Posts

Showing posts from June, 2013

Tidak Perlu Pertandingan Bagi Merebut Jawatan Presiden, Timbalan & Naib Presiden...

Image
Mengambil kira saranan tun m dan demi menjaga kestabilan dan keharmonian dalam umno sebagai sebuah parti yang tunjang orang melayu, maka perlulah di kekalkan dan tidak di pertandingkan jawatan nombor 1 yakni presiden dan jawatan nombor 2 yakni timbalan presiden...
Bagai mana pula dengan jawatan naib-naib presiden...??? 
Perlukah di kekalkan zahid hamidi, shafie apdal dan hishamuddin husin...???
Apa pandangan korang wahai seluruh pembaca yang budiman...

Selangor Akan Di Perintah Pembangkang Sehingga Khiamat...

Image
Line up jawatankuasa perhubungan umno selangor...

1. pengerusi- noh omar (dulu timbalan pengerusi)
2. timbalan pengerusi- shukor idrus (dulu ketua penerangan)

Dah aku rasa cukup lah aku letak dua nama tu....

Rasa-rasa korang la dengan terlantiknya dua orang tu, boleh ke bn rampas balik selangor...???

Jawapannya ada di sini... klik sini

Tony Pua Suruh Tutup Bazar Ramadhan...

Image
Ini sekor lagi cinabeng produk sekolah vernakular, dia nie nama je rakyat malaysia, tapi bahasa melayu dia bukan paham, jadi bila bahasa melayu tak paham, lain orang cakap, lain yang dia paham...

CM melaka kata, dia nak buka balik jalan di jonker walk supaya traffic flow ke bandar melaka tak jem teruk, cm melaka tak kata pun yang pasar malam jonker walk tu nak di tutup..
Tapi kalau dah dasar cinabeng sekolah srjk(c) nie memang tak reti bahasa melayu, so lain orang cakap, lain dia paham, maka hai punya cinabeng...

Apa Perasaan Ibu-Bapa Anggota Polis Ini...???

Image
Apa perasaan ibu-bapa atau mungkin isteri anggota polis ini bila mendapat tahu anak atau suaminya di pukul oleh penyokong pembangkang...???


ABC "Asal Bukan Cina"...???

Image
Adakah ini kesinambungan kempen boikot perniagaan cina yang kini sudah menjadi viral di laman-laman blog...

ABC aku terjemahkan "Asal Bukan Cina" bermaksud beli lah, shopping la ikut suka korang asal bukan di kedai cina...

Boleh gitu...???

Wooo... CINABENG Nak Buat Revolusi...

Image
Cinabeng nak buat revolusi...
Bila terjadinya revolusi, bermakna hak keistimewaan orang melayu akan di hapuskan, sekali gus tabung haji juga di hapuskan, maka payahla untuk orang Islam menunaikan haji...
Bila berlakunya revolusi, Raja-raja melayu akan di habuskan dan di gantikan dengan presiden....
Revolusi menjadikan malaysia negara republik...
Revolusi bermakna pemberontakan...
Tidak ada revolusi tampa pemberontakan dan pertumpahan darah...
Jadi sudah bersediakah cinabeng-cinabeng ini untuk memulakan revolusi....???

Anak Sapa La Nie...???

Image
Sedih aku tengok awek-awek melayu sekarang nie...
Pada aku depa nie bukan nak sokong pembangkang sangat...
Tapi terpengaruh dengan janji-janji bohong konon untuk hapuskan PTPTN...
Terpengaruh dengan janji nak turunkan harga kereta...
Terpengaruh dengan janji nak turunkan harga minyak...
Terpengaruh dengan janji nak tingkatkan kos hidup...
Aku yakin awek tu tak tau kat mane tempat mengundi yang black out...
Terpengaruh dengan janji punya pasal, orang black out dia pun black out juga.... Anak sapa la yang bingai nie....???

Wee Ka Siong Contoh Pelajar Sekolah Vernakular...

Image
Tak hormat pada titah raja mesti ada dalam diri orang cina...

Kalau dulu kita lihat perangai nie ada dalam diri pemimpin pembangkang...

Kini perangai pembangkang ada dalam diri pemimpin mca komponen bn...

'Azmin For PRESIDEN ! We don't need a 'SLEEPING BEAUTY'

Image
Bergitulah bunyi sticker yang di tampal di sekitar jalan Tunku Abdul Rahman (TAR)

Siapa yang di maksudkan sleeping beauty tu..???

Adakah ia di tujukan kepada wan azizah....???

Beauty ke wan azizah...???

Ok la jugak....

Apa pun gambar ini tidak akan di siarkan dalam mana-mana web dan blog pro pembangkang...

Perhimpunan BlackOut 505 GAGAL, Anwar Salahkan Jerebu...

Image
Perhimpunan blackout yang di war-warkan akan berlaku pertumpahan darah yang maha hebat, telah bertukar seperti fun fair besar-besaran di padang merbok semalam...
Tak ada apa yang menarik semasa perhimpunan 505 tu, tak banyak gambar yang aku ambik, aku jangkakan akan berlaku pertumpahan darah, ada yang mati syahid seperti yang di hajat kan oleh husam, tapi rupenya hampehh... 
Mana tak hampehh nye, orang dah blah sebelum anwar beri ucapan, sesuatu yang agak pelik, selalunya, biarlah apa pun yang berlaku, orang akan tunggu sehingga anwar habis berucap, tapi sabtu lepas, orang cabut awal, kata joe bedul orang yang datang ke taman merbok 30 ribu, kata tv3 pulak 50 ribu, tapi apa pun  sekitar jam 4.30 petang, separuh dari angka-angka yang joe bedul dan tv3 cakap tu dah berambus balik, termasuklah nizar, khalid samad dan lain-lain pemimpin pembangkang...
Pada aku punca orang balik awal ialah kerana orang dah muak dengan cerita-cerita merapu pemimpin mereka, bermula dari joe bedul, (ikut tur…

Apa Hak CINABENG Nie Tanya "Are You UMNO"

Image
Apa maksud cinabeng nie...???
Ke hulu ke hilir bawak kertas bertulis "Are You UMNO ?"
Dia akan tunjukan kertas itu pada setiap orang awam yang tak joint demo bodoh tu...
Siapa dia...???
Apa hak dia tanya orang macam tu...???
Aku tak paham....






Mat Sabu Tak Senang Dengan Kenyataan Menteri KDN...

Image
Ada seorang sahabat bagi tau, mat sabu tak senang duduk bila menteri kdn buat steatment kata "KDN bantu kekang fahaman syiah"...
Pada aku logik juga kalau mat sabu tak senang duduk, pasal dia lah imam besar syiah di malaysia nie...
Ada orang tanya aku betul ke mat sabu nie syiah...???
Aku jawab confirm dia syiah berdasarkan beberapa dalil...
1. dia tak di lihat bersembahyang fardhu berjamaah dengan ahli-ahli pas yang lain... 2. dia selalu skip atau datang lewat kalau ada program yang melibatkan solat hajat... 3. korang boleh gunakan google image, search gambar mat sabu tengah solat, sure tak akan jumpa, takan pemimpin pas macam mat sabu tengah solat tak ada orang ambil gambar kut, bangsat-bangsat anwar yang kaki bontot tu pun ada gambar dia tengah sembahyang...
Pasal apa mat sabu tak berani nak solat berjemaah dengan ahli pas...???
Pasal kalau dia bersolat dengan ahli pas, maka seluruh jamaah akan nampak batu karbala di letak atas sejadah tempat dia sujud, kalau ahli pas la…

Husam Di Bawah Pengaruh Pil Kuda...???

Image
Tidak ada sebab kenapa calon pas yang kalah di putrajaya itu mengatakan "Andaikata kita terkorban, atau satu daripada kita terkorban, insya Allah ia adalah syahid fi sabillah,"
Nie apa kes sampai husam kena keluarkan kenyataan bangang macam nie???
Dia tau tak maksud syahid fi sabillah tu...???
Kalau dia tak tahu, pesan kat dia jangan main sedap mulut je cakap....
Pesan kat husam, kalau tak dapat jadi mb kelantan pun, rilek la, jangan la meroyan macam ni dah dia memang tak layak nak buat macam mane...

Kini Aku Tau Kenapa Kelantan Masih Kekal Di Perintah PAS

Image
Tak heran la kalau hampir 20 tahun lebih kelantan dibawah pentadbiran pas...

Tak heranlah kalau air di kelantan kotor pun depa buat tak kisah je...

Tak heranlah kalau royalti minyak yang bukan menjadi hak mereka pun mereka mintak...

Kalau kenyataan screen shoot di atas di ambil kira, bermakna kelatan ada masaalah besar...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Komen Dari Pembaca Blog Aku Di Tujukan Khas Buat Najib Razak & Pemimpin UMNO...

Kita Nak Minta Kepada Umno1. Orang berbudi kita berbahasa.2. Kenang budi para pengundi yang telah menyelamatkan hayat Umno pada PRU13.3. Perkasakan semua Majlis Agama Islam Negeri melalui : (1) Tambah budget majlis (2) Tambah pegawai penguatkuasa agama untuk memeriksa dan menangkap pasangan-pasangan Islam yang buat maksiat sama ada di tempat sembunyi atau terang (3) Naikkan hukuman denda dan penjara bagi kesalahan khalwat atau sekedudukan. Amaun denda yang ada sekarang membuatkan orang tak heran - naikkan kepada Minima RM5,000.00 dan Maksima RM10,000.00 ATAU penjara Minima 6 bulan dan Maksima 2 tahun.(4) Pinda Enakment Jenayah Syariah supaya ada peruntukan untuk menghukum bukan islam yang ditangkap khalwat atau sekedudukan dengan pasangan muslim (enakment yang ada sekarang nampak kartun sangat - bukan islam terlepas daripada sebarang hukuman begitu saja. Ini akan menggalakkan lelaki bukan islam ambil kesempatan ketas wanita islam)4. Perkasakan semua cabang pendidikan islam melalui :(1…

Flashmob Nama Baru Untuk Perhimpunan Haram...

Image
Betulkah apa yang beruk-beruk pakatan buat di sogo sabtu lepas adalah flashmob..???

Ramai yang pening apa menatangnya flashmob tu...???

Flash mob atau flashmob adalah satu kumpulan orang-orang yang berhimpun secara tiba-tiba di tempat awam, melakukan perbuatan yang luar biasa untuk masa yang singkat, kemudian dengan cepat bersurai, selalunya untuk tujuan hiburan.

Jadi adakah yang di buat oleh beruk-beruk pakatan itu flashmob??? atau satu perhimpunan haram yang berselindung di sebalik nama flashmob untuk menghalalkan perhimpunan mereka...???

Aku beri contoh beberapa flashmob yang dibuat di seluruh dunia yang cukup berlainan dari apa yang dibuat di sogo sabtu lepas...


Mereka bersuarai tampa perlu di suruh untuk bersurai...
Ini pulak flashmob ala-ala anwar ibrahim...

Rasa-rasa korang la kalau beruk-beruk pakatan tu buat flashmob macam mat saleh tu buat, polis nak halang tak...???
Ingat perkataan baru untuk perhimpunan haram tampa permit adalah 'flashmob'

Wan Ajijah Tak Dapat Buang Air Besar Kerana Fikirkan Masaalah Abg Non...

Image
Kesian wan ajijah, apalah malang nasib dia bersuamikan bekas banduan, wan ajijah kini dikatakan tak dapat buang air basar kerana terlalu banyak memikirkan masaalah parti dan suaminya abang non...
Aku tak tega nak menulis pasal wan ajijah tak leh yak, kat sini, korang baca la di link ini...

Kerajaan Malaysia Patut Belajar Dari Thailand & Indonesia Bagai Mana Nak Didik Kaum Pendatang....

Image
Aku ambil contoh di tiga negara yang berjiran dengan negara kita, pertama thailand, kedua indonesia dan ketiga singapore, ketiga-tiga negara itu ada bangsa cina didalamnya...
Tapi pernahkah korang dengar cina di thailand dan indonesia menuntut hak mereka untuk menubuhkan sekolah cina, meminta bahasa cina di jadikan bahasa kedua, mintak budaya cina tanah besar di ajar di sekolah, tak pernah kan... 
Aku pelik, macama mana kerajaan thai dan indonesia boleh didik kaum pendatang itu supaya taat kepada pemerintah dan jangan banyak bunyi...
Di singapura, walaupun majoriti penduduk di sana adalah cina, malah pemimpin parti pemerintah iaitu ppp pun majoriti dari bangsa cina tetapi polisi kerajaan singapore ialah penubuhan sekolah vernarkular di larang sama sekali dan kita ambil contoh di indon, kalau lihat pada nama, agak sukar untuk kita bezakan yang mana satu cina dan yang mana pulak kaum peribumi, cina di indon di wajibkan menggunakan nama indonesia, malah sistem pelajaran di indon tidak m…

Kit Siang Dalam Ketakutan Bila Menteri KDN Tegas...

Image
Sejak tsunami 2008 hinggalah tsunami cina pada pru lepas, tak pernah menteri KDN di serang hebat oleh kit siang, tapi baru-baru ini, menteri kdn yang baru, zahid hamidi boleh dikatakan saban malam di cemuh, di kutuk malah di hina oleh pemimpin nyanyuk dap itu...
Kalau ikut bacaan politik, apa yang kit siang meroyan tu boleh la dikatakan dia sekarang nie berada dalam ketakutan yang amat sangat, apa tidaknya, kalau dulu menteri kdn banyak bertolak ansur dengan perbuatan mereka tapi kini, segala perbuatan mereka yang mencabar undang-undang dan perlembagaan akan di ambil tindakan mengikut undang-undang...
Tak pernah aku tengok kit siang dalam ketakutan macam nie, mungkin dia sedar, segala perangai buruknya akan terbongkar apabila KDN sudah meluluskan tayangan filem tanda putera yang akan ditayangkan di panggung wayang kalau tak silap pada ogos merdeka nanti, itu jam rakyat boleh tengok macam mana manusia yang bernama kit siang kencing bendera negeri selangor...
Pesan aku pada menteri KDN,…

Bodoh Punya Cina, Runtuh Jadi Luntur, Typo Error Lagi Ke???

Image
Cinabeng nie mengeja pun tak reti, tapi ada hati nak jadi perdana menteri, perkataan RUNTUH dia tukar jadi luntur, oii cinabeng apa yang LUNTUR...???

Gun eng sebenarnya tak paham bahasa melayu dia tidak pasti mengenai  maksud  perkataan, LUNTUR dan sekaligus  gagal membezakan erti  perkataan itu berbanding maksud perkataan RUNTUH.

Apa kita nak heran masih ramai cina warganegara Malaysia  tidak  fasih berturutur  menggunakan  bahasa melayu, inilah petaka sekolah VERNAKULAR...


Cina Thailand 1000 Kali Lebih Baik Dari Cina Malaysia...

Image
Korang tengok dua gambar di bawah, itulah perangai spisis cina yang hidup di malaysia, mereka tak sedar, yang bangsa mereka itu sebenarnya bangsa pendatang yang di bawa oleh british untuk menjadi kuli... bila dah dapat status warga negara, mereka sudah lemak, sampaikan raja-raja melayu pun mereka sanggup hina...
Kenapa aku kata cina di thailand lebih 1000 kali lebih mulia dari cina malaysia...??? nanti aku tunjukan contonya...


Perdana menteri thailand yang cun tu berbangsa cina, sudah termaktub dalam undang-undang atau perlembagaan thailand, setiap bangsa pendatang yang sudah menjadi warga negara thailand mesti menggunakan nama siam dan berbahasa siam dan berbudaya siam...
Bangsa cina di thailand sedar mereka adalah kaum pendatang, justeru mereka tidak meminta-meminta sekolah cina di tubuhkan di sana, mereka cukup hormat kepada raja siam walau pun raja siam itu bukan sedarah dan sedaging dengan mereka, kerana apa..? kerana mereka sedar diri mereka adalah pendatang, jadi bila dah pend…

LAHANAT... UDA Holdings Bantu Cina, Ketepikan Hak Orang Melayu...

Image
UDA atau perbadanan kemajuan bandar ditubuhkan pada tahun 1971 dengan matlamat utamanya adalah untuk membantu membangunkan kawasan bandar yang berkaitan dengan perniagaan, industri dan perumahan.
UDA sebenarnya diwujudkan untuk menangani masalah peneroka-peneroka setinggan bagi tujuan penempatan semula.
Pengkorporatan UDA dengan nama baru, UDA Holdings Berhad, akhirnya menyaksikan agensi kerajaan tersebut bertukar menjadi kapitalis yang telah menolak semua kepentingan Melayu-Bumiputera.
UMNO dan Kerajaan Persekutuan masih ada kuasa dalam UDA Holdings Berhad, sekalipun badan berkenaan telah dikorporatkan dan saham-sahamnya tersenarai di Papan Bursa. 
Bagaimanapun, kepincangan dalam kerja UDA Holdings amat keterlaluan, khususnya yang membabitkan kepentingan Melayu-Bumiputera.
Nur Jazlan Mohamad yang juga merupakan Ahli Parlimen Pulai pernah mengeluarkan kenyataan yang cukup menghiris hati berhubung ketidaksediaan UDA Holdings memberikan kepercayaan menguruskan pembinaan kepada syarikat…

BOIKOT Perniagaan Cina, Red Pig Army Ugut Bunuh Blogger...

Image
Cinabeng cukup terkesan dengan kempen boikot perniagaan cina...

Lebih terkesan dengan kempen itu ialah dewan perniagaan cina...

Kerana DAPlah yang main peranan di belakang dewan perniagaan cina...

Mereka sudah tak boleh tahan...

Lalu mereka arahkan red pig army untuk beri amaran bunuh kepada pemilik blog boikot barangan cina DAP (bbcd)...

Hahahahahah.... depa sudah tak boleh tahan....

Kalau boikot ini di teruskan sehingga hujung tahun ini, akan banyak la kes orang bunuh diri pasal bankrup...

Wang Rakyat Selangor Di Guna Untuk Bayar Gaji Saifuddin Nasution...

Image
Anwar semasa kongres pkr yang lepas, secara paksa meminta khalid ibrahim mengambil saifuddin nasution sebagai pegawai perhubungan politik di pejabat menteri besar....
Gaji yang anwar minta bagi pihak saifuddin ialah RM 15 ribu sebulan, maknanya, kerajaan negeri selangor perlu menggunakan wang rakyat menangung gaji saifuddin sebanyak lebih kurang rm 900 ribu sekiranya saifuddin menjawat jawatan itu selama lima tahun...
Cuba korang kira, dengan wang rakyat sebanyak itu, berapa ramai pelajar miskin yang boleh di biayai oleh kerajaan selangor, berapa ramai warga emas yang boleh di sponsor menunaikan umrah atau haji, berapa banyak keperluan raya anak yatim boleh di sediakan menjelang hari raya ini...
Tapi malangnya, kerajaan negeri selangor menghabiskan wang rakyat sebanyak itu hanya untuk seorang manusia yang sudah hilang mata pencarian kerana tewas dalam pilihanraya lepas, jadi segala pebelanjaannya hidupnya perlu di tanggung oleh rakyat selangor, boleh gitu...???
Rujukan: Saifuddin nasu…

PKR Lah Parti Paling Meroyan...

Image
Lihat senarai di bawah, cuba tengok parti mana yang banyak fail kan petisyen bantahan pilihanraya...
Kenapa pkr banyak sangat buat bantahan...?? pasal parti tu dah meroyan, pasal anwar dah meroyan nak jadi pm, pasal negara-negara yahudi yang pinjamkan duit kat anwar dulu dah tanya "weii anwar bila ko nak bayar duit kami" itu pasal anwar dan pkr meroyan sangat...
Anwar kata pru 13 tak adil, konon ada blackout, tapi kenapa dap dan pas tak fail petisyen banyak macam pkr buat, adakah spr adil terhadap dap dan pas...???

Chen Man Hin Pure Communist...

Image
Born in China and shipped out to Malaya at tender age. 1946: Enrolled at King Edward VII Medical College in Singapore. Graduated in 1952. 
Post-graduate training for a year in Singapore and then Seremban government hospital until 1956, when the crucial step to enter private practice was made. 
Medical practice among the community gave the opportunity to meet people and to understand their social and political problems. 
It provided the rational and impetus for venturing into the political arena. Thereafter my life and soul was devoted to the party.

Beranak di china, sekolah di singapore, patutlah tak reti cakap bahasa melayu, lepas tu pi persidangan parti sosialis, confirm cinabeng nie komunis...

Kerajaan Malaysia Harus Putuskan Hubungan Diplomatik Dengan Myanmar

Image
Sehingga artikel ini di tulis, aku tak pasti dah berapa ramai masyarakat rohingya di rakhini telah di bunuh, di sembelih dan di bakar hidup oleh pelampau buddha di myanmar...
Penghapusan etnik, ini baru betul nama penghapusan etnik, sehinggakan sampai ke malaysia mereka memburu umat Islam rohingya, tak macam timbalan menteri di jabatan perdana menteri pernah cakap sewaktu dia dalam hindraf dulu, katanya peristiwa taman medan adalah penghapusan etnik, baghal macam tu pun najib lantik jadi timbalan menteri...
Aku mintak sangat kepada kerajaan malaysia supaya memutuskan hubungan diplomatik dengan negara yang tak bertamadun nie, pada aku malaysia tak rugi apa pun, kerajaan malaysia patut menunjukan sifat peri kemanusiaan terhadap umat Islam rohingya dari pada menjaga hubunggan diplomatik yang tak beri apa-apa untung pada malaysia...
Mana sahabat baik anwar, aung san suu kyi yang kononnya memperjuangkan hak demokrasi sampaikan dapat anugerah nobel, kenapa betina tu diam tak bersuara...???

Kenyataan Terbaik Tun Daim Kritik Kepimpinan UMNO Selangor...

Image
Kenyataan tun daim yang tidak di translate oleh mana-mana laman web berbahasa melayu...
Please analyse the result for Selangor. Far from what we expected, BN lost more seats and more popular votes this time despite of thousand good efforts had been put?
Selangor was a disaster. When I got feedback on the problems on the ground, I sent many messages to the leadership. I spoke to Zain (Mohd Zain Mohamed, the BN Selangor Election Director). 
He assured me of victory, totally ignoring the voices on the ground. His own Ketua Pemuda stood against him and so many ketua bahagians campaigned against him.
I think Zain was a wrong  choice. He was dropped from Cabinet by Najib because obviously he didn’t think much of his ability and then you appoint him as Selangor UMNO Secretary. I don't understand Najib’s logic. 
When you all asked me at the last interview, I said there were problems of wrong candidates. Ketua Bahagians’ were not happy. Among UMNO (members) sabotage was everywhere. I told Zain…

Satu Lagi Siri Fitnah Dari RAFIZI RAMLI...

Image
Tak habis-habis mat gay nie nak memfitnah orang, hari tu dia kata 40 ribu bangla datang mengundi, lepas tu bila anwar kempunan kambing nak jadi pm, dia kata pulak pkr kalah pasal blackout..
Kali nie untuk menambah lagi dosa dia, dia fitnah pulak zahid hamidi bagi beras berkampit-kampit kat pengundi bagan datoh...
Macam biasa, tuduhan yang di lemparkan tampa bukti, ayat yang rafizi selalu pakai "kami akan buat laporan polis dan kami akan fail kan petisyen" tapi dalam isu bangla, haram satu pun laporan polis tak di buat, apatah lagi petisyen sambil membawa bukti dan saksi, lagi lah haram...

Wohhh... Ini Cinabeng Mau Rasa Darah Anggota Polis....

Image
Aku tak mau tulis panjang-panjang, cuma aku nak bagi tau, ini perangai cina sebelum depa berkuasa, konon tak mau polis yang korup, tapi selama ini bangsa mana yang kerap dan suka bagi rasuah...???
Korang pahamkan apa yang dia tulis dan kalau boleh buatlah polis report...

Layakah Michelle Yeoh Di Anugerah Gelaran Tan Sri Dan Jadi Mentor IM4U...???

Image
Michelle yeoh kini bergelar tan sri, layakah dia beri anugerah itu...???
Ada yang kata ketika dia berlakon di hollywood dia tak pernah membawa nama malaysia, malah tidak pernah mengakui dia berasal dari malaysia...
Pernahkah korang mendengar Tan Sri Michelle Yeoh berbahasa melayu...???
Aku tak pernah dengar, malah aku yakin dia tak mampu berbahasa melayu...
Jadi untuk apa najib melantik dia sebagai mentor IM4U...???
Takanlah dek kerana dalam ucapannya sewaktu kempen pru 13 yang lepas dia meminta seluruh orang cina mengundi bn najib lantik dia jadi mentor IM4U..
Adakah kerana popularitinya atau kerana najib masih lagi nak menagih undi orang cina...???

Gambar Azmin Ali Bershopping Di Camp Nou Barcelona...

Image
Azmin ali bershopping sakan di butik camp nou di barcelona.
Menurut sumber, azmin kini sedang hollyday bersama famili dia di europe, azmin bukan setakat bawak famili, malah dia turut di iringi oleh bodyguard dan personal tour guide...
Hebat azmin ye, lepas di spain, azmin akan ke london pula untuk menyambung tour europe bersama familinya...
Aku mintak sangat SPRM siasat si azmin ali nie, macam mana dia boleh berbelanja mewah setiap kali dia ke luar negara, dari mana dia cekau duit...


Cina Ini Cukup Berkuasa Keatas Kementerian Dalam Negeri...

Image
Sapa nak lihat muka cina yang berkuasa untuk mengarah dan menentukan dasar dan hala tuju pasukan polis, hatta dengan kuasa yang dimiliki oleh cina ini, dia mampu overrule kuasa menteri...
Apa yang peliknya, apa kelayakan cina ini untuk menjadi salah seorang pengarah dalam PEMANDU dibawah pengurusan transformasi pasukan polis...???
Apa yang dia tahu pasal tugas polis...???  Dia dulu bekas anggota polis ke???

Tali Barut Anwar Jadi Penasihat Najib...

Image
Omar Ong dikatakan sebagai Penasihat Dato Najib beraliran dan berpemikiran neo liberal yang mahu samaratakan hak Cina-Cina yang lebih kaya dan maju bersama dengan Melayu.
Akhirnya peluang anak Melayu untuk belajar, masuk IPT, dapat biasiswa, bekerja, maju dalam kerjaya dan pegang jawatan tertinggi terancat kerana lambakan kaum Cina.
Dialah yang menasihatkan PM supaya lagi banyak kasi sekolah Cina padahal sekolah kebangsaan yang lebih berhak dapat wang tak dapat peruntukan untuk menyelenggarakan dan memajukan sekolah.
Walaupun hanya 8% kaum Cina beri undi, Najib masih menurut nasihat Omar Ong untuk terus beri CIna.
Melayu yang undi tak dipeduli dan dibela oleh Omar Ong yang lebih utamakan kaumnya. Jika Dato Najib tak ikut, dia seolah memarahi Dato Najib sebagai berfikiran mundur.  
Dato Najib pernah berkata pada 2010.

Adakah Nizar Lambai Sudah Murtad...???

Image
Baca dan fahamkan twitter nizar lambai...
Siapa dia untuk mempertikaikan peristiwa israk mikraj yang di lalui oleh Rasullullah...
Atau mungkin bila dah terdesak nizar akan kata, akaun twitter dia kena hack atau dia akan pinjam alasan guang eng dengan mengatakan itu taypo error...

Peristiwa Israk dan Mikraj juga menunjukkan bagaimana wujudnya sahabat-sahabat Nabi yang kukuh imannya dan sentiasa membenarkan perkataan Nabi sallallahu ‘alaihi wasallam tanpa syak dan keraguan.
“Maha Suci Allah, yang telah memperjalankan hambaNya pada suatu malam dari Masjidil Haram ke Masjidil Aqsa.” (Surah Al-Israk, 17: 1)

Kit Siang Mengaku Dirinya Seorang Penjenayah...

Image
Cinabeng kit siang sudah goyang, dalam twitternya jelas mengambarkan dia kini sudah berada dalam ketakutan, jika dulu dia ayam-ayamkan menteri dalam negeri, sekarang tidak lagi...
Cinabeng ini mula merapu dalam twitternya, dalam wawancara zahid dengan tv3 kelmarin, bolehlah kita faham seperti begini, zahid mengingatkan tidak ada ruang untuk penjenayah melakukan jenayah, tapi kata-kata zahid itu di salah ertikan oleh kit siang, kit siang menganggap kata-kata zahid itu di tujukan keatas dirinya...
Secara tidak langsung, kit siang mengakui dia seorang penjenayah...

BN Tak Adil Pada Bangsa CINABENG.

Image
Aku setuju dengan dengan kenyataan itu, memang bn tak adil pada bangsa cinabeng nie, disebabkan ketidak adilan bn itulah lapan orang cinabeng telah di iktiraf sebagai manusia terkaya di malaysia, bayangkan kalau bn bersikap adil kepada bangsa cinabeng ini, agak-agak korang la berapa orang cinabeng yang mukanya masuk paper di gelar sebagai manusia terkaya di malaysia...??? 
Kimak punya bangsa tak sedar di untung, dulu tok nenek kau datang tanah melayu sebagai pendatang haram, level bangsa cinabeng nie sama macam level bangla, indon, vietnam dan burma yang kini menjadi buruh kasar di malaysia....
Kenapa lah Almarhum Tunku dulu boleh setuju terima kaum pendatang ni? pada aku la, tak merdeka dulu pun tak pe lah asal kan kaum pendatang nie di hantar pulang oleh british... klik sini

SPR Kini Dibawah Parlimen, Adakah Najib Sengaja Cari Penyakit...???

Image
Dulu pengerusi spr, timbalan dan lima ahli spr kesemuanya di lantik oleh SPB Yang Dipertuan Agong selepas di persetujui oleh majlis raja-raja melayu...

SPR adalah satu badan yang indipendent, tidak memihak kepada mana-mana parti politik, setiap keputusan yang dibuat oleh spr adalah bebas dan adil, setiap syor yang di terima oleh spr akan di teliti sehinggakan syor bodoh yang di cadangkan pertubuhan haram bersih pun ada yang di implement oleh spr...

Kini najib meletak spr di kawal selia oleh parlimen, fahamnya aku atas kenyataan najib itu akan ada satu jawatankuasa yang di anggotai oleh ahli parlimen dari kerajaan dan pembangkang yang akan berkuasa melatik siapa pengerusi spr yang baru sekiranya tan sri aziz tamat kontrak dan jawatankuasa itu juga lah yang menilai dan meneliti kerja-kerja yang dilakukan oleh spr...

Kita semua tahu, kualiti pembangkang yang ada di malaysia ini adalah yang paling haprak sekali, bayangkan tuntutan mereka supaya kotak undi transparen, mana ada dalam dunia…

Hanya Penjenayah Akan Ratapi Kematian Penjenayah...

Image
Makin lama makin ramai suspek atau pesalah yang ditahan dalam lokap meninggal dunia sama ada kerana mati mengejut ataupun akibat dipukul oleh pihak polis sewaktu menjalankan siasatan. Saya akur memang pesalah yang ditahan oleh pihak polis dan mereka mempunyai hak untuk menyoal siasat bagi mendapatkan maklumat. Saya juga tahu ke tahap mana mereka akan pergi jika ingin mendapatkan maklumat penting daripada seseorang penjenayah tetapi memukul sehingga tenat adalah kaedah tidak sesuai dan patut diabaikan oleh pihak polis.
Saya faham perasaan pegawai polis yang muak untuk tengok penjenayah kesalahan berat yang sama, selalu keluar masuk balai kawasan mereka. Siapakah kebanyakan si mati ini? Pembunuh, perogol, peragut penghisap dan pengedar dadah. Kebanyakan masyarakat India sememangnya mahu golongan ini untuk terus ghaib dari muka bumi. Tak percaya, pergi tanya dengan sesiapa sahaja rakyat biasa, apa pendapat mereka tentang penjenayah semua ini? Rata-rata akan menjawab lebih baik mereka mat…

Cetak Manifesto Boleh Buat Untung Juta-Juta...

Image
Baca dan fahamkan cerita ini, perlu ke UMNO menyimpan penyamun seperti ini...????
Saya adalah kakitangan ZEAL HITECH SOLUTION SDN. BHD. 
Bos saya Azman Awaldin bersama rakan kongsi dia Jacqualine dan seorang lagi rakan mereka telah mendapat kontrak percetakan manifesto BN untuk PRU13 yang lalu.
Tidak ada apa apa yang pelik kalau mana-mana syarikat dapat kontrak secara telus tetapi cuba Tan Sri bayangkan, YAB Dato Sri Perdana Menteri telah bersetuju untuk memberikan kontrak percetakan manifesto BN ini kepada Utusan.
Logiknya lah kerana Utusan merupakan UMNO linked company dan PM dengan kemuliaan hatinya nak tolong Utusan sebab Utusan ini bukan untung sangat pun.
sambunganklik sini.

Beranikah Kita Cabar Penubuhan Sekolah Cina Di Mahkamah...???

Image
Dalam artikel aku yang dulu, aku dah tulis, penubuhan sekolah jenis kebangsaan cina atau tamil memang tidak termaktub dalam perlembagaan persekutuan...
Kalau korang tak percaya, korang boleh semak satu persatu artikel dalam perlembagaan persekutuan, artikel nombor berapa yang di tulis kerajaan perlu mendirikan dan membatu sekolah cina dan tamil...
Sudah pasti jawapannya tiada, tapi kerajaan tetap kesian terhadap kaum pendatang ini maka di berikan sedikit peruntukan untuk membina sekolah cina dan tamil...
Artikel dan video mengenai sekolah cina dan tamil korang boleh klik sini.

Cina Malaysia Ada Dua Warga Negara...

Image
Aku mendapat email dari seorang hamba Allah yang selalu ulang alik ke singapura atas urusan perniagaan, dalam email itu dia meminta kerajaan mengambil tindakan keatas orang cina malaysia mempunyai kewarganegaraan singapura...
"So many Malaysian Chinese getting Singapura Citizenship their Malaysian Citizen must be stripped off immediately but this dude is still with dual citzens.  If no law pertaining this then government must immediately create one. In view of this any Singaporean going to work in Malaysia must impose work permit to them and of course this will add revenue to country. Thing observed, many Singaporean are still working in many Petronas Oil & Gas Complex, Shell, Optima etc and any big projects in Malaysian soil are without any work permit at all."
Aku harap pihak berwajib seperti KDN boleh siasat perkara ini, kalau terbukti benar, maka sila ambil tindakan yang sewajarnya...

Najib Tertekan Dengan Demo 505 Blackout...

Image
tanpa ada ribut, najib selamba dek je umum SPR kini bawah parlimen.
apa salah SPR ? takkan kerana demo bangang, SPR terus diletakkan bawah parlimen.
selama ini SPR tertakluk di bawah KUASA YDPA. kini kuasa YDPA telah dipindahletakkan di bawah parlimen..
Anggota-anggota Suruhanjaya dilantik oleh Seri Paduka Baginda Yang di-Pertuan Agong selepas berunding dengan Majlis Raja-Raja. Ketika melantik Ahli-ahli Suruhanjaya, Yang di-Pertuan Agong hendaklah memandang kepada mustahaknya diadakan suatu Suruhanjaya Pilihan Raya yang mendapat kepercayaan awam. 
Walaupun Perlembagaan tidak menyatakan peranan Perdana Menteri mengenai perkara ini, Perkara 40 - Perlembagaan mestilah dipatuhi, yang mana Raja tidak dibenarkan bertindak mengikut kepentingan sendiri kecuali tidak dinyatakan secara jelas; dalam semua kes, Raja mestilah mematuhi nasihat Perdana Menteri, dan mengadakan perjumpaan antara Suruhanjaya berdasarkan nasihat Perdana Menteri. Anggota Suruhanjaya mestilah meletakkan jawatan secara su…

UPDATE: 8 Produk Cina Hamsap Yang Perlu Orang Melayu Boikot...

Image
Ingat.... kita tak akan mati kebulur kalau tak beli produk ini, banyak lagi produk umat melayu/Islam yang boleh kita sokong dan kita beli...