Posts

Showing posts from August, 2014

Dalam Diam Pas Selangor Hantar Senarai Calon MB Mereka Sendiri...

Image
Pendirian Pas dalam isu calon Menteri Besar semakin mengelirukan dan 'berbelit' apabila maklumat terbaharu menyatakan Pas negeri sudah mencalonkan empat nama dalam kalangan Ahli Dewan Undangan Negeri (ADUN) parti itu untuk dipersembahkan kepada Sultan Selangor, Sultan Sharafuddin Idris Shah bagi mendapat perkenan.
Ia bertentangan dengan kenyataan Setiausaha Agungnya, Datuk Mustafa Ali malam tadi bahawa Pas tidak akan menuntut jawatan berkenaan malah hanya mencalonkan tiga nama daripada Parti Keadilan Rakyat (PKR).
Sumber dalaman Pas berkata, nama Datin Seri Wan Azizah Wan Ismail merangkap Presiden PKR dan timbalannya, Azmin Ali juga tidak tersenarai sebagaimana diputuskan dalam mesyuarat Pas negeri di sini malam tadi yang turut dihadiri Mustafa.
Empat wakil rakyat yang dicalonkan ialah Pesuruhjaya Pas negeri, Iskandar Abdul Samad; Timbalan Pesuruhjaya I Pas negeri, Sallehen Mukhyi; Bendahari Pas negeri, Dr. Ahmad Yunus Hairi dan ADUN Tanjung Sepat, Ir. Mohd. Haslin Hassan.
&q…

VIDEO INSIDE: PPS Pertubuhan Militan Cina DAP...

Image
Video ini menjadi bukti bahawa memang benar, PPS yang di tubuhkan oleh guan eng adalah satu pertubuhan militan, lihat bukti-bukti dalam video ini, ramai yang sudah jadi mangsa mereka...

Siapa Yang Kena "BASTARD" Nie? Anwar Atau Sipudin..??? kehh...kehh...kehh...

Image
Anda setuju dengan pandangan facebooker ini...??

VIDEO INSIDE: Kenapa Guan Eng Panic Bila IGP & ROS Kata PPS Pertubuhan Haram?

Image
Guan eng nampak panic bila IGP kata Pasukan Peronda Sukarela adalah pertubuhan haram, malah pejabat pendaftar pertubuhan sendiri mengakui yang PPS ni tidak berdaftar dengan ROS.
Dalam video di bawah, guan eng kata dia sanggup lawan PDRM dan IGP sekiranya PPS ini di haramkan...
Nampak guan eng macam panic je kan...? kenapa ya....?





DRE1M FUND: Berita Baik Bagi Yang Sedang Mencari Dana...

Image
Apakah yang dimaksudkan dengan Dre1m Fund? Dre1m Fund atau Dana Sukarelawan 1Malaysia (DRE1M) membekalkan bantuan kewangan untuk belia menjalankan aktiviti-aktiviti sukarelawan dengan matlamat untuk membantu komuniti dan kumpulan sosial yang disasarkan. 

Bantuan kewangan yang diberikan merangkumi aktiviti-aktiviti seperti pembangunan belia, kesejahteraan komuniti, sukan, budaya, dan perusahaan sosial. 
Langkah-langkah untuk memohon Dre1m Fund:
1. Memohon melalui laman sesawang www.im4u.com.my < Dre1m Fund < Apply for funding. 

2. Daftar/log masuk dengan Facebook dan lengkapkan borang-borang yang diberi. 

Separuh Bogel Denda RM400, Pertahan Maruah Denda RM5000, Sepak Budak Melayu? Masih Bebas...

Image
Boleh ke kalau aku kata, perundangan di malaysia ini double standart?

Separuh bogel di khalayak ramai hanya di kenakan denda RM400...

Pertahan maruah melayu dari pada dihina oleh cinabeng di denda RM5000

Sepak budak melayu di khalayak umum, masih bebas...

Baca kupasanUnspinners.






BACA Apa KETUM Kata Pasal Isteri Dia, 'MY WIFE QUALIFIED AND NO LINK WITH MY POLITICAL CAREER'

Image
Opposition leader Datuk Seri Anwar Ibrahim said today that he is “proud” of his wife’s achievements, adding that the PKR president was well-qualified to take on the post of Selangor Mentri Besar.
“She’s quite qualified in her own right, academically. She was leader of Opposition in the past. She has performed reasonably well. I’m proud of her. And that’s not relevant to my personal political career,” the PKR de facto leader said in a brief news conference at the Duta court complex here.
Ini namanya gila babi, dia tak sedar apa yang dia cakap.
Rakyat selangor perlu tolak orang gila babi macam nie...

TERKINI: Sidang Media Khalid Di Tangguh Pada Jam 5.30 Petang...

Sidang media khalid di tangguh ke jam 5.30 petang.

Sepatutnya sidang media itu berlangsung pada jam 4 petang tadi...

Tapi apa pun, nampak muka-muka adun (exco) PAS senyum memanjang je...

Aku yakin pastinya ada berita baik buat depa...

Sidang Media Khalid Ibrahim. Adun PAS Muka Ada Senyum...

Sidang media khalid ibrahim akan di mulakan sedikit masa lagi...
Nampak adun-adun pas tadi muka senyum sampai ke telinga.
Pastinya ada berita baik buat PAS.

Sudah Hampir Pasti, Wakil PAS Akan Jadi MB Selangor...

Image
Berdasarkan surant ini, nampaknya PAS meletakkan harapan yang cukup tinggi agar Sultan Selangor memberi perkenan adun PAS di lantik menjadi menteri besar selangor...
Itu sebabnya PAS berkeras tak mahu tandatangan surat akuan bersumpah menyokong wan azizah dan 2 adun yang hari tu mengaku menyokong wan azizah kini sudah buat u-turn semula...
Apa pun keadaannya kita tunggu sidang media khalid ibrahim jam 4 petang ini...

Azmin Guna Laluan Belakang Untuk Jadi MB, Singkirkan Wan Azizah...

Image
DAP tahu dan dapat menjangkakan, DYMM Sultan Selangor berkemungkinan besar tidak akan menerima nama Wan Azizah sebagai calon Menteri Besar Selangor. Baginda sebaliknya akan memilih calon yang lain. Memandangkan PKR hanya menyediakan satu nama sahaja, iaitu Wan Azizah atas nasihat peguam-peguam DAP, nama Azmin Ali tersorok dan hanya akan muncul apabila Wan Azizah ditolak. 
Ditambah pula dengan sokongan daripada PAS kepada Azmin Ali, mengukuhkan lagi kedudukan Azmin Ali sebagai calon Menteri Besar berbanding Wan Azizah. 
DAP dari awal lagi mahukan Azmin Ali sebagai Menteri Besar Selangor yang baru, bukannya Wan Azizah. Kompromi dan konspirasi yang dijalankan antara kedua-duanya, memberikan banyak kelebihan kepada DAP jikalau Azmin Ali dilantik sebagai Menteri Besar Selangor. 
Dalam kompromi itu, Azmin Ali telah bersetuju untuk memberikan seberapa banyak kuasa dalam Majlis Kerajaan Tempatan (PBT) khususnya di Kelang, Petaling Jaya, Subang dan Kajang.
DAP juga mendapat tambahan jawatan E…

VIDEO: Belum Berkuasa, Cina DAP Sudah Berani Hina Kaum India...

Cer tengok, cina-cina DAP hina ahli mereka yang berbangsa india, lihatlah, belum pun mereka berkuasa, tapi perangai cina-cina DAP ini cukup berlagak dan sombong...

Canang Cerita Hadi Di Lantik Naib Presiden Ulama Sedunia, PKR Sengaja Nak Malukan Hadi...

Image
Semalam sewaktu konvensyen PKR, ada bebarapa perwakilan memberikan ucapan tahniah kepada presiden PAS atas pelantikan hadi menjadi naib presiden pertubuhan ulama sedunia, hadi yang tidak hadir ke perasmian konvensyen PKR di katakan menghadiri persidangan itu di doha qatar.
Mungkin skrip perwakilan itu sudah di tulis oleh anwar ibrahim, kerana anwar tidak berapa senang dengan gelagat hadi yang enggan menerima wan azizah sebagai calon menteri besar selangor.
Fitnah pkr dari skrip tulisan anwar menjadi, berpuluh-puluh si tongong dalam laman maya memberikan ucapan tahniah melambung ke langit kepada hadi awang.
Tapi adakah benar hadi yang mempunyai 2 kes saman fitnah di lantik jadi naib presiden pertubuhan ulama sedunia...?
Ini senarai terbaru ahli jawatankuasa pertubuhan ulama sedunia IUMS...
Ada nampak tak nama hadi kat ruangan naib (vice president)...???



Dokumen Kajang Move Di Dedah, Rafizi Pusing Cerita Konon Blogger Umno Fitnah Dia Dengan Kristi...

Image
Seperti yang di ajarkan oleh anwar kepada barua-baruanya, bila dah terkatoi, jangan jawab perkara yang kantoi tu, pusing dan create cerita lain...
Inilah yang berlaku kepada Yang Bitchy Rafizi Ramli...
Dia tak berani nak jawab dan komen soalan dan pertanyaan dari dewan pemuda pas, pasal dokumen sulit nak jahanamkan ekonomi negara (kajang move) itu, tapi dia cuba bermain dengan isu lain, kononnya ada bloger pro umno mengaitkan dia dengan pompuan mat saleh bernama kristin...
Pada aku pergi mampos la, ko nak menjubo dengan mat salih tu, kami paham, geng-geng pkr nie semuanya giler seks tak kira lelaki atau perempuan.
Tidak nampak pulak di alam maya ini, tersebarnya cerita rafizi bermukah dengan perempuan bernama kristi, baik dalam facebook, twiter dan blog.
Rafizi sengaja nak alih pandangan orang supaya tidak membesarkan kebocoran dokumen kajang move, malah mengikut sumber, dokumen kajang move itu di perolehi dari budak-budak pkr pandan yang rapat dengan rafizi. 

BUBAR DUN SELANGOR...

Image
Jalan terbaik untuk memilih semula menteri besar selangor adalah dengan membubarkan dewan undangan negeri.
Takan rakyat selangor nak menteri besar seorang WARGANEGARA NUTRALISASI seperti wan azizah dan azmin ali.
Masih ramai lagi anak jati kelahiran selangor yang mampu menggalas dan memikul tanggung jawab menjadi menteri besar, takan lah semua anak selangor bodoh, sehinggakan warganegara nutralisasi (singapura) nak di angkat menjadi MB...
Jadi membubarkan dewan undangan negeri selangor adalah jalan yang terbaik, biarkan rakyat selangor memilih sendiri siapa bakal menteri besar mereka, bukan dengan keputusan 2-3 kerat pemimpin pkr seperti anwar ibrahim, saifuddin nasution dan rafizi ramli, mereka bukan anak jati kelahiran selangor pun...

Kenapa Mesti Wan Azizah...???

Image
Kenapa mesti wan azizah, perempuan yang lahir di hospital kandang kerbau, singapura.

Dia tak pernah bersekolah di selangor...

Dia tak pernah berkerja di selangor...

Malah dia tak tahu pun nak nyanyi lagu rasmi negeri selangor...

Jadi apa rasionalnya untuk pkr lantik dia jadi mb selangor...

Sudah kurangkah cerdik pandai anak jati kelahiran selangor untuk menggalas jawatan itu...?

Cerr jawab siket....

Anak Dengan Bapak Sama Bingai, Sekarang Siapa Buat U-Turn?

Image
Hahahah... sekarang siapa buat u-turn..?

Kan Aku Dah Kata, PAS Konfirm Akan Buat U-Turn...

Image
Hari tu aku dah tulis, kelak pas akan buat u-turn, kalau tak kes saman hadi awang jadi umpan, mesti pemimpin pas akan di sogok dengan benda lain, yang penting PAS dah buat u-turn dan mesyuarat jawatankuasa pas pusat yang bersidang semalam sebulat suara inginkan wan azizah jadi mb selangor, nama kedua di sebut adalah azmin ali (itu hanya dummy sahaja) sekaligus, mesyuarat jawatankuasa kerja pas pusat mempersetankan keputusan yang dibuat oleh majlis syura ulama pas. artikel aku dulu klik sini

Punya la xcited nak wan azizah jadi mb selangor, sampaikan tarikh dan tahun hijrah pun parti Islam boleh buat silap, aku rasa la kenyataan media tu cina DAP yang buat kot...




Berani Ke PAS Pecat Dua Pembelot Nie???

Image
Semua ahli pas sudah maklum, apa juga keputusan majlis syura tidak akan di tentang oleh mana-mana ahli dan pemimpin pas, mungkin ada yang tak setuju, tapi mereka jarang menentang secara terang-terangan selalunya silent protest...
Tapi dua ekor nie, bukan sahaja menentang keputusan majlis syura ulama, tapi mereka memperlekehkan pulak keputusan yang di buat oleh badan tertinggi dalam parti pas...
Soalnya sekarang, adakah pas berani memecat dua ekor mangkok nie? 
Ingat hasan ali dulu di pecat kerana tidak sebulu dengan beberapa pemimpin pas tetapi dia tidak melanggar keputusan majlis syura...
Ingat ustaz nasaruddin yang pernah jadi timbalan presiden pas di pecat kerana sebab yang sama, tapi dia tak pernah melanggar apa-apa keputusan yang dibuat oleh majlis syura...

Sudah Ada Permintaan Dari PAS Untuk Bergabung Dengan UMNO Bentuk Kerajaan Melayu/Islam Di Selangor...

Image
Sudah ada bunyi-bunyi dari pemimpin pas dari kalangan pro-ulama yang meminta kepimpinan pas supaya mengkaji apa implikasi sekiranya pas bersendirian membentuk kerjaan di selangor, malah ada pemimpin pro-ulama juga memberi cadangan supaya bergabung dengan umno untuk membentuk satu kerajaan solid Melayu/Islam.
Walau pun agak sukar juga kerana dua adun pas, shaari sungip dan ntah apa nama sorang lagi tu, sudah belot dan menyatakan sokongan kepada wan azizah, tapi perlu di ingat, masih ada lagi 2-3 orang adun pkr yang setia menyokong khalid dan mereka tidak kisah untuk menyertai mana-mana parti sama ada pas atau umno atau menjadi adun bebas...
Tapi itu hanya sekadar saranan dan cadangan sahaja, pasal semua sudah maklum, apa pun keputusan sama ada pas gerak sendiri, pas buat u-turn sokong wan azizah atau bergabung dengan umno, ianya akan di putuskan oleh majlis syura ulama pas, selagi majlis syura ulama tak buat keputusan, maka cadangan hanya tinggal cadangan...

Sultan Selangor Jangan Masuk Campur, Ambiga....

Image
Hebat paria sekor nie, sedap-sedap je dia sound Sultan Selangor supaya jagan masuk campur dalam krisis menteri besar selangor, dia ingat dia tu sape???
Cilaka paria nie....
Baca lanjut di sini

Selesai Saman 2 Juta, Hadi Mungkin Akan Buat U Turn...

Anwar mendapat perkenan dari kit sing untuk berjumpa hadi awang di kuala terengganu tadi, menurut sumber, antara perbincangan anwar dan hadi adalah keputusan majlis syura ulama pas yang bermesyuarat pada 7 ogos lepas mempertahankan khalid ibrahim sebagai menteri besar selangor...
Antara plan awar ialah, meminta hadi persetankan keputusan mesyuarat majlis syura ulama pas dan meminta hadi memberi tahu kepada seluruh ahli, penyokong dan adun pas di selangor supaya menarik balik sokongan mereka terhadap khalid dan sebagai ganjarannya saman ahli pkr terhadap hadi yang bernilai 2 juta itu akan di batalkan serta merta...

Anwar Ibrahim Kurang Senang Dengan Keputusan Sultan Selangor...

Image
Anwar ternyata kurang senang dengan keputusan yang di buat oleh Sultan Selangor yang masih megekalkan khalid ibrahim sebagai menteri besar, dalam sidang media tadi khalid mengatakan...
 "Saya telah menghadap Tuanku pada pagi tadi di Istana Alam Shah untuk memaklumkan kedudukan saya sebagai menteri besar Selangor selepas pemecatan sebagai ahli Parti Keadilan Rakyat (PKR).
"Justeru, Tuanku berpuas hati dengan penjelasan tersebut dan memperkenankan saya untuk terus memegang jawatan sebagai menteri besar," katanya.
Dalam twitter anwar ibrahim, anwar membuat tanda soal, seolah-olah tidak paham dengan keputusan yang di buat oleh Sultan Selangor...
Nampaknya orang penang dan bakal banduan ini cuba mempertikai kuasa dan keputusan Sultan....

KRISIS SELANGOR: Apa Pun Keputusannya Pada Jam 11 Pagi Ini...

Menurut rakan-rakan media yang berkampung di hadapan Istana Alam Shah Klang.
Kelihatan beberapa kereta milik adun pakatan megiringi khalid ibrahim masuk ke dalam istana.
Bermakna benarlah seperti berita yang tersebar pagi tadi, ada adun pakatan yang akan bersama-sama dengan khalid ibrahim.

KRISIS SELANGOR: Hampir Pasti 5 ADUN Bersama Khalid Pagi Ini...

Setakat maklumat yang dapat pagi ini, sudah hampir pasti 5 adun pakatan, di katakan 3 dari PKR dan 2 dari DAP akan turut serta berjuma dengan DYMM Tuanku Sultan Selangor pagi ini bagi menyatakan sokongan mereka terhadap khalid ibrahim.Sekiranya maklumat ini benar dan 5 adun itu mempunyai telur, maka khalid tidak keseorangan pagi ini menghadap Sultan.

KENYATAAN AKHBAR PKR. YANG MELAYAKAN TS KHALID DIPECAT.

KENYATAAN AKHBAR
PRESS RELEASE PARTI KEADILAN RAKYATLembaga Disiplin KEADILAN telah meneliti dan mengadakan siasatan berkenaan kes disiplin dan tatatertib TAN SRI KHALID IBRAHIM (Cabang Kuala Selangor). Kes ini telahpun dibentangkan dalam mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN bertarikh 9 Ogos 2014.
Berikut adalah keputusan yang dicadangkan Lembaga Disiplin, yang turut mempertimbangkan surat-surat balasan oleh TAN SRI KHALID IBRAHIM bertarikh 6 Ogos 2014 dan 8 Ogos 2014, dan dipersetujui Majlis Pimpinan Pusat KEADILAN.
Beliau telah didapati mengingkari keputusan mesyuarat Majlis Pimpinan Pusat yang bermesyuarat pada 21 Julai 2014 yang sebulat suara memilih Presiden KEADILAN, Dato' Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon Menteri Besar Selangor yang baru.
Beliau telah membuat kenyataan media pada 22 Julai 2014 yang menyatakan keengganan beliau meletak jawatan Menteri Besar dan sehingga hari ini beliau terus enggan melepaskan jawatan tersebut.Atas alasan ini sahaja pun, Lembaga D…

VIDEO: Askar Israel Kantoi Menyorok Dalam Rumah Penduduk Palestin...

Perangai macam anwar ibrahim jugak la askar zionis nie, bila dah kantoi menyorok dalam rumah orang yang anwar pulak bila kantoi liwat saiful lari menyorok di kedutaan turki...

Sudah Tiba Masanya KERAJAAN Menilai Semula Kerakyataan Mereka...

Image
Artikel sempana hari kemerdekaan malaysia, 57 tahun merdeka, makin teruk Islam dan Melayu di hina...
Aku rasa kini sudah tiba masanya untuk KERAJAAN yang di tunjangi oleh parti melayu menilai semula kerakyataan yang di beri kepada kaum pendatang yang dibawa oleh british 57 tahun dulu...
Kalau dulu mereka berjanji dan bersumpah akan patuh kepada segala undang-undang, menghormati hak dan agama kaum perbumi, tapi sekarang segala janji dan sumpah yang di buat dulu untuk dapat kerakyataan mereka persetankan...
Mereka sudah jadi gunting dalam lipatan, mereka menjadi duri dalam daging, telunjuk mencucuk mata....
Nak harap pihak berkuasa? mereka hanya berani pada melayu sahaja, sudah la tak mahu bertindak, pelbagai alasan bodoh mereka berikan, macam lah rakyat malaysia nie tak tahu prosidur untuk buat siasatan jenayah cyber... 
AG pulak, otaknya dah berkarat, tak reti nak buat kerja dan makan gaji buta, itu sebab pulau batu putih boleh terlepas ke tangan singapura, ntah la sampai bila kerajaa…

Faekah Anak Dara Tua Kurang Dapat Seks kata Hishamudin Rais....

Pengenalan:
Siapa faekah ini, nama penuhnya ialah faekah husin, dia adalah setiausaha politik kepada menteri besar selangor, khalid ibrahim, faekah menjadi setiausaha politik sejak dari hari pertama khalid jadi mb selangor, menurut cerita, memang benar dia masih belum menikah...
Siapa hishamudin rais, dia adalah salah seorang tenaga pengajar di institut rakyat yang mana wan azizah menjadi ketua pengarah di institut itu, menurut sumber, hishamudin ini pun masih bujang.

Dalang Penyebaran WhatsApp Perbualan Dr Zuhdi Dan Nasaruddin Tantawi Di Dedahkan

Image
Adakah dia ini yang menyebarkan whatsapp perbualan dr zuhdi, nasa tantawi dan beberapa ajk pas pusat yang lain mengenai krisis menteri besar selangor...?
Perlu di ingat, khalid samad juga ajk pas pusat, sudah tentu dia juga berada dalam group whatsapp itu...


Keputusan Majlis Syura Ulama PAS "Khalid Ibrahim Perlu Di Kekalkan"

Image
Berikut adalah keputusan mesyuarat majlis syura ulama pas pusat yang bermesyuarat di kota bharu supaya mengekalkan khalid ibrahim sebagai menteri besar selangor...


Jawapan Rafizi Yang Membuatkan Ahli PAS Naik Darah...

Image
Jawapan rafizi kepada stopa ali...

"Mustafa ali lebih bodoh kerana tertangkap skandal video seks"


VIDEO: Khalid Sifatkan Rafizi Ramli Orang Yang Tak Ada Adab...

Aku setuju dengan apa yang khalid kata tu, budak setan bernama rafizi nie memang tak adab...

Demi Wan Azizah, Sapuddin Sanggup Telanjangkan Khalid Berahim...

Image
PKR akan memberi penerangan dan penjelasan kepada seluruh pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat berhubung alasan untuk menggantikan Khalid Ibrahim dengan Wan Azizah sebagai Menteri Besar Selangor yang baru.
Saifuddin berkata, penjelasan itu merangkumi fakta kes melibatkan masalah intergriti itu Khalid akan dijelaskan kepada semua pimpinan tertinggi Pakatan Rakyat pada hari ini.
Penjelasan itu didakwa akan mendedahkan secara terperinci mengenai salah guna kuasa oleh Khalid sebagai Menteri Besar
"Antara yang akan di jelaskan nanti adalah fakta kes membabitkan hutang Khalid sebanyak AS$18 juta (RM66.67 juta) dengan Bank Islam Malaysia untuk membeli saham syarikat ketika beliau menerajui Kumpulan Guthrie Bhd dan penjualan tanah milik kerajaan negeri Selangor oleh Khalid kepada Eco World dengan harga yang lebih murah daripada nilai pasaran untuk projek pembinaan rumah mampu milik.
Nasib kau lah khalid oii, dulu macam-macam kau tibai umno, sekarang parti kau sendiri tibai kau...

Kenapa Aku Sokong Wan Azizah Jadi MB Selangor...?

Image
Siapa yang tak paham tu nasib la... kikikikikiki

FaceBook Kena HACK..???

Image
Kawan-kawan aku bagi tau yang mereka tak boleh buka akaun fb mereka, so aku balik rumah dan aku try, kompom memang ada masaalah untuk log in ke akaun facebook.
Aku tak pasti la sama ada akaun fb korang boleh log in ke tidak...
Kalau betul fb kena hack, bagus juga, kurang sikit penyebaran berita merapu dan fitnah...