Breaking News
Loading...
July 6, 2015

Info Post
 Selama ini orang dok kata, anuar musa nie seorang pemimpin yang cerdik, aku pun nyaris terikut jugak dengan cerita orang-orang tu...

Tetapi bila keluar cerita yang dia menggantung aka merehatkan dua orang kuat mara inc, ceo dan pengerusi nya di rehatkan, maka aku terus melihat anuar musa nie kat cerdik mana pon...

Kenapa aku kata dia tak cerdik? pasal siasatan masih belum selesai terhadap mara inc, malah pihak pdrm pun kata "tiada unsur-usur pecah amanah dalam kes mara itu"...

Jadi untuk apa dua orang kuat mara ini di gantung tugas...???

Akhirnya tindakan anuar itu terpalit juga kepada najib...

Dek kerana tindakan kurang cerdik anuar, tak pasal-pasal pembangkang kaitkan juga pm kita...

Pesan aku pada anuar, lain kali fikir pakai otak bukan pakai kepala lutut, kalau nak popular pun guna cara lain...

7 comments:

Anonymous said...

Bagus.. Cepat ambil.tindakan.. Tak payah nak buat audit dulu baru nak ambil tindakan

Anonymous said...

bro ini gua kasi tau, dia ni dah nak tamat kontrak jadi pengerusi mara, so dia kena tunjuk la yang dia ni buat kerja kalo tak kontrak dia tak kena sambung, kalau tak silap gua bro kontrak dia habis minggu depan

Anonymous said...

Maksud hang kita hukum dulu, baru siasat? Baguih la lagu tu.

Anonymous said...

Hang kalau tak pernah jadi pentabir korporat, standard hang memang cikai, sengal tentang codes and rules..

Setakat admin blog...hang fikir pakai kepala lutut

ramlan aziz said...

Sekarang yg ada isu kepercayaan...utk mengelakkan bias...perlulah pihak yg terlibat diuruskn sebaiknya...admin kenalah fhm ya...tolong tulis dgn ikhlas ....jgn ar kerana ada untung...!

Anonymous said...

SETUJU dgn. pandangan BERNAS mu DE - TAK ADIL betul dilayan pd. CEO dan pengerusinya begitu; apahal begini?!

Kita sepatutnya jgn. asyik DEFENSIF - tetapi pemimpin-pemimpin Islam/Melayu juga mesti asyik SERANG ("ATTACK")! Itulah strategi perang memanjang Barat/Zionis dan EJEN-EJEN depa dari puak si PENGGANAS ANTI-ISLAM/Melayu dari puaka PENDATANG KAPIRDAJAL PKRSODOM/DAPBANGKAI-ANJING KURAP-si-PORNORASIS-ejen ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH-no-1, sampaikan Dunia Islam yg. amat kaya minyak/gas- Thorium/Uranium (utk. pembuatan senjata NUKLEAR) boleh diJAJAH sewenangnya!

Yg. aku heran tu, asyik-asyik INSTITUSI-INSTITUSI/INDIVIDU-INDIVIDU yg. menjaga KEPENTINGAN-KEBAJIKAN Bumiputera Islam/Melayu kita yg. diSERANG BERTUBI oleh MUSUH-MUSUH BUMIPUTERA Islam/Melayu ni - dr. YAB PM kita, MH370/17 (sampai MAS dah makin diKUASAI si Barat/Zionis), IMDB, Tabung Haji, FELDA, MARA BERAS sy. BUMIPUTERA Islam/Melayu mega, FAIZA, dan sekrg. Yayasan Patriot tu!

Bahkan harga HARTANAH memang sering naik-turun mengikut harga pasaran sekarang - tengok sajalah walau kat M'sia ni; apalagi di bandar-bandar besar di Barat!

PENGGANAS PENDATANG KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM yg. asyik jual tanah K'jaan Negeri dgn. murah termasuk pd. sy.-sy. SingaPORK, tak pula dikacau -maka PI MAMPOS 'Ngo' NWO("New World Order")-LIBERAL-EJEN-si puak PENDATANG PENGGANAS-PENGGANAS KAPIRDAJAL DAPBANGKAI/PKRSODOM-EJEN Barat/ZIONIS-PEROMPAK/PENJENAYAH-no 1 tu!

Nek Tempoyak.


Anonymous said...

apa nak diherankan?? dlm umno kan semuanya bodoh......