Breaking News
Loading...
October 5, 2016

Info Post

Aku ingatkan dalam filem "god must be crazy" yang mana seorang "bushman" dalam filem tu pergi mencari hujung bumi untuk buang botol coke yang jatuh dari langit...

Rupanya ada makhluk yang bergelar profesor dan doktor pon terpengaruh juga dengan filem tu...

Adehh... la, apa nak jadi la dengan dunia sekarang ni...

Hebat sungguh pengaruh filem hollywood nie, sampaikan ada prof dan doktor pon kata planet bumi ini leper macam tikar mengkuang...

Bingai...bingai...

5 comments:

kluangman said...

Ilmu sangat luas, lebih seribukali ganda dari apa yang kita tahu.

Antara itu, disebut, rasmi padi, makin berilmu makin tunduk.

Apa asasnya seseorang itu untuk menolak sebarang ilmu dan pengetahuan dari pihak lain.

Al Quran sendiri di dalamnya menyebutnya dengan jelas tentang alam ini cuma akal kita sahaja yang belum sampai untuk menepati gambaran tersebut.

Anonymous said...

Sebelum mem-bingai-kan orang, lebih baik anda hadir dan dengar ceramah beliau. Lagipun, di dalam al-quran ada disebut "Kami hamparkan bumi..", ya macam anda kata tikar itu.

Anonymous said...

Memang bingai la bila tafsirkan ALQURAN ikut logik akal.

Anonymous said...

Dia ingat ayat ALLAH tu hamparkan bumi ini macam dia hampar sejadah kat rumah dia agaknya.

Anonymous said...

Ini satu puak yg pada aku malas nak sembahyang. Pasal ada budak2 flat earth society kata kiblat pon salah. Jd nak cari alas malas sembahyang di tuduh la bumi ini leper dan arah kibat kita salah.