Breaking News
Loading...
March 18, 2014

Info Post
Dikatakan pada hari kejadian, captain itu dalam tempoh bercuti.

Maknanya dia tak berkerja la.

Tapi dia diarah oleh pihak atasan, untuk bawa kapal terbang MH370 pada malam kejadian.

Tak pasti apa maksud pihak atasan, adakah pihak atasan MAS? pihak atasan kerajaan? atau pihak atasan yang lagi atas dari pihak atasan untuk cansel cutinya dan bawa kapal terbang MH370.

Mesti orang bagi arahan pada captain itu seorang yang amat berpengaruh dan powerfull, kalau tidak takan lah seorang senior captain boleh cansel cutinya bersama keluarga.

Adakah dia hanya create satu cerita pada keluarganya, kononnya ada pihak atasan yang suruh dia bawa kapal terbang itu?

Lagi cerita pelik pasal MH370 klik sini

24 comments:

Anonymous said...

..captain was rostered for flight MH370..

Anonymous said...

Pihak atasan yang bersekongkol dgn musuh negara ke?

Anonymous said...

dedahkan jika benar... diharap tidak menimbulkan fitnah. Jgn kerana politik, kita hilang harga diri. Jgn kerana politik, kita hilang TANAH TUMPAH DARAH. Jgn kerana politik, kita hilang AGAMA. Jgn kerana politik, cucu-cucu kita hilang tempat bergantung harapan. Jika fitnah semata2... Kami berdoa dan mohon perlindungan dari Allah SWT serta laknati la JASAD yang mengkhianati AGAMA, BANGSA dan NEGARA. Amin.

Anonymous said...

Macam mana tahu dia cuti dia beri tahu org atasan PKR ke dia cuti. Cuba tanya pegawai atasan mas betul ke dia beri arahan kapten tu membatalkan cuti. Waktu bila arahan tu keluar sebelum ke atau selepas anuar ibrahim kena hukum penjara.

kluangman said...

Ceo mas adalah antara yg wajar disiasat? Statementnya selalu tidak berfakta, tidak tegas, tidak bersedia, teragak-agak.

Anonymous said...

Payah aku nak percaya cerita macam ni. Ini bukan citer pasal pemandu bas yang boleh dipanggil suka-suka hati walaupun tengah bercuti. Takkan dalam keadaan mental, emosi dan fizikal belom bersedia tiba-tiba diarahkan untuk bertugas. Selalu yang bertugas on call atau dalam keadaan standby, pemandu ambulan jer. Cuti yang diberi kepada pilot adalah mencukupi untuk beliau benar-benar stabil dari segi mental dan emosi. Pilot wajib berada dalam keadaan yang betul-betul memuaskan. Lepastu barulah ready to fly.

Anonymous said...

Jgnlah nak PERCAYA sgt. si KAPIR DAJAL Intelligence CIA/Pentagon-MI6-NATO (Barat) (yg. sebenaqnya sudah dikuasai Mossad-Israel/ZIONIS)! Saya syaki ini cubaan CIA nak mengalih perhatian dari DIEGO GARCIA di tengah Lautan Hindi!

Lagipun, pengganas al-Qaeda atau mana-mana “pengganas Islam”, sebenarnya dicipta Barat-ZIONIS sendiri - untuk tujuan MENJATUHKAN Islam/umatnya dan untuk melaksanakan PENJAJAHAN Barat-Israel, ke atas Dunia Islam/Dunia Ketiga, yg. kaya minyak-gas-mineral, yg. bermula dr. Palestin, hingga ke Afghanistan, Iraq, Libya (Obama bersorak apabila Allahyarham Pres. Ghaddafi disula oleh ejen Mossad!), Syria, Mali, Somalia, Yemen, Pakistan, Mali, Nigeria, Republik Africa Tengah dsbnya (lihat di http://www.globalresearch.ca/fighting-al-qaeda-by-supporting-al-qaeda-in-syria-the-obama-administration-is-a state-sponsor-of-terrorism/5339728, Fighting Al Qaeda by Supporting Al Qaeda in Syria: The Obama Administration is a “State Sponsor of Terrorism”, By Prof Michel Chossudovsky, Global Research, June 19, 2013; dan http://www.presstv.ir/detail/2013/09/15/324167/excia-agent-911-lies-big-and-tragic/, Ex-CIA agent: 9/11 lies bigger than already known, Sep 15, 2013; dan http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=55408, 9/11 and Zion: What Was Israel’s Role?, By Nick Kollerstrom on August 31, 2012!

Tetapi kalau pilot PKR tu terlibat atau tidak, insiden MAS ini disyaki pd. asasnya melibatkan geopolitik global yg. paling DAJAL oleh CIA-MI6-Mossad-NATO - yg. juga disyaki MENAJA PEMBANGKANGSONGSANG!

Lihat mengapa pengkalan tentera US di Diego Garcia ini amat MENCURIGAKAN (tentulah si CIA, begitu juga MI6-NATO, yg. kesemuanya dikuasai Mossad-Israe/ZIONIS DAJAL, akan menafikan!) - di http://www.abovetopsecret.com/forum/thread1002237/pg1, Diego Garcia “Island Paradise or Torture Chamber?”, Mar, 13 2014; http://medantempurkedah.blogspot.com/2014/03/panass-mh370-bekas-cia-kutuk-malaysia.html, PANASS #MH370 !! BEKAS CIA KUTUK MALAYSIA & MENGAKU AGENSI PERNAH HIJACK PESAWAT TANPA DI KESAN !!,17 March 2014; http://medantempurkedah.blogspot.com/2014/03/terkini-landasan-us-air-base-diego.html, TERKINI !!! LANDASAN US AIR BASE DIEGO GRACIA DITEMUI DALAM SIMULATOR KAPTEN #MH370, 18 March 2014; http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=55408, 9/11 and Zion: What Was Israel’s Role?, By Nick Kollerstrom on August 31, 2012; dan http://21stcenturywire.com/2014/03/16/the-case-of-malaysias-missing-airliner-mh370-part-two/, The Case of Malaysia’s Missing Airliner MH370 – Part Two, March 16, 2014, By Shawn Helton:

….from retired 35 year Delta pilot, Field McConnell, who states that since 1995, Boeing Uninterruptible Auto Pilots have been equipped in Boeing planes. This information was not released until March of 2007, following a subsequent lawsuit by McConnell.

...Boeing is said to have stated that by end of 2009 all Boeing planes would be fitted with the BUAP - making them impossible to manually hijack within the plane but susceptible to remote control by the military, according the flight veteran...

McConnell and his associates further explain the device used to control aircraft through his site abledanger.net, stating that Hillary Clinton and Rose Law Firm had originally obtained the patent for the Quartz Rate Sensor used in many military craft:

“The QRS-11 GyroChip sensor is used on commercial aircraft to rotate the antenna to receive signals from satellites for the in-flight entertainment system, radar tracking and flight controls. If the aircraft is equipped with a uninterruptible autopilot, signals can be received from a satellite to remotely fly the aircraft.

The sensor provides stabilization, flight control, and guidance. It also is used in missiles, Unmanned Aerial Vehicles (UAV ) and other military as well as space and industrial applications. Because of the sensitive nature of its military applications, the export of the technology is regulated.”….

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

K'jaan kita mesti JANGAN . tunduk dgn. Amerika-si DALANG-DUA-MUKA ini (patutlah seluruh Dunia, termasuk Tanah Melayu ISLAM kita ini mahu di’GAY‘kan oleh puak pengikut SYAITAN Illuminati Barat-Zionis , melalui ejen tempatannya termasuk si PELIWATPEMBANGKANGSONGSANG - lihat di http://www.thetruthseeker.co.uk/?p=40983, Repost: Obama’s Sodomite Past Comes Back To Haunt Him, By Wayne Madsen on January 8, 2012 - kalau berita ini tak benar, tentu Obama dan gengnya, dah SAMAN). Dan apa maknanya Illuminati ini - lihat di http://www.blissful-wisdom.com/rothschild-sponsored-zionism-world-banking-control-and-israel.html, Rothschild sponsored Zionism, World Banking Control, and Israel; dan http://www.tokenrock.com/explain-order-of-skull-and-bones-the-78.htm, The Order of Skull and Bone.

Lagipun, hairan betul media-media besar Barat-Zionis terutamanya CNN, tak lansung bangkitkan kenapa pengkalan militari US di Diego Garcia ini, dgn. sistem satelit yg. pasti amat canggih, tak dapat kesan lansung MAS di RADARnya, kalau kononnya melintasi Lautan Hindi ke atas pulau Maldives inilah, ke Kepulauan Andaman, dari awal lagi!

Sedgkn tentu pengkalan militari ini akan memantau seluruh Lautan Hindi di RADARnya utk. kemungkinan ia disasarkan ‘teroris’ melaui laut atau udara, termasuk melalui peluru berpandu (yg. takkan ada radar pun). Tapi CIA/Pentagon sebelum ini tahu pula MAS dah ‘terhempas’ di Lautan Hindi – sekarg. dah nafi pula! Lihat di di http://maelpengerang.blogspot.com/2014/03/mh370-prayformh307-kenapa-satellite.html, Kenapa Satellite Amerika Gagal Kesan MH370? , March 15, 2014; dan https://www.facebook.com/PeopleForTrueRuleOfLaw/posts/10203269067105644, A MILITARY HIJACK BY AMERICAN AWACS PLANES (over patent rights owned by a Rothschild)?

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

Bodoh anaon macai kt atas tu nk libatkan CEO MAS pulak.. bahlol oii cukup2lah tambah fitnah. CEO MAS mesti ikut prosedur siasatan.. bkn mcm Nuar yg sodom semua benda janji puas..

Yg jd asas utk siasat ialah SIAPA di kokpit.. sbb disitulah bermula tindakan pesawat terbang.. kalau dh bodoh sgt pergi sekolah darjah satu balik la anon oii!!

Anonymous said...

Kepada Anon yang copy & paste tu baik tak payah le!!! dah terlalu banyak copy & paste macam tu buat semak ruang blog je.
Lebih baik diam daripada mengeluarkan kata-kata yang mungkin menimbulkan fitnah, sedangkan kita sendiri pun tidak arif dan tidak tahu langsung masalah yang terlibat tu.

Anonymous said...

Ini berita terbaru kenapa sebenarnya kenyataan saksi-saksi di MALDIVES penting!

Lihat di http://beforeitsnews.com/international/2014/03/mh370-pilots-simulator-had-diego-garcia-landing-programmed-in-2479048.html:

MH370 Pilot’s Simulator Had Diego Garcia Landing Programmed In!

Tuesday, March 18, 2014

(Before It's News)

I’ve believed the US/UK military has been involved in this all along, and that the plane was flown to Diego Garcia. Now, it seems all evidence is pointing that way…..If one connects the dots, it seems obvious this was a military operation using US/UK assets to hide the aircraft.

I’ve been glued to CNN, as this story is fascinating. Not once has that propaganda news channel mentioned that Diego Garcia is within the range of the flight the plane took. Yet it’s all over the internet. Hmm.

Dan komen seorg. Pembaca di blog itu:

stompk

“Hey Jim, thanks for that. I also noticed that residents of the Maldives are reporting seeing a large commercial airliner flying low by their islands headed towards the South. South of the Maldives is of course, Diego Garcia.

Dan di http://www.haveeru.com.mv/news/54062:

Maldives island residents report sighting of 'low flying jet'

Farah Ahmed and Ahmed Naif, Haveeru Online

Mar 18, 2014

Residents of the remote Maldives island of Kuda Huvadhoo in Dhaal Atoll have reported seeing a "low flying jumbo jet" on the morning of the disappearance of the Malaysia Airlines flight MH370….Eyewitnesses from the Kuda Huvadhoo concurred that the aeroplane was travelling North to South-East, towards the Southern tip of the Maldives – Addu….

Satellite data suggests that the last "ping" was recieved from the flight somwhere close to the Maldives and the US naval base on Diego Garcia…..

Dan lihat lokasi Diego Garcia – di http://en.wikipedia.org/wiki/Diego_Garcia:

Diego Garcia

…Diego Garcia lies in the Chagos Archipelago at the southernmost tip of the Chagos-Laccadive Ridge — a vast submarine range in the Indian Ocean,[2] topped by a long chain of coral reefs, atolls, and islands comprising Lakshadweep, Maldives, and the Chagos Archipelago. ….

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

OI anon 12:36am, nampaknya makin ramai si ekoq-qkoq PENGGANASBANGKAI Red Bean yg. ditaja puak SYAITAN Barat-Zionis dan DAPBANGKAI BABI, termasuk MENYAMAQ guna nama Melayu/Islam, sedg. MENGAMOK, nak halang sebarang maklumat tersebar!

PI BERAMBOS lu kat BLOGDAPBANGKAI yg. BODOH mcm. KERBAU!

Anonymous said...

Ye btl..siasat siapa yg bg arahan pilot untuk bertugas..sedangkan dia sepatutnye on leave...kalau korang x percaya cube check sape pilot yg sepatutnye bwk tp dibatalkan saat akhir..sedangkan jadual bertugas sudah disediakan sebulan sblmnye..makcik sambal belacan boleh carikan x persoalan nih???

Anonymous said...

anon 2:50am, tentulah ada ejen DAJAL si KAPIR BARAT-ZIONIS dari geng si PELIWATPEMBANGKANGSONGSANG, kat mana-mana! Tengoklah loyar-loyarLONGKANG mereka, yg. asyik nak hancurkan sistem perundangan negara!

Makcik Sambal Belacan.

Anonymous said...

MAS telah mengeluarkan kenyataan bahawa pilotnya adalah mengikut jadual yang telah ditetapkan. Tiada siapa ganti siapa. Saya syak ada orang buat cerita supaya Kapten Zaharie akhirnya tidak dipersalahkan. Nak membela Kapten Zaharie takde masalah, tapi janganlah sampai create cerita bohong pulak. Biarlah Kapten Zaharie disiasat sehingga mahkamah membuktikan bahawa beliau benar-benar tidak bersalah. Tunggu siasatan kerana itulah yang lebih baik. Tak pasal-pasal CEO MAS pulak difitnah konon arahan dari orang atasan. Walhal ianya hanyalah cerita rekaan semata-mata.

Anonymous said...

Mereka sengaja buat cerita bohong supaya tidak timbul teori Kapten Zaharie-PKR-Anwar. Kita tak menuduh Kapten Zaharie atau Anwar, tapi siasatan mesti menyeluruh dan mengambilkira semua sudut. Jika tak bersalah, apa nak takut, lawanlah kat mahkamah. Sekarang ni fokus kita kepada siasatan bagi mencari motif. Lebih-lebih lagi kita nak menyelamatkan 239 nyawa yang tak berdosa.

Surrhead said...

makcik samdol belacan yg memberikan arahan kepada kapten tuk landing kat belakang rumah dia.....rumusan ini brpandukan msb yg cuba mengelirukan kita dgn posting2 yg berserabut....siapakah msb ni?? cyber terrorist??

Surrhead said...

lari topik sket....saja nak share....kutukan william pesek (bloomberg)....http://www.bloombergview.com/articles/2014-03-13/a-plane-disappears-malaysia-s-flaws-emerge

to hell dgn william pesek kan?? bab kita jaguh kat kampung kita.......buat apa nak pedulikan org....

Anonymous said...

setiap pilot staff mas ada duty roaster selama 1 bulan mengikut jadula penerbangan @ replacing pilot. hanya pilot tertentu @ ada tugas tertentu dipanggil tp bkn admin yg panggil but top admin yg panggil. jadi adalah tidak logik sama sekali senior kapten dipanggil untuk bertugas kerana MAS tidak membuktikan duty roaster kapten zahari. Hati2

Anonymous said...

dalam malaysia memang ada ejen2 dajal yg mahu menghancurkan sumber kewangan kerajaan..
supaya dapat melemahkan kerajaan..
siapa yg sabotaj pelabor ke penggerang..
siapa yg menghuru harakan di Lahad Datu sabah...
siapa yg berusaha menggagalkan lynas..
siapa yg berusaha pecah belah umat islam dgn isu kalimah Allah isu Lgbt
isu comango..
DAN...terbaru siapa yg mencipta masalah baru kpd kerajaan dgn memporak perandakan sebuah syarikat GLC dgn tujuan menghancurkan sumber2 kewangan kerajaan..
Selepas ini serangan seterusnya..
Petronas..
Bersedialah..

Anonymous said...

ajen2 dajjal sedang berusaha menguasai syarikat2 GLC dan menghancurkan nya..

siapa yg mengetuai Perwaja Steel dan mem bangrupkanya...

siapa yg mengetuai Petronas dan bertindak menutup operasi carigali luar negara dan akan menerima nasib spt Perwaja..

Serangan seterusnya...
Lynas..
Projek tapisan minyak pengerang..

Anonymous said...

Oi SIALBANGKAIBABIhead, hari tu lu nak suruh bapa aku yg ISLAM/MELAYU bunuh aku masa lahir di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-boleh-bagi-undi-pada-ku.html?! BABI lu si HAIWAN SYAITAN KAPIR GANAS! Baik lu MAMPOS hey si PENGGANAS GENG KONGSI GELAP KAPIR!

Oi SIALBABIhead, aku dah lapurkan pd. KDN utk. SIASAT lu, PENJENAYAH KONGSI GELAP KAPIR BINATANG BUAS!

Baik lu si KAPIR HARBI (tapi asyik menyamaq guna bahasa Islam) pi BERAMBUS dan MAMPUS dr. Tanah Melayu NUSANTARA PUSAKA ni kalau lu benci sgt. umat Islam/Melayu!

Hari tu bukankah lu ingat Sabah/S'wak Kristian punya - oi, Sabah/S'wak adalah sebahagian Malaysia, NEGARA ISLAM, ada paham lu?! Lepas tu, lu mENYAMAQ pula jadi Sosialis – kononnya benci agama; Pi MAMPOS dgn. TEMBERANG BUAS LU yg. tak habis-habis!

Surrhead said...

oi makcik samdol belacan, bukan hari tu je, hari ni malahan bila2 pun aku kalau aku jumpa bapak bodoh ko tu, aku nak sekel2 dia sebab lahirkan anak bodoh mcm ko ni....pastu bagi "starlite", bab tak lancapkan ko masuk longkang jer...

Anonymous said...

Oi SIALBANGKAIBABIhead - lu GERTAK nak BUNUH bapa aku! Dasar si pengganas GENG KONGSI GELAP KAPIR, mulut lu mcm. BANGKAI penuh ulat - lu banyak lahap itu BABI punya KANGKANGkah?! Atau lu mabuk minum itu KENCING BABI aahhh?!

Awatlah BAPAK lu dpt anak NAJIS BABI mcm. lu?!