Breaking News
Loading...
August 10, 2015

Info Post

Aku tak paham, macam mana tentera luar (milf-filipina) boleh gunakan uniform sama macam tentera darat malaysia...

Korang tengok sendiri gambar yang tentera milf filipina dan gambar menteri pertahanan, sama kan patern lorang digitalnya...

Cuma yang beza pada baju menteri pertahanan ialah ada flip kecik di atas bahu sebelah kanan menteri, biasanya flip itu untuk di letakan tali lanyad, hanya komando GGK sahaja yang boleh pakai lanyard di baju loreng...

Selain dari flip itu, tak ada bezanya dengan yang di gunakan oleh askar milf-filipina itu...

Soalnya, bagai mana uniform tentera kita boleh terlepas keluar sehingga ke filipina...???

Siapa yang menjual kepada mereka...???

16 comments:

Anonymous said...

Macamana kata serupa? Cam tu baju Askar mesia sama dgn baju askar israel........cadangkan atm pakai baju melayu je lah atau pon takyah pakai baju langsung.....pakai seluar je!

Mat Maslan

Anonymous said...

betul tu kalau tak nak sama pakai baju & kain pelekat...Singapura pun sama...

Anonymous said...

takan ler ini jawapan cytro umno nak pertahankan si pondan, sampai tak faham sudut pertahanan dan keselamatan. shame on you le. tak tau apa tapi gatal nak komen

boleh tunjukan rupa macam mana baju tentera israel sampai ada cytro umno kata sama dengan baju tentera malaysia? tunjuk sini koi nak tengok

Anonymous said...

Nk cari isu pd UMNO sampai lubong jamban pun puak ni carikan. Tukang komen paling bodo kat atas, dgn sumber internet tak disahkan ini terus cerita bab2 keselamatan..mcm pegawai2 MINDEFF tu bodoh mcm ko ke?

keyboard warrior telor xde bersepah2 dlm Malaysia.. ceria 1001 isu ending nye utk kait dgn UMNO.. itu je...tuiii..

Anonymous said...

kontrak kat tukang jahit sama la tu......projek masyuk untuk seorg MT umno....ini pun mau heran ka

Anonymous said...

Apa nak heran...kalau ko berani ..ko pegilah pilipin ...tanya sama milf..sibuk tanya kita buat ape..sibuk2 tanya itu ini...tanya sendirilah jika ada teloq

Anonymous said...

Para pegawai tertinggi dan menteri nak sangat upto date... celoreng asal nak ditransform kpd celoreng digital yang mudah ditiru... celoreng asal tu dah sangat cantik dan sesuai dgn malaysia, nak ubah jugak... dapat kontrak baikkkk punya ke??? banyak tu kalau nak tukar... mau puluh juta jugak tuh!!!

Anonymous said...

Setahu saya. Ada dua syarikat yg di beri kontrak buat uniform tentera ni.

Elok mindef pergi siasat dua syarikat ni. Macam mana uniform tentera kita boleh dapat dekat puak pemisah Philippine.

Anonymous said...

Admin. Insiden bukit jenalik boleh dijadikan pengajaran. Bagai mana kumpulan Al-Maunah boleh dapat complete set uniform tentera darat (corak lama).

Anonymous said...

Nkorang kata aku bodoh?......nkorang ade 3.85 tak? Aku sumpah aku lihat pundekou bugis tak pakai baju pun bawa lembing itu hari......apa nkorang ingat tak pakai baju tak leh nak perang? OK la Sebenarnya ATM yg bagi kontrak kat mnlf untuk buat baju loreng tu sebab murah dan boleh nego supaya diorang tak serang sabah lagi! Ini satu pencapaian tahap 3.85 tau.......nkorang mana tau!

Mat maslan.

Anonymous said...

Mana pegi pakar perang mesia emmmmm macam jen tayu? Tolong lah komen pasal baju ni!

Gen.Tuya al monggol!

Anonymous said...

First investigate .then comment. Btw semua uniform yang di approve oleh amerika. Jadi tak hairan lah baju semua akan2.sama supplier. Sama design. Siapa negara tak patuh amerika akan cari pasal gunakan silent ops. Jadi kenapa nak comment negative pada negara sendiri. U all support lah kerajayaan melayu islam. Baru ini ada consipirasi nak jatuh kan malaysia.kalai kau orang tak support perpaduan negara nanti kecoh macam negara timur tengah.so support barisan nasional.btw mmg ada red babi communist party yg menyamar dalam media utk melagakan rakyat. Meraka pun funded by zionist .
From batman malaya

Anonymous said...

First investigate, then comment, 2.6 billion masuk akaun peribadi! Ini kah red babi yg nak jatuhkan negara mesia.Kah kah kah....patutla jadi batman!

saudara said...

Tanya red babi botak yng rembat 2.6 billion tu...

Anonymous said...

lagi bodoh punya komen tahap CGPA 3.85. mana ada semua baju tentera dalam dunia ni us yang bagi approval, apa la maslan sangat kamu ni.

Uniform tentera bangladesh yang approve kan ialah kementerian pertahanan bangladesh la.

Uniform tentera sri langka yang approve kan ialah kementerian pertahanan sri langka la.

Apa pulak kaitan uniform dengan tentera negara dengan us?

Maslan la kamu ni.

Anonymous said...

batman ckp "so support barisan nasional".......member buat lawak tu.....jgn ambik serius