Breaking News
Loading...
November 22, 2015

Info Post

Kata latipah koya, setiausaha agung pkr, rafizi ramli tidak tahu yang izah ada buat pertemuan dengan anak lanun sulu jacel kiram, menurut rafizi, pertemuan itu bukan di atur oleh pkr....

Malah ketika pertemuan itu di adakan, dikatakan tian chua juga turun bersama-sama izah ketika itu, tetapi sehingga kini tian chua tak mahu memberi apa-apa komen mengenai pertemuan itu...rujuk sini

Kata nik nazmi pula, izah pergi ke filipina untuk berjumpa dengan ketua-ketua masyarakat di sana untuk meraih sokongan untuk kempen pembebasan anwar... rujuk sini

Lucu jugak kenyataan nik nazmi tu, apa yang boleh jacel anak si lanun sulu tu boleh buat kalau dia bagi sokongan pon, bapa dia bukan seorang pembesar negara, hidup bapa dia ibarat kais pagi makan pagi, jamalul kiram bukan lah orang besar di sulu atau di mindano...

Jamalul kiram hanyalah seorang manusia yang gila nak jadi sultan, sama tarafnya dengan orang yang mangaku dirinya sultan melaka...

Apa pula hak pemimpin masyarakat di filipina untuk masuk campur hal ehwal negara berdaulat seperti Malaysia...???

Apa pun pihak keselamatan terutama pdrm perlu segera memanggil izah untuk di soal siasat...

1 comments:

Anonymous said...

Allahu Akbar Allahu Akbar Allahu Akbar
Marilah kita sama sama kembali untuk berpegang erat dengan tali Allah sesungguhnya umat Islam itu bersaudara
Semoga Allah memudahkan gerak kerja ke arah perpaduan oleh Tuan Guru Presiden dan Mursyidul Am

“ اللهم أَعِزَّ الإسلامَ و المسلمين , اللهم أَذِلََّ الشِركَ و المُشرِكِين , أللهم انْصُرْ اخوانَنَا المسلمين و المجاهدين و المُسْتَضْعَفِين , فى فلسطين و فى لُبْنَان و فى العراق وفى كل مكان و فى كل زمان. ”
Ya Allah! Muliakan Islam dan orang islam. Ya Allah! Hinakan Syirik dan musyrikin. Ya Allah! Tolonglah saudara-saudara kami yang muslim dan mujahidin dan golongan-golongan lemah, di Palestine, di Lubnan, di Iraq, dan di semua tempat dan di semua masa.

“ اللهم دَمِّرْ أعْدَائَك أعداءَ الدِّين , اللهم أهْلِكِ الكَفَرَةَ و الشِرْكَ و المُنَافقين , اللهم اِنَّنا نَجْعَلُ فى نُحُورِ أعداءِنَا و نَعُوذُ بِك مِن شُرُورِهِم, اللهم بَدِّدْ شَمْلَهُم و فَرِّقْ جَمْعَهم و شَتِّتْ كَلِمَتَهم و زَلْزِلْ أَقْدَامَهم و سَلِّطْ عليهم كَلْبًا مِن كِلَابِك ”
Ya Allah! Binasakan musuh kamu, Musuh agama (Islam). Ya Allah! Hancurkan kekufuran, Syirik dan Munafiq, Ya Allah! Sesungguhnya kami jadikan pada leher-leher musuh kami (kami serah kepada Mu) dan kami berlindung dengan-Mu dari kejahatan-kejahatan mereka. Ya Allah! Cerai beraikan himpunan mereka, pisahkan kesatuan mereka, selerakkan kalimah-kalimah mereka, gegarkan ketetapan mereka, Kalahkan mereka dengan anjing dari anjing-anjing kamu.

“ يا قهَّار , يا جبَّار , يا مُنْتَقِم , يا الله , يا الله , يا الله , يا رب العالمين ”
Wahai Tuhan yang maha gagah, Wahai Tuhan yang maha keras, Wahai Tuhan yang maha membalas, Wahai Allah!!

“ اللهم يا مُنْزِلَ الكتاب و يا مُجْرِىَ السَحاب و يا هَازِمَ الأحزاب , اِهزِم الكفار , اهزم اليهود , اهزم الهنود , اهزم أمريكا ومن وَلَّا هُم , وانصُرْنا عليهم ”
Wahai Allah, tuhan yang menurunkan kitab (al-Quran), tuhan yang menggerakan langit, tuhan yang mengalahkan tentera ahzab, kalahkan kuffar, kalahkan yahudi, kalahkan hindu, kalahkan amerika dan sekutu-sekutu mereka, dan tolonglah kami atas mereka.

“ اللهم انت قَوِىٌّ و نَحْنُ ضُعَفَاء , نَشْكُوا ضُعْفَ قوتِنا , اللهم انت ربنا و نحن عبادك ”
Ya Allah, Engkau berkuasa, kami lemah, kami mengadu kelemahan kami. Ya Allah! Engkau Tuhan kami dan kami adalah hamba-hamba kamu.

“ اللهم ارْزُقْنا شهادةً فى سبيلك , ربنا أتنا فى الدنيا حسنة و فى الأخرة حسنة , وقنا عذاب النار ”
Ya Allah! Rezekikan kepada kami Syahid di jalan kamu. Ya Allah! Berikan kepada kami kehidupan di dunia ini baik dan di akhirat juga baik, dan selamatkan kami dari Azab neraka.

“ وصلى الله على رسوله الكريم , و على أله و صحبه أجمعين , و الحمد لله رب العالمين ”