Posts

Showing posts from May, 2013

Nak Pam Tayar Kereta Pun Tak Reti Ada Hati Pulak Nak Tentukan Nasib Bangsa...

Image
Mungkin ada yang kata perumpamaan itu macam gampang, tapi itulah hakikatnya, orang yang tak pernah berpeluh potong buluh nak buat tiang bendera, orang yang tak pernah gantung poster, tetiba nak jadi pencatur politk, nak tentukan untung nasib bangsa melayu dan umno...

Alis Nor, ya itulah nama penasihat 25 % najib yang mana nasihatnya hampir-hampir melingkupkan Melayu, Islam, UMNO dan BN...

Aku bukan nak tegur sangat mamat poyo tu, tapi teguran bernas dari bekas menteri kewangan dan menteri tugas-tugas khas, tun daim zainuddin, perlu di ambil perhatian oleh semua kepimpinan umno...

Janganlah bila ada yang ulas teguran yang dibuat oleh daim itu, orang yang mengulas itu di hentam, di sound dan di ugut, weii saidina umar pun minta di tegur, alis tu sape???

Kalau berginilah sikap dan perangai pemimpin umno, sampai mampos pun umno tak akan berubah...
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobile.

Hishamuddin Tak Berbakat, Tapi Sepupu Punya Pasal Najib Bagi Hisham Jaga Dua Kementerian...

Hisham sepupu najib sebenarnya tak ada bakat untuk jadi pemimpin...

Hisham sebenarnya gagal dalam setiap kementerian yang diketuai, bermula dari kbs hinggalah yang terakhir di kdn, semua keputusan dan tindakan yang dibuat oleh hisham dilihat gagal dan bodoh...

Aku yakin najib sedar kegagalan sepupunya itu, tapi nak buat macam mane, sepupu punya pasal kena la juga tolong...

Najib bagi hisham jadi menteri pertahanan, satu malaysia pening bila mamat tu di beri kepercayaan menjaga kementerian yang terpenting di negara ini, kegagalan hisham sewaktu di kdn masih terbayang di mata rakyat...

Tidak cukup dengan kementerian pertahanan, najib bagi sepupunya itu memangku jawatan menteri pengankutan, tak kah korang terfikir, kenapa dalam banyak-banyak ahli parlimen yang senior, kenapa najib pilih sepupunya itu memangku jawatan kementerian pengankutan...?

Hari nie sudah 15 hari kabinet najib di bentuk, najib masih belum melantik menteri untuk mengantikan hisham, kenapa? Adakah ahli-ahli parlimen B…

Makanan Dalam Flight AirAsia Tak Halal ???

Image
Sebuah gabungan beberapa pertubuhan bukan kerajaan (NGO) Islam, Liga Lindungi Perlembagaan (Ligan) dalam satu kenyataan berkata, jabatan agama tersebut perlu mengesahkan status pensijilan halal berhubung kemudahan penyajian makanan dalam sektor penerbangan AirAsia di ketiga-tiga negara tersebut.

"Ligan juga meminta Jakim menyiasat kedudukan pensijilan halal oleh badan yang didakwa tidak diiktiraf.

"Kami meminta AirAsia menyatakan secara terang dan jelas tentang dasar syarikat tersebut berkaitan pensijilan halal di dalam mana-mana aspek operasinya, khusus penyediaan makanan," kata kenyataan berkenaan di sini hari ini.

Sebelum ini, Ketua Aktivis Persatuan Pengguna Islam Malaysia (PPIM), Datuk Nadzim Johan turut meminta Jakim membuat pemeriksaan ke atas makanan yang disediakan oleh syarikat tersebut yang dipercayai makanan halal dan tidak halal dihidangkan bersama-sama.

NGO itu turut meminta Jakim menyiasat pakej-pakej percutian yang dianjurkan AirAsia yang mereka percaya …

Harga Barang Naik, CINA Piggy Punya Pasal Rakyat Akan Salahkan BN...

Image
maklumat terbaru.
peniaga piggy mula menaikkan harga barang.
mereka mula terkesan dengan gerakan boikot dan buy chinese last.
jelas kenampakan piggy ini cuba melawan..

silap piggy, mereka kuasai ekonomi KERANA MELAYU LAH PEMBELI UTAMA !

jika melayu TARIK BALIK KUASA BELI EKONOMI MEREKA, peniaga cina akan mengalami kerugian dalam jangka masa panjang..

melayu, sebelum barang tengok alamat pengedar,nama pengedar..
pastikan barangan muslim yang kita beli..

kuasa ekonomi sebenarnya berada dalam tangan melayu.
jika 3.34 juta ahli umno boikot peniaga cina amacam ?
jika berbelas juta umat islam boikot peniaga cina apa akan jadi ?
jika bumiputra sabah sarawak pun boikot ?

3 kelompok ini sudah cukup untuk melingkupkan peniaga cina yang tak kenang budi ni !
kuasa beli ekonomi ada dalam tangan melayu bumiputra.

BOIKOT SAMPAI MEREKA BANKRAP !
BOIKOT SAMPAI MEREKA HANCUR EKONOMI !

PERCAYALAH, SIKIT LAGI MASA MAKA MAMPOSLAH MEREKA !
Sent from my BlackBerry® wireless device via Vodafone-Celcom Mobil…

Najib Kalau Nak Selamat, Sila Pecat Penasihat-Penasihat Bangang Ini...

Image
Kiri; Datuk Shahlan Ismail, Setiausaha Politik Perdana Menteri. Shahlan adalah abang kepada Setiausaha Agung PKR, Saifuddin Nasution Ismail.Kanan; Datuk Seri Dr Alies Anor Abdul, bekas Setiausaha Politik Datuk Sri Najib yang menjadi Kapitan War Room PRU 13.Benarkah kedua dua "orang kepercayaan Najib" diatas ini menjadi punca BN gagal pada PRU 13 untuk mendapat majoriti 2/3 Parlimen...?Barisan Nasional (BN) kalah dalam pilihan raya 5 Mei kerana kesilapan strategi digunakan oleh penasihat Datuk Seri Najib Razak dan pergaduhan dalaman parti, kata bekas menteri Umno Tun Daim Zainuddin.Menjelang pilihan raya, pemerhati mendapati Najib telah menggunakan populariti peribadinya untuk membantu BN mendapatkan semula majoriti dua pertiga di Parlimen — mereka hilang pada 2008, yang mana Daim mengatakan sebagai pendekatan salah."Betul, anda perlu tanya BN. Tetapi pada pandangan saya, ia adalah strategi salah. Seperti yang saya katakan sebelum ini, ini adalah pilihan raya Parlimen da…

Top News: Perniagaan CINA Piggy Mula Bertapak Di Kompleks PKNS Shah Alam...

Image
Restoran cina piggy milik anak saudara kepada chin peng sudah mula bertapak di kompleks pkns shah alam, cilaka punya komunis, dah la lesen frenchise ko tak bagi kat melayu, tapi ko nak meniaga di tempat melayu, haram jadah punya cina piggy....


SENARAI BARANGAN SEKUTU DAP

MINYAK MASAK
1) Minyak Sri Murni
2) Minyak Knife
3) Minyak Buruh
4) Minyak Naturel
5) Minyak Daisy

MINUMAN
1) PowerRoot Ali Café
2) PowerRoot Oligo Cereal
3) PowerRoot 9Spot Isotonik
4) Malta
5) Teh Cap Masjid
6) NutriMalt
7) Teh Guru Cap Masjid
8) Drinho All Drinks
9) Isomax Isotonic
10) HomeSoy

BARANGAN PENGGUNA & MAKANAN SEGERA
1) Pau Ahmad
2) Sri Murni Nugget
3) Marina Tuna
4) Marina Nugget
5) Roti Massimo
6) Farm Crows Butter
7) Tepung Gandum Cap Sauh
8) Semua Prodik London Biscuits (London Rolls DLL)
9) Semua Produk Khee San Bhd (Gula-Gula Fruit Plus, Fizzy Orange, Mint, Wafer & Lain-Lain Makanan Tepu)
10) Semua Produk Malaysia Dairy Industries Ple Ltd (Vitagen, Marigold, Peel Fresh, HL Milk DLL)
11) Se…

CONFIRM Anwar Barua Amerika, Depa Dah Sahkan Kat Aku Semalam...

Image
Aku malas nak ulas panjang-panjang pasal cerita anwar jadi barua amerika nie, kita semua memang sudah sedia maklum... 
Dah berbuih kita kata "anwar tu barua amerika" tapi orang pas dan melayu pkr buat dek je, nahh... kali ini cerita pasal anwar jadi barua cia amerika bukan aku yang tulis, tapi di dedahkan oleh blog media thailand, di kupas dan ulas dan mereka juga bagi beberapa bukti, korang baca lah sendiri ye...
Sumber: AltThaiNews

VIDEO: Takat Menang Undi Popular Tak Boleh Tubuh Kerajaan La BODOH...

Image
Anwar cuba nak buat sistem pilihanraya di malaysia sama macam pemilu di indon, dia kerap dok canang kata, pakatan menang undi popular tapi tak boleh tubuh kerajaan, nampak tak anwar cuba bodohkan rakyat...
Apa pun video di bawah nie menerangkan se-terang-terangnya kelentong anwar itu....

Anwar Patut Contohi Ostad Google Nie....

Image
Dalam dok sibuk tibai umno/bn sempat juga dia mengayat awek... apa pun ostad google nie berperangai sedikit mulia dari anwar, kurang-kurang ostad nie kalau dia dah gian pucuk muda dia sunting untuk jadi isteri yang sah, tak macam anwar, nak nikah satu lagi tak mau, pelacur juga yang dia bedal....

Video 40 Ribu Bangla Mengundi...

Image
Pembangkang kata bn import 40 ribu bangla untuk mengundi, ye la setakat tuduh je sape pun boleh buat, tapi kalau betul, mana laporan polis yang kata dah di buat, korang pergi lah cari dalam mana-mana blog, fb, twitter atau portal pembangkang, sekor pun tak berani nak tunjuk polis report tu...

Dah Majistret Pun Bangang Aku Nak Buat Macam Mane...???

Image
Polis tidak dapat meneruskan soal siasat keatas 3 kepala perusuh yang semasa mereka berceramah di dewan perhimpunan cina menghasut rakyat untuk merusuh dan menolak sistem pilihanraya di malaysia...
Aku sendiri tak paham, dalam keadaan yang boleh mengancam keselamatan negara, majistret tak mau bagi masa kepada pihak polis untuk menahan reman 3 orang musibat itu supaya polis boleh melakukan siasatan lanjut, pada aku tempoh 24 jam untuk polis soal siasat tak cukup...
Aku mintak pihak berwajib, tolong siasat sikit asal usul majistret yang tak bagi polis tahan reman 3 musibat itu...
Kalau ini sudah menjadi trand majistret, maka polis akan berdepan kesukaran untuk melakukan siasatan...

Seorang Lagi Ahli Parlimen PKR Akan Bergelar BANDUAN...

Image
Rafizi Jambu Anwar Bakal Merengkok Dalam Penjara...
Mahkamah Tinggi menolak permohonan Pengarah Strategi Parti Keadilan Rakyat (PKR) Mohd Rafizi Ramli untuk mengetepikan pertuduhan mengikut Akta Bank dan Institusi-Institusi Kewangan (Bafia) 1989 terhadapnya di Mahkamah Sesyen.
Hakim Datuk Ghazali Cha membuat keputusan itu selepas mendapati permohonan dibuat Mohd Rafizi bersifat pramatang berikutan saksi pendakwaan masih belum dipanggil untuk memberi keterangan.
Beliau berkata mahkamah tidak boleh membuat keputusan bahawa tiada kes prima facie hanya berdasarkan kepada keterangan sebelah pihak Mohd Rafizi.
"Terlalu awal juga untuk pemohon (Mohd Rafizi) menyatakan bahawa pertuduhan ke atasnya adalah 'mala fide' (berniat jahat), bermotifkan politik dan sebagainya.
"Afidavit jawapan yang difailkan oleh responden antara lain menyatakan bahawa terdapat bukti dalam bentuk keterangan langsung dan dokumen mengenai pertuduhan ke atas pemohon (Mohd Rafizi)," katanya.
Sehubungan …

Pukimak CINA Nie Sengaja Berlakon Untuk Tunjuk Konon Polis Kejam

Image
Memang bangsat perangai cina sekor nie, dia sengaja buat macam tu untuk tunjuk pada penyokong dan media luar kononnya polis malaysia kasar dan kejam, padahal pegawai polis tu dah cakap sehabis lembut supaya dia ikut mereka ke balai...

Tak ke sial perangai cina kimak ni, inilah hasil dari pembelajaran di sekolah jenis kebangsaan cina... cakap melayu tak paham, english pun tak paham...

Kisah Seorang Menteri Dan 40 Penyamun...

Image
Seorang menteri kanan dari sebuah kawasan parlimen di Johor yang baru dipindahkan dari kementerian lamanya ke kementerian baru telah membuat gempak di kementerian barunya itu sebeleum memulakan tugas rasminya.
Perkara berkenaan telah menjadi buah mulut kakitangan-kakitangan di kementerian berkenaan. Menteri berkenaan belum lagi memulakan tugas rasminya namun langkah pertama yang diambilnya sebelum memulakan tugas rasmi adalah memindahkan 40 orang dari kakitangannya dari kementerian lama ke kementerian baru.
Mak oiiiii, punch card pun belum dah memandai-mandai angkut 40 orang pegawai ?
Berapa tingkat diperlukan untuk meletak para pegawainya ?
Berapa kos yang diperlukan untuk ubahsuai pejabat, perabut dan peralatan pejabat ?
Bagaimana menteri berkenaan boleh ada 40 orang pegawai , sedangkan menteri-menteri lain ada sekitar 10 orang pegawai sahaja yang dibayar gaji oleh kerajaan ?
Dari mana menteri berkenaan mendapat wang untuk bayar gaji para pegawainya ?
Sedangkan menteri lama di keme…

SPR Menjawab Misteri Black Out Ketika Pengiraan Undi...

Image
Pesanan aku pada puak-puak pembangkang, kalau nak menipu pun biar la real sikit, buat home work dulu, jangan menipu nampak bodoh...

Aku Memang Tak Suka Pak Lah, Tapi Statement Ini Perlu Di Siasat Semula...

Image
Aku memang tak suka pak lah, kerana dia, negara sekarang haru biru, tapi bila tengok apa yang berlaku pada pru lepas, penambahan undi orang cina di malaysia aku ada rasa sikit pelik, kita semua tahu, orang cina bukan suka buat anak, paling ramai aku tengok orang cina punyai anak ialah jiran aku ada 7 orang, tapi selama aku hidup cina hanya mampu buat anak kurang dari tiga orang...
Penambahan undi cina naik agak mendadak, aku teringat balik kenyataan pak lah pada tahun 2005 dalam berita harian, dalam laporan bertajuk "50 ribu pelancong china hilang" aku rasa cerita tu tak sampai ke mana pun, senyap macam tu je...
Kalau pada tahun 2005 lebih kurang 50 ribu pelancong cina hilang (tidak keluar dari negara ini) sekarang nie kita sudah di tahun 2013 kalau tiap-tiap tahun mereka hilang dalam jumlah itu, hitung panjang sudah 8 tahun bermakna ada dekat-dekat 350 ribu warga china menetap di malaysia, bayangkan kalau mereka itu perempuan dan berkahwin dengan lelaki cina malaysia, sila…

VIDEO: M.Kayveas Pernah Dedahkan Perancangan CINA 11 Bulan Yang Lalu...

Image
Memang ada perancangan orang cina merampas kuasa dari orang melayu, ini telah didedahkan oleh M.Kayveas sewaktu konvensyen PPP sebelas bulan yang lepas...
Apa yang di ceritakan oleh dia ketika dia bersama seorang cina dalam kapal terbang benar-benar berlaku hari ini...
Aku siarkan kembali video ini...
Ada masaalah embed code so korang klik link di bawah
http://www.youtube.com/watch?v=MD34SBhOLh0&list=UUVCmCGsJqlYk6Z5zSMPuvfw&index=44

VIDEO: Pengakuan Seorang Kencur Konon Dia Boleh Mengundi Dua Kali...

Image
Isu seorang pengundi kononnya boleh mengundi dua kali di jelaskan oleh timbalan pengerusi SPR...


Rayuan Aku Pada Kerajaan Malaysia, TOLONG Lucutkan Kewarganegaraan Mereka Ini...

Image
Harap pihak berwajib segera mengambil tindakan keatas barua-barua ini, perbuatan mereka telah memalukan negara kita, amatlah bodoh membuat demo di kota london...
Kepala penganjur demo itu bernama ben singh (pihak imigresen sila take note) aku tak pasti sama ada ben singh ini bersaudara dengan karpal sing atau tidak, tapi dialah kepala penganjur dan tukang edar risalah menghasut rakyat menolak keputusan pru lepas...
Menurut sumber, kehadiran "rakyat" malaysia pada demo tersebut tidak lebih daripada 250 orang sahaja, hanya 5 rakyat berbangsa melayu, 10 berbangsa india dan bakinya adalah kaum cina yang memiliki kad pengenalan negara kita, dan beberapa orang warga asing yang menjadi sahabat, boyfriend atau girlfriend kepada peserta demo itu...


Hari Raya Ini Kita Jangan Bagi Cina Kaya Raya...

Image
Kepada seluruh umat melayu/islam di malaysia, kita orang melayu tak akan mati kalau tak beli barang di kedai cina, ingat orang melayu ada kuasa membeli secara tunai...
Hari raya pun dah nak dekat, jadi inilah masanya untuk kita boikot habis-habisan perniagaan orang cina, kalau sapa nak beli kain baju atau langsir korang belilah di kedai kain rakyat 1malaysia atau jackel atau mana-mana kedai kain milik orang islam...
Yang nak balik kampung pulak, kalau nak naik transport awam aku cadangkan korang gunakanlah sani express atau carilah mana-mana syarikat bas milik orang melayu/islam atau kalau payah sangat gunalah kereta api tanah melayu (ktm) dah tentu itu melayu punya, kalau yang nak naik flight tempahlah tiket di malaysia airline (mas) atau fire fly ingat jangan guna air asia pasal mereka zalim...
Kepada pembaca semua, aku harap korang share info syarikat milik melayu/islam yang menjalankan perniagaan yang bersangkutan dengan keperluan kita pada hari raya ini... 
contoh: kedai kain mi…

Aku Yakin Rakyat Akan Boikot Air Asia Lepas Baca Artikel Ini...

Image
Kalau kita baca entri yang di tulis oleh madzidul (saksi hidup) mengenai seorang ibu dan anaknya di perlaku kejam oleh syarikat air asia dan kalau kita baca pula kenyataan tony dalam twitternya boleh la kita simpulkan disini bahawa, tony selama ini makan gaji buat, tak tau pasal operasi syarikat kerana dia sebok dok entertain bapuk mat salleh...
Mari kita baca apa yang di laporkan oleh madzidul dalam blognya benarkah ada doktor rasmi di airport  vietnam yang memeriksa tahap kesihatan bayi yang berusia 14 bulan itu...
Blog madzidul...
Medical doctor berbangsa Melayu, berkebetulan penumpang penerbangan sama, memperkenalkan diri  dan memaklumkan ground staff Air Asia, melalui pengamatan beliau,  Maryam  selamat untuk  diterbangkan.  Namun,  kenyataan doktor itu  tidak diambil kira. Doktor terbabit TIDAK bertugas di lapangan terbang,  beliau berstatus  pelancong di negara asing itu, cuma cuba ingin membantu menyelesaikan  masalah timbul.

Melalui pengamatan saya dan keluarga Izan,  TIADA  d…

KANTOI... Sisi Lain Kehidupan CEO Air Asia X....

Image
Utusan menentang LGBT, utusan membawa suara umat melayu islam di malaysia yang menentang LGBT, mangkok di bawah nie menentang utusan kononnya utusan rasis...
Kini baru aku tahu kenapa dia beria sangat marah kat utusan dan tak mahu minta maaf...
Auww.....

Setakat Menang Undi Popular Tak Boleh Bentuk Kerajaan Anwar Oiii....

Image
Tiap kali berceramah, anwar mesti kata, pakatan tak kalah, pakatan menang undi popular, kepala atuk kau..
Tak ada dalam sejarah di dunia nie, kerajaan di bentuk bedasarkan menang undi popular...
Anwar sengaja nak alih isu, isu yang sepatutnya di hight light kan ialah, bila dia nak berhenti jadi ketua pembangkang dan berpolitik...
Anwar telah berjanji pada rakyat malaysia, kalau pakatan kalah dalam pru lepas, dia akan pencen dari berpolitik dan akan berambus dari malaysia...
Tapi betul ke pakatan menang undi popular di semua kerusi parlimen, kerusi dun dan di semua negeri...?
Mari kita tengok statistik yang di keluarkan oleh sinar harian akhbar tak rasmi parti pembangkang...

CINA Lahanat Nie Kurang Ajar Lagi...

Image
Kimak lu cina, kalau lu berani lu sebutla nama itu sultan la, jangan main bangsat sama orang melayu, kalau mau kritik lu kritik betul-betul la, baru jantan, baru ada telor, jangan jadi ah kua...

AirAsia Kejam, Tinggalkan Bayi 14 Bulan Dan Ibu Sendirian Di Vietnam...

Image
Seperti yang di ceritakan oleh wartawan madzidul dalam laman webnya...
Aku tengok air asia nie seolah-olah tidak boleh di ambil tindakan, aku pun tak tau kenapa, tapi air asia sudah banyak lemak sekarang nie, dah la hutang dia dengan malaysia air ports berhad pun tak mampu dia nak bayar...
Apa pun inilah perangai air asia, aku betul-betul sakit hati dengan cerita yang disiarkan oleh madzidul ini, cuba korang bayangkan kalau ianya berlaku pada anak dan isteri korang...
Harap kerajaan kalau boleh sound sikit air asia nie, makin hari makin berlagak perangai mereka nie...
Opps aku lupe, ceo air asia x, azran rani omar tidak mahu meminta maaf kepada utusan maka dia mengalihkan iklan air asia kepada beberapa laman web pembangkang seperti di bawah...


Baguslah Kalau Najib Nak Letak Jawatan Pengerusi UMNO Selangor Esok...

Image
Khabar angin kini kuat bertiup yang najib akan meletekan jawatan sebagai pengerusi perhubungan umno selangor esok...
Pada aku bagus la, najib sebenarnya gagal di selangor, najib semasa menjadi pengerusi yang baik kerana dia gagal melihat anak buahnya menjalankan kerja, tak guna kalau najib tiap-tiap minggu melawat kawasan di selangor sedangkan jentera di bawah macam palat...
Najib gagal melihat apa yang di buat oleh ketua penerangan umno selangor, apa program yang ketua penerangan buat sejak dia memegang jawatan itu, jangan terkejut kalau korang tengok gambar di bawah nanti, itu lah first and last program yang dibuat oleh ketua penerangan umno selangor, terbukti dia gagal...
Buat program karnival sayangi selangor sampai habis juta-juta walau pun sudah mendapat bantahan dari ahli jawatan kuasa umno negeri kenapa tetap di teruskan? sudah la habis juta-juta, karnival tak dapat sambutan, betul di i-city ramai orang yang datang, tapi berapa kerat sangat manusia yang joint karnival sayangi…

Tak Kira Cina, Melayu Atau India, Sapa Tak Suka Undang-Undang Malaysia Boleh Berambus..

Image
Aku sokong apa yang menteri KDN kata, sapa tak puas hati dengan undang-undang malaysia boleh berambus, kalau cina boleh balik tongsan, kalau india boleh balik tamil naidu, kalau melayu suka korang la nak merempat kat negara mane pun...
Aku harap lepas nie, zahid bertindak lebih tegas lagi kepada mereka yang cuba menggangu gugat keselamatan dan kententeraman negara, tiada lagi AMARAN selepas ini, cukup bukti tangkap...

Kalau Tak Mahu Hormat Sultan Melayu, Korang Boleh Balik TONGSAN...

Image
Aku cadangkan pada cina-cina di malaysia, kalau rasa korang tak boleh hormat sultan dan raja melayu, elok korang pi balik tong san kampung asal tok nenek korang...

klik sini

Aku Tak Paham Kenapa Najib Pilih HINDRAF Tidak Bukan IPF

Image
HINDRAF dan IPF sama sahaja, dua-dua membawa suara kaum india di malaysia, cuma beza ipf dan hindraf ialah ipf sebuah parti politik yang di asaskan oleh datuk mg pandithan bekas naib presiden mic sewaktu zaman samy vellu dan hindraf pulak satu kumpulan pelampau hindu yang pada asalnya nak tuntut kerajaan britian membayar ganti rugi kepada kerana membawa nenek moyang mereka ke malaya (malaysia)
IPF pernah menyertai pilihanraya sekitar tahun 1990 hingga 1995 bergabung dengan Semangat 46 dan DAP untuk membentuk ikatan parti pembangkang di namakan gagasan rakyat, pas tak joint gagasan rakyat kerana dap menolak perjuangan negara islam yang di bawa oleh pas, maka semangat 46 membentuk satu lagi ikatan dengan pas yang di namakan angkatan perpaduan ummah bagi menawan negeri kelantan dan terangganu...
Selepas tahun 1995 ipf keluar dari gagasan rakyat dan menyokong barisan nasional, selepas bekas presidennya kecewa dengan perjuangan parti pembangkang, sejak dari hari itu, ipf menjadi penyokong…

Sudah-Sudah Lah Anwar...

Image
Sudah-sudah lah anwar, Allah memang tak izinkan kau jadi perdana menteri, takan ketentuan Allah pun kau nak lawan, kalau benar Allah izinkan kau jadi perdana menteri, sudah tentu segala penipuan yang kau katakan itu akan binasa sebelum sempat mereka merancang...
Tapi aku tak pastilah anwar percaya Allah yang mana satu, Allah yang maha esa atau allah yang ada anak, payah juga kalau nak bercerita bab Allah dengan anwar nie, pasal kita paham Allah tu lain, dia paham allah tu lain...

Istiadat Angkat Sumpah MB Selangor Memang Terbaik...

Image
Memang terbaik apa yang berlaku semalam di balai rong seri istana alam shah klang...

Kenapa aku kata terbaik, pasal istiadat tu betul-betul dibuat dengan mengikut istiadat raja-raja melayu...

Dengan tangan memegang tombak, khalid membaca ikrar taat setia kemudian melutut di hadapan rajanya sambil bersumpah bahawa dia akan menjaga agama Islam dan ketuanan orang melayu di selangor...

Takan istiadat melayu pun orang nak kata rasis kut...




gambar ehsan jinggo fotopages

Video: Mari Kita Lihat Cara DAP Bodohkan Orang Melayu...

Image
Nama makcik nie fawzia ariff, dia seorang ahli dap seumur hidup, bermakna hidup dan matinya hanyalah untuk dap...
Kalau tengok dari penampilannya dalam video tu, nampak macam muslimat pas, bertudung labuh, tapi itu hanyalah wayang, di bawah adalah gambar dan kehidupan sebenar binatang belaan dap...




Najib Sengaja Cari Penyakit Kalau CKMM Kekal Di KDN...

Image
Hishamuddin aka keris mudin aka ckmm (cium keris minta maaf) adalah satu contoh menteri yang paling gagal dalam sejarah malaysia, aku tak tau di mana kehebatan ckmm nie di mata najib selain dari sepupunya sehinggakan semalam dia di war-warkan akan di lantik semula ke dalam kabinet dan memegang jawatan menteri dalam negeri...
Tak banyak sikit aku senaraikan kegagalan ckmm sewaktu dia menjadi menteri dalam negeri...
kes irshad manji, pompuan yang menulis buku Allah dan kebebasan cinta, seorang pengamal dan penyokong hubungan LGBT, jamil khir menteri jaga agama terjerit-jerit minta kerajaan larang irshad manji masuk malaysia, tapi ckmm buat bodoh dan diam seribu bahasa...
kes malam merdeka tahun 2012, dalam kenyataanya ckmm kata, tiada insiden buruk berlaku, sedangkan pada malam itu gambar sepupunya najib di pijak dan di bontotkan oleh puak pelampau pembangkang...
kes bersih 3.0, beratus laporan polis di buat terhadap ambiga, tapi kemana perginya semua laporan yang dibuat itu...???
kes …

Kempen Boikot Perniagaan Cina, Mari Kita Bantu Syarikat & Peniaga Melayu Islam...

Image
Ingat setiap sen yang kita beli di kedai cina, akan di salurkan kepada dap melalui persatuan peniaga cina, untuk apa kita beli barang di kedai cina sedangkan orang cina sendiri tak pernah beli di kedai melayu, memang bunyinya agak rasis, pergi lantak la, itu yang berlaku, cina kaya pasal melayu punyai kuasa membeli secara tunai, cina pun ada kuasa membeli tapi tapi secara hutang (kad kredit)...
Senarai barangan dari syarikat melayu & bumiputra yang korang kena support...

1. Roti Gardenia (Syed Mokhtar Bukhary) 2. Bihun Jati Bernas
3. Minyak Masak Tiara (FELDA)
4. Minyak Masak Saji (FELDA)
5. Susu Manis Pekat Saji (FELDA)
6. Susu Manis Cair Saji (FELDA)
7. Magge Sajimee Saji (FELDA)
8. Mayonis Saji Mayo Saji (FELDA)
9. Marjerin Pelangi (FELDA)
10. Sos Cili Pelangi (FELDA)
11. Sos Tomato Pelangi (FELDA)
12. Jem Peanut SunBear (FELDA)
13. Sardin Agromas
14. Sardin Pertima
15. Kopi Hang Tuah
16. Bihun Sufi
17. Mi Kuning Sufi
18. Kuey Teow Sufi
19. Garam Sufi
20. Sos Lada Hitam Sufi
2…

Hantu Gigi Bakal Jadi Menteri Penarangan...???

Image
Jika memilih tempat mandi, Pertama teluk kedua pantai, Jika memilih menteri, Pertama elok kedua pandai!
agak-agak la najib oii... takan orang macam nie kau nak pilih jadi menteri...
klik sini

Happy Birthday UMNO...

Image
Sejak ditubuhkan 67 tahun lepas, UMNO menganggap bukan Melayu sebagai rakan kongsi dan akan tetap mempertahankan dasar yang sederhana, adil dan saksama kepada semua bangsa.
"Inilah formula terbaik UMNO (keadilan kepada semua), bukan formula keterlaluan untuk memancing undi tetapi pada akhirnya memusnahkan negara Malaysia yang tercinta.
"Kita tidak akan benarkan politik sedemikian... opportunistic politics (politik oportunis)...kita tak akan benarkan kerana akhirnya akan menghancurkan segala-galanya yang telah dibina UMNO dan Barisan Nasional
Najib berkata, jika bukan kerana isu perkauman yang dimainkan pakatan pembangkang, beliau percaya BN mampu memperoleh majoriti yang lebih besar pada Pilihan Raya Umum Ke-13 yang berakhir Ahad lepas.
Turut hadir bekas Perdana Menteri, Tun Dr. Mahathir Mohamad dan isteri Tun Dr. Siti Hasmah Mohd Ali serta presiden parti-parti komponen BN.

RUSUHAN Di Pandamaran, Dua Lelaki Cina Tak Mengaku Bersalah...

Image
KLANG 10 Mei - Dua lelaki mengaku tidak bersalah di Mahkamah Majistret di sini hari ini atas tuduhan melakukan khianat memecahkan cermin bas bersenjatakan topi keledar dan besi ketika berada dalam rusuhan di Pandamaran pada hari Pilihan Raya Umum Ke-13 yang lalu.
Majistret Maslina Mohamed menetapkan jaminan RM5,000 terhadap Yap Kwee Heng, 37 dan RM2,000 terhadap Lim Song Kuan, 32, masing-masing dengan seorang penjamin. -UTUSAN ONLINE

Surat Janji Anwar Nak Jadi PM 2 Tahun Sahaja, Lepas Tu Bagi Kat Guan Eng...

Image
Memang betul seperti yang dikatakan oleh bekas ahli dap bernama razali, anwar akan jadi perdana menteri malaysia hanya untuk tempoh dua tahun sahaja, selepas itu sama ada di desak atau dengan rela hati, dia melepaskan jawatan itu kepada lim guan eng...
Kalau kita baca surat itu, jelas anwar dengan rela hati melepaskan jawatan pm kepada guan eng, kerana anwar tahu kalau dia masih berdegil segala rahsia yang berada dalam simpanan karpal dan anaknya gobind akan di dedahkan kepada rakyat...
Akhirnya rakyat malaysia yang menyokong anwar untuk menjadi perdana menteri terpaksa melihat jawatan yang mereka fight untuk anwar itu di serahkan kepada cina kiasu bernama guan eng dan malaysia bakal memiliki seorang perdana menteri cina yang tidak pernah berkhatan dan madi wajib...
Itu yang korang nak kann...???

Full Twitter Azmin Ali Hentam Anwar Kaw-Kaw Liau...

Image
Pembangkang kata twitter azmin tu sebenarnya perli najib, aku kata tak azmin tibai bontot anwar, Allah nak tunjuk, aku cari balik twitter azmin akhirnya jumpa...
Korang baca sendiri... tak tau la nanti depa kata twitter azmin kena hack...
Ulasan twitter azmin dalam artikel aku jam 3 petang tadi...



Wow Unbelievable Azmin Ali Sound Anwar Dalam Twitter...

Image
Anwar ibrahim dinasihat agar bermuhasabah kelemahan diri dan menerima keputusan pru 13, bukannya memperguna rakyat untuk agenda diri dan kerabat.

Saranan pedas ini dibuat oleh azmin ali dalam twitternya malam semalam. ini merupakan tamparan keras kepada anwar kerana kenyataan ini dibuat ketika anwar sedang berucap di hadapan 35 ribu penyokongnya di stadium MBPJ kelana jaya malam semalam, kononnya bagi membantah keputusan pilihan raya.

Anwar mendakwa pilihanraya ini tidak adil dan terdapat banyak penyelewengan. azmin ali yang bosan dengan tingkah laku anwar bukan sahaja tidak hadir ke majlis tersebut malah menulis di twitternya membantah tindakan anwar.

Dan azmin secara terbuka mengingatkan anwar supaya melakukan muhasabah diri mengapa pakatan kalah dalam pilihan raya kali ini. azmin juga turut mengingatkan anwar agar tidak mempergunakan rakyat dan parti untuk kepentingan diri dan keluarga.

KETUA Pegawai Eksekutif Air Asia-X Kata Najib Tak Ada Otak...

Image
KETUA Pegawai Eksekutif Air Asia-X, Azran Rosman Rani dalam laman FBnya mendakwa Utusan bersikap rasis apabila menerbitkan tajuk akhbar  muka depannya hari ini yang berbunyi “Apa Lagi Cina Mahu?”.
Menurut Azran, tajuk tersebut menunjukkan Utusan tidak berotak (mindless), rasis dan sebagainya tanpa dia sedar yang Perdana Menteri Datuk Seri Najib Tun Razak sendiri menyokong artikel tersebut.  Bahasa mudahnya dia pun tuduh Perdana Menteri takde otak juga!! 
Sumber: mykmu

Ludah Orang Yang Hulur Salam Perpaduan, Nik Ajis Contoh Syaitan Jelmaan Manusia...

Image
Tak ada sebab untuk korang marah aku pasal aku kata nik ajis syaitan, memang perangai yang di tunjukan oleh nik ajis itu memang perangai syaitan, hanya iblis dan syaitan sahaja yang berperangai sombong dan angkuh, ingat lagi peristiwa dimana iblis di keluarkan dari syurga kerana dia angkuh dan engkar dengan perintah Allah supaya sujud kepada nabi adam...???
Nik ajis dalam kenyataan berkata dia sanggup meludah ke muka orang yang menghulurkan tangan untuk salam perpaduan, tak ke syaitan namanya tu...???
Tambah nik ajis lagi, dia menolak salam perpaduan kerana kononnya umno menolak Islam, sekali lagi syaitan  itu bercakap dengan angkuh...
Adakah dap dan pkr menerima dan mendakap Islam sama seperti yang umno lakukan selama ini...???
Islam yang macam mana yang nik ajis nak??? Islam seperti stopa ali, depan rakyat tunjuk diri zuhud tapi belakang rakyat bergomol sakan dengan janda, atau Islam style dap yang tak benarkan bacaan tahrim sebelum azan subuh atau Islam ala-ala anwar boleh balun j…

Kalau Blogger Melayu Boleh Di Tangkap, Apa Hal Pulak Dengan Si Cina Kimak Nie...

Image
Facebooker yang di percayai dari spisis mata sepet menghasut supaya rakyat menghapuskan polis dan spr malah dia juga nak menghapuskan raja-raja melayu dan memfitnah kononnya duit dalam bank negara semua dah habis...

Apa tindakan KDN dan polis, takan nak diam je kut...???