Breaking News
Loading...
August 24, 2011

Info Post
Kos setup sistem hampir satu juta, peralatan semua mau yang gempak-gampak, tapi hasil macam so hai, itulah cerita projek gajah putih selangor science park 2 di tepi jalan menghala ke putrajaya.

Aku pun tak tahu apa kejadahnya pkns buat selangor science park 2 tu, dah la tempat terceruk, promosi langsung tak ada, aku yakin, rakyat selangor tak tahu pun wujudnya tempat tu, tak tahu kat mana silapnya sistem yang bernilai hampir satu juta itu hanya berfungsi berberapa bulan sahaja, malah sepatutnya pengunjung boleh mendapat maklumat terkini mengenai selangor science park 2 dan juga maklumat mengenai negeri selangor tapi di sebapkan sistem yang di gunakan tu cikai, maka dia jadi tukun je la kat dalam bangunan tu.

Bukan setakat sistemnya hanya berfungsi berberapa bulan, malah menurut maklumat dalaman, sistemnya menggunakan software windows xp cetak rompak, tak percaya cakap aku, korang boleh tengok sendiri di selangor science park 2. inilah contoh pembaziran wang rakyat oleh kerajaan negeri selangor. nama je Intelligent Touch Display tapi tak la intelligent mana pun, bodoh macam kahlid gagap jugak.

Sistem tak berfungsi, sofware untuk sistem tu pulak cetak rompak, tapi macam mana kerajaan negeri dan pkns boleh bayar hampir satu juta ringgit wang rakyat untuk projek bodoh macam tu? aku harap sprm tolong siasat perkara ini, setakat ini yang aku belum dedahkan ialah nama syarikat, tapi jangan risau, maklumat detail syarikat dah ada kat aku, tunggu masa je nak kasi letup.

8 comments:

mamat said...

Nampak negeri PR je. Negeri dibawah BN macam mana Bro.
Cuba la semak dekat SPRM bro siapa paling teruk.

Nak jadi MACAI pun agak-agak la...

Anonymous said...

mamat,
ngeri bn mmng ada yg truk, tp PR punya canang satu dunia depa lah plng telus,cekap tkda rasuah depa lah sgala2 baik blaka..
TAPI REALITI DEPA PUN HAPRAK JUGAK 2 X 5 TK BLEH PAKAI PUNYA
..DAP + PAS + PKR = HAPRAK

Anonymous said...

Setuju bek, aku undi pr dulu kerana sangkakan diaorang ni maksum, cakap macam orang tak de dosa, tapi inilah hakikatnya tak pe rakyat nampak.

Anonymous said...

Tu la....orang kata ikut hati mati, ikut kata binasa. Lain kali fikir betoi-betoi. Jangan dok ingat masa pendek, tapi masa depan...

Anonymous said...

siasat la sikit sblm buat statement.. projek ni dr zaman bn lg.. biasa la bn punya style.. adun beli tanah, jual blk kat state gov berganda2..

Anonymous said...

http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=631763..khir toyo yang buat rupanya...kesian khalid..susah susah nak fix mistake khir... kene tuduh..

Patty said...


Anonymous said...
http://www.skyscrapercity.com/showthread.php?t=631763..khir toyo yang buat rupanya...kesian khalid..susah susah nak fix mistake khir... kene tuduh..

November 20, 2012 at 10:52 PM


Jangan laa bebal bhai, 2008 masa dapat kerajaan, Khalid Gagap patut boleh cancel mana projek yang tak viable sebelum earthwork bermula.

Kenapa tak buat? Dah nak sangat jadi kerajaan, pandai-pandai laa settle.

eXception said...

DET hang silap... SSP 2 ni dah terkenal skrg... Terkenal dgn kes jejambat roboh... Kah kah kah kah kah kah!! Apa ke bengong PKNS buat jejambat macam ni...