Breaking News
Loading...
December 16, 2015

Info Post

Apabila saya melancarkan mara digital yg khusus utk usahawan melayu/bumiputra sambutan dari org melayu/bumiputra amat menggalakkan.

Sekurang2nya usahawan bumiputra yg selama ini tdk mendpt tempat di it mall lain dpt diberi peluang. Wbmanapun 'pihak lain' menentangnya sejak dari awal low yatt2 diumumkan lebih2 lagi bila mara digital diumumkan.

Ada yg beri 3 bulan shj utk mara digital ini survive. Saya menjangkakan rintangan2. Tapi paling menyedihkan bila ada di kal org melayu yg menghentam saya mengenai mara digital ini.

Saya dipersalahkan apabila beri pengecualian sewa 6 bulan kpd penyewa. Tujuan saya utk kurangkan bebanan kpd penyewa sbb biasanya tempat baru perlukan masa utk dikenali & maju.

Org ini bimbang jika free rental peniaga akan turunkan harga &:tentu akan beri saingan kpd peniaga2 di mall lain. Lagi pun kononnya harga hp dah fix jadi tk mungkin turun harga..ini pun kenyataan beliau yg bercanggah.

Dia lupa bahawa bukan hp semata2 dijual di sana tetapi juga accessories produk it yg boleh turun harga. Bagi saya terserah kpd kebijaksanaan peniaga.

Yg saya heran sepatutnya kita suka harga turun. Sepatutnya kita suka free rental utk bantu org melayu tapi saya dihina & dicerca krn nk tolong melayu.

Saya sgt mengharapkan sokongan org melayu/bumi utk kejayaan mara digital ini. Perancangan saya utk buka di seluruh negara bagi lahirkan lebih ramai usahawan melayu dlm bidang IT.

Saya tk kisah kalau tk mau sokong tapi jgn cuba gagalkan. Walaupun apa pun halangan & rintangan ianya tdk akan melemahkan semangat saya tapi akan saya jadikan ini sbg cabaran utk perkuatkan lagi semangat saya bagi meneruskan usaha saya utk membela usahawan melayu/bumiputra ini.

2 comments:

Anonymous said...

MEKASIH benaq atas usha MULIA YYB DS Ismail Sabri ni! Pedulikan GERTAKAN ekoq-ekoq BANGKAI BABI kat JAMBAN TERORIS-TERORIS PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNO/RASIS- EJEN/KULI- CIA-NATO/ZIONIS-MOSSAD/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH- no 1!

Malangnya, ramai dari bangsa Bumiputera Islam/Melayu terutamanya yg. berpangkat serta kaya raya-tak kenang budi-nak mampos, yang begitu ANGKUH dan TAMAK spt. si BANGSAT-BANGSAT ni, cthnya si PENJILAT-PENJILAT si DIKTATOR PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH-madey tu - yg. sanggup MENKHIANATI agama, bangsa dan negara!

Maka kemungkinan besaq Tanah Melayu, pusaka nenek moyang berzaman kita ni bakal kembali menjadi spt. sejarah durjana Melaka jatuh ke tangan PENJAJAH Barat/Zionis, akibat KEANGKUHAN, KETAMAKAN dan KERAKUSAN puak PENGKHIANAT ala-sejarah Melaka ni - lihat kembali sejarah di http://besiwaja.blogspot.com/2012/11/si-kitul.html , Si Kitul, November 22, 2012!

Nek Tempoyak.

Anonymous said...

PEMBETULAN:

MEKASIH benaq atas usaha MULIA YB DS Ismail Sabri ni! Pedulikan GERTAKAN ekoq-ekoq BANGKAI BABI kat JAMBAN TERORIS-TERORIS PENDATANG KAPIRDAJAL RASIS PKRHOMO/DAPBANGKAI-SIAL-si-PORNO/RASIS- EJEN/KULI- CIA-NATO/ZIONIS-MOSSAD/FREEMASON-PEROMPAK/PENJENAYAH/PERASUAH- no 1!

Malangnya, ramai dari bangsa Bumiputera Islam/Melayu terutamanya yg. berpangkat serta kaya raya-tak kenang budi-nak mampos, yang begitu ANGKUH dan TAMAK spt. si BANGSAT-BANGSAT ni, cthnya si PENJILAT-PENJILAT si DIKTATOR PENYAMUN/PEMBUNUH/PERASUAH-madey tu - yg. sanggup MENKHIANATI agama, bangsa dan negara!

Maka kemungkinan besaq Tanah Melayu, pusaka nenek moyang berzaman kita ni bakal kembali menjadi spt. sejarah durjana Melaka jatuh ke tangan PENJAJAH Barat/Zionis, akibat KEANGKUHAN, KETAMAKAN dan KERAKUSAN puak PENGKHIANAT ala-sejarah Melaka ni - lihat kembali sejarah di http://besiwaja.blogspot.com/2012/11/si-kitul.html , Si Kitul, November 22, 2012!

Nek Tempoyak.