Breaking News
Loading...
July 2, 2015

Info Post

Assalaamu'alaikum semua

Dengan rendah diri saya ingin memohon bantuan sahabat-sahabat semua untuk sebuah keluarga di Pangsapuri Jasa, Mutiara Rini, Skudai, Johor.


Bapanya mualaf. Kerja di kedai tayar dengan gaji RM1300. Anak 5 orang. Kos sara hidup yg sangat tinggi di JB ini menyempitkan lagi kehidupan mereka. Anak sulung sepatutnya darjah satu tetapi tidak bersekolah. Anak yang kecik tangan baru terkena air panas.

Keadaan rumah sangat daif. Peti sejuk sudah tidak boleh diguna. Mohon bantuan segera agar masa depan anak-anak ini lebih terjamin.


Boleh terus salurkan bantuan kepada mereka melalui akaun berikut dan hubungi mereka di 0197509371 (Puan Shafinah binti Abdul Manan)

No.akaun cimb bank
1218-0004155-20-9

Alamat rumah:
En Johari Bin Nordin
Blok L-04-01, Pangsapuri Jasa, 
Taman Mutiara Rini, Skudai, Johor.

Nama anak
1.) Elysda Emylia - 8 tahun
2.) Ally Iskandar - 7 tahun
3.) Daniel Irfan - 5 tahun
4.) Daniel Haiqal - 4 tahun
5.) Siti Nur Aisyah Solehah - 1 tahun.

9 comments:

Anonymous said...

ade ke rakyat johor yg susah mcm ni..x sangka
kata demi rakyat beta trpaksa bersuara....
anak raja dpt hadiah jet...rakyat??????

Anonymous said...

Mana JAKIM; mana PERKIM; mana Jbt. Kebajikan Masyarakat?! Mana Tabung bantuan Zakat? HERAN BETUL aku!!!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

OI si anon pengkomen-no-1, tak habis-habis nak ambil peluang MENGHINA DYMM Kesultanan Islam/Melayu kami! PI BERAMBOS lu kat KANDANG si PENDATANG/PENCEROBOH KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI--si-PORNORASIS-ejen ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH-no-1!

Anonymous said...

Orang JAKIM, PERKIM dan baitulMal ada kat office tengah kerja kot.

Anonymous said...

Tanggung jawwb badan kebajikan..ngo..zakat..wakil rakyat...baitulmal......tanggung azab disana klu tak.laku sesuatu....

Anonymous said...

Bila dihisab akhirat nnt ...setiap yg ditanya... tuan bagaimana? a menghulur bantuan ke bila mula2 dengar berita ni?

Anonymous said...

Tanggungjawab bersama

Anonymous said...

Kami coba hubungi Puan Shafinah tapi tidak ada response. Mintak tolong kalau ada sesiapa yang tahu untuk confirm apakah keluarga En Johari bin Nordin ini masih tinggal di alamat yang di berikan. Terima kasih

Anonymous said...

aku dengar dorg ni tidak bernikah lg ni..betul ke?please update