Breaking News
Loading...
April 14, 2016

Info Post

Nak gelak pon ada, nak nangis pon ada bila tengok menteri sampaikan moakup cek hadiah Junior Cycling Malaysia sebanyak 30 hingget...

Moakup cek tu je dah berharga lebih dari hadiah yang diberi kepada adik-adik tu...

Dalam kes pelik ini, kita tak boleh salahkan KJ semata-mata, dia menteri beb, tugas dia jaga kementerian, bukan jaga pasal hadiah event...

Yang patut di persalahkan ialah, pegawai-pegawai KBS dan organizer event tu, apa ke bebal sangat bagi hadiah 30 hingget dan botol air cap ayam...

Kan dah tak pasal-pasal nama KBS dan Menterinya jadi busuk...

Jawapan yang diberikan oleh KJ pun pada aku tak cukup tepat, "Pupuk semangat juang tampa fikirkan habuan" kalau macam tu, buat apa bagi hadiah duit beb, kan dah jadi bahan kutukan...

Bukan ke lebih elok untuk adik-adik tu di bagi medal dan t-shirt je, senang, buat macam event fun ride, dah tentu tak de siapa nak kutuk...


Kasut kuning brand SIDI yang adik tu pakai korang tau berape regenye? itu je dah dekat 400-500 ratus, kalau yang ori la itu tak kira beskal dia lagi, silap-silap frame carbon budak tu pakai, itu je dekat 6-7 ribu satu set...

Lagi mau kasi hadiah 30hingget, ko ingat adik-adik tu masuk pertandingan mewarna ke apa...???

Apa punya makrop la pegawai KBS dan event organizer, benda simple macam tu pon tak boleh nak fikir ke? atau pon puak-puak tu baru first time buat organize event basikal...???

0 comments: