28 February 2012

Kempen Boikot Perniagaan Cina, Apa Pendapat Korang...???

Cina berusaha nak jahanamkan perniagaan melayu...

Cina boikot perniagaan melayu...

Roti gardenia yang kini dimiliki oleh orang melayu di boikot...

Roti tu dah tak di jual lagi di kedai cina...

Cina buat kampen boikot minyak petronas, kata cina syarikat tu melayu punya...

Cina boikot kedai rakyat 1malaysia, pasal kedai tu jadi pesaing kepada kedai runcit cina...

Apa sahaja perniagaan melayu, cina cuba sabotaj, dengan cara naikkan harga bahan mentah...

Harga yang di jual kepada orang melayu jauh berbeza dengan harga yang dijual kepada orang cina...

Banyak lagi perangai tak elok yang peniaga cina buat, so apa kata kalau kita sama-sama buat kampen boikot kedai cina, ingat kita orang melayu, kuasa membeli ada ditangan kita, kalau kita boikot selama seminggu, aku yakin mampos perniagaan cina....

Published with Blogger-droid v2.0.4

Mari Kita Tengok Gambar Nie...


Mereka semua beragama kristian.

Mereka adalah mubaligh kristian.

Apa akan jadi pada bangsa kita, ugama kita

Kalau mereka ini jadi pemerintah

Kalau mereka ini jadi pengarah syarikat berkepentingan negara

Nak ke korang tengok lim guan eng jadi perdana menteri?

Nak ke korang tengok lim kit siang jadi pengerusi petronas?

Nak ke korang tengok tony pua jadi menteri dalam negeri?

Masa depan negara terletak ditangan korang sendiri

Korang lah yang akan mencorakkan negara ini....

Published with Blogger-droid v2.0.4

Video Pendedahan Pengakuan Murtad Akan Di Tayang Malam Nie...


Nak tengok video pengakuan murtad? korang kena datang ke ceramah hasan ali malam nie, dia akan tayangkan video berberapa orang yang pernah murtad, video akan ditayangkan di screen besar.

27 February 2012

Khalid Gagap Muntah Darah, Azmin Ali Sengugut Bila Tengok Gambar Nie...

40 ribu jentera bn sedia gempur negeri selangor, ini baru round pertama pelancaran, akan menyusul lagi nanti round kedua, haahaahaa... khalid gagap mesti muntah darah bila tengok gambar nie, azmin ali pasti datang balik penyakit senggugut dia...

Hujan lebat semalam tak patah semangat jentera bn untuk berkumpul di port klang, najib datang semasa hujan lebat utuk melancarkan jentera pilihanraya bn selangor.



26 February 2012

Headline Harakah Kes Badrulamin.


Kita baca apa yang badrul amin goreng pada media...


Penjelasan Tuduhan Berniat Jahat Terhadap Dr Badrulamin Baharon

Saya menafikan dengan sekeras-kerasnya dakwaan media bahawa saya ditangkap khalwat oleh pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) di Kuantan.

Saya ke Kuantan untuk menghadiri Temurapat Pemimpin Parti Keadilan Rakyat pada 24 Februari sehingga 26 Februari 2012. Saya mengambil peranan aktif di dalam Temurapat ini.

Pada petang 24 Februari 2012, wanita tersebut telah menghubungi saya dengan nada cemas dan menyatakan hasrat beliau untuk melarikan diri daripada rumah kerana bimbangkan keselamatan diri beliau. Saya dengan tegas menasihatkan beliau untuk tidak berbuat demikian.

Walau bagaimanapun pada jam 2.00 pagi 25 Februari 2012, beliau telah menghubungi saya memaklumkan bahawa beliau sudah tiba di lokasi Temurapat Pemimpin Keadilan.

Saya telah mengenali pasangan suami isteri ini sejak lebih setahun lalu semasa wanita itu bersama keluarganya mengikuti rombongan umrah saya. Pasangan suami isteri ini sering berhubung dengan saya bagi mendapatkan nasihat mengenai masalah keluarga yang mereka hadapi termasuk kes keganasan rumah tangga. Di dalam usaha membantu pasangan ini, saya dan isteri pernah menziarahi keluarga ini di Rompin.

Di atas rasa tanggungjawab melihat wanita tersebut bersama anaknya di awal pagi, saya membantu beliau mendapatkan bilik penginapan. Pada jam 2.30 pagi suami wanita tersebut bersama lebih kurang 20 orang yang tidak dikenali menyerbu dan menyerang saya. Suami wanita tersebut kemudiannya telah membawa isteri dan anaknya pergi secara paksa.

Lelaki-lelaki bersikap ala samseng ini berhenti memukul saya apabila pihak keselamatan tiba dan menghalang mereka. Namun mereka masih tidak membenarkan saya keluar dari bilik. Hanya setelah 20 minit dikurung oleh samseng tersebut, pegawai Jabatan Agama Islam Pahang (JAIP) tiba dan menahan saya yang berseorangan di dalam bilik.

Kenyataan Timbalan Pengarah JAIP bahawa saya ditahan oleh pegawai JAIP ketika berkhalwat adalah tidak benar sama sekali. Saya beranggapan bahawa kejadian ini merupakan satu tindakan terancang untuk memerangkap dan mengaibkan saya. Saya hanya dipanggil untuk membantu siasatan JAIP pada 27 Februari 2012. Saya akan hadir bersama peguam untuk memberi kerjasama penuh kepada siasatan ini.

Dengan penjelasan ini, saya berharap semua pihak menghentikan tohmahan dan fitnah terhadap saya. Saya tidak akan teragak-agak untuk mengambil tindakan undang-undang terhadap mana-mana pihak yang membuat tuduhan dan fitnah terhadap saya.

Dr. Badrulamin Bahron.

komen aku: perghhh... bila kena atas batang hidung sendiri mula la kata ini konspirasi, kononnya tindakan terancang untuk kenakan dia, porahh... kau sedap-sedap megentot dengan bini orang, bila dah kantoi ko nak salahkan orang lain.

25 February 2012

Salleh Man, "Pas Akan Rampas Kerusi Yang Ditandingi Pkr.


PAS telah menyatakan minat untuk bertanding di kerusi yang gagal dimenangi pkr dalam pilihan raya umum lepas.

Pesuruhjaya pas pulau pinang, salleh man berkata parti itu sedang 'mengintai' beberapa kerusi pkr, untuk mencuba nasibnya dalam pilihan raya akan datang.

Menurutnya, hasrat tersebut telah disampaikan kepada kepimpinan tertinggi parti itu, yang dijangka membuat keputusan mengenainya tidak lama lagi.

"Kami hanya mensasarkan kerusi yang kita berpotensi terbaik untuk menang, dan ianya kebetulan di kawasan yang gagal dimenangi PKR sebelum ini," kata Salleh kepada Malaysiakini.

Beliau berharap pihaknya akan diberi peluang untuk membuktikan kekuatan pas di kawasan berkenaan.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Benarkah Badrul Amin Di Tangkap Khalwat???

Berita yang kini bertebaran di ruangan siber mengatakan ustaz badrul amin yang hari tu menabalkan anwar ibrahim sebagai imam mahadi telah kantoi di tangkap khalwat.

Lokasi tempat dia di tangkap ialah di hotel swiss garden kuantan, dibilik bernombor 8365, ketika di serbu, badrul dan pasangannya yang juga seorang isteri orang bernama zatiwani seorang juruteknik di kolej komuniti,  didapati mereka berdua-duaan di dalam bilik tersebut, setelah di periksa, mereka berdua bukan muhrim.

Aku masih menunggu kesahihan kes nie...

Published with Blogger-droid v2.0.4

Anwar Pembohong, Sebenarnya Di Langgar Peserta Demo Di Sembrong...


Seorang pemuda umno yang berada di barisan depan dalam demonstrasi depan pejabat PKR Sembrong Ahad lalu mendakwa, keadaan pada malam itu menjadi kecoh apabila kereta anwar melanggar seorang peserta.

Saksi yang enggan namanya disebut itu berkata, peserta demonstrasi mula menendang kereta Mercedes Benz itu menyebabkan kerosakan pada pintu dan cermin."Pemandu langgar dia, sakit tu. Mercedes, bukan (kereta) Kancil," katanya sambil mendakwa tindakan itu diikuti rakan mereka yang lain.

Beliau yang berada di situ dari jam 8 hingga 12.30 tengah malam bagaimanapun menafikan polis tidak mengambil tindakan menyuraikannya.

Katanya, anggota keselamatan juga membuat benteng manusia dan menarik ke tepi lelaki yang disyaki mempunyai mercun tetapi tidak menjumpai sebarang bukti."Polis kepung side(pihak) Umno, tak bagi sikit pun terlepas. Siap pegang tangan," katanya lagi.

Published with Blogger-droid v2.0.4

24 February 2012

Bila Dah Nak Mampos Baru Ingat Polis...


Ni lah namanya bangsat, korang maki polis bagai nak rak, kata polis macam-macam, tapi bila dah tersepit, dah nak mampos, baru nak ingat kat polis, tak ke cilaka punya makhluk nie.

Kenapa mintak tolong polis, mintak la tolong dengan hindraf atau unit amal pas, kan depa tu lebih terra dari polis, kalau aku jadi polis, aku biarkan je depa tu mampos kena hempuk.

Published with Blogger-droid v2.0.4

23 February 2012

1996 Israel Hampir-hampir Buka Kedutaannya Di Malaysia...

Sebelum tahun 1996, kita dilarang sama sekali melakukan hubungan dagang dengan israel, tapi dengan menggunakan alasan ada syarikat antarabangsa yang berpengkalan di malaysia memerlukan bahan mentah yang tak dapat di negara lain dan bahan mentah itu hanya terdapat di israel, maka kita longgarkan perdagangan kita dengan israel...

Siapa menteri yang beri kelonggaran itu? orangnya tak lain dan tak bukan ialah anwar ibrahim orang yang baru-baru ini mengeluarkan kenyataan akan menjaga keselamatan negara israel "I support all efforts to protect the security of the state of Israel," said Mr. Anwar, wall street journal...

Jadi anwar ko jangan buat-buat lupe pulak, kau yang beri kelongaran untuk israel berdagang dengan malaysia...

Pejabat sementara kedutaan Israel di malaysia.

Seluruh Pekerja Syarikat Perkapalan Di Port Klang Akui Jinggay 13 & AMK Bodoh Dan Bahalul...

Si bahalul ni dulu seorang cikgu sekolah rendah, dia kena buang pasal selalu ponteng kelas, dia tak pernah kerja syarikat perkapalan, jadi dia tak tau apa-apa pasal akta maritim dan international maritim organization (imo) jadi buat apa kita nak percaya cakap orang yang tak ada dalam ilmu perkapalan....
Seperti yang aku ulas semalam, kalau tak ada ilmu pasal perkapalan, tak payah sibuk-sibuk nak bising.

Aku sempat jumpa dengan berberapa orang kawan aku yang kerja dengan syarikat perkapalan di port klang, bila aku ajukan soalan pasal kapal israel masuk malaysia dan demo yang budak-budak bodoh jinggay 13 buat tu, berdekah-dekah depa gelak.

Kata mereka, malaysia tak ada perjanjian perdagangan dengan israel, malah dalam akta kastam 1967 pun tak ada kata malaysia ada hubungan dagang dengan israel, so macam mana jinggay 13 kata itu kapal israel?

Ok tengok pulak apa jenis warna bendera yang yang berkibar di kapal tu? adakah ia bendera israel? kalau ya bendera israel, sudah tentu ia hasil kerja photoshop milo masam macam yang dia buat pada gambar tiang bendera di pwtc dulu. kerana undang-undang malaysia tidak membenarkan mana-mana kapal dagang mengibarkan bendera negara sekutu anwar tu, bukan setakat bendera, malah kalau ada anak kapal yang berkerakyatan israel mereka tak di benarkan turun dari kapal, mampos keras la depa dalam kapal tu sampai kapal tu keluar dari perairan malaysia.

Korang boleh baca ulasan tu pasal kapal israel tu di rbf online dan blog exception. apa pun pada aku, tujuan jinggay13 buat demo bodoh tu semata-mata hanya untuk cover kenyataan yang anwar buat di wall street journal yang berbunyi bergini "I support all efforts to protect the security of the state of Israel," said Mr. Anwar.

22 February 2012

Hilmi Pernah Bersetubuh Dengan Eli Wong...?


Pengakuan bekas boyfriend eli wong, exco kerajaan negeri selangor, bahawa dia adalah kekasih eli wong dan mereka pernah tinggal bersama.

Nah kalau tinggal bersama takan lain-lain bilik kut...

Nak pulak tinggal dengan cina kafir harbi macam eli wong tu, dah tentu hari-hari si hilmi tu mengentot dengan nyonya tu, kalau tak takan la eli wong biarkan hilmi ambik gambo cipap dia.

Cerita lanjut korang cari sendiri paper kosmo tu...

ALLAH Berikan Segala Kebodohan Dan Kebebalan Kepada Mereka...


Hari ni dengan bangganya aku nak tunjuk salah satu KEBODOHAN dan KEBEBALAN budak-budak cybertroopers pakatan dan jinggay 13.

Depa ni kalau aku kata bodoh, depa marah tapi nak buat macam mana depa ni memang bodoh, ok kenapa aku kata depa bodoh...

Ok depa kata kata sailing clearance tu surat beranak, punya la mangkok, dua dokumen tu pun depa tak boleh kenal.

Ok apa sailing clearance tu? sebagai contoh, kapal tu berlayar dari Xiamen, kemudian dia singgah di berberapa negara seperti india atau israel, disini cybertroopers bodoh pakatan cuba nak spin cerita, surat sailing clearance di keluarkan setiap kali kapal nak berlayar, contoh, kalau kapal tu berlabuh di dubai, kemudian dia nak berlayar ke malaysia, maka pihak berwajib di dubai akan keluarkan sailing clearance. jadi kenapa hanya surat sailing clearance israel je yang mereka keluarkan, kenapa tak surat sailing clearance negara lain..? ada malafide di sini..

Si bingai tu siap watermark sailing clearance yang dia kata surat beranak kapal tu, bangga la tu kononnya dia dokumen sulit....
Ok apa pulak surat beranak? hah.. kalau korang nak tengok surat beranak, korang mintak la kat mak korang atau tengok surat beranak anak korang, itu lah surat beranak.

Ini baru betul surat beranak atau birth certificate.
Budak-budak bodoh tu kata, sailing clearance tu dokumen kargo dari israel masuk malaysia, ni lagi satu bukti bahawa budak-budak cybertroopers yang dibayar oleh pkr ni bebal, bro kalau tak pernah kerja shipping jangan lah tunjuk pandai, dokumen untuk kargo orang tak panggil sailing clearance, orang panggil bill of lading bukan sailing clearance, bongok.

Contoh bill of lading, ini sepatutnya budak-budak bodoh tu tunjukkan untuk kuatkan hujah mereka.
Aku cabar cybertroopers dan jinggay 13 supaya keluarkan bill of lading kapal tu, dan tunjukan ada kargo dari israel yang di import oleh negara kita, aku yakin mereka tak akan dapat tunjukan pasal tak ada kargo dari israel, haahaa tak tau la kalau cif cybertroopers pkr budak milo masam tu buat superimpose pakai photoshop pulak lepas nie...

21 February 2012

Isu Pasir Selangor: Bukti Ahli PKR Dapat Diskaun Beli Pasir...


Maksud "harga jualan untuk pelanggan akaun" itu ialah, sekiranya korang ahli pkr, maka harga pasir dari 18 ringgit di turunkan ke 17.50. harga hanya tertakluk untuk 4 kawasan diatas.

Tapi di kawasan lain juga, harga diskaun turut di nikmati oleh kontraktor pasir yang menjadi ahli pkr, tapi itu terpulang kepada budi bicara pengurus lombong kssb yang menjaga lombong itu.

Itu penjelasan yang diberikan oleh seorang kontraktor pasir kepada aku, ketika aku mintak penjelasan kenapa KSSB boleh keluarkan dua harga pasir yang berbeza.

So bila aku tanya dia berapa harga kau dapat, dia jawab, sebab aku ahli pkr, maka setiap kali aku beli pasir, aku akan dapat pengurangan harga 50 sen ke 1.50, bila aku tanya, macam mana pengurus lombong tu boleh tahu kau ahli pkr atau tidak, dia jawab, ada orang besar pkr akan call pengurus lombong tu bagi tau yang lori bernombor plate ni budak saya dan ahli pkr, so u buat macam biasa.

Nanti aku sambung lagi, pasal mamat tu kena pi selamatkan lori dia yang kena tahan dengan jpj...

VIDEO Anwar Sokong Israel...

Apa bila wall street journal melaporkan yang anwar menyokong penubuhan negara israel dan akan melindunginya keselamatannya maka, menyalaklah orang pkr kata umnolah dalang di sebalik artikel wsj itu.

Tapi dalam video ini, terang terang anwar kata dia bersetuju, dia sekali lagi mengatakan konsep "two state solution" adalah konsap terbaik untuk mendamaikan dua pihak, tapi kita kena ingat ikhwan muslimin, hadi awang dan berbarapa negara islam lain membantah dan menolak sekeras-kerasnya konsep two state solution yang di perkenalkan oleh anwar.

Tapi kenapa anwar jaja balik konsep yang di tolak oleh seluruh umat islam? jawapannya ialah, anwar memang agen israel....

Dengar dan pahamkan...

Isu Pasir Selangor: Khalid Ibrahim Berdepan Hukuman Penjara...


Bekas pekerja Kumpulan Semesta Sdn BHd (KSSB) mulai membuka segala pekung yang terpendam dalam isu penyelewengan rasuah pasir di Selangor.

1) Bekas pengurus keselamatan, Azmi Mohd Isa
Dipecat setelah melakukan siasatan dan melaporkan kepada pihak pengurusan kontraktor-kontraktor dilantik mengorek pasir diluar zon yang dibenarkan.

2) Bekas pekerja yang dikenali sebagai Ng
Dipecat kerana melaporkan kepada pihak pengurusan kontraktor-kontraktor yang dilantik tidak mengisytiharkan jumlah metrik tan pasir yang diambil. Ng turut dituduh tanpa bukti menceroboh sebuah kabin di sebuah lombong pasir sebelum dipecat.

3) Bekas penyelia, Halim
Dipindahkan ke sebuah lombong pasir terpencil sebelum ditamatkan perkhidmatan kerana melaporkan kepada pihak pengurusan terdapat aktiviti haram oleh kontrakot-kontraktor dilantik.

Tidak menghairankan jika Noh Omar berkata beliau mempunyai fakta dan bukti kukuh berlakunya penyelewengan rasuah pasir oleh KSSB, sebuah anak syarikat milik kerajaan negeri PKR.

20 February 2012

Anwar Upah Samseng Untuk Pecahkan Keretanya...


Kereta Anwar Ibrahim dilaporkan kemek dan rosak akibat terkena balingan batu dan didakwa ditendang sekumpulan lelaki yang dipercayai sebagai penyokong Umno semasa ceramahnya di kawasan Parlimen Sembrong, Johor malam semalam.

Menurut setiausaha agung PKR Datuk Saifuddin Nasution, ceramah Anwar pada jam 11.30 malam itu  juga diganggu."Mereka juga membaling mercun di atas kepala anggota polis,” katanya kepada wartawan di ibu pejabat PKR di Tropicana, Selangor, hari ini.Pada kejadian itu, Saifuddin berkata penyokong Pakatan juga dilempar dengan mercun, telur dan botol.

Selain itu, mereka juga dilontarkan dengan kata-kata kesat.Beliau berkata "samseng yang dibayar" itu berusia kira-kira 15-18 tahun dan mereka kemudiannya dikenal pasti oleh penduduk tempatan sebagai "orang Umno".

Komen aku: sampai sekarang polis repot tak di buat, kenapa?

Published with Blogger-droid v2.0.4

Ada Surau Mereka Robohkan, Ada Tanah Mereka Luluskan Untuk Buat Kubur Cina...

Nah ini yang berlaku di kedah, kubur cina yang terbesar di asia tenggara akan di buat di sana, apa maknanya semua nie? mereka sanggup gadai tanah-tanah pertanian orang melayu kepada taukei-taukei cina hanya semata-mata untuk kumpul dana pilihanraya, tak ke bangang macam tu. 

Kejadian ini berlaku dalam masa tiga tahun pas memerintah kedah, jangan ada pulak yang nak spin kata kejadian tu dah jadi zaman bn, seburuk-buruk bn/umno depa tak buat macam pas, rampas tanah orang melayu untuk buat kubur cina, bn/umno tak buat beb, pas je yang berani buat pasal "pas for all"

19 February 2012

Cina Haram Jadah Ni Pertikai Iman Dan Amal Hasan Ali...

Memang pukimak cina sekor nie, dia pertikai iman orang Islam, dia baca ayat quran ikut suka hati mak bapak dia, malah orang pas punya lah bodoh, sahut takbir yang dia laungkan...

Woii... itu cina makan babi, itu cina konek tak sunat, itu cina kafir, yang bodoh puak-puak pas pi sahut takbir dari cina kafir harbi tu buat ape...???

Shahrizat Jumpa Wanita UMNO Bahagian Gopeng...

Shahrizat jumpa wanita umno bahagian gopeng semalam, banyak amanat yang dia sampaikan, antaranya ialah, wanita perlu tabah menghadapi sebarang tomahan dan fitnah dari pembangkang, kerana pembangkang memang tidak senang dengan kehebatan wanita umno, biarkan mereka memfitnah kita (wanita umno) kerana itu memang tugas mereka...


Dato hamidah osman, ketua wanita umno bahagian gopeng.


Puluhan Ribu Sambut Najib Di Gopeng...

Puluhan ribu sambut pm najib di gopeng, semalam najib merasmikan Rural Transformation Centre (RTC) atau Pusat Transformasi Luar Bandar, apa benda tu..? RTC ialah sebuah pusat yang berperanan menghubungkan masyarakat luar bandar dengan aktiviti ekonomi yang mempunyai nilai tambah.

Melalui RTC itu nanti masyarakat luar bandar akan dapat menjual produk pertanian yang mempunyai nilai tambah tinggi secara terus kepada pengguna tanpa melalui orang tengah.

Anwar ada fikir nak buat macam nie ke..???



18 February 2012

Solat Hajat Dan Doa Pecah Perut Untuk Hasan Ali Malam Nie....


Kalau dulu pas dok gila babi meroyan asal ada je adun atau ahli parlimen pakatan yang keluar parti, maka adalah orang-pas yang nak anjurkan solat hajat dan doa pecah perut untuk orang-orang yang mereka panggil pengkhianat.

Terbaru zul nordin, pas kulim buat doa pecah perut untuk dia, tapi sampai la nie, aku tengok zul masih ok lagi, bila pulak pas nak buat solat hajat dan doa pecah perut untuk hasan ali...?

Published with Blogger-droid v2.0.4

Anwar Adalah Ayah Pin & Ayah Pin Adalah Anwar...


Tengok gambar di atas, persamaan anwar dan ayah pin, ini bukan gambar superimpose macam yang budak milo masam buat, ini gambar betul-betul...

Budak-budak pembangkang sampai pecah kepala nak counter gambar nie, sudahnya mereka kena buat fitnah dengan cara superimpose kan gambar najib... tak ke bodoh namanya tu...

Anwar sokong israel, anwar jadi hindu, inilah namanya pluralisme agama... manusia macam ni korang nak angkat jadi perdana menteri...?

Published with Blogger-droid v2.0.4

Sokong Israel, Pendirian Anwar Kekal...


Anwar kekal menyokong penubuhan negara israel walau pun dibantah oleh pas, malah anwar memperlekehkan pandangan pas dengan mengatakan, dia menghormati pandangan pas, tapi pas juga perlu hormati pandangannya.

Nah sekarang apa yang pas nak kata pulak? hari tu pas kata umno yang arahkan WSJ keluarkan kenyataan tu, tapi sekarang nie apa yang WSJ tulis tu betul- betul keluar dari mulut anwar sendiri...

Masihkah pas nak bersekongkol dan angkat anwar jadi perdana menteri?

Published with Blogger-droid v2.0.4

17 February 2012

GEMPAR, Lanjutan Gambar Lubang Eli Wong Yang Tak Pernah Di Siarkan...

Gambar Ini korang pernah tengok kan...


Yang ini pun mesti korang pernah tengok...


Tapi gambar yang ini sure korang belum pernah tengok, aku geli nak letak dalam blog aku, korang klik la sendiri kat sini... 

Isu Pasir Selangor: Tak Perlu Campur Tangan Transperancy International, Perbicaraan Rakyat Lebih Gentleman...


Kata noh omar, “Kenapa saya perlu tampil dan kemuka bukti kepada TI (Transparency International) sedangkan Kerajaan Negeri sendiri tidak meyakinkan rak­yat bahawa ada tindakan selepas penyiasatan dilakukan.

“Pada saya, Kerajaan Negeri tidak jujur dan tidak telus kerana sehingga hari ini siasatan Selcat (Jawatankuasa Pilihan Khas Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban dan Ke­telusan) dibuat secara tertu­tup tidak pernah diumumkan keputusannya malah, berhenti separuh jalan,” katanya, semalam.

Noh berkata demikian ketika mengulas kenyataan Abdul Khalid semalam yang mahu beliau tampil memberikan maklumat berhubung dakwaan isu penyelewengan pasir kepada ahli panel TI.

Isu pasir kembali hangat apabila pengendali blog Malaysia Today, Raja Petra Kamaruddin mendedahkan Adun Seri Muda, Shuhaimi Shafie bersama Adun Batu Caves, Amiruddin Shaari didakwa terlibat dengan skandal itu.

Apa macam khalid..? ada berani ka...????

16 February 2012

Pakcik BERSIH Pun Terima Duit BR1M


Pakcik nie sanggup persetankan fatwa nik ajis yang mana duit BR1M tu haram di ambil, maknanya pakcik ni tak boleh masuk syurga kerana engkar fatwa dan arahan nabi orang pas.

Gambar iti di ambil di majlis penyerahan duit BR1M di parlimen gombak....

Kerajaan Selangor Larang Pakai Sut Renang...


Seorang pengendali sebuah sekolah tahfiz kesal dengan tindakan Persatuan Renang Amatur Selangor yang didakwa tidak membenarkan 10 peserta termasuk empat pelajarnya menyertai hari terakhir pertandingan renang sempena Sukan Selangor (Sukses) atas alasan pakaian mereka tidak mematuhi syarat ditetapkan.

Pengendali Sekolah Anak-Anak Yatim dan Tahfiz Al-Ijabah, Muhamad Abdullah mendakwa ketika pertandingan itu berlangsung di Pusat Akuatik bermula Sabtu lalu, kesemua peserta terlibat memakai pakaian renang muslim dan muslimah.

“Pada hari Sabtu, para peserta termasuk empat pelajar saya yang menyertai pertandingan yang dianjurkan bersama Majlis Sukan Negeri Selangor (MSNS) atas nama Kelab Anak Air dan Kelab Ombak, dibenarkan berenang.

“Tetapi pada hari Ahad, mereka yang berjaya mara ke peringkat seterusnya tidak dibenarkan meneruskan pertandingan atas alasan pakaian renang tidak mematuhi syarat.

“Saya kesal dengan pihak penganjur kerana bersikap berat sebelah sedangkan peserta terlibat termasuk pelajar saya bukan tidak memakai pakaian renang, tetapi pakaian mereka menutup aurat. klik sini

Sanggup Jadi MURTAD Kerana Nak Jadi Perdana Menteri...


Apa komen dewan ulama pas bila tengok gambar nie...?

Pening?

Terkejut?

Seronok?

Tak pernah terfikir oleh aku, seorang melayu sanggup buat retual agama hindu semata-mata nak raih undi...

Korang fikir lah sendiri...

Sekali Lagi Anwar Sokong Perkahwinan Sesama Jenis...

Klik image untuk besarkan keratan...

Sekali lagi anwar secara terbuka menyokong aktiviti homoseksual yang bertentangan dengan ajaran Islam.

Dalam akhbar tempo indonesia, anwar menyatakan "perkahwinan lelaki dengan wanita adalah mutlak tetapi tetapi homoseksual tidak perlu dihukum oleh negara, kecuali dia memamirkan di tempat publik" senang cerita, nak buat homoseksual buat lah, asalkan jangan tayang kat tempat umum sudah la...

Korang nilaikan lah sendiri, apa akan jadi dengan negara kita kalau anwar jadi perdana menteri? aku rasa, makin bertambah lah golongan songsang di malaysia nie...

15 February 2012

Ahli DAP Ugut Bakar Diri...


Lelaki yang menunjuk perasaan dengan mogok lapar sejak Isnin lalu bersetuju untuk tidak lagi membakar dirinya buat masa ini tetapi tidak menolak kemungkinan akan melakukan perbuatan itu di kediaman rasmi Menteri Besar Pahang.

Gan Ee Seng, seorang pelabur dalam syarikat pembalakan Seruan Gemilang Makmur Sdn Bhd, berkata beliau akan meneruskan niatnya untuk membunuh diri jika kerajaan negeri Pahang terus mengingkari keputusan Mahkamah Tinggi pada 2007 supaya membayar syarikat berkenaan, RM63 juta.

"Saya mahu rakyat Pahang dan Malaysia tahu bahawa rakyat menolak pemimpin yang cuba untuk menipu orang ramai. Mereka ini, tidak berbeza dari perompak.

Komen aku: info yang aku dapat, cina yang nak bunuh diri tu ahli DAP kawasan jerantut.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Isu Pasir Selangor: Kerajaan Negeri Tipu SULTAN...

Dulu masa angkat sumpah jawatan mb, khalid gagap kata dia akan kutip duit dari hasil pasir sebanyak 150 juta, tapi yang hanya mampu khalid gagap kutip hanyalah 15 juta, mana perginya yang lain???

Oh aku lupe, selebihnya masuk ke dalam poket adun seri muda dan adun batu caves...

Khalid kata, duit hasil pasir akan di berikan kepada rakyat selangor, kerana khalid gagap kata, hasil negeri untuk rakyat, soalan aku pada rakyat selangor, korang dapat ke? takat bagi air free, lepas tu sampai berhutang, nak bayar hutang punya pasal sampai jual tanah asrama yayasan selangor semata-mata nak bayar duit air, baik tak payah...

KSSB = Korek Selangor Sampai Berlubang.

14 February 2012

DAP Arahkan PAS Tutup Mulut Isu Hari Valentine...


Rancangan PAS untuk menggerakkan operasi bagi membendung kegiatan tidak bermoral semasa sambutan Hari Valentine hari ini menerima tentangan hebat daripada rakannya di dalam Pakatan Rakyat.

Nasrudin sebelum ini dilaporkan berkata, pihak berkuasa agama di negeri berkenaan akan menjalankan pemeriksaan pada Hari Valentine bagi menghentikan perlakuan yang mengundang dosa seperti seks bebas.

Dia yang bakal merasmikan kempen berkenaan, turut diminta supaya "menutup mulut" berhubung program berkenaan.

Gesaan itu disuarakan ADUN Sungai Pinang Teng Chang Khim melalui laman Twitter, yang turut menulis bahawa pertentangan pendapat seperti itu tetap dilakukan secara terbuka dalam Pakatan.

Sementara itu, Lim Kit Siang pula berkata, kawalan moral ke atas sambutan Hari Valentine bukanlah satu dasar yang disepakati Pakatan.

Lim berkata demikian melalui tulisannya di laman Twitter ketika menjawab gesaan daripada seorang lagi pengguna laman itu supaya DAP menyatakan pendirian berhubung kempen PAS tersebut.

Mahu Ke Anwar Ikut Nasihat Nik Ajis...???


Mursyidul Am PAS, Datuk Nik Aziz Nik Mat mahu Datuk Seri Anwar Ibrahim menarik balik kenyataannya yang menyokong usaha melindungi keselamatan Israel seperti yang dilaporkan The Wall Street Journal (WSJ), baru-baru ini ataupun menyaman majalah itu jika laporan berkenaan adalah tidak benar.

Beliau berkata, gesaan itu dibuat selepas dipersetujui sebulat suara oleh Majlis Syura Ulama PAS yang juga selari dengan pendirian parti itu supaya tidak mengiktiraf negara Israel.     

“Sekiranya kenyataan itu dilaporkan secara salah atau membawa maksud yang berbeza, maka saya dan seluruh ahli Majlis Syura Ulama menasihatkan Datuk Seri Anwar Ibrahim untuk mengambil tindakan undang-undang dengan menyaman Wall Street Journal bagi membersihkan nama beliau,” katanya dalam satu kenyataan lewat malam tadi.

Zuraidah Pengsan Bila Tahu Shahrizat Melawat Sekolah Tahfiz...

Shahrizat semalam datang melawat ke sekolah tahfiz ummul qura di jalan kebun, shah alam, sekolah tahfiz ini adalah salah satu penerima sumbangan dari program kar1sma al-furqani anjuran kementerian pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat yang mana peruntukan sebanyak RM 100 ribu di salurkan oleh kementerian kepada seluruh sekolah-sekolah tahfiz di seluruh malaysia.

Dengan penyaluran bantuan itu, kementerian berharap, peranan institusi tahfiz al-quran dapat di perkasakan dan mampu membentuk insan yang mampu berhadapan dengan cabaran sosial semasa.



13 February 2012

Rupanya Orang PAS Lebih Sayangkan Najib Dari Nik Ajis...


Mengamuk orang pas bila tengok gambar pm najib bersama puluhan ribu penganut agama hindu di batu caves, macam-macam kata nista yang mereka lemparkan pada najib.


Orang umno sepatutnya bersyukur dan berterima kasih kepada pas, kerana di sebalik kata hinaan itu, sebenarnya orang pas terlalu amat sayang kepada najib, mereka tidak mahu perdana menteri mereka terpesong akidahnya, itu sebab depa bantai najib bagai nak rak...



Sayang mereka pada najib melebihi sayang mereka pada nik ajis, korang tengok sendiri, ketika nik ajis bersama-sama penganut agama buddha melakukan ritual di sebuah tokong di kelantan ketika sambutan hari wesak, ada tak orang pas maki hamun dan marah pada nik ajis? tak de kan... kenapa tak de? pasal orang pas tahu, nik ajis memang dah sesat dan akidah nik ajis dah tak boleh di repair lagi, so nak bising-bising lagi buat apa, biarkan je la orang tua buat apa yang dia suka.

Hina Rasulullah: Tak Ada Beza Antara Hamza Kashgari Dan Nik Ajis...


Kita cukup marah apa bila hamza kashgari hina Rasulullah, apa yang dia hina tu? kata hamza "dia amat mengagumi sifat yang ada pada Nabi tetapi mahu bersalaman dengan baginda bukan sebagai pengikut tetapi setaraf dengannya". maka terpekik terlolong lah orang-orang pas memaki hamun hamza, betul hamza salah kerana menghina rasulullah dan dia patut menerima hukuman.

Tapi kita lupa, di malaysia ni pun ada juga orang hina nabi, pada aku hinaan itu lebih teruk dari apa yang hamza kashgari buat, contoh terbaik nik ajis, menteri besar kelantan, dia pernah kata muhammad bin abdullah (Rasulluah) tu sama je taraf dengan mat-mat yang ada di kampung - kampung dan nik ajis kata lagi, mak Rasulullah sendiri tak tahu yang anaknya tu bakal dilantik jadi nabi.

Aku tak pasti sama ada nik ajis sedar atau tidak yang dia dah selewengkan fakta mengenai kelahiran Rasulullah, aku siarkan jawapan dari ustaz khazim, korang nilaikan sendiri....

Pada aku kalau hamza kashgari akan di pancung kepalanya di arab saudi kerana menghina Rasulullah, nik ajis pun kalau tidak di pancung kurang-kurang satu penampar jepun patut hinggap di mukanya.

11 February 2012

Memang Ada Perangcangan Jahat Cina Nak Kenakan Pekerja Melayu KFC.

Kalau korang tengok kedua-dua video tu, nyatalah segala apa yang berlaku dalam restoran kfc tu semuanya sudah di plan oleh si cina bodoh tu.

Ok korang fikir logik,ada ke orang masuk kfc kemudian buat rakaman? lain la kalau korang masuk restoran kfc di london pasal tunjuk kat kawan-kawan yang memang betul korang masuk kfc di london atau pun masa korang masuk kfc tu ada super model victoria secret tengah beratur nak di kaunter, dah tentu korang rakam untuk jadi bukti pasal nanti nak cerita kat kawan-kawan. tapi setakat tak ada apa-apa yang menarik dalam kfc tu takan korang nak buat recording kut. melainkan kalau denny tu dah plan awal-awal lagi.

Sampai hari nie, cina bodoh tu tak buat polis report, kenapa? lagi satu, kalau korang tengok video tu, semua tajuk-tajuknya menyalahkan pekerja kfc, maknanya si cina bodoh tu dah plan dengan kawannya supaya record semua video dan upload dalam youtube dan letak tajuk yang buruk seolah-olah pekerja kfc tu memang bersalah.

Aku bangga dengan anak melayu nie....

10 February 2012

Aku Bangga Dengan Anak MELAYU Nie...

Kalau korang tanya aku adakah aku rasis? ye memang aku rasis, pergi mamposlah apa orang nak cakap.

Suka betul aku tengok masih lagi ada anak melayu yang sayang pada bangsanya, dia tak boleh dengar kalau ada bangsa lain kata "cibai punya melayu" di depan matanya.

Memang patut budak cina bodoh yang kata "cibai punya melayu" tu kena penyepak dan penumbuk, patutnya dia dapat lebih dari tu, kurang-kurang kalau aku, kerusi naik kepala dia beb...

Kita jangan tengok kesalahan itu pada anak melayu tu sahaja, kita kena tengok juga pada anak cina tu yang kurang ajar tu, memanglah dia pelanggan di kfc tu dan budak melayu hanya perkerja sahaja, secara logiknya aku yakin budak melayu dah lali kalau takat kena sound dengan pelangan pasal ayam dah habis atau apa-apa je la, mesti ada sesuatu yang cina bodoh tu kata sampai budak melayu tu naik hantu, sekali lagi aku suruh korang fikir, takan budak melayu tu nak buat hal kat tempat dia cari rezeki, tak logik kan.

Maka aku yakin memang cina bodoh tu cakap "cibai punya melayu" tu pasal dia redha dirinya kene lepuk kerana kebodohan dia sendiri dan sehingga semalam, dia masih lagi tak buat laporan polis, atau mungkin dia nak satu suruhanjaya siasatan diraja di buat keatas kes tu, itu pasal cepat-cepat dia mengadu dekat DAP.

Apa pun gua respect lu bro, lu betul kepala ngang....

MESTI BACA: Blogger Pakatan Kantoi Fitnah Hasan Ali...

Atas gambar superimpose yang menggunakan gambar aku yang blogger pakatan buat, bawahnye tu gambar aku yang ori.
Ok ceritanya mudah je, ada satu blogger pakatan dah KANTOI, dia buat superimpose gambar yang aku ambik sewaktu hasan ali berceramah di dewan mpk pekan meru bulan lepas, korang boleh baca artikel tu kat sini.

Macam mana dia fitnah? ok dia letak bendera umno di atas gambar yang aku ambik, superimpose la tu, supaya bila dia buat macam tu, penyokong pas yang selama ini bersimpati bertukar jadi menyampah dengan hasan ali, kerana kalau orang tengok gambarnya tu, kelihatan seolah-olah hasan ali berceramah di atas pentas umno.

Kat sini aku berikan gambar yang si mangkok tu buat superimpose dan berberapa keping gambar yang aku kutip dari blog aku dan simpanan aku dan berberapa orang lagi shooter yang ada di majlis itu, korang boleh buat perbandingan sendiri, aku tak ambik gambar dari nst atau utusan nanti akan ada pulak yang tak percaya, so aku ambik gambar dari photographer independent.

Korang nilaikan sendiri gambar-gambar di bawah nie...

Mana bendera umno nye...?? anjing sungguh si cuping merah nie...

Gambar bawah kanan, gambar tu aku tak publish dalam blog, tapi mane bendera umnonye...???
Gambar dari blogger minaq jinggo dan gerakan anti pkr.

09 February 2012

Cina Yahudi Nie Pernah Tawarkan Menu Haram Pada Umat Islam...


Cukup licik pergerakan yahudi di malaysia, salah seorang yahudi yang cuba menyesatkan umat islam di negara kita ini adalah teresa cock.

Dulu dia pernah mempelawa umat islam makan di restoran cina, katanya makan di restoran cina lebih murah, lebih berkhasiat, halal dan menu yang dia tawarkan berkonsepkan vege (sayur-sayuran) berbanding dengan menu 1malaysia yang lebih mahal.

Si yahudi cuba mempermainkan isu halal haram, sedangkan dia tak tahu pun apa difinasi halal tu, apa dia ingat kalau kedai cina tu tak jual babi maka kedai tu halal di makan oleh umat islam...cara penyediaan makanan dia tak fikir pulak, nampak tak apa yahudi sekor ni cuba buat.

GEMPAR: Anwar Buka Pejabat Sementara Kedutaan Israel Di Malaysia...

"I support all efforts to protect the security of the state of Israel," said Mr. Anwar, he would open diplomatic ties with the Jewish state. wall street journal 


Pejabat sementara kedutaan israel di malaysia, sementara nak tunggu menang  rampas putrajaya...

08 February 2012

Kerajaan Pakatan Selangor REMBAT 60 Juta Duit Yayasan Selangor...

Punca utama kenapa kerajaan pakatan haram selangor nak robohkan asrama yayasan selangor (YS) adalah kerana mereka kekurangan aliran tunai "cash flow" untuk membiayai kos pentadbiran asrama-asrama ini.

Sial punya jawapan, aku nak tanya khalid gagap, mana perginya duit simpanan (YS) sebanyak 6o juta dalam fix deposit yang di tinggalkan oleh kerajaan bn dulu? dah habis korang joli ke?

Bila dah habis duit YS korang joli, korang nak jual pulak tanah asrama pada syarikat developer cina untuk di bina kondominium mewah yang rata-rata orang melayu tak mampu nak beli.

Apa punya sial la rakyat selangor dapat mb bodoh macam khalid gagap ni...