Breaking News
Loading...
May 22, 2012

Info Post

Kepada semua orang melayu, terutama yang ada bisnes yang besar-besar dan juga orang politik, pesan aku, kalau korang semua ada akaun simpanan di public bank, baik korang keluarkan dan tutup akaun cepat, pasal maklumat akaun korang dah tak selamat lagi di public bank.

Bayangkan kerani cabuk macam johari tu boleh akses akaun syarikat besar, soalnya macam mana seorang kerani cabuk macam johari tu boleh akses akaun orang? aku yakin dia bukan buat kerja sorang-sorang mesti ada pegawai lain dalam bank tu yang berkerja sama dengan johari dan rafizi...

Korang kena ingat... public bank tu bank milik cina, jadi pada pandangan aku tak selamat kalau bisnes man melayu simpan duit dalam bank tu, cina nie kalau nak jahanam kan melayu ada je akalnya, contoh terbaik korang tengok je la kerani cabuk tu, boleh dedahkan maklumat pelanggan nya untuk tujuan politik sempit...

Dan jangan terkejut lepas nie ada lagi akaun-akaun syarikat melayu yang ada kaitan dengan kerajaan yang menjadi pelanggan public bank akan di dedahkan oleh rafizi, logiknya takan kerani cabuk si johari tu nak dedahkan akaun nfc je kut, mesti rafizi suruh dia cari lagi akaun-akaun syarikat yang dia boleh politikan, baru berbaloi kalau nak kena buang kerja...

18 comments:

Anonymous said...

Bodoh punya idea boikot.. Yang tidak berintegriti itu staffnya bukan bank itu. Pls pakai otak sikit.

hangkedee said...

Jom kita buka Akaun Bank rakyat1M keh...keh ...keh....

Anonymous said...

ayuh kekawan kita boikot bank2 cina spt public bank dan hong leong bank

Anonymous said...

kepada anom May 22, 2012 10:08 AM...... sedarlah diri skit dan jgn jadi bodoh sombong.... cina takkan tolong org melayu pun...

Anonymous said...

Bro DET, tolong bukak fb fanpage Kami Boikot Bank Cina Public Bank. Aku tak sabar nak LIKE ni.

Anonymous said...

Aku ni dah delat setengah abad hidup di Malaysia ni. Satu perkara yang pasti, bangsa Cina kat negara ini kadang- kadang benar nak nampak makan kat mana-mana restoran kepunyaan Melayu. Pantang betul dia org alasannya selera tak kena walau sedap macamaan pun makanan yang dihidangkan oleh restoran Melayu. Anehnya, restoran Mamak ramai pulak Cina yg yang kita nampak mentekedarah kat situ. Aku dah sedar lama dah, bangsa Cina ni kalau nama Melayu depa sure akan kasi lingkup punya tak kira apa juga, dari biz sekecil kedai runcit, franchaise, gudang, ternak lembu, ladang, kilang walaupun buat kicap saja, nak proses nadir bumi atau sebagainya. depa ni akan sabotaj sehabis mungkin. Oleh itu sedar-sedarlah org Melayu semua. Jangan buat tindakan yang akhirnya akan memberikan peluang kepada mereka menubuhkan sebuah lagi Negara Republik Singapura di rantau ini.

Anonymous said...

boikot saje...ade banyak bank lain yg bole kita gune...spt bank islam, bsn dll

Anonymous said...

boikot product FFM yg kepunyaan Robert Kwok spt minyak Masak SERI MURNI, Gandung Cap Sauh, Roti Babi MAssimo dll

Anonymous said...

Engkau yang jahillah..cina kalau tak tolong melayu, dah lama melayu lingkup..tak mengenang budi langsung. Kau ni mahluk Mars ker mahluk Allah.. Allah tidak membenarkan sama sekali kaum menamam perasaan benci antara kaum yang lain.

Anonymous said...

Kepada anon 10.08.

Aku dah lama boikot bank ni, pegawai2 Melayu yang bekerja terlalu sombong dan bongkak, macam la bank tu mereka yang punya. Tak sedar diri mereka bekerja bertungkus lumus menguntungkan bank cina sehinggakan tidak memperdulikan orang Melayu yang pada masa yang sama adalah bangsa mereka sendiri.

Pada hari kesombongan mereka telah terserlah.Mereka telah menginanyai amanah yang diberikan kepada mereka.

Anonymous said...

Kepada anon 10.08.

Aku dah lama boikot bank ni, pegawai2 Melayu yang bekerja terlalu sombong dan bongkak, macam la bank tu mereka yang punya. Tak sedar diri mereka bekerja bertungkus lumus menguntungkan bank cina sehinggakan tidak memperdulikan orang Melayu yang pada masa yang sama adalah bangsa mereka sendiri.

Pada hari kesombongan mereka telah terserlah.Mereka telah menginanyai amanah yang diberikan kepada mereka.

Anonymous said...

AKU HENSEM

Anon May 22, 2012 11:19 AM

Fuck u
sejak bile cine ikhlas sgt nk tolong Melayu?

Jangan jd bangang K

Anonymous said...

Boikot kepala hotak hang!... semua bank makan riba, sama jer...

Anonymous said...

AKU HENSEM

TAU LA KO KEJE KAT PB BANK
RELAX LA

Anonymous said...

AKU HENSEM

LAEN KALI JGN KEJE KAT BANK CINA
PAHAM

Anonymous said...

dah nama pun PUBLIC BANK
dlm bahasa melayu BANK AWAM/ UMUM
so sapa2 bole explore..

Anonymous said...

Perkauman juga korang semua ini.Sebut 1M, mana semangat 1M korang.Aku kaum bumiputera, dan aku sedar semua bangsa takda yang sempurna. Kalau nak boikot silakan. Tapi tak perlu sampai nak hina bangsa orang. Dengan sifat korang semua, memang tak lama negara runtuh sebab takda perpaduan. Tuan punya post cuba post benda yang berilmiah jangan post benda yang nak memecahbelahkan masyarakat.

Anonymous said...

alasan boikot kerana pendedahan penyelewengan dana rakyat. admin patut berterima kasih kepada johari dan rafizi kerana berani korek maklumat, bukannya memburukan mereka. saya cabar admin supaya berkata perbuatan mendedahkan rasuah salah disisi agama! bodoh punya olang. sesiapa pun yang mempunyai akses kepada sistem bank boleh melihat maklumat akaun pelanggan.