempel kat kedai tu tengok gelagat orang, harga barang kat sini murah, kualiti setanding barangan yang di jual di pasaraya, dia mintak kerajaan perbanyakan lagi outlet kedai rakyat 1malaysia ni.

Aku nak tengok, lepas ni apa pulak lagi tomahan yang di buat oleh puak-puak peniaga cina ni pada kedai rakyat 1malaysia.

CERAMAH HARAMKAN PERHIMPUNAN BERSIH...

Roadshow Selamatkan Selangor
DUN Selat Klang, 25 Jun 2011, Sabtu, 9 mlm,
Lokasi - Lot 3094 Lorong Hj Roslan, Kampung Delek Kanan, Klang.
Penceramah -
Ust Kamal Saidin (Penasihat Agama, MB Terengganu),
YB DS Ir Mohd Zin Mohamed (Pengarah Jentera Pilihanraya BN Selangor)


Roadshow Selamatkan Selangor
DUN Sg Burung Parlimen Tanjong Karang, 25 Jun 2011, Sabtu, 9 mlm,
Lokasi - Kediaman Tn Haji Ahmad Bin Rohyat, Pengerusi JKKKP Blok DKPV, Blok D, Sawah Sempadan, Tanjong Karang.
Penceramah -
Mohd Fairus Khairuddin (Bekas Timbalan Ketua Menteri Pulau Pinang)
YB Datuk Samsuddin Lias (ADUN Sg Burung)
Ust Ahmad Najib (Bekas YDP Pas kaw Gombak)

SELURUH RAKYAT SELANGOR DI JEMPUT HADIR

24 June 2011

Muslimat PAS Pun Nak Menjalang Juga Kerr....???


Betina jalang dalam pas hari ni membuat laporan kepada pihak JAWI kononnya kartun dalam utusan tu menghina islam... aku nak kata, "kepala bapak kau"

Kenapa hanya kartun tu je yang di report kepada JAWI? kenapa tak bawa sekali salinan video seks anwar dan minta juga JAWI siasat batang totey sapa dalam video tu...

Kenapa jalang-jalang tu tak report kepada JAWI bahawa ada ulama-ulama yang cuba memutar belitkan hukum ALLAH sehinggakan orang bukan islam melihat payahnya keadilan nak di tegakan kalau undang-undang Islam di buat di negara ini...

Kenapa jalang-jalang ni tak buat laporan kepada JAWI yang zunar juga membuat kartun menghina nama ALLAH dan Muhammad...

Kenapa jalang-jalang ni tak mintak eli wong exco kerajaan selangor letak jawatan kerana dia bersekedudukan dengan jantan melayu...

Sebapnya mereka ni semua jalang politik, apa sahaja yang kena atas batang hidung mereka, mereka diam kan, tapi kalau ada perkara yang jalang-jalang ni ni rasa ada advantage pada politik mereka, mereka akan kecohkan kepada satu dunia... inilah perangai jalang-jalang muslimat dalam pas.

VIDEO: Perhimpunan "Bersih" Di Taja Oleh Yahudi


Nahh ambik kau... bukti "rusuhan bersih di taja oleh oleh yahudi laknatullah, pembabitan NDI dan NED yang mana anwar pandikutti menjadi balachinya.

Tengok video ini sampai habis, kemudian kalau tak paham, korang cuba buka link web site yang tertera di video tu, insyaallah korang akan dapat gambaran yang jelas sejelasnya.

Oii hisham, kau pun kena tengok jugak video ini... perhimpunan bersih di taja yahudi, takan kau nak biarkan proksi-proksi yahudi huru-harakan negara ni...

CERAMAH HARAMKAN PERHIMPUNAN BERSIH...

Roadshow Selamatkan Selangor
DUN Kota Damansara, 24 Jun 2011, Jumaat, 9 mlm,
Lokasi: Lot 3530, Jalan Jati, Kg Melayu Subang, Subang.
Penceramah -
Ust Kamal Saidin (Penasihat Agama, MB Terengganu)
Sdr Syamsul Amri Ismail ( Presiden ADAM).

Roadshow Selamatkan Selangor
DUN Meru, 24 Jun 2011, Jumaat, 9 mlm,
Lokasi: Rumah Cikgu Mokhsin b. Rosman, Lot 5316 Jalan Abdul Latif, off Jln Paya Barat,
Kg Bkt Kapar, Klang.
Penceramah -
YB Senator Ezam Mohd Nor (Ahli Parlimen Malaysia),
Ust Ahmad Najib (Bekas YDP Pas Kaw Gombak).

SELURUH RAKYAT SELANGOR DI JEMPUT HADIR

Sialnya Rakyat Malaysia Dapat Menteri Macam Dia Ni...


Bertapa sialnya malaysia mendapat seorang menteri dalam negeri selembik hishamuddin ni, dah la lembik bingai pulak tu, pergi mampos la apa korang nak maki aku pasal aku maki si pondan mulut lebar ni, tapi pada aku, dia ni memang sial...

Kenapa sampai sekarang ni hisham masih tak beri arahan untuk tahan passport anwar? kenapa hisham takut sangat dengan anwar? tahukah hisham yang anwar kerap memburukan malaysia di luar negara sehinggakan pelabur rasa curiga nak melabur di malaysia?

Kenapa sampai sekarang ni tak ada arahan untuk menangkap dalang perhimpunan bersih, aku yakin polis hanya menunggu arahan dari kau je, tapi selagi kau tak bagi arahan, selagi itu polis tak boleh buat apa-apa, memang sengal ubi la kau ni hisham.

Kau tau tak hisham, berapa banyak peniaga kecil melayu yang terpaksa tutup perniagaan mereka sekiranya berlaku rusuhan pada 9 julai tu? mereka bimbang sekiranya berlaku kekecohan maka perniagaan mereka akan terjejas, kau apa tau, kau boleh la kau memang anak orang kaya, hidup tak pernah susah, tapi fikir la sikit nasib orang lain.

Pada aku sekiranya rusuhan 9 julai ini berlaku, hisham patut letak jawatan sebagai menteri dalam negeri, terbukti anak kepada perdana menteri ke 3 ni gagal menjalankan tanggung jawabnya untuk menjaga keamanan dan keselamatan negara. so elok kau berambus...

23 June 2011

Kenapa Pakatan Haram Jadah Nak Boikot Kedai 1Malaysia...


Tak payah rasanya aku nak tulis panjang-panjang kenapa pakatan haram jadah nak boikot aka sabotaj kedai rakyat 1malaysia, cukup aku bagi berberapa point-point penting kenapa depa nak boikot kedai yang tak berdosa tu.

1) Kedai rakyat 1malaysia adalah hasil kerjasama kerajaan dan syarikat mydin, sebuah syarikat yang menjual barangan runcit milik penuh orang islam.

2) Harga di kedai rakyat 1malaysia jauh lebih murah dari pasaraya dan speed mart.

3) Pemborong cina bengang, kenapa kerajaan mengambil mydin untuk supply barangan di kedai rakyat 1malaysia dan bukan dari syarikat milik orang cina.

4) Arahan untuk boikot aka sabotaj kedai rakyat 1malaysia datangnya dari pertubuhan perniagaan cina, tak boleh di nafikan lagi, peranan pertubuhan perniagaan cina yang di dalangi oleh dap memang nak sabotaj ekonomi negara, mereka kerap desak kerajaan untuk naikan harga barang, bila kerajaan tak mau ikut cakap depa, depa pakat-pakat sorok barang, bila kerajaan terpaksa akur dan naikkan harga barang, mereka akan bagi green light pada dap untuk hentam kerajaan, pasal naikan harga barang.

5) Kerjasama erat antara persatuan peniaga cina dan dap tak boleh di selindung lagi.

6) Percayahlah dalam sebulan dua lagi, akan keluarlah cerita-cerita pasal barangan yang tak berkualiti di jual di kedai rakyat 1malaysia, yang akan menjadi model tu pastinya mereka upah orang melayu dari pas dan pkr, pasal mereka ni bodoh dan tak de otak.

7) Kalau kedai rakyat 1malaysia buka lebih banyak cawangan, maka akan bugkus la perniagaan kedai-kedai cina yang selama ni cukup cekik darah pengguna. itu yang merisaukan mereka.

8) Adanya kedai 1malaysia, maka banyaklah peluang dan ruang untuk pengusaha industri kecil dan sederhana (IKS) untuk hidup, selama ini pengusaha kecil dan sederhana di tekan cukup-cukup oleh peniaga cina, antara alasan peniaga cina tak mahu memasarkan peruduk iks kononnya ia tak ada kualiti, tapi itu hanya alasan mereka untuk membunuh pengusaha iks yang terdiri dari orang-orang melayu.

Jadi pesan aku sebagai orang islam, jom kita support kedai rakyat 1malaysia, ketepikan muka najib, ketepikan logo 1malaysia tu, apa yang penting dari perkerja sampailah ke pembekal utama barangan datangnya dari orang islam, buat apa nak support kedai orang bukan islam lagi..

Selama 57 Tahun, PAS Biarkan Umat Islam Murtad.


Selama 57 tahun pas hidup di malaysia ni, apa kejayaan pas dah capai dalam menagani isu murtad, jawpannya zero... pas hanya mampu meyalak bila ada pertubuhan lain yang spark kan isu itu, tapi bagi pas sendiri nak handle isu murtad, memang tak ada. (cuba buktikan)

Kalau kita masih ingat lagi sekitar tahun 2004, ada satu kes mutad beramai-ramai di kelantan yang membabitkan mereka ni beramai-ramai masuk agama hindu, kalau tak silap aku kes tu berlaku di tumpat.

Bila murtad beramai-ramai berlaku di kelantan pas pun tak mampu nak buat apa-apa, tapi bila menteri di jabatan perdana menteri keluar kenyataan pasal murtad, pas jadi anjing menyalak cukup kuat, kononnya jamil khir menipu pasal statistik la, jamil khir tak buat kerja tu pasal banyak yang murtad, tapi pas sendiri buat apa?

Malah sekarang ni, pas pun bersekongkol dengan ambiga, seorang peguam bela yang membela orang-orang islam yang nak murtad, apa cerita...

Penzina Di Lepaskan, Pemberi Maklumat Bakal Di Bicarakan...


Datuk t akan di dakwa jumaat ini atas tuduhan menayangkan video seks... ok fine, itu keputusan yang di buat oleh mahkamah kerana menayangkan video lucah, nampak mahkamah civil tak pilih bulu nak dakwa sapa pun.

Tapi dah 2 bulan beb... apa cerita dengan bahagian pendakwaan jabatan agama islam wilayah, kenapa masih lagi tak mau charge anwar atas kesalahan berzina dengan pelacur? apa video tu tak cukup lagi ke bukti nak sabitkan anwar bersalah melanggan pelacur.

Aku pun tak paham dah dengan undang-undang syariah di malaysia ni, orang duduk berdua-duaan dalam bilik lengkap berpakaian di charge berkhalwat, kalau lambat sikit buka pintu depa charge mereka berzina, walaupun mereka tak nampak, tapi ni kes dah terang-terang anwar dalam video tu, jabatan agama islam wilayah masih lagi tak mahu charge anwar atas tuduhan berzina dan melanggani pelacur. apa anwar dah beli ke semua pegawai kat jabatan agama islam tu?

Mamat Ni Bodoh Tahap Gaban...

Harap muka je jambu, tapi bodoh nak mampos, itulah perumpamaan terbaik yang aku boleh bagi kepada naib ketua pemuda pas sarawak bila mana dia menempelak adun dap sarawak kerana gagal memakai songkok.

Sambil itu dia juga nak menutup kebodohan dan sikap kurang ajar dap yang cukup anti budaya melayu dengan menyalahkan umno yang kononnya gagal dalam mendidik rakyat bagi memahami budaya adat resam orang Melayu dan agama Islam di negara ini. pada aku senang je jawapan aku pada naib ketua pemuda pas ni, kepala bapak kau... kalau dah komunis tu tetap komunis, didik la macam mana pun dia tetap juga akan jadi komunis.

Nilah dia contoh-contoh nyata kebodohan orang-orang pas, dah terang-terang puak dia salah, tapi masih nak tegakan benang yang basah, kalau mca dan mic pun ikut macam perangai komunis dap tu boleh la kau kata itu salah umno, tapi aku tengok mca dan mic ni elok je pakai songkok tak banyak komplen pun, yang tak mau pakai tu dap, itu pun masih nak salahkan umno ke ? bangang betul mamat sekor ni....


22 June 2011

Wajah Sebenar Pandikutti... VIDEO Ceramah Zul Nordin

Bila Si Bodoh Nak Berlagak Pandai...

Korang pernah tengok tak kartun rango yang pakai suara johnny depp tu, kalau tak pernah tengok, kat bawah ni lah rango yang pi bodoh-bodoh buat laporan polis kononnya ibrahim ali menghasut cina.

Punya la bodoh si menatang rango ni, dia tak paham antara pesanan dan ugutan, dia ni nak reti bahasa melayu atau menatang ni bukan melayu? korang dengar balik apa yang ibrahim ali cakap masa perhimpunan gerak aman di kelab sultan sulaiman, ahad lepas.

Polis pun satu bingai jugak, sepatutnya bila si menatang rango tu datang balai siap pakai baju kuning bersih tu, sepatutnya polis tahan la mamat tu, perhimpunan tu perhimpunan haram beb, dia pakai baju tu dengan niat mempromosi perhimpunan haram yang tak dapat permit, kalau betul ucapan ibrahim ali tu ada unsur-unsur menghasut, petang tu jugak dah ibrahim ali dah kelokap, pasal polis pun dengar dia punya ucapan.

So pada polis, korang tak payahlah nak dengar cakap menantang cicak tu, sebaiknya korang ambiklah tindakan kepada penganjur perhimpunan haram tu, rakyat malaysia akan berterima kasih kepada polis, kerana polis berjaya mengekalkan keamanan pada hari tu.

Akhbar MCA Pun Sokong Rusuhan Bersih...

Akhbar milik mca yang kini menjadi lidah pembangkang, the star buat undian pasal rusuhan bersih, dengan bangganya the star mengatakan undian itu berjaya menarik 1juta orang untuk mengundi dan sebanyak 1,327,139 menyokong perhimpunan bersih tu...

Wow angka itu pada the star mewakili seluruh rakyat malaysia yang berjumlah 36 juta, bila di selidik balik, apa magik yang the star buat sampaikan dalam masa tak sampai satu hari undian yang the star buat tu boleh cecah pengundi 1 juta, rupa-rupanya, barulah kita tahu, undian tu di reka oleh cybertroopers pakatan haram, dan bila di selidiki lebih detail lagi, rupa-rupanya 1 ip address boleh mengundi sampai 60 ribu kali, patut laa... ceritanya di sini.

Jadi apa cerita dengan the star ni? hari tu the star ni menyokong kepala pengganas komunis, chin peng kembali ke malaysia, malah the star siap hantar wartawan kanan lagi untuk menemuramah anggota komunis di selatan thai, hari ni pulak, (klik sini) the star besekongkol dengan cybertroopers pakatan haram untuk buat undia dalam laman web mereka.

RUSUHAN BERSIH: Pemuda UMNO Selayang Buat Laporan Polis...

Aku tak tahu dah berapa ratus laporan polis dah di buat, tapi aku tengok, polis dan kdn masih berdiam diri dalam kes rusuhan bersih ni, penganjur rusuhan tu, ambiga dan mat sabu masih boleh jalan-jalan pi sana pi sini lancarkan rusuhan tu peringkat negeri.

Tak pasti polis nak tunggu sampai bila baru nak tangkap penganjur rusuhan tu, polis kena ingat, bukan semua rakyat malaysia yang bersetuju dan meyokong perhimpunan tu, hanya segelintir je mereka-mereka yang taksub pada anwar yang gilakan nak buat rusuhan, kepada encik-encik polis, ambilah tindakan segera, jangan sampai rakyat kata polis lembik dan rakyat dah tak respect lagi dengan polis.


21 June 2011

Hassan Ali Di Gugurkan Dari Exco Kerajaan Negeri Selangor.


Pas selangor semalam sudah membuat lantikan baru dalam jemaah pimpinan negeri, tak pernah terjadi dalam sejarah pas selangor, seingat aku laa, timbalan persuruhjaya sampai ada 3 orang, negeri selangor ni tak besar mana pun 7,956 kilometer persegi dan dan jumlah penduduk ada la 6 juta orang, takan timbalan persuruhjaya pas kat selangor ni sampai 3 orang kut....lain la kalau besar negeri selangor ni macam sarawak.

Apa pun, bertukarnya kepimpinan negeri bermakna akan bertukar la juga kerusi exco kerajaan, dr rani yang kini sudah menjadi persuruhjaya pas sudah pasti akan jadi exco kerajaan negeri lepas ni, tak logik seorang persuruhjaya pas negeri hanya jadi adun pekak dalam negeri yang di kuasai oleh pakatan, macam mana dia jana ekonomi anak buah dia dan pas selangor, maka nak tak nak, khalid ibrahim selaku menteri besar terpaksa gugurkan hassan ali dan melantik dr. rani menjadi exco.

Dengan tersingkirnya hassan ali, banyak memberi kelegaan kepada puak-puak endorgan dalam pas selangor, juak-juak endorgan dalam pas yang selama ni merungut tak dapat tander bersih kawasan pastinya menarik nafas lega dan senyum mereka sudah sampai ke telinga, buah durian yang mereka tunggu untuk gugur selama ini pastinya akan gugur sedikit masa lagi, kenapa aku cakap macam tu, pasal banyak ketua-ketua cawangan pas yang berkiblatkan kepada puak-puak endorgan ni merungut, hassan ali tibai semua kerja-kerja tender di selangor melalui anak saudara dia, hassan ali memberi kerja-kerja tu pada orang-orang pas yang menyokong dia je, yang lain pergi lantak la dengan kau.

Apa nasib hasan ali lepas ni... sama-sama lah kita tengok nanti...

Nak Tak Nak Aku Kena Jugak Balun KJ...


Yaa... nak tak nak aku kena juga balun kj ni...

Kenapa kj mintak presiden perkasa di siasat di bawah akta hasutan? aku sendiri pun tak tau, mungkin kj boleh bagi pencerahan atas apa yang dia cakap tu.

Aku tak kisah kalau kj ada di padang kelab sultan sulaiman ahad lepas, tapi dia jangan main dengar dan baca laporan orang lepas tu dia buat andaian dia sendiri.

Apa yang Ibrahim ali tu kata, langsung tak ada sangkut paut dengan hasutan, kata ibrahim ali tu betul, kalau terjadi sebarang rusuhan atau huru hara di kuala lumpur hari tu, maka orang cina terpaksa membeli lebih stok makanan, betul la tu, pasal kita semua tahu, perangai orang cina ni depa hidup untuk makan, malah pada aku, bukan setakat orang cina je yang perlu beli lebihan stok makanan, kita orang melayu dan orang india pun terpaksa berjaga-jaga juga.

Tidak ada salahnya ibrahim ali kata macam tu, pasal kita semua maklum, rusuhan yang di beri nama "perhimpunan bersih" tu tak ada kaitan langsung dengan SPR, mereka sengaja berhimpun dan berkumpul di kuala lumpur kerana nak menakut-nakutkan kerajaan dan itu salah satu cara untuk mendesak kerajaan supaya membuang kes anwar (kj kena dengar ucapan zul nordin hari tu).

Takan kj jelous kut tengok seorang ahli parlimen bebas macam ibrahim ali tu boleh kumpul orang ramai yang tak berparti, melayu, cina dan india dalam satu notis yang singkat, kj sebagai ketua pemuda umno/bn sepatutnya merasa malu, apa yang ibrahim ali buat tu, pemuda umno/bn sendiri pun tak mampu buat, aku berharap sangat rusuhan pada 9 julai ini berlaku, aku teringin sangat nak tengok berapa ramai pemuda umno/bn boleh kumpul orang, aku nak tengok sendiri wee ka siong dan t. mohan berada di barisan depan pemuda bn bagi menghalang perusuh-perusuh yang cuba menggugat keselamatan negara pada 9 julai ini.

Pemuda bn sepatutnya boleh kumpul kan pemuda lebih dari 30 ribu orang memandangkan ahli umno sahaja melebihi 3.6 juta, tapi kalau hari tu pemuda bn tak dapat kumpulkan orang, bermakna.... korang pun sendiri la tahu kan apa jawapannya.