Breaking News
Loading...
March 8, 2017

Info Post

Setiap kali hampirnya pilihanraya pembangkang mulalah menyanyikan lagu SPR pindah pengundi, nama pengundi hilang, pengundi hantu dan macam-macam lagi...

Ada beberapa perkara yang boleh menjawap tuduhan pembangkang kononnya SPR cuba menipu dan mengalihkan pengundi, disini di terangkan satu persatu supaya kita tidak dikelirukan oleh pembangkang dan para pencacainya...

1. Cerita SPR telah menghilangkan data base 136,272 pengundi dan melupuskan dokumen alamat mereka. 

Sebenarnya 136,272 pengundi itu tetap ada, tak hilang kemana pun, cuma alamat mereka didapati tidak lengkap kerana tidak mempunyai nombor rumah tetapi hanya mempunyai alamat kampong atau jalan sahaja tetapi masih lagi berada di kawasan lokaliti sama. takyah kecoh-kecoh, pergi balik ke pejabat SPR dan update balik butiran peribadi dan kerajaan negeri selangor di persilakan untuk buat semakan di JPM atau di SPR...

Inilah masaalahnya bila satu perkara yang boleh settle tapi dipolitikan oleh politikus yang pintar memainkan persepsi dengan memburukan SPR...

2. Pembangkang menuduh bahawa pengerusi SPR tidak hadir semasa perbicaraan dijalankan.

Gila ke apa pembangkang ni, mereka pun tahu seseorang itu untuk hadir memberi keterangan atau menjawab soalan peguam di mahkamah ia memerlukan perintah mahkamah. bukan boleh datang sesuka hati. dah mahkamah belum panggil takkan nak datang? SPR tu sebuah suruhanjaya ianya adalah badan bebas, sebagai badan bebas sudah tentulah SPR mempunyai penasihat undang-undang mereka sendiri dan penasihat undang-undang inilah yang akan mewakili SPR setiap kali ada court case yang melibatkan SPR, takan nak bawa seluruh kakitangan SPR dari pengerusi sampilah ke driver hadir ke court, apa ko ingat pegawai SPR tak ada kerja lain nak buat?

3. SPR cuba menipu dalam pilihanraya akan datang...

Ini lagu yang kerap di nyanyikan oleh pembangkang, satu je la aku nak cakap, kalau SPR menipu, sampai la ni selangor tak jatuh ketangan pkr dan pulau pinang tak di perintah oleh dap tau, menipu apanya? 

Itulah persepsi yang cuba dimainkan oleh pembangkang, cerita yang sama diulang-ulang berkali-kali semata untuk meraih simpati rakyat kononnya mereka di anaya oleh SPR... Puii...

2 comments:

Anonymous said...

Kena ingat..
Klw malaysia jatuh ke tangan penbangang...baru spr tak tipu...full stop

Anonymous said...

Mmg begitu pembangkang, otak mcm haramjadah..klu dia menang spr telus klu kalah spr menipu...sifir politik kepala bapak ajaran anwar..skrg bini ngan anak dia pl teruskan legasi disamping ahli politik taik lain yg fikir mcm org xsekolah..klu pru 14 nanti dia menang spr telus la padahal pengerusi spr org itu la jg yg diaorg ckp xtelus tu..mcm haram..antara sbb kenapa aku benci ahli politik berfikiran mcm ni..lagak mcm semua org lain bodoh padahal diaorg lg bodoh dr pengundi diaorg..pigi manpos la ahli politik mcm tu..