Posts

Showing posts from May, 2017

Memahami pembohongan pembangkang...

Image
Dulu mereka kata barisan nasional mengimport 40 ribu pengundi hantu dari bangladesh untuk turun mengundi dalam pru 13, tapi sampai sekarang pun pembangkang masih lagi belum buat polis report dan dapat memberikan bukti kukuh, tuduhan mereka hanya hearsays...

Lepas tu pulak, untuk menyedapkan cerita, tak pasal-pasal dituduh pula, perdana menteri bangladesh pun turut bersekongkol dalam penghantaran 40 ribu pengundi hantu itu ke malaysia, sekali lagi pembangkang tak mampu beri bukti kukuh, tuduhan mereka berdasarkan satu cetakan akhbar yang telah di superimpose, mereka menipu kemudian mereka percaya dengan penipuan yang mereka buat...

Yang ini paling lawak, masih ingat lagi ayat "we have enough numbers" itulah ayat power anwar ketika memperbodohkan rakyat dan penyokongnya konon ada ahli parlimen dari sabah dan sarawak akan melompat masuk pembangkang...

Sekali lagi mereka cuba meyakinkan rakyat yang pembangkang sebenarnya telah menang dalam pilihanraya dan akan menubuhkan kerajaan …

Pembangkang Pagar Pejabat SPR..

Image
Ini namanya kerja bodoh namanya...

Kerja sia-sia...

Kerja yang cari penyakit...

pejabat spr sebentar tadi telah dipagar oleh pemuda pembangkang.
ini kerana mereka tak dapat sampaikan memorandum kepada SPR.

mereka mula menunjukkan siri contoh-contoh yang bakal dipertontonkan menjelang pru 14.

isunya mengenai rang daftar pemilih tambahan , lebih merujuk kepada senarai nama pengundi baru.

hakikatnya SPR dah wartakan/pamerkan  kat 960 tempat untuk parti politik melihat senarai yang baru.

https://www.themalaysianinsight.com/s/2775/


Suruhanjaya Pilihan Raya menerima 326, 905 permohonan pendaftaran bagi suku tahun pertama dengan 242,691 pendaftar baru dan 84,214 melibatkan pertukaran alamat bahagian pilihan raya, – Gambar fail The Malaysian Insight, 9 Mei, 2017.


SURUHANJAYA Pilihan Raya (SPR) akan mula mempamerkan senarai permohonan pendaftaran pemilih bagi tempoh suku tahun pertama selama 14 hari bermula esok di 960 tempat di seluruh negara.
Setiausaha SPR, Abdul Ghani Salleh berkata pihakn…

Bingai Khalid Samad Di Tahap Maximum...

Image
Si lahabau ni petikai kenapa tetiba ada peningkatan mendadak pendaftaran pengundi baru..
Aku pon tak tau dah nak kata apa kat si lahabau ni...
Bukan kah peningkatan pengundi baru tu hasil dari kempen pembangkang yang suruh orang pi daftar mengundi?
Dah tu kenapa kau nak pertikai lagi...
Maknanya kempen daftar undi yang ko buat tu berkesan la sengal...
Kat sini nampak sangat si lahabau ni bingai...
Kau buat kempen kemudian dulu kononnya pru hujung tahun 2016, so orang ramai pi lah daftar, kemudian bila ada peningkatan pengundi baru, ko pelik, ko pertikai pulak...
Ini semua tak de benda lain la ni, nak salahkan umno, nak kenakan SPR...
Bukan aku tak tau trick si lahabau ni...
Otak mana otak...?
SUMBER

Pelbagai Gimik Yang Bersih Buat Untuk Tutup Malu Kalah 7 Kali...

Image
pertubuhan haram BERSIH terpaksa memikirkan pelbagai gimik untuk menutup malu mereka kerana kalah 7 kali di mahkamah...
mereka terpaksa memikirkan pelbagai gimik untuk sekali lagi meraih simpati rakyat kononnya mereka teranaya dengan sistem kehakiman negara kita...
sistem pilihanraya di malaysia antara yang paling 'mengikut' kehendak pembangkang.
nak dakwat hitam, SPR bagi dakwat hitam. ( SPR nak perkenal sistem biometrik dorang taknak ) nak ada wakil dalam proses undi awal, SPR bagi. nak suruh tukat peti undi transperan, SPR ikut. nak suruh segerakan daftar pengundi baru, SPR tiap suku tahun pamer nama.
cubaan nak tuduh SPR berat main berat sebelah dalam isu pendaftaran pengundi baru agak sukar untuk bersih taji.. ini kerana tiap suku tahun SPR akan pamer ratusan ribu nama pengundi baru.
paling best, tahun lepas iaitu suku tahun ke 3 2016.
terdapat hampir 500 ribu pengundi baru layak mengundi telah didaftarkan oleh SPR.
masih tak telus ? 
kalau tak telus, takkan pembangkang …

Kawasan Perkuburan Mangsa 13 Mei..

Image
For nearly five decades a small gravesite, barely the size of two badminton courts, with 114 tombstones – an Indian, two Malays and 111 Chinese (including an unidentified one), all buried courtesy of the Malaysian government - on a slope in the jungle beyond the furthest reach of what was then the Sungai Buloh leprosarium, was largely ignored and unknown.

In those decades years of neglect, lallang and weeds encroached and hid it from view, while the leprosarium declined in tandem with the medieval disease.

Until the leprosarium was demolished to make way for the Sungai Buloh Hospital, and a few hundred metres further up the road, the bottom of the slope beneath the gravesite was cleared for the erection of the Masjid Hospital Sungai Buloh.
And nurseries sprouted on both sides of the road, and illegal Indonesian immigrants cleared the land all around the gravesite for vegetable farms.
Coming into view, and with recent talk that the slope may be cleared to make way for a car-park for the…

Nurul Izah Master Of Propaganda ???

Image
Ini ke yang dikatakan "nurul izah master of propaganda"? nampak macam bodoh je...

Nampak macam dah tak ada idea...

Apa pun korang baca la sampai habis, baru korang tau si anak anwar ni master of propaganda ke idak...

dalam seminggu ini ada 2 perkara berlaku. isunya adalah sama.

kehadiran naib presiden pkr, nurul izah ke pejabat SPR dan disusuli juga dengan kehadiran ahli parlimen klang ke pejabat SPR.

isu yang ditimbulkan adalah ke terhad an masa untuk   ( pengundi baru ) membantah  SPR.

pilihanraya di malaysia dan berlangsung selama 13 kali.

selama 13 kali PRU ini jugalah pelbagai proses penambahbaikan dilakukan oleh SPR demi mengikuti keadaan dan kehendak semasa pada waktu itu.

dahulu pengundi tak perlu ditanda dakwat hitam. pembangkang desak dakwat hitam, SPR ikut.

hakikat dan realitinya sistem biometrik lebih efisen dan telus berlaku di seluruh dunia, tapi dakwat hitam yang mereka mahu.

dulu pembangkang takde wakil dalam proses pengundian awal membabitkan kakitangan kes…

Kerana Beri Zakir Naik PR, HINDRAF Mohon 9 Perkara Untuk Saman Kerajaan Malaysia...

Image
Inilah dia 9 perintah yang di mohon oleh Hindraf dalam saman kepada Kerajaan Malaysia kerana memberikan taraf PR kepada Dr Zakir Naik....

Ketaksuban Ahli PAS Melangkaui Akal Waras...

Image
memang la tak kena bangang... ulama ko nyorok dalam bangunan...