Breaking News
Loading...
November 18, 2015

3 comments:

Anonymous said...

NOW tsk ambik seduit pun duit yapien. Yg nak jahanamkan ekonomi islam tu ialah yg kelepit duit derma org.

Anonymous said...

Sdr Sdra Di Darul Ehsan Today
Izin saya,

Ada Kah dengan penjelasan di parlimen olih Tim Men ini bersmaksud YAPEIM TIDAK WAJIB PATUHI:(DI KECUALIKAN)

a. maqasid syariah
b.ketulusan
c.code of conduct
d.akur janji angkat sumpah jawatan
e.laungan politikal transformasi
f.conflict of interest rules
g.insider trading per Companies Act
h.lifting the corporate veil
i.Undang undang MIA Accounting Standards Board
h. DAN:
i.YAPEIM dan anak syarikat tidak tertakluk(exempted) kapada Companies Act 1967,
j.corporate governance
k.Sekurities Commission Compliance
l.Institute Integrity Malaysia.
Soalan:
Apa peranan Akauntan General Auditor General?
Jika pengurusan kumpulan YAPEIM tolak semuanya melalui exemption from rules laws and regulations,maka Yapeim adalah pertubuhan haram di bawah ROS,Terrorist di bawah SOSMA, Dan bolih di ambil tindakkan di bawah MONEY Laundering Act.
T ak mau guna pakai undang negara sama lah ekonomik terrorist.
Kena buat self search dan hadhiri kursus yang kelokan oli BFR SDN BHD .
Call lah Idris Jala.Dia Kon Sultan PMO.

IDRIS Jala , ini adalah back to basics untuk YAPEIM:
YAPEIM is ACCOUNTABLE to 1.,2.,3. select menue,
Apa kah Mission Statement bagi YAPEIM ?.
Apa kah KPI Bagi YAPEIM ?
Ada kah YAPEIM termasuk dalam senarai NBOS ?
Ada kah Yapeim guidance olih BFR Sdn BHD.
Apakah kah garis panduan Oversight olih MOF dan PMO .
Avoidance of Creative Funding in OBA .
Form over Substance.

Tidak bolih beri gambaran bahawa ada orang yang menyorok dalam YAPEIM dan lain ngo islamik mengamal kronisma dan menterjemah segala prinsip pengurusan - GMP - untuk mengjustifikasi penyelewengan berlapis dan sembunyi belakang corporate veil.

Saya terus sokong usaha usaha NOW.
Tabah lah.
NOW, terima kasih atas ketegasan anda.
Jasa mu di kenang.
arjuna waspada
changkat lobak

Anonymous said...

jangan hanya pertikaikan NOW tapi sepatutnya terangkan kenapa duit yapiem di belanja kan sebegitu banyak oleh seseorang..

siapa sebenarnya si penjahanam dalam isu ni??