Posts

Showing posts from August, 2009

NIZAR PASBERG: Khalid Samad dan Rodziah patut di tahan ISA

Image
Kalau ada yang kata penduduk melayu di seksyen 23 patut di salahkan aku nak tanya kenapa? salah ke kalau penduduk kat situ membantah kuil di bina kat tempat dia orang? mana ada logik tempat yang mejoriti penduduknya hampir 500 orang melayu tetiba boleh didirikan kuil yang lebih besar daripada masjid. sedangkan keling yang ada kat situ tak sampai 50 orang pun. logik ke? kenapa kuil tu tak dibuat di kawasan yang mejoritinya ramai penduduk keling. kenapa keling ni memilih sangat tempat untuk buat kuil? untuk pengetahuan korang semua, dulu sewaktu kerajaan BN memerintah selangor, kerajaan ada menyediakan satu tapak di seksyen 22 yang mana besarnya lebih kurang sama macam di seksyen 23, tapi puak-puak keling ni kata tempat tu tak sesuai, bermacam-macamlah alasan yang puak-puak keling ni bagi. kemudian mereka minta pula satu tanah kosong di kawasan mejoriti penduduk melayu di seksyen 19 shah alam, soalannya kenapa mesti mereka minta dikawasan mejoriti melayu? korang tengok la perangai kelin…

Demo Bantah Kuil hari ini... Rodziah, Xavier, Khalid Ibrahim CABUTT...

Image
Dokumen yang mengesahkan pembabitan Rodziah dan Khalid Samad mengenai pembinaan kuil di seksyen 23 Shah Alam, sebelum ini dua ekor mangkok tu tidak mahu mengaku yang merekalah meluluskan pembinaan kuil .


Antara mereka yang hadir memberi sokongan kepada penduduk seksyen 23 shah alam. bantahan bermula di Perkarangan Masjid Shah Alam, selepas solat jumaat.









Memorandum bantahan yang ingin diserahkan oleh penduduk kepada Khalid Ibrahim, Rodziah, Xavier dan Khalid Samad.

Memorendum bantahan diarak oleh penduduk seksyen 23 ke bangunan SUK.




Memorendum sampai di bangunan SUK, tapi malangnya ianya tidak dapat di serahkan kepada empat ekor mangkok tu, di beritakan Xavier dan Khalid Ibrahim telah cabut menggunakan pintu belakang di seksyen 8, Rodziah diberitahu sudah tiga minggu tidak hadir ke pejabat selepas kes songlap dana dun sebanyak 375 ribu di siasat SPRM.


Terima Kasih kepada pasukan keselamatan dan pihak Polis.

Memorandum bantahan di letakan dihadapan bangunan SUK sebagai simbolik bantahan pendu…

Manusia Yang Bernama OTHMAN WOK

Image
Othman Wok dilahirkan pada 8 Oktober 1924 di Singapura adalah bekas Menteri Sosial dan ahli parlimen PAP yang mewakili Kawasan Pasir Panjang antara tahun 1963 dan 1977. Di awal kerjaya nya dia adalah seorang tokoh wartawan Bahasa Melayu, kemudian dia menjadi timbalan editor akhbar berbahasa melayu, Utusan Melayu Singapura.

Dia ni menyertai PAP selepas beberapa sahaja penubuhannya pada tahun 1954 ketika itu beliau percaya pada hak samarata dan dasar multi-perkauman dan anti kepada raja-raja melayu (macam ape yang PKR perjuangkan sekarang ini .ketika itu dia banyak membantu melalui penulisan mengenai penubuhan negara multi-perkauman dan hak samarata dan dasar anit raja-raja melayu di dalam akhbar Petir sebuah suratkhabar berbahasa melayu keluaran Parti PAP, lebih kurang sama macam harakah jugak la. Selepas itu dia dipilih menjadi sebagai salah seorang ahli dewan editorial buletin Petir dan dalam masa yang sama juga seorang lagi pemimpin tertinggi PAP iaitu Ahmad Ibrahim menjemput dia unt…

Demo Bantah Kuil... Rodziah dan Khalid Kalau berani kau tunggu

Image
Suatu demonstrasi aman akan dilakukan selepas solat Jumaat pada hari Jumaat ini 28-08-08 di Masjid Sultan Salahuddin Abdul Aziz Shah ke Bangunan SUK Selangor.
Pada asalnya, sebuah kuil akan didirikan di seksyen 19 Shah Alam yang kemudiannya bertukar ke Seksyen 23 yang majoriti penduduknya adalah orang-orang Melayu.

YB Khalid Samad, YB Rodziah Ismail dan YAB Tan Sri Khalid Ibrahim bertindak mendiamkan diri dan membutakan mata atas isu ini. Mengapa? Mungkinkah mereka adalah dalang-dalang disebalik isu ini?

Bukankah kuil ini lebih sesuai ditempatkan di Seksyen 22 yang merupakan kawasan perindustrian yang jauh daripada penempatan umum? Mengapa pihak pemerintahan tertinggi negeri tidah berbuat demikian?

Diharapkan rakan-rakan media dan bloggers dapat sama-sama membantu menyuarakan ketidakpuashatian penduduk Seksyen 23 agar isu ini dapat diselesaikan segera.Semua Ummat Islam Di jemput Hadir...
Dikepilkan bersama salinan surat dari Gabungan Badan NGO Malaysia.

NIZAR PASBERG:Takebeer.....takebeer.....takebeer.........

Image

Kecut Teloq Raja Petra dengan Kebangkitan Bloggers Patriot

Image
Haa...Haa.. Kecut Kerandut Raja Petra, bila dia tahu tentang kebangkitan kumpulan bloggers patriot, haa..haa... baru hang tau noo....

alah rpk, sape la kau ni untuk blogger patriot layan artikel bodoh kau tu, rpk ni kami ibaratkan macam biawak yang hampir mati di gilis lori je, kau settle kan la dulu kes mencuri anak kau tu, kami tak layan la BAPAK PENYAMUN.

http://mt.m2day.org/2008/content/view/25942/84/

NIZAR PASBERG:Update dari Permatang Pasir.

Image
Setakat jam 3 petang tadi hanya sekitar 63 peratus sahaja yang keluar mengundi.

Calon BN Rohaizat Othman melihat Perkembangan yang positif yang disaksikan memberi keyakinan kepada saya untuk meraih sokongan pengundi, sekali gus merampas semula kerusi ini "BN telah menjelaskan hasratnya membantu rakyat dengan menyediakan pelbagai kemudahan asas dan infrastruktur yang dikehendaki selain keperluan lain yang diperlukan di sesuatu kawasan."Pengundi Permatang Pasir perlu memberi peluang kepada BN untuk buktikan janjinya kepada mereka. "Saya minta semua pengundi keluar awal untuk mengundi. Jangan berlengah takut nanti tak sempat untuk mengundi disebabkan keadaan cuaca yang tidak menentu.Kehadiran Pasukan Gerak Gempur Pemuda UMNO Kepala Batas menambahkan lagi kegerunan pas di permatang pasir.Peraih undi berehat akibat keletihan.
_________________________________________________________
TANTAWI DI TURUNKAN BALA OLEH ALLAH TAALA.4.00pm : Ketua Pemuda Pas Pusat Nasaruddin Tantawi t…

NIZAR PASBERG: YAHOO PENGUNDI HANTU SUDAH MARI..

Image
LINTAS LANGSUNG DARI N11 DUN PERMATANG PASIR. http://dun11-permatangpasir.blogspot.com
Pengundi hantu yang di bawa oleh PAS telah membanjiri Dun Permatang Pasir pagi ini. dijangkakan seramai 3700 orang pengundi yang tak tau dari mana datangnya ini tapi nama-nama mereka berada dalam senarai daftar pemilih. kampung cross street 2 memiliki jumlah pengundi hantu yag teramai iaitu sebanyak hampir 1200 orang, ingin di ingatkan kampung cross street 2 adalah kawasan perkampungan cina, seperti yang det tulis berberapa hari sudah kampung cross street 2 hanya memiliki 20-30 buah rumah sahaja, tapi bagai mana kampung yang sekangkang kera ini boleh memiliki jumlah pengundi yang seramai ini?

Satu lagi kampung yang menjadi pot pengundi hantu ialah kampun sama gagah yang menjadi kubu kuat pas tapi sudah berjaya di tembusi oleh BN sejak berberapa hari ini. kampung itu mempunyai pengundi yang tak dapat di kesan sebanyak 961 orang. bergitu juga dengan kampung kubang semang yang mana kerap kali berlaku pro…

NIZAR PASBERG: PAS MERUNTUHKAN MASJID YANG DIBINA

Image
PAS sedang cuba sedaya upaya mahu menghancurkan rumahtangga Rohaizad. Jika benar pun Rohaizad tidak mengaku berkahwin dua, apa salahnya dia tidak mengaku di khalayak demi menjaga kerukunan rumahtangga bersama isteri pertamanya. PAS bersungguh sungguh mahu mendedahkan umpama Rohaizad telah melakukan satu jenayah besar yang mampu mengugat keselamatan negara.

PAS dilihat bergitu bersungguh sungguh mahu meruntuhkan rumahtangga Rohaizad di harap menemui kegagalan. Moga Allah memanjangkan jodoh Rohaizad. Jangan hanya kerana kerja setan PAS yang celaka ibarat setan yang ingin menyesatkan adam dan hawa.

Ini lah kerja Parti Islam yang kununnya memperjuangan Islam "Tulen" meruntuh dan meporakperandakan rumahtangga orang. Rakyat Permatang Pasir sedang memerhatikan gelagat setan-set dan dajal politik ini beraksi. semoga Allah membuka hati mereka agar menjauhi juak keparat yang sesat PAS ini.


Ada pepatah melayu menyebut jika berjumpa ular dengan orang pas ,maka wajib lah bunuh orang pas, or…

Poster-poster Pilihanraya: Edisi Baca Cetak Edar

Image

NIZAR PASBERG:PAS meruntuhkan Rumah Tangga Orang.

Image
24 jam terakhir adalah saat paling genting bagi mana-mana parti politik yang bertanding. Sedikit kesilapan bakal membawa padah. Siapa yang pandai main isu juga bakal untung,kerana baki tempoh masa kempen yang pendek menyukarkan lawan untuk menjawab.

Samalah juga dengan PAS, 24 jam terakhir ini digunakan oleh mereka untuk menjaja isteri muda Rohaizat ke segenap pelusuk Dun Permatang Pasir. perbuatan menjaja Isteri muda Rohaizat dieksplotasi sebaik mungkin oleh mereka demi mencapai impian politik mereka.

Islam tidak pernah mengajar ummatnya melakukan perkara terkutuk itu, harus di ingat adakah perbuatan Nasaruddin Tantawi betul? sudah kah isteri Rohaizat meminta izin suaminya untuk keluar rumah ? nasaruddin tantawi tahu tak yang dia membawa keluar isteri orang tampa mendapat keizinan suaminya. Inilah ajaran Islam songsang yang dibawa oleh PAS. Islam menggalakan kita memelihara rumahtangga yang dibina. Tetapi PAS terus menerus menghancurkan rumahtangga orang demi kepuasan nafsu mereka. nas…

NIZAR PASBERG:15 Tahun, Tiada Perubahan di Permatang Pasir

Image
Kami maukan perubahan... itulah keluhan penduduk kampung Cross Street, sejak dari PAS menang 15 tahun dulu, tidak ada sebarang perubahan yang berlaku di kawasan ini, tapi setiap kali pilihanraya mereka berjanji bermati-matian untuk membantu rakyat, tetapi bila selesai je pilihanraya segala janji-janji itu hilang.

Menurut seorang penduduk di kampung cross street, dia berasa sedih dengan adun dulu Datuk Hamdan dari PAS yang terlalu banyak berjanji kepada penduduk kampung ini, "adakah dia mati meniggalkan dosa kerana menipu penduduk di sini?" itulah soalan Sdr Halim penduduk asal kampung cross street dan juga pengundi permatang pasir.

Seorang lagi penduduk yang di temui oleh det petang semalam mendakwa, kemungkinan kampung cross street ni menjadi sarang untuk menyimpan penggundi hantu, " menurut sdr Mael, bayangkan la dalam kampung cross street ni ada lebih kurang 30-40 buah rumah sahaja dan di sebelah sana (merujuk kepada penempatan cina di cross street) cuma ada 20 biji ru…

NIZAR PASBERG:Anwar Kencing PAS Lagi... Nak lantik PAS jadi YDP MAIPP

Image
Sekali lagi anwar mengula-gulakan Parti Islam, hari ni dia kata dia akan memastikan yang calon pas permatang pasir, salleh man akan di lantik menjadi Yang DiPertua Majlis Agama Islam Pulau Pinang. kuasa untuk melantik YDP MAIPP adalah kuasa Yang DiPertuan Agong, macam mane pulak di anwar boleh berjanji dihadapan penyokong pas yang dia berkuasa untuk melantik salleh man untuk menjadi YDP MAIPP pulak?

Anwar juga turut mengkencing rakyat yang kununnya dia telah berbincang dengan guan eng supaya guan eng memberikan jawatan itu kepada pas. bila masa pulak si cina kapir tu boleh menentukan siapa YDP MAIPP? bukan ke itu di bawah bidang kuasa Agong.

Tapi biasa la, anwar, petua anwar untuk kencing rakyat "muka mesti serius, kerana serius melambangkan confident".
det nak bagi tau kat pembaca semua, korang jangan percaya la cakap anwar tu, dia ni kencing kuat, kalau tiba-tiba jawatan si salleh tu tak dapat, maka anwar mula la divert cerita salahkan orang tu dan salahkan orang ni. tak perc…

NIZAR PASBERG: Saya Di pergunakan oleh PAS. Yusri Ishak

Image
Bekas rakan kongsi Rohaizat, Yusri Ishak dalam firma Saif Ariff dan Rohaizat telah datang dari Pulau Pinang untuk memberi sidang akhbar di Hotel Grand Season, Kuala Lumpur pada pukul 5 petang tadi. dalam kenyataan beliau, Yusri menyatakan penyesalan ke atas pelbagai fitnah dan tomahan telah dilontarkan kepada bekas rakan kongsinya dan ia menyimpang dari tujuan asal kenyataan akhbar dibuat.

Beliau meluahkan rasa sedih diatas serangan-serangan peribadi yang dilakukan terhadap Rohaizat. Disamping itu, beliau turut meluahkan penyesalan telah dibabitkan sama di dalam usaha memburukkan Rohaizat. pada Ogos 20hb hari Khamis lepas, beliau telah bercakap di atas pentas PKR kononnya membersihkan diri dari dikambing hitamkan berhubung dengan pembabitan bekas firma guamnya dengan Koperasi Pekebun Getah Pulau Pinang.

Dalam sidang akhbar hari ini, Yusri berasa menyesal kerana dia menyebabkan rakannya diburuk-burukkan dan rumah tangga rakannya itu porak-peranda sekarang ini. Beliau menyatakan pihak pem…