Breaking News
Loading...
September 25, 2012

Info Post

Anwar pening ketika ditanya mengenai siapa pemilik jet mewah itu, fikir punya fikitr dia pun petik lah nama seorang saudagar melayu terkenal bernama ibrahim menudin, kawan karibnya dan pernah sepentas berceramah bersama anwar...

Tapi kenapa anwar petik nama kawan dia tu...??? dari pada orang tak berapa nak kenal siapa itu ibrahim manudin kini di sebabkan mulut longkang anwar, satu malaya dah tau rupanya ibrahim manudin nie orangnya kaya raya...

Mungkinkah anwar sengaja nak rosakan reputasi ibrahim manudin yang suatu masa dulu pernah menjadi bendahari umno sabah? atau anwar nak tunjuk pada rakyat, orang kaya-kaya pun kini sokong pkr...

18 comments:

tokgaru said...

Mungkin korang boleh fikir ada logik ke tidak ramalan aku nih. Baca dibawah .....

PRU 13. Katakan lah PR menang. Maka Anwar pun di angkat lah menjadi Perdana Menteri. Korang agak berapa penggal si Anwar tu boleh duduk di kerusi Perdana Menteri ?

Paling lama setakat satu penggal jer. Lepas tu dia akan di paksa kosongkan kerusi tu untuk beri laluan kepada ... Kepada siapa agaknya ... Hadi Awang ? Lim Kit Siang ? Korang cuba lah jawab sendiri.

Habis Anwar tak kan nak di buang macam tu saja. Tiidaaak ... rakan2 Anwar dalam Pakatan Rakyat tak semudah itu nak lupa jasa Anwar. Sebagai mengenang jasa beliau Anwar akan di angkat menduduki kerusi Presiden (masa tu Malaysia dah jadi republik). Anwar akan menjadi Presiden of Malaysia sepanjang hayat beliau.

Kawan aku dari Pas kata, " Okay apa. Masa malaysia tak jadi republik Yang Dipertuan Agong nya orang melayu. Dah jadi republik melayu juga yang jadi Presiden. So melayu masih jadi ketua negara, nothing to bother what ". Betul kah OK ?

Maka akhirnya sampai lah masa untuk Anwar pergi meninggalkan dunia. Korang boleh agak tak orang apa yang akan ganti Anwar jadi Presiden of Malaysia ... Melayu ? Cina ? India ?.

Kalau korang tak dapat nak jawab. Tak apa. Aku minta tolong baca sejarah Singapore selepas Umno kalah dan dapat kepada PAP ... apa yang berlaku.

Betul tak ? Di Singapore, bila Umno kalah kepada PAP. Lee Kuan Yew (cina) jadi Prime Minister dan Yusof Ishak (melayu) jadi President of Singapore. Lepas Yusof Ishak mati sorang india diangkat jadi Presiden of Singapore (nama dia aku dah lupa). Lepas india tu mati (aku pun tak pasti sama ada dia mati atau setakat tamat tempoh jadi Presiden) ... siapa jadi Presiden of Singapore ... Melayu ? Cina ? India ?.

Prime Minister pulak. Lee Kuan Yew turun, Goh Chok Tong ganti. Goh Chock Tong turun, Lee Sien Loong naik. Agaknya bila lah melayu nak dapat peluang jadi Prime Minister.

Ini lah yang akan berlaku di Malaysia jika Pakatan Rakyat menang. Agaknya bila lah giliran Hadi Awang nak sampai untuk nak jadi Perdana Menteri.

Lu orang2 Pas mesti boleh jawab punya ....

Anonymous said...

oRANG PAS memang tak boleh jawab.....diaorang anjing patuh pada tuan......apa dia boleh buat...campak tulang menyalak pun tak jadi.....orang suruk memburu dia pergi memburu....suruh serang musuh dia serang....orang bagi makan dia makan...ada orang kacau dia menyalak...tapi nasib hanya duduk di pondok kecilmenjelir lidah menanti tuan......
sendiri mau ingat la...

Anonymous said...

Lepas tu, ketawalah...ha ha ha ka ka ka keh keh keh..aaaargh! Penat ketawa sampai sakit perut aku..
PAS..Parti Anjing Suruhan.
Bila da terjelir lidah..melelehlah pula air liur dia..uweekkk!!!
N ajis..ke mana plak tika tu..?
Hadi krewel pun kemana pulak..?
He he he..jadi anjing suruhanlah kome..!

Anonymous said...

bila anuar jadi PM, jangan pelik jika Dap akan secara senyap lalu jalan belakang pastikan kes liwat dan cina doll anuar dibicara semula dan didapati bersalah dan masuk lokap..Lepas tu lik kit sial ganti...pas bersorak seronok tak peduli lepas tu islam dan raja lenyap ... hadi awang masa tu diberi jawatan kementrian pertanian atau kementerian wanita dan kanak2. Anda ingat pas marah? Taakkkkkk..mereka seronok bertuan kan cina dap kapir harbi berbanding bangsa sendiri.

Gen2felda

Anonymous said...

Saje mencelah, masa nuar tu mati rupe dia macamana ek..tanam kat mane or dia kena cremate ke...hehe..sebab tanah da xcukup sebab da kna jual da kat toke cina...sial sungguh!!!

Anonymous said...

kenkawan mari baca artikel ni...

"In 1956 Soros moved to New York City , where he worked on Wall Street and started amassing his fortune. He specialized in hedge funds and currency speculation. Soros is absolutely ruthless, amoral and clever in his business dealings, and quickly made his fortune. By the 1980s he was well on his way to becoming the global powerhouse that he is today.

In an article Kyle-Anne Shiver wrote for "The American Thinker," she says, "Soros made his first billion in 1992 by shorting the British pound with leveraged billions in financial bets, and became known as the man who broke the Bank of England. He broke it on the backs of hard-working British citizens who immediately saw their homes severely devalued and their life savings cut drastically, almost overnight."

In 1994 Soros crowed in The New Republic that "the former Soviet Empire is now called the Soros Empire." The Russia-gate scandal in 1999, which almost collapsed the Russian economy, was labeled by Rep. Jim Leach, then head of the House Banking Committee, to be "one of the greatest social robberies in human history." The "Soros Empire" indeed! In 1997 Soros almost destroyed the economies of Thailand and Malaysia . At the time, Malaysia 's Prime Minister, Mahathir Mohammad, called Soros "a villain, and a moron." Thai activist Weng Tojirakarn said, "We regard George Soros as a kind of Dracula. He sucks the blood from the people."

The website Greek National Pride reports, "Soros was part of the full court press that dismantled Yugoslavia and caused trouble in Georgia , Ukraine and Myanmar [ Burma ]. Calling himself a philanthropist, Soros' role is to tighten the ideological stranglehold of globalization and the New World Order while promoting his own financial gain. He is without conscience, a capitalist who functions with absolute amorality."

nak tahu research tersebut sila layari website ini

http://www.fivedoves.com/letters/sep2011/billf93.htm

Anonymous said...

kesian nkorang. inilah akibat baca utusan meloya........sampai jadi dungu .....hmmm hmmmm hmmmmm.

Anonymous said...

tok garu pungkok......kalau takde modal nak cakap lebih baik diam. dok garu garu jadi macam kera...

Anonymous said...

Baca utusan meloya lg baik dr baca HaraMkahdaily penyebar fitnah sepanjang masa dosa pahala belakang kira..

Anonymous said...

Tak boleh ke orang Melayu selain orang Melayu UMNO berkuasa kat Malaysia, ni?

Dah 55 tahun memerintah, siapa yang kaya, siapa yang senang lenang, dapat projek dan habuan, tak payah kerja selain berpolitik 24 jam?

Melayu dah cerdik, dah. Usah buat cerita kelentong nak nakut-nakutkan orang. Cara tu dah ketinggalan zaman. Cuma yang masih bahlol sahaja atau pengampu yang percaya sangat cerita kelentong blogger UMNO.

Anonymous said...

kpd juak pkr..renungkan kebenaran citer tok guru..jgn perjudikan nasib bangsa krn kebodohan sendiri..org melayu pd masa kini hanya menang bersorak..sibuk berdemo..bertempur tp bangsa lain yg dpt faedah..jgn krn kebodohan sendiri maruah bangsa terjual..perjuangkan Islam dan bangsa melayu...buka mata buka hati..jika PR menang siapa sebenarnya yg menang..akhirnya org melayu kalah juga..lihat shj di selangor..sekolah cina bertambah, gereja,kuil dan tokong bertambah, kuil haram x diroboh..bil rumah urut mcm cendawan..kerja siapa agaknya..apa org pas x buat kerja ke..

Anonymous said...

ape? Bangsa lain yg kaya. biar bebetul anon hoi. yg kaya memang bangsa lain......bangsa mamak and keling. ameno pun diorang dah konkek. yg nko dok cakap pasal melayu......dah kena konkek dah melayu ameno macam nko ni. tak caya tanya saifool.....ape punya bangang le melayu cam nko ni.

Anonymous said...

anon 1:24 AM.. berpihak di bumi yg nyata...sekurang2nya umno masih pertahankan maruah melayu berbanding pr..pr gadai semua demi kuasa..fikirkan utk hari esok bukan hari ini shj..fikirkan nasib anak cucu kita akan datang...org melayu bodoh shj yg sokong pr..

Anonymous said...

buy best [URL=http://jacket-dresses.net/]moncler sale[/URL] with low price DmUEbWFD [URL=http://jacket-dresses.net/ ] http://jacket-dresses.net/ [/URL]

Anonymous said...

buy a gnUlurtS [URL=http://www.moncler-outlet2013.org/]moncler outlet[/URL] to your friends VNpFMnpY [URL=http://www.moncler-outlet2013.org/ ] http://www.moncler-outlet2013.org/ [/URL]

Anonymous said...

you will like txgsrTZH [URL=http://www.louis-vuitton-outlet2013.com/]lv replica[/URL] for gift GvjdtyVN [URL=http://www.louis-vuitton-outlet2013.com/ ] http://www.louis-vuitton-outlet2013.com/ [/URL]

Anonymous said...

purchase jAltqFpu [URL=]burberry polo[/URL] for less ICKowEHU [URL= ] [/URL]

Anonymous said...

best for you LCJIEEWl [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/]designer inspired handbags[/URL] with confident PeuLZvom [URL=http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ ] http://www.cheapdesigner--handbags.weebly.com/ [/URL]