30 March 2012

Mari Kita Tengok Perbezaan Ketara Antara Dua Pemimpin Nie...


LIHAT PERBEZAANNYA


Nampak tak perbezaannya...

GEMPAR: Perempuan Gila Ganggu Ceramah Hasan Ali Semalam...

Ok biar aku story sikit apa yang berlaku semalam di ceramah hasan ali, semalam aku tak de assignment, so aku pergilah ke ceramah hasan ali di kampung kuantan, klang, saja cari shoot gambar hasan ali dan zul nordin, keadaan tenang ketika zul nordin start ceramah sampailah dia balik dan gantikan dengan hasan ali.

Kira-kira setengah jam hasan ali ceramah, ada seorang pompuan yang sekali pandang nampak normal ni berdiri depan aku, dia kemudian dia ke hulu ke hilir, aku ingatkan dia nie nak cari air atau tengah ushar tempat duduk wanita yang ada di tengah khemah tu, tapi dekat sepuluh minit dia dok mundar mandir tepi khemah tapi tak duduk-duduk jugak.

Kemudian dia berdiri balik depan aku, dia keluarkan handphone balckberry torch dan mula ambik gambar kerusi kosong, macam mane aku boleh nampak? pasal dia berdiri betul-betul depan aku, memang aku pelik jugak la, punya lah ramai orang duduk di luar khemah tu kenapa gambar kerusi kosong jugak yang dia shoot.

Masa tu kalau tak silap aku hasan ali tengah cerita macam mana dia bertekak dengan azmin ali kerana dia mencabar azmin nyatakan dari mana dia dan shamsidar dapat duit beli saham berjuta-juta ringgit ketika sidang dun selangor hari tu, lepas pompuan tu shoot gambar kerusi kosong, dia pun blah, ok la aku ingat dia terus balik, tapi rupanya tak, dia pergi ke dua-tiga orang yang berlonggok dengar ceramah tu dengan suara yang agak kuat, dia kata "sudah la, tak payah dengar ceramah nie, dia tu orang kena buang, dia tu makan rasuah" dia ulang-ulang ayat tu pada siapa yang dia nampak berdiri depan dia, makin lama makin kuat.

Sampailah dia lari kerana di kejar oleh budak-budak kampung yang tak puas hati dengan perangai dia tu, untuk pengetahuan korang, pompuan ni drive kereta perdana v6 warna silver, nombor plate aku tak perasan, dan menurut sumber, pompuan ni adalah ahli wanita pkr cabang klang, so pesan aku kepada kawan-kawan yang nak buat ceramah, berhati-hatilah sekiranya korang nampak pompuan nie, dia ni masuk masuk ceramah orang kemudian buat provokasi, ini modius operandi terbaru pkr, pasal depa tau kalau depa hantar budak-budak jantan untuk provok, alamatnya kelongkang lah budak tu, so dia hantar pompuan, takan kita lelaki nak pukul pompuan kut, badruamin boleh la...



28 March 2012

AWAS... Nik Ajis Dah Ada Lesen Pestol


Haaa siap la, lepas ni sapa-sapa kutuk nik ajis, dia tak akan kata cilako...cilako...cilako... atau barua...barua...barua... lagi dah, dia pergi dekat kau dia terus tembak je, pasal dia dah ada lesen pestol.

Published with Blogger-droid v2.0.4

Lihatlah Kebodohan Pemimpin PKR, Berebut Padang Dengan Budak Sekolah

Aku tak tau apa nak cakap lagi, tapi kalau orang macam nie la korang pilih jadi pemimpin, percayahlah cakap aku, tiap-tiap hari malaysia akan bergaduh dan perperang.

Korang tengoklah sendiri, dengan budak-budak kecik pun depa boleh berebut padang, tempat budak sekolah training bola kat situlah depa nak berdemo, punya lah luas padang tu, kat tempat budak-budak training tu jugak yang depa nak rebut.

Nampak sangat, baru ada sikit kuasa dah tunjuk lagak, dengan budak-budak pun depa buli, bayangkan kalau depa tu perintah malaysia, aku ingat tanah dan rumah korang tu, bila-bila je depa boleh rampas atas nama keperluan rakyat.

Terima kasih malaysia kini kerana uploadkan video yang boleh jadi bahan kempen pru kelak.

27 March 2012

Ada Misteri Tentang Gambar Nie...

Sebenarnya mana ada misteri, memang betul jantan yang toron china doll tu anwar, itu pasal sampai la ni dia tak berani saman datuk eskay...


Warning Badut PKR Kepada Ketua Pemuda UMNO Ampang...


Katanya dalam facebook, "Kepada lembumno ampang yang bernama Safarizul Mustafa, kumpulkanlah seberapa banyak gangster lembumno yang ko mampu untuk menyerang Rapat Rakyat Perdana di Taman Kosas malam ini... aku dan pasukan aku akan 'menyambut' ko dengan sebaik mungkin depan jalan masuk ceramah! Jangan ingat undang undang mak bapak ko yang punya!

Ko ingat sms ko pada lembu lembu ternakan 1Malaysia tu tak boleh sampai kat tangan aku? Dunia ni kecik bro... "

Kihh..kihh...kihh... porahh, ada hati nak retap konon, oii badut ibu pejabat kau tu dah 3 kali kena geger la, abis kecut teloq budak-budak amk...

26 March 2012

Majlis Pelancaran Buku "Wanita Dan Politik Malaysia"

Majlis pelancaran buku "Wanita dan Politik Malaysia" terbitan kementerian pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat di dewan nur, pejabat kementerian pembangunan wanita keluarga dan masyarakat di putrajaya pada 24 Mac 2012.

Kiri Tan sri rosemary chong, bekas ketua wanita mca & kanan Tan sri dr devaki krishnan, bekas timbalan ketua wanita mic.

1.7 Juta Untuk Mangsa Banjir Di Kawasan Hulu Langat & Ampang...

Perihatin dengan musibah yang menimpa rakyat di berberapa kawasan yang dilanda banjir iaitu  dikawasan hulu langat dan ampang, kerajaan bn menyalurkan bantuan sebanyak 1.7 juta untuk 3578 mangsa dan peruntukan sebanyak 7.5 juta untuk langkah-langkah pencegahan banjir dengan menaiktaraf parit, pembesaran sungai dan membesarkan jambatan.

Semalam mangsa banjir di hulu langat dan ampang menerima bantuan berupa tilam, dapur gas dan wang tunai sebanyak 1000 ringgit, bantuan tilam dan dapur gas di sumbangkan oleh kelab putera 1malaysia, 1MDB, dan berberapa agensi lain.

Soalan aku di sini ialah, mana bantuan dari kerajaan pakatan selangor...???



Kerajaan BN Bantu Kaum India, Pakatan Roboh Kampung India...

Kementerian Pembangunan Wanita, Keluarga dan Masyarakat akan mempertingkatkan program outreach ke kawasan tumpuan masyarakat India di seluruh negara bagi mengenal pasti mereka yang memerlukan bantuan.

Menterinya, Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil berkata, tugas tersebut akan dilakukan oleh sebuah pasukan petugas kementerian bagi menjejaki golongan miskin di kalangan masyarakat India terutama mereka yang tinggal di estet-estet dan bandar-bandar.

Saya tahu mereka (segelintir masyarakat India) susah hendak keluar ke pejabat Jabatan Kebajikan Masyarakat (JKM) bagi membuat permohonan untuk mendapatkan bantuan.

Beliau berkata seramai 738 peserta azam niaga dan azam khidmat kaum india di selangor dan kuala lumpur menerima barangan permulaan perniagaan (start-up kit) pada program karisma 1azam uyarvom.

sumber berita dari utusan online dan bernama.

komen aku; apa kerajaan pakatan buat untuk bantu kaum india...??? ingat lagi peristiwa kampung buah bala...?




23 March 2012

10 Ribu Saksi Shahrizat Kekal Ketua Wanita UMNO...

Dewan merdeka penuh sesak dengan wanita umno, masa perhimpunan agung umno pun tak sesesak dan seramai nie, mereka datang untuk berikan sokongan padu kepada ketua mereka, shahrizat jalil.

Dalam ucapan najib, dia mengatakan jawatan tersebut merupakan jawatan yang dipilih oleh ahli-ahli pergerakan Wanita dan selagi tidak ada apa-apa kesalahan yang terbukti, tidak ada sebab Shahrizat melepaskan jawatan.

“Jawatan berkenaan adalah dipilih oleh ahli-ahli dan mengikut dasar kita dan prinsip kita, selagi tidak ada apa-apa kesalahan yang terbukti, maka tidak ada sebab jawatan itu harus dikorbankan atau Shahrizat melepaskan jawatannnya sebagai Ketua Wanita.

“Shahrizat mengambil tanggungjawab moral dengan meletakkan jawatan sebagai menteri meskipun beliau belum dibuktikan bersalah dari segi undang-undang tetapi apabila isu membabitkan keluarga beliau maka Shahrizat mengambil tanggungjawab cara yang terhormat melepaskan jawatan sebagai menteri.



32 Dosa Kerajaan Selangor Di Dedahkan Dalam Sidang Dun...


Berdasarkan kepada bukti-bukti dan beberapa pendedahan tersebut, rakyat Selangor boleh menilai prestasi Kerajaan pakatan pembangkang Selangor selama empat (4) tahun tempoh pemerintahannya. Bukan sahaja gagal menunaikan semua janji-janji PRU 12, tetapi tidak mampu menjamin keselamatan, kesejahteraan dan kestabilan politik Selangor yang sentiasa bergelora sepanjang pemerintahannya. Jika kerajaan ini terus diberi mandat baru, akan kucar kacirlah pentadbiran negeri. Rakyat berpuak-puak. Kemungkaran berleluasa. Maksiat di sana sini. Matlamat Selangor negeri maju tidak tercapai. Malahan Selangor menoleh ke belakang.

Semua bukti-bukti di atas melibatkan isu-isu pokok iaitu isu kredibiliti Kerajaan, ketelusan, pertanggungjawaban, dan kecekapan selaras dengan prinsip-prinsip tadbirurus baik. Inilah asas-asas perincian kepada keyakinan dan kebolehpercayaan rakyat kepada Kerajaan. THE TRUST ON THE GOVERNMENT  terutama yang melibatkan tubuh badan YAB MB dari Ijok yang selalu digembar gemburkan sebagai tokoh korporat berwibawa tapi indah khabar dari rupa.

Difahamkan tidak berlaku banyak interaksi dan dailog terbuka diantara Penasihat Ekonomi Selangor dengan lain-lain Anggota Exco Kerajaan apalagi dengan Ketua-ketua Jabatan serta agensi Kerajaan negeri Selangor. Apa yang berlaku hanya berdua sahaja – antara beliau dan YAB MB. Di mana ketelusannya?

pendedahan 32 dosa kerajaan pakatan haram selangor. klik sini

Sidang Media Khas Isu Kamilia...

Sidang media oleh ketua wanita umno selangor mengenai kenyataan yang di keluarkan oleh kamilia bongok yang meminta ketuanya, shahrizat abd jalil letak jawatan.

Kerana Pakatan Haram, Kafir Bebas Keluar Masuk Masjid...

Perkara kafir bebas keluar masuk masjid tak pernah berlaku dulu, tapi bila pakatan haram jadah mendapat sedikit kuasa, ditambah dengan pendirian sesetengah pemimpin mereka yang membenarkan kafir menggunakan kalimah ALLAH, perkara ini makin menjadi-jadi.

Bukan setakat keluar masuk masjid, malah ada pemimpin kafir dari pakatan mempermainkan ayat quran untuk tujuan politik, malah ada yang bertakbir selepas selesai ceramah dan di sambut pulak oleh penyokong-penyokong mereka.

Dibawah adalah gambar terbaru yang di ambil di madrasah Itifiqah AdDiniah Rumah Pangsa 4 Tingkat Kg Kerinchi, Lembah Pantai. Kawasan dibawah taklukan dan jajahan anak seorang peliwat tegar..! Siapa lagi kalau bukan Nurul Izzah...

22 March 2012

Kamilia Pun Menyalak Macam Anjing Jugak...???

First sekali aku nak tanya betina nie, apa kerja yang dia buat untuk wanita umno? jawapannya zero, lepas dia menang jawatan naib ketua wanita umno, dia lepak kat rumah main dengan anak cucu.

Satu haram program wanita umno pun dia tak pernah hadir, korang boleh cek sendiri dalam blog aku atau mana-mana blog dan web site gambar-gambar yang melibatkan program wanita umno pusat, haram batang hidung pun tak nampak.

Boleh dikatakan semua pilihanraya kecil dia tak sertai, malah mesyuarat exco wanita pusat pun kehadirannya boleh dibilang dengan jari.

So pada aku, apa lancau ko nak kritik orang...???

Kata kamilia "Shahrizat perlu berundur daripada jawatan Ketua Wanita Umno demi kredibiti parti dan Barisan Nasional, demikian kata Datuk Kamalia Ibrahim, katanya lagi, dia bukan membelakangkan keputusan mesyuarat exco wanita, tapi pendirian itu dibuat kerana menghormati pencalonan akar umbi."

Soalan aku pada kamilia, sejak bila dia tahu menghormati mesyuarat exco wanita, sedangkan kehadiran dia dalam mesyuarat itu boleh dibilang dengan jari dan pandangan akar umbi yang mana dia ambil kira..??

Apa salah shahrizat? sehinggakan naib nya sendiri desak letak jawatan? takan lah sebagai orang nombor dua kepada shahrizat, kamilia tak tahu cerita pasal nfc, atau kamilia nampak inilah waktunya untuk dia menjatuhkan shahrizat dan mengangkat dirinya menjadi ketua wanita atau membantu seorang  lagi betina yang kemaruk nak jadi ketua wanita.

15 Ribu Pelajar Sambut Najib Di UiTM Shah Alam Semalam...

Majlis pelancaran yayasan sukarelawan siswa (yss) di sempurnakan oleh najib di Dewan Agong Tuanku Canselo (DATC) UiTM shah alam.

Di jangka seramai hampir 15 ribu pelajar dari seluruh ipta dan ipts hadir, cuma yang tak hadir ialah adam adli pasal dia tak di jemput...



21 March 2012

Siapa Dapat Tander Supply Lori Sampah Tu...???


Ronnie kata, kerajaan negeri akan beli 50 buah lori kompaktor untuk di sewakan kepada kontraktor yang menjalakan kerja-kerja kutip sampah, wahh baik betul kerajaan negeri, siap kena sediakan lori untuk kontraktor.

Tapi aku nak tanya ronnie dan kerajaan negeri, siapa yang atau syarikat mana yang dapat tander untuk bekalkan lori sampah tu, ronnie dan kerajaan negeri kena jawab, untuk buktikan kerajaan selangor nie telus.

 pasal aku tak nampak pun kenyataan tawaran tander dibuat.

Agaknya depa deal direct nego kut, bagi sesama koroni depa, bayangkan lah sebiji lori tu di anggarkan 100 ribu kalau 50 biji dah berape? cukup la tu untuk fund pilihanraya di kawasan ronnie.

Kalau Haron Din Setan, Nik Ajis Tu Apa Pulak...


Haron din mendapat gelaran setan, perghh... Ulama macam haron din depa maki sepesen je pasal bergambar dengan hasan ali dan menyokong gerakan melawan murtad yang di gerakan oleh hasan ali.

Cilaka betul puak-haram jadah pakatan, asal ada je orang yang sehaluan dengan pemikiran kafir mereka, mereka akan maki hamun dan gelarkan orang dengan pelbagai gelaran.

Bayangkan lah orang yang sebaik haron din nie depa boleh panggil setan, apa punya jenis menatang manusia macam nie.

Kalau haron din, timbalan murshidul am pas tu setan, nik ajis ketua murshidul am tu apa pulak...?

Published with Blogger-droid v2.0.4

20 March 2012

Kenapa Sampai Sekarang Anwar Tak Berani Saman Nalla...???

Anwar kenal dengan nalla dan nalla kenal dengan anwar, atas jasa anwar juga nalla di lantik jadi pengerusi magnum corp, sebuah syarikat judi nombor ekor yang suatu ketika dulu menjadi tukang pump duit untuk anwar merasuah perwakilan bagi memenangi pemilihan timbalan presiden umno menentang tun ghaffar.

Malah akrabnya anwar dengan nalla, sampaikan anwar kerap meminta nalla supply betina jalang termasuk menghantarkan shamsidar isteri timbalan presiden pkr, azmin ali, untuk anwar gomol setiap malam.

Cerita anwar balun bontot jantan, main dengan isteri timbalan presiden pkr dan banyak lagi cerita sex anwar telah di dedahkan oleh nalla, malah nalla pernah mencabar anwar supaya menyamannya, tapi pelik kenapa anwar tak pernah saman nalla.

Pada aku, selagi anwar tak saman nalla, bermakna apa yang nalla katakan itu semuanya benar.

Kenyataan Hadi Untuk Menghalalkan Perbuatan Anwar...

Aku tengok kenyataan hadi nie tak lebih untuk menghalalkan perbuatan anwar, semua orang tau, anwar menagih dana kewangan dari yahudi untuk pilihanraya akan datang, jadi hadi kena keluarkan kenyataan macam nie supaya dia dilihat menyokong anwar dan anwar boleh syer dana dari yahudi tu dengan pas.

Dulu pas pernah kata, yahudi dan israel sama sahaja, tapi sekarang nie, yahudi ok, zionis cannot...


19 March 2012

Najib Bersama Rakyat Di Perhimpunan 5 Parlimen...

Hampir 20 ribu menyambut kedatangan najib di putra perdana, puchong, semalam. 



Pertemuan Najib Dengan Pesara Pegawai Kanan Kerajaan...

Dialog dan pertemuan najib dengan pesara pegawai kanan kerajaan di hotel de palma, shah alam, petang semalam, seramai 800 orang hadir, mereka terdiri bekas-bekas ketua pengarah jabatan, setiausaha kementerian dan bekas pegawai PTD.

Dialog di buat secara tertutup.



10 Ribu Masyarakat India Sambut Najib Semalam...

Kira-kira 10 ribu masyarakat india menyambut kedatangan najib di sekolah kebangsaan vivekananda pj, mereka menunggu najib seawal jam 7 pagi walaupun mereka tahu yang najib akan datang sekitar jam 11 pagi.

Najib di jemput untuk meraikan ulang tahun ke 30 sri murugan centre, sebuah pusat kecemerlangan untuk kaum india.



17 March 2012

PAS Angkat Ambiga Setaraf Puteri Balqis

Layakah betina yang membela orang murtad dia samakan dengan puteri balqis? puteri balqis menurut sejarah nya, dia telah beriman kepada ALLAH setelah dia melihat kehebatan mukjizat nabi ALLAH Sulaiman.

Tapi betina nie beriman menatang ape nya?


Confirm Faekah Kena Terajang Dari Pejabat MB Selangor.

Mana ada setiausaha politik (supol) pakai baju istiadat dress no1, gila ke apa betina sekor nie...
Ini berita yang dilaporkan oleh sahabat minaq-jinggo dalam blognya...

Semalam semasa menghadiri sidang media oleh Ronnie Liew, saya telah diberitahu oleh kenalan saya di Pejabat MB bahawa Biro Politik PKR yang bermesyuarat minggu sudah dengan sebulat suara telah meluluskan usul untuk meminta Menteri Besar Selangor menamatkan khidmat Cik Faekah sebagai Setiausaha Politik.

Alasan yang diberitahu kepada saya ialah Cik Faekah ini terlalu gemar mencampuri segala urusan yang tiada kena mengena dengan tugasan beliau sebagai Setiausaha Politik. Semenjak beliau menjawat jawatan tersebut pelbagai pihak telah 'dipaksa' tunduk dan menurut arahan beliau. Antaranya pengurusan TV Selangor sehingga menyebabkan pengurusan kanan berhenti dan membawa keluar hampir sepertiga kakitangan nya keluar. Badrul Amin yang diminta memberi perincian segala perbelanjaan aktiviti beliau sebagai Ketua Penerangan Kerajaan Negeri Selangor sehingga menyebabkan Badrul 'menyentap' dan menyepikan diri seberapa ketika. Semua ini dilakukan diluar bidang tugasan beliau. Beliau dianggap terlebih sudu dari kuah.

Tapi yang panas sekali ialah Penasihat Ekonomi kepada Kerajaan Selangor yang terpaksa melaporkan segala perbelanjaan pejabat Penasihat kepada Faekah. Bajet semua mesti mendapat kelulusan melalui Faekah.

Semasa mesyuarat Biro Politik saya difahamkan bahawa Kak Wan keberatan hendak meluluskan usul tersebut tetapi akur setelah didesak oleh Anwar yang begitu imosional sehingga mengeluarkan hamburan ayat yang tidak berapa enak kepada Faekah.

Apakah perjalanan pengurusan Pejabat Menteri Besar akan bertambah cekap dan effisien setelah Faekah dipecat? Adakah ini komplot untuk mengasingkan dan menghakiskan terus kuasa Khalid sebagai Menteri Besar? Banyak persoalan yang bermain difikiran saya setelah mendapat berita ini.

Apa yang anda semua terfikirkan??

ini berita yang aku dapat malam tadi oleh kawan yang berkerja di suk.

Confirm bro, faekah akan di tendang keluar dari pejabat suk, bagus la bro, senang sikit kerja kalau dia tak ada, banyak songeh la pompuan tu, sampaikan oder kertas A4 paper pun dia nak masuk campur, payahla macam nie.

Himpunan Bersih Adalah Idea Yahudi Zionis Kawan Anwar...

Sama tak..?? sama kan....

16 March 2012

Memang Anwar Barua Dan Minta Pertolongan Pada Yahudi Zionis...


Memang anwar seorang barua yahudi zionis yang supply perempuan islam untuk ditiduri oleh sahabat baiknya Paul Wolfowitz, tidak pasti sama ada anwar test dulu perempuan tu sebelum di serahkan pada paul atau tidak, tetapi mengikut telahan det mungkin anwar telah test dulu pompuan tu se-round dua kut, kalau isteri azmin ali boleh dia gasak sampai bunting ini kan pula shaha ali riza, ape ada hal ye tak...

Anwar menjadi pengerusi kepada Foundation for The Future, mengikut sejarahnya foundation for the future ini adalah salah satu cabang NED (National Endowment for Democracy) NED adalah sebuah agensi separuh kerajaan yang didanai oleh Kongres AS dan beberapa individu yang berkiblatkan yahudi zionis, yang tujuannya adalah untuk menyokong dan mendokong organisasi di luar AS yang pro polisi luar negara dan segala polisi luar AS yang pro kepada yahudi zionis. Hal ini disebut secara terang dalam laman rasmi NED bahawa penubuhannya sejak 1980.

Saiapa yang tubuhkan NED ini? penubuhan NED sebenarnya ialah untuk menjadi organisasi muka hadapan CIA dalam mencampuri urusan negara lain. antara sayap-sayap NED ialah, National Democratic Institute, NDI, International Republican Institute, IRI, Foundation for The Future dan ada berberapa lagi ngo di malaysia yang mendapat dana terus dari NED. masihkah kita ingat perhimpunan BERSIH? pernah ke kita terfikir siapa yang memberikan mereka dana untuk membuat perhimpunan itu, mana mereka dapat duit untuk buat laman web? memanggil ribuan orang untuk berkumpul, memanggil media luar negara terutama cnn, bbc dan lain-lain media pro yahudi zionis, apa ingat hebat sangat ke perhimpunan BERSIH tu sampai mendapat liputan press dari luar, sebenarnya kesemua press itu mendapat jemputan melalui NED mereka datang untuk memberi liputan terbaik untuk barua mereka yang bernama anwar ibrahim.

Selamat Pengantin Baru Badrolamin Toron...


Menurut sumber yang aku baru dapat tadi ketika aku melepak di media hotel dekat pejabat pkr yang tiga kali kena serang tu, badrolamin penasihat agama kepada menteri besar selangor akan melangsungkan perkahwinannya dengan bini orang yang dia toron dua minggu lepas.

Menurut sumber itu, badrol dijangka melangsungkan perkahwinan itu pada bulan hadapan, tapi bila ditanya tarikhnya bila, sumber kata nanti dia bagi tau..

Published with Blogger-droid v2.0.4 

15 March 2012

Nik Aziz Mentedarah Kek Raya Pakai Dana Rakyat Miskin Kelantan...


Nabi pas makan kek raya pakai dana kerajaan negeri kelantan yang di peruntukan khas untuk rakyat miskin, perbadanan menteri besar kelantan atau pmbk di wujudkan untuk membantu rakyat miskin di kelantan.

Tapi malangnya atas dasar tamak haloba, maka nik ajis telah melantik anak menantunya, arif fahmi sebagai pengerusi perbadanan itu, jadi senang untuk nik ajis soglap duit pmbk dengan menggunakan anak menantunya.



Dan dokumen ini sebagai bukti, penyelewengan manusia yang di angkat sebagai nabi oleh pengikutnya, ini baru kek raya punya dokumen, banyak lagi dokumen penyelewengan nik ajis dan anak menantunya akan di dedahkan menjelang pru nanti.

Bayangkan lah nak beli kek pun nik ajis sanggup pakai dana pmbk yang sepatutnya di salurkan pada orang miskin, apa lagi kalau bab-bab lain, berapa banyak nik ajis dan anak menantunya songlap duit rakyat kelantan, itu sebabnya dari tahun 1990 sampai la sekarang ni kelantan hanya ada sebiji pasaraya tesco dan masalah air di kelantan tak selesai...

Published with Blogger-droid v2.0.4

MP Hulu Langat, Che Rosli Di Anggap Pengkhianat Kerana Dedahkan Fakta Sebenar Pasal Lynas...


Gara-gara keluar dalam berita tv3 berberapa bulan lepas atas kerana mengatakan operasi kilang lynas tidak merbahaya, ahli parlimen hulu langat, che rosli dari pas berdepan dengan hukuman di pecat dari pas atau tidak di calonkan semula oleh parti itu.

Malah ada blogger pro pembangkang mengatakan che rosli seorang pengkhianat kerana kenyataan yang dia keluarkan tidak secocok dengan selera pemimpin pkr dan lain-lain pemimpin pakatan, korang boleh baca artikel itu di blog suara pakatan rakyat.

Pada aku, kesian che rosli nie, dia pakar dalam bidang neukler, jadi selayaknya lah dia bagi komen, apahal pulak kita nak percaya cakap fauziah saleh? apa kelayakan dia untuk kata kilang lynas tu merbahaya...

Published with Blogger-droid v2.0.4

14 March 2012

Bukti PKR Memang Bongok...


Orang kalau tolong mangsa banjir, selalunya orang akan bawa makanan, ubatan, pakaian atau selimut, itu normal, masa tsunami di aceh dulu, petugas bantuan kemanusiaan dari negara-negara islam membawa berberapa orang ustaz dan ustazah untuk membuka kelas agama, bukan mangsa tsunami di aceh tu tak reti mengaji, tapi untuk beri mereka ketenangan minda dan emosi pada mangsa-mangsa tu.

Tapi punya la bodoh puak-puak pkr nie, masa banjir di hulu langat hari tu, ada ke patut sam ketot, ketua amk pkr kata, depa bawak badut untuk bantu emosi mangsa banjir, tak ke bongok namanya tu, badut boleh bantu emosi mangsa banjir? kepala bapak dia.

Nampak sangat la bertapa bebal dan bodohnya pkr nie, mangsa banjir sedang bersedih kerana kehilangan harta benda, dia boleh bawak badut untuk buat lawak bodoh...

Published with Blogger-droid v2.0.4

Nak Tanya Sikit... Sah Ke Sembahyang Depa Nie...???


Unit amal pas sembahyang dalam air banjir, air dekat-dekat paras lutut, so aku nak tanya cerdik pandai dalam ilmu agama, sah ke sembahyang depa nie...???

Syed Ali Syed Abas Alhabshee Menyalak Lagi, Macam Anjing La Dia Nie...

Ketua Umno Cheras Datuk Syed Ali Syed Abas Alhabshee menganggap kenyataan Datuk Seri Shahrizat Abdul Jalil untuk berundur sebagai menteri selepas tempoh pelantikannya sebagai senator tamat bulan depan satu 'drama'.

Syed Ali berkata, sebagai seorang menteri, Shahrizat sepatutnya menunjukkan sikap bertanggungjawab terhadap parti dan negara dan bukan bermain tarik tali.

"Kalau berhenti, berhenti sahajalah. Tapi kenapa macam nak main tarik tali. Kenapa perlu kumpulkan wartawan hari ini sedangkan esok ramai wartawan akan buat liputan di Parlimen.

"Ini semua Bollywood punya cerita. Saya boleh katakan dia ini sebagai makcik Bollywood," katanya ketika dihubungi Malaysiakini.

Selepas kontroversi panjang isu Perbadanan Fidlot Nasional (NFC), Shahrizat sebentar tadi mengumumkan akan berundur sebagai menteri selepas tempoh pelantikannya sebagai senator tamat bulan depan (April).

Menteri pembangunan wanita, keluarga dan masyarakat itu bagaimanapun akan kekal sebagai ketua Wanita Umno.

Syed Ali berkata, tindakan Shahrizat itu seolah-olah ingin menunjukkan bahawa beliau tidak bersalah dan peletakan jawatan itu bukan disebabkan rasa bersalah, tetapi kerana tempoh sebagai senator sudah tamat.

"Dia nak tunjuk glamour kot supaya esok ada Wanita yang datang menangis, merayu pada dia supaya jangan letak jawatan.

"Saya bersyukur dia nak berhenti, tetapi kecewa kerana dia nak berhenti bila tamat tempoh senator. Saya tak faham kenapa. Ini menunjukkan dia tidak komitmen dan tidak berintegriti kepada parti," katanya.

"Kalau saya jadi dia, saya akan berhenti serta merta."

Umno Cheras antara bahagian paling lantang membuat desakan itu sebelum ini selain bekas ketua Wanita Umno Tan Sri Rafizah Aziz supaya tidak menjadi beban kepada parti.

komen aku: dia ni bodoh, kawasan dia pun tak terjaga, sebok hal orang, dia ni berangan nak jadi calon, tapi kerusi parlimen cheras tu mca punya seat, so dia meroyan la cari tempat. mula-mula dia rembat shahrizat, lepas ni dia rembat raja nong cik pulak. dia akan buat apa sahaja janji dia dapat bertanding jadi ahli parlimen.

Khalid Gagap Pun Ada Nafsu Juga Beb...


Pengerusi agama negeri selangor membenarkan pertandingan ratu cantik berpakaian separuh bogel di adakan di sebuah hotel di negeri selangor, menurut sumber, hotel tu dekat-dekat subang jaya.

Siapa pengerusi agama tu? siapa lagi kalau bukan khalid gagap, itu lah masaalahnya kalau orang jahil agama tapi nak jaga hal-ehwal agama.

13 March 2012

Wan Azizah & Anwar Ada Masaalah...

Hah.... kan aku dah kata, anwar dan wan azizah memang tengah ada masaalah, hari tu dalam posting aku, aku dah ceritakan khabar bertiup kencang depa berdua tu tengah ada problem, korang baca balik artikel nie dan korang tengok gambar dari paper cina tu...

11 March 2012

20 Ribu Di Majlis Pelancaran Jelajah Sayang 1Malaysia Wanita BN...

Najib merasmikan majlis pelancaran jelajah sayang 1malaysia wanita bn di stadium tertutup majlis perbandaran pasir gudang semalam.

Seramai hampir 20 ribu ahli wanita dari parti-parti komponen bn termasuk dari sabah dan sarawak hadir, ini sekali gus menunjukan wanita bn masih bersama dan mereka tetap memberi sokongan padu kepada ketua mereka shahrizat jalil.



08 March 2012

Skandal PKPS, Jual Tanah Untuk Cantikan Akaun...


Menteri Pertanian Datuk Seri Noh Omar hari ini meminta kerajaan negeri Selangor pimpinan Parti Keadilan Rakyat, yang kononnya telus dalam pengurusan, mendedahkan sumber kewangan yang diperolehi Perbadanan Kemajuan Pertanian Selangor (PKPS).
Noh, yang juga Timbalan Pengerusi Barisan Nasional (BN) Selangor, berkata ini kerana simpanan tunai itu didapati meningkat dari RM8.3 juta pada 2008 kepada RM114 juta tahun lepas.


Beliau mempersoalkan kenyataan negeri Selangor, menerusi laporan SelangorKini terbitan hari ini, yang mendakwa kenaikan prestasi kewangan PKPS hasil kecekapan pengurusan kerajaan pembangkang itu.
Noh berkata beliau difahamkan hasil itu sebenarnya meningkat daripada penjualan tanah PKPS seluas 12,000 hektar di Sarawak kepada sebuah syarikat semasa pemerintahan BN, yang transaksi jual beli itu selesai pada 2010 dengan nilai RM97 juta.
"Adakah dengan mendapat hasil jualan tanah boleh dikatakan kerajaan Selangor sebuah kerajaan yang cekap?," katanya.
Terdahulu, beliau merasmikan mesyuarat agung Persatuan Ibu Bapa dan Guru Sekolah Kebangsaan Tiram Jaya di sini.
BERNAMA.

komen aku: Jual tanah untuk cantikan akaun, orang bodoh pun boleh berniaga kalau ikut formula khalid gagap, biar hilang aset janji hujung tahun akaun nampak cantik...

Selcat Ibarat Kucing Tido Selepas Kenyang...


Jawatankuasa Pilihan Khas Selangor Mengenai Keupayaan, Kebertanggungjawaban, Ketelusan (Selcat) adalah "mahkamah kanggaru" yang bertujuan untuk menutup salah laku dan kepincangan kerajaan negeri, kata Noh Omar.

Menurut Noh, pendengaran Selcat sebelum ini seringkali mencapai kesimpulan bahawa mereka "berpuas hati" dengan penjelasan kerajaan negeri dan membiarkan pesalah laku bebas.

"Mereka hanya dedahkan sahaja, mereka tidak pernah menghukum sesiapa, (jadi) apa gunanya?" 

Kerajaan negeri hanya bersandiwara dengan meminta Selcat untuk menyiasat skandal perlombongan pasir.

Katanya, Selcat sebenarnya, tidak mempunyai kuasa dan siasatan terhadap skandal itu tidak akan menyelesaikan masalah.

"Memandangkan kerajaan negeri tidak dapat menyelesaikan isu kecurian pasir, mereka cuba bersandiwara dengan meminta Selcat menyiasat, padahal selcat tidak mempunyai kuasa untuk menyiasat, mereka cuba menipu rakyat supaya rakyat akan berfikir bahawa mereka serius dalam isu ini.

Gambar Banjir Di Hulu Langat...

Buat kali ke tiga sejak tahun 1971 dan 2009, penduduk sungai serai, hulu langat, berdepan banjir besar, itu cerita penduduk yang aku jumpa, sebelum nie, bukan tak pernah berlaku banjir, tapi takat paras lutut je, tapi banjir semalam air naik dengan cepat hingga paras dada dan ada di setengah tempat, air sampai bumbung rumah.

Sebanyak tiga puluh keluarga yang rumah mereka ditenggelami air di pindahkan ke sekolah kebangsaan sungai serai, mereka di jaga oleh persatuan bulan sabit merah, jabatan pertahanan awam dan skuad sayang wanita umno selangor.

Masa aku sampai, banyak keluarga yang telah pulang untuk bersihkan rumah mereka.