Breaking News
Loading...
December 11, 2015

Info Post
Bila kita tegur, mereka kata kita rasis...

Bila kita tegur, mereka kata itu hak mereka bawa pet jalan-jalan...

Tapi lihatlah perbuatan mereka...

Kalau kena pelangkong, tak pasal-pasal kita pulak masuk penjara...

Sampai bila nak diam...?

Mereka langsung tiada rasa hormat pada orang Islam...


17 comments:

Anonymous said...

Sepatutnya pihak Kementerian Kesihatan atau Pihak Berkuasa Tempatan atau mana-mana kementerian yang berkenaan memberi penjelasan tentang isu ini. Di Amerika misalnya, binatang peliharaan tidak dibenarkan di restoran di bawah bidang kuasa Food & Drugs Administration, kecuali anjing yang perlu seperti yang dibawa oleh orang yang cacat penglihatan. Tapi sekarang ada restoran yang "dog-friendly" yang dikecualikan.

Oleh kerana ada golongan yang terlebih moden dari budaya setempat, mungkin kerajaan perlu adakan iklan untuk mengajar semua tentang peraturan membawa binatang peliharaan ke tempat yang sepatutnya dikecualikan, sebagaimana kita ada iklan tandas awam.

Mungkin KFC (yang dimiliki oleh syarikat kerajaan Johor?) perlu menampal poster besar-besar kat pintu masuknya "Binatang dilarang masuk".

Unknown said...

Bangang punye org yg bwa anjingtu

Hafiz Jasuri said...

Bangang punye org yg bwa anjingtu

Hafiz Jasuri said...

Melayu bodoh,penakut dgn bgsa asing,kalu dgn bgsa sendiri hasad dengki

Hafiz Jasuri said...

Melayu bodoh,penakut dgn bgsa asing,kalu dgn bgsa sendiri hasad dengki

Anonymous said...

Elok boikot saja kfc tu sebab tak peka dengan perasaan bangsa lain..

Anonymous said...

Aku nak cakap..babi punya cina. Inilah klu terlampau bg muka

Anonymous said...

Ini lah akibat bila PM kita lemah
Bila PM yang hanya tumpukan pada skandal 1MDB , kepentingan Orang Melayu tidak diindahkan .
Naik tocang lah kaum ini.

Anonymous said...

Kenapa salahkan pm.. Jangan dok serabut kepala pm.. Jangan dok jem kepala pm.. Sebb pm dok tengah kira duit 1mdb dn duit rm2.6 bilion tu.. Cukup atau tidak..

Anonymous said...

Tak boleh salahkan KFC. aku rasa KFC dah bagi amaran bagai. Tapi u all semua tau la perangai mata sepet berak tak cebok ni dema ni tak reti undang2 dan tak dengor nasihat.

Anonymous said...

Babi duduk sebelah anjing. Elok je dua ekor tu duduk sambil dilihat kebodohannya...
Anjing tu tak la bodoh sgt, yg sgt bodoh tu si babi, sebab bawa anjing masuk kfc...

Anonymous said...

Ini pun nak salahkan PM? Biar logic sikitlah. Patut pengurus KFC halang dan halau sibodoh tu. Kan ada papan tanda "No Pets Allowed".

Anonymous said...

Berdosa kamu buat fitnah. Cukup2lah, lagi banyak fitnah kita haburkan lagi kuat Allah beri iman dan hidayah kepada nya.

Anonymous said...

Rasanya di luar negara pun ada larangan membawa anjing di tempat awam seperti pusat membeli belah dan kedai makan

Anonymous said...

Itu yg cinapig sdg usahakan dgn harapan melayu boikot kfc..jgn jadi bodo...
Sepatutnya sepak je cina bodo komineh tu..

Anonymous said...

Org ramai pun patut peka dan tegur klw jumpa spesis bodo mcm ni..ada ke nak harap PM..hehehe..bahlol

Anonymous said...

Lagi bodo si tukang tengok lps tu salahkan PM...hehehe...bahlol