Breaking News
Loading...
May 3, 2015

Info Post
Aku terbaca dalam facebook group myvi (Familia MyVi Club Official) mereka mengatakan yang pihak Umno telah memberi khidmat nasihat dan bantuan kepada mereka.

Apakah bentuk khidmat nasihat dan bantuan itu...?

Siapa pemimpin umno yang menjadi penasihat mereka...?

Kenapa Umno nak beri bantuan kepada pelumba-pelumba haram ini...?

Atau mungkin pihak club myvi secara sengaja mengaitkan nama umno, seperti mana mereka kata mereka ada cable di jpj dan bukit mana....

Kalau apa yang mereka katakan dalam facebook itu satu penipuan, aku harap pihak umno segera buat laporan polis terhadap kempulan itu...

Jangan main petik je...


8 comments:

Anonymous said...

aku rasa bro, dia main petik je nama umno.

Anonymous said...

memang cilaka haram jadah babi sial la budak2 yang race tu, haram mak bapak dan adik beradik korang pun mati kena langgar dengan pelumba haram juga.

thuii

Anonymous said...

Yg. aku heran tu, selama ni lori-lori dan bas-bas INDUSTRI-TAMAK boleh pula bebas "zig-zag" kat lorong-lorong laju terutamanya di lebuhraya, melebihi had laju sampai disyaki punca utama penyebab kemalangan jlnraya yg. amat BUAS, yg. disyaki asyik MENGORBANkan majoriti mangsa disyaki dari umat Islam/Melayu; hampir harian! Mana Menteri utk melawat depa, terutamanya mangsa-mangsa dari org. MISKIN, terutamanya penunggang MOTOSIKAL?!

Kerana Kem-amat-BANGANG yg. diterajui si MCAcing-KEPARAT tu tak dak buat undg-undg amat KETAT utk. memastikan lori/bas INDUSTRI hanya di lorong perlahan - kerana disyaki takut mengurangkan KEUNTUNGAN pd. PEMILIK/PENGUSAHA INDUSTRI-TAMAK bas-bas/lori-lori - yg. di- MONOPOLI siapa? Kita boleh agak! Biaq rakyat terutamanya umat Islam/Melayu, terus MERANA akibat KEBUASAN lori-lori/bas-bas-INDUSTRI-LAJU-amat BUAS yg. seolah mengamalkan satu lagi "laws of the jungle"!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

page tu fake... br ditubuhkan sehari.... batak ramai dah like dan percaya... ada yg dah tau fake tp buat2 percaya.....menambah batu api burukkan umno.. skrg dah dua statement kaitkan dgn umno... mohon pihk berwjb tangani pkr ni dgn segera sebelum brtmbh buruk..

Anonymous said...

boikot myvi... beli Honda jazz.

Anonymous said...

Nak boikot myvi buat apa,kerana kereta tu tak bersalah,yang bersalah si pemandu,berlumba di jalan raya bukannya berlumba si litar lumba.bagi pendapat saya ni semua sudah ketentuan Allah,dari kita bercakaran sesama sendiri lebih elok kita mencari jalan agar perkara ini tidak akan berulang lagi.saya berharap agar pihak kerajaan buat macam kat putra jaya ,ada kamera ada had laju,ada kamera ada peringatan.kalau mereka dah kaya sangat sila langgar had laju tu,kalau tak mengaku gambar bukti dah ada.so jangan bila kerajaan dah buat,hentam pulak kerajaan macam dulu,bukan kerajaan tak buat,dah buat pun pasang kamera marah,so bila dah terjadi perkara macam ni,baru tahu sebenarnya kerajaan tu nak menolong mengajar agar bila memandu,memandu dengan berhemah.

Anonymous said...

aku sokong..spe2 nk race gi litar yg btol..jalanraya tempat org nk jln2,tmpt org jalan cri makan tuk anak bini...jgn buat keje banggang...ksian kt anak mangsa..

Anonymous said...

Tu laaa kena bayar gst. Negara maju mampu semua jenis teknologi preventive unuk jalan raya dan jumlah enforcement mencukupi. negara tak boleh bergantung kepada sumber minyak saja. Consumer tax dah banyak di praktik di negara maju. Kita jer terkebelakang sebab rakyat x bersedia gst. jangan ikut pikiran kolot pkr tu..