Breaking News
Loading...
January 22, 2016

Info Post




Apa Kejadahnya - Satu sebab yang menjadikan pengguna jalan raya semakin hilang hormat terhadap segelintir pihak berkuasa tempatan (PBT) ialah aduan kerosakan jalan perbandaran langsung tidak diambil tindakan walaupun lokasi jalan berlubang itu betul-betul di hadapan ibu pejabat PBT itu sendiri, sedangkan apabila tiba bab saman-menyaman pula laju saja mereka bertindak.

Dalam kes kali ini, Encik Lando Zawawi Vrus dan kumpulan Brotherhood disaman oleh pegawai penguatkuasa Dewan Bandaraya Kuala Lumpur - DBKL atas alasan memparkir motosikal di kawasan siar kaki semasa mereka sedang menampal jalan berlubang di sekitar Kuala Lumpur.

Kepada pegawai penguatkuasa terbabit, ke mana perginya maruah anda...? Kenapa apabila tiba bab aduan kerosakan jalan, punyalah berkurun lamanya hendak menunggu DBKL bertindak...? Kenapa apabila tiba bab saman-menyaman, laju pula anda bertindak...? Jangan letakkan kedudukan anda sama seperti anjing semata-mata hendak cepat mengadakan majlis khatam buku saman. Sumber: kliksini



58 comments:

Anonymous said...

DBKL ni tunggu ada orang mati baru respon pada aduan, selagi tak ada orang yang mati kemalangan , selagi tiada kenderaa yg meletup tayar masuk lubang , selagi itulah DBKL jadi badak dan ular sawa, makan gaji buta , eksen separuh mati

bila ada orang ambil inisiatif menimbuk, menampal lubang itu dengan niat ikhlas dan kerana Allah , demi kebaikan semua pengguna, DBKL bukan main laju buka mata dan kerah anggotanya kejar, ikut mana dia pegi ..parking motor barang 2 minit pun disaman, sedangkan si penunggang sedang menimbus, menampal lubang yang dibiarkan melopong bertahun oleh DBKL ..

macam sial ..

veteran52 said...

Tak patutlah disaman.Mereka tu betul2x nak selesaikan masalah jln berlubang.Pihak berkuasa pakailah wisdom.Those guys need our support for their good and commendable positive attitude and iniative.Good job guys.

Anonymous said...

apa pun, umno mesti sentiasa berkuasa......kalau tak saman, mcm mana dbkl nak cari income??

Anonymous said...

Sengaja dibiarkan jalan raya berlubang.
Makin besar makin bagus. Baru la pihak DBkk bagi tender tampal lubang.
Pastu, ada lah pihak-pihak berkepentiangan cari makan.

Anonymous said...

BODOH punya DBKL..

Yang BUAT lubang tak saman..Yang TAMPAL pulak KENA SAMAN..

Semua ni zaman Najib punya versi BODOH tak masuk AKAL

Anonymous said...

sekarang ni kita nak maki saper agaknya...? Datuk Bandar atau Menteri Wilayah Persekutuan ? bagi saya dua-dua ekor laknat tu memang patut kita maki ... samada berhubung dengan isu ini atau isu lain...

Anonymous said...

Suruh ja Ketua Pengarah JKR tempatan bayar semua saman2 tu. Sebab tak reti buat kerja dan makan gaji buta.

Bluesboy Strongboy said...

Al bangang bin mengong xder ati perut langsung no brain...nk cover malu la konon sbb ada indiv8du tlg settlekn kerja2 depa ni...

Rohaizat Esak said...

ingatkan bijak pandai....Selangor kan PKR yg jaga sengal...haha

Rohaizat Esak said...

Selangorkan PKR N Dapig ko yg jaga kan sengal...haha...apa lu crita ni siak...

Rohaizat Esak said...

Poyo selangor pkr yg kawal selia..la poyo

Rohaizat Esak said...

Negeri selangor la siot....pembangkang kawal selia la ngok ngek

Unknown said...

Jumpa mana2 kenderaan DBKL pecahkan saja tk guna satu sen pun..bangang abadi pnya DBKL

Murniati Kamisir said...

kepada REPO2.. korang ada kerja baru...
mulai ini hari 22-1-2016..
kita akan update setiap kereta, moto, atau apa2 brg finance kepunyaan anggota2 perbandaran.
dorang x bayar kita tarik jgn bagi muka.. sebab dorng sendri x reti nk bagi muka...
#REPOSESSOR

Anonymous said...

DBKL tu kat Selangor ke?

Unknown said...

Kalau kontraktor yg but kerja pun siap parking merata.....tak tu pun tak faham......ada yg sanggup Bantu pbt sudah cukup bagus......tak patut disaman...

Unknown said...

Kalau kontraktor yg but kerja pun siap parking merata.....tak tu pun tak faham......ada yg sanggup Bantu pbt sudah cukup bagus......tak patut disaman...

Baai 1852 said...

๐Ÿ˜€๐Ÿ˜๐Ÿ˜ƒ

Anonymous said...

ko pun bongok......DBKL bwh sapa bongok

SuArA AnAk MuDa (SAM) said...

Apa kena mengena dbkl ngn kerajaan selangor???? Dulu skolah smpai mana rohaizat esak?

SuArA AnAk MuDa (SAM) said...

Dlu dia nie tk blaja geografi kot, tk pun klau amik pon mesti gagal....

Anonymous said...

Woi bangang ini kawasan dbkl la bodoh apa bangsat sangat perangai ko, kalau da bodoh simpan sikit tuk anak cucu..

Anonymous said...

Woi bodoh DEWAN BANDARAYA KUALA LUMPUR tu under pkr selanor ke?? Ko jgn tunjuk KEBODOHAN ko dalam sini buat malu je..

Anonymous said...

Roger.. standby system dalam fon masing2 setiap kenderaan dbkl atau penguatkuasa dbkl kita check bayar ke x setiap bulan.. x bayar cepat2 bawak keluar RO terus tarik jgn kasi muka.. puiikkk....

Anonymous said...

Roger.. standby system dalam fon masing2 setiap kenderaan dbkl atau penguatkuasa dbkl kita check bayar ke x setiap bulan.. x bayar cepat2 bawak keluar RO terus tarik jgn kasi muka.. puiikkk....

Anonymous said...

Nk buat mcmn bro...otak macai dh senantiasa wajib bodo...dbkl kt slangor la katakan...blk msk tgktn 1 blajar geo ..

Koi said...

DBKL under wilayah persekutuan bro.. bkn selangor..

Koi said...

DBKL under wilayah persekutuan bro.. bkn selangor..

Anonymous said...

DBKL yg menyaman adalah pekerja Lurus Bendul tak fikir dasar kemanusiaan ..

Anonymous said...

haihh..kalau dh barisan najib cpt aje nk buat duit..nk buat keje tunggu nk bubar baru bergerak...

Unknown said...

aduhh malunye kan rohaizat?..karung kepala kau dgn guni please..hahahaha..warganegara nepal eh?..baru brpe tahun duduk malaysia?

Kucing Mafia said...

macai umno bodoh ... mana tau beza KL selangor ... bodoh sepuluh keturunan ... macam babi

Anonymous said...

Bila org bodoh menaip. DBKL dgn Selangor pun tak dapat beza. Kesiankonakkk Rohaizat .... dah kena kencing dlm mulut pun, bodoh lg

Heriz Zahari said...

sial la dbkl..malik suda kluar taw...lagi mau langsi sama dragon... lu siap shark suda aim sama lu...

a said...

lain kali get info dulu.. baru komen.. jgn smpi menampakkan kebodohan diri..

Anonymous said...

Nak jadi org BN wajib bodoh dan jahil

Nicholas G-Lai said...

Memang tak lojik di saman....

Norhafizan said...

Dalam kes kali ini, Encik Lando Zawawi Vrus dan kumpulan Brotherhood disaman oleh pegawai penguatkuasa Dewan Bandaraya Kuala Lumpur - DBKL atas alasan memparkir motosikal di kawasan siar kaki semasa mereka sedang menampal jalan berlubang di sekitar Kuala Lumpur.

Norhafizan said...

Kesian en.rohaizat...tak baca berita habis ke?kan tulis DBKL tu...

Anonymous said...

Dbkl kt selangor? haikkkkkkkkkkk kesian mu ,

Anonymous said...

Klu beginila sikap dbkl,angkatla tangan dan berdoa kerana anda golongan yg telah dizalimi,berdoa agar angota dbkl yg menyaman tu mati disebbkan terlangkar lubang jalan..moga dgn cara ini mata dorg akan terbuka...

Anonymous said...

Mls nak ckp sbb bru baca cket da nmpk otak dia ni tahap mana...ckp lbeh t x kuar umah setahun lbeh plak kang menahan malu...eerrmmm...biarkn je la mamat ni hdp dlm kecerdikan yg bertmbh2 tu..

Anonymous said...

Apa kata buat satu group yang kumpulkan seramai mungkin ahli dari seluruh Kuala Kuala Lumpur kemudian minta setiap ahli failkan saman kepada DBKL atas setiap hal yang melibatkan kecuaian dan kesilapan pihak DBKL. Perlu sediakan khidmat peguam untuk tujuan ini..

azli said...

Jangan sampai ahmad maslan tau kes ni bahaya......

Unknown said...

Bodoh Bodoh Bodoh..,
Best kene bahan.??
Hadap jer lah..,
Sendiri bangang..,
Hahahahahaha.., Rohaizat

puppet dusty18 said...

Dbkl kat johor rr rohsizat. .haha

Anonymous said...

Sama la kat Kulim nie.. Jalan dalam taman berlubang merata.. report kat MPKK buat ala kadar je... bkn nk turap elok².. lepas 2 hari rosak balik.. xpegi krusus turap jalan nie petugas MPKK.

mansaid said...

Jalan berlubang di KL...kita saman DBKL.

Anonymous said...

Woi rohantuzat napa diam..reply lar...kurang ilmu tau mngayat awek je kat skolah tp otak udang mcm najib.brni nk comment

Sarif Nasir said...

Sebaiknya bia dia saman n jgn byr kompaun.... pegi mahkamah bia hakim buat keputusan.... kklu kena bayar jugak maknanya hakimpun bangang

Anonymous said...

Ade lagi org yg tak tahu mane selangor mane kl...!

Anonymous said...

fokus utama adalah tentang kebodohan rohaizat, bkn psl saman dbkl..harap maklum semua..

Aizat Adnan said...

Bodoh Bodoh Bodoh..,
Best kene bahan.??
Hadap jer lah..,
Sendiri bangang..,
Hahahahahaha.., Rohaizat

David Billa said...

Hahahaha.. Lawak2 dgn kebodohan rohaizat...๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜๐Ÿ˜

Anonymous said...

Pesan dgn anak2 jngn kerja penguatkuasa takut terikut perangai bangsat

Neatqim Qimo said...

D manakah kelebihan mu wahai jebat.dulu x de teliga nie degar tomahan d kalayak umum malah d kau lah jebat pujaan mentua kalu d jadikan menantu...gov sesetegah jabatan sudah hilang respeak krna kerja mu d pandang keji masarakat sdah x brmkna lagi nilai2 seragam mu...saban hari tabahkn dri brbalik nasib pk sejenak nie kah kuasa ego ankuh bonkak ku krjakan dlu????

Raja Hamdan Raja Ibrahim said...

Itulah. Lain kali baca dan faham. Memanglah Selangor dikuasai PKR. Mereka disamakan oleh DBKL. Bermakna kejadian berlaku di WP dan berita dikeluarkan oleh Selangor Darul Ehsan (blogspot). Kalau kejadian kemalangan dilaporkan berlaku di WP tapi dicetak di edisi Selatan (Johor) adakah kemalangan itu berlaku di Selatan? Kan dah dapat malu dan menunjukkan sikap yg kurang cerdik.

Anonymous said...

Sian mamat tu...dh nama pun DBKL... KL bro rohaizat....bukn dewan bandaraya selangor....baca bg paham dulu...jgn sibuk nk tutuh org je