Posts

Showing posts from September, 2014

The 2 Leaders Najib Must Be Rid Of

An Umno leader has told FMT that Prime Minister Najib Tun Razak would have to get rid of two problems in order to save Umno. The two problems are Umno Secretary-General Tengku Adnan Tengku Mansor and the party’s information chief, Ahmad Maslan.
The PM has to replace them with more suitable candidates if Barisan Nasional, in particular Umno, wants to stay in power after the next general election.
With these two people around, Anwar Ibrahim does not have to do much. Ku Nan and Ahmad are doing enough damage to Umno. They are behind time and do not understand that the mentality and psyche of the voters have changed.
In the next GE, about 70% of the voters are going to be below 30 and most if not all of them are Internet-savvy and obtain their news from the social media. Ku Nan and Ahmad do not know how to fight the cyber war, which is going to determine the election result.
In fact, as far back as 2008, the Internet already played a major role in winning the hearts and minds of the voter…

Sham Rais, Hukum Hudud Hukum Tak Masuk Akal

Image

Pemalsuan Hadis Nabi, Pihak Berkuasa Perlu Bertindak Segara...

Image

Takut Di Penjara, Pelakon Porno Alvin Tan Mohon Suaka Politik Dari Amerika...

Image
Alvin Tan mendedahkan kepada koresponden CNA melalui akaun Facebook peribadinya yang disahkan wartawan penyiaran itu, "Saya kini sibuk memulakan hidup baru (di Amerika Syarikat) selain menanti perbicaraan akhir permohonan suaka saya. Saya di sini untuk mencari perlindungan politik daripada kezaliman Umno."
Katanya, beliau mula-mula memohon suaka politik daripada pihak berkuasa Amerika Syarikat pada bulan Mei susulan pembikinan sebuah dokumentari di Singapura.
Alvin begitu yakin Amerika Syarikat akan meluluskan permohonannya. Sekiranya tidak, beliau tiada pilihan lain kecuali terus memuat naik "bahan berunsur hasutan" di Internet bagi menguatkan kesnya.
"Jabatan Negara AS mengeluarkan Laporan Hak Asasi pada 2013 tentang Malaysia yang dengan jelas menyebut kes saya adalah penindasan hak bersuara di Internet," katanya lagi kepada CNA.
"Kalau semuanya gagal, saya dengan senang akan muat naik lebih banyak bahan berunsur hasutan pada laman Facebook saya u…

Hari Ini Rakyat Selangor Dapat MB Baru, MB Aiskrim...

Image
Tahniah la rakyat selangor...

Mereka Ini Lah Punca Ulama Dalam PAS Di Hina Di Cerca...

Image
Perwakilan pas yang bersidang pada muktamar pas perlu fokus untuk balun mangkok dua ekor nie...
Mereka inilah punca gologan ulama dalam di perlekehkan oleh ahli-ahli pas sendiri dan rakan-rakan pas dalam pakatan...
Khalid samad terutamanya pernah memperlekehkan nasihat dari dr haron din mengenai isu kalimah Allah...
Dr zul pulak pernah mempersendakan nasihat golongan ulama...

Penyokong Anwar Dedahkan Haron Din Jumpa Nurul Izzah Minta Jangan Bantah Projek Di Kerinchi

Image
Makin kuat pas bantah pelantikan wan azizah sebagai mb selangor, makin teruk pemimpin dan ulama pas di telanjangkan oleh penyokong-penyokong anwar ibrahim...
Terkini seorang penyokong anwar mendedahkan peglibatan menantu haron din terlibat dalam sebuah projek di kampung kerinchi...

Dengan Raja-Raja Melayu Pun Depa Tak HORMAT, Inikan Pulak Lagu Negara-Ku...

Image
Inilah akibatnya bila kerajaan terlalu mengikut telunjuk mainoriti, mainoriti minta ISA di hapuskan, kerajaan ikut, mainoriti mintak akta hasutan di hapuskan, kerajaan ikut, last-last, mainoriti pijak kepala majoriti dan cuba pertikai dan rampas hak peribumi...
Nilaikan sendiri...

Laman Pro Anwar Ibrahim Dedahkan Pemilikan Saham Menantu Hadi Awang...

Image
Marah sangat Wan Azizah dijadikan calon untuk MB kerana kroni katanya, abis yang di bawah ni apa?  Kroni atasan PAS peringkat tertinggi?  Kemudian suruh para ahli sekalian WALA dan taat jangan berbelah bagi? 

Presiden PAS Abdul Hadi Awang, Setiausaha Agong Mustafa Ali, Ketua Penerangan Tuan Ibrahim Tuan Man, Setiausaha Politik Abd Hadi Dr Ahmad Shamsuri Mokhtar, Raja Petra Kamaruddin, di Manchester, UK.


Carta Organisasi Kumpulan Peransang Selangor Berhad. Abang kepada Raja Petra Kamaruddin, Tuan Haji Raja Idris Raja Kamarudin adalah Pengerusi lembaga Pengarah Kump. Perangsang Selngor Berhad. Zaharuddin Mohammad (menantu Hj Abdul Hadi adalah Ketua Jabatan Agama syarikat berkenaan.

Zaharuddin Muhammad (menantu Hj Abd Hadi)
Tak hairan mengapa bertungkus-lumus pertahan TSKI sebagai MB. Geng pro-Ulamak pula yang bertungkus-lumus menyokong dan mengusung di atas istilah WALA dapat apa? Jauh sekali yang menentang!
Kebenaran tetap kebenaran, marilah kita terus berdoa: 
اللهم ارنا الحق حقا وار…

VIDEO INSIDE: Road Map Wan Ji Untuk Hapuskan Kesultanan Melayu...

Budak nie memang cilaka anak beranak, korang dengar sendiri apa yang dia plan untuk hapuskan sistem kesultanan melayu...
Ini budak kalau kasi biar lepas bebas, dia akan hasut anak-anak muda untuk benci dan lawan sultan...


RBA Belaan DAPig Menangis Bila Dengar Kena Penjara Satu Tahun...

Image
Hahahahahahahah...... aku ingatkan hebat sangat, rupanya menangis sampai terisak-isak bila dengar hakim jatuhkan hukuman penjara setahun...
Cari makan dengan DAPig, tapi bila pergi mahkamah, pergi sorang, tak ada sekor pun lawyer pakatan datang membantu...
Mari kita gelakkan dia...



Perpecahan Dalam PAS, Khalid Samad Salahkan Polis Cawangan Khas "SB"

Image
Pemimpin PAS Khalid Samad memberi amaran hari ini mengenai munculnya 'golongan baru' dalam parti itu yang mahu ia meninggalkan Pakatan Rakyat (PR) dan mewujudkan jenama Islam yang lebih 'eksklusif' dan fahaman 'chauvanis-Islam'.
Melalui blognya, ahli Jawatankuasa PAS Pusat itu berkata, berdasarkan pengalaman berada dalam PAS lebih 30 tahun, beliau melihat PAS sedang berdepan "masalah dalaman yang agak kronik yang  tidak pernah dihadapi sebelum ini".
Katanya, kumpulan itu dipercayai muncul lewat 1990-an dan awal 2000 dan kemungkinan di kalangan pegawai cawangan khas (SB) yang menyusup dalam PAS sejak 1980-an.

DS Wahid Kalau Nak Bodek DS Najib Pun Biarlah Berpada-Pada...

Image
1 januari lepas, DS Najib mengumumkan gaji minimum untuk kakitangan swasta bagi semenanjung adalah RM 900 dan untuk Sabah dan Sarawak pulak RM 800.
Aku yakin ada syarikat swasta yang tak ikut saranan kerajaan itu...
Manakala gaji minimum untuk kakitangan awam (gomen) bolehlah kita pukul rata sebanyak RM 1200 sebulan... itu adalah gaji untuk pegawai rendah dalam kerajaan, pembantu am, mungkin...
Terkejut aku bila aku baca semalam, menteri di jabatan perdana menteri kata, "purata pendapatan isi rumah di malaysia melepasi RM5900 sebulan"...
Wahh survey dari mana yang DS Wahid buat? sedangkan gaji minimum pun baru rm 900 untuk staff swasta dan rm 1200 untuk staff gomen, baru bulan januari lepas najib umum, takan lah dalam tempoh 8 bulan, seluruh rakyat malaysia atau pun 60 peratus rakyat malaysia sudah bergaji rm 4000 ke rm 7000 sebulan...
Hehehe agaknya DS Wahid nie buat survey jumpa dua puluh ke tiga puluh orang tokoh koperat kot, kemudian nak senang kerja, di rangkumkan semu…

PPS Kantoi Urine Test, Guan Eng Cuba Bodohkan Jabatan Narkotik PDRM.

Image
Lim guan eng mengatakan 11 orang penagih berlesen (PPS) yang kantoi urine test hari tu mereka bukanlah penagih dadah seperti yang di dakwa oleh pihak polis, urine test mereka positif dadah pasal mereka mengabil ubat-ubatan cina.
Kini sudah sah la, ubat-ubatan cina mengandungi metaphetamine, syabu, kokin dan pelbagai lagi jenis dadah yang di kategorikan merbahaya...
Jadi aku minta, kerajaan tolong haramkan ubat-ubatan cina, kerana lepas nie, kalau mat pet kehabisan stok dadah, mereka akan beralih untuk stim dengan ubat-ubat cina, so tak ada maknanya kerajaan berhabis jutaan ringgit nak benteras penyalah gunaan dadah, kerana ubat-ubatan cina juga mempunyai dadah yang sama level dengan yang di giankan oleh mat pet.
Lu ingat polis bodoh ka...?

Langkah Anwar Untuk Hapuskan Kuasa Raja-Raja Melayu...

Image
Baca kenyataan media yang di keluarkan oleh pkr semalam, 
Memahami dari isi maksud kandungan surat pihak Istana, KEADILAN ingin memaklumkan bahawa tidak ada penolakan terhadap nama Datuk Seri Dr Wan Azizah Wan Ismail sebagai calon Menteri Besar Selangor yang baru. KEADILAN juga mengambil maklum bahwa surat pihak Istana turut memperingatkan agar lebih daripada dua nama dikemukakan kepada DYMM Tuanku Sultan Selangor.
Saifuddin Nasution Ismail
Setiausaha Agung Parti Keadilan Rakyat
Apa yang kita paham dari kenyataan su agung pkr ini ialah, aku tak kira istana nak lebih dari dua nama ke, istana nak sepuluh nama sekalipun, kami berkeras nak kan juga wan azizah jadi mb selangor, sedangkan sebelum ini sultan melalui istana telah memaklumkan bahawa tuanku tidak mahu menteri besar remote control.

Takan ayat sebegini kurang ajar pun orang melayu tok-tok tak paham lagi kot, aku rasa budak darjah enam pun paham apa yang sultan mintak, aku nampak mereka sengaja nak mencabar arahan sultan.
Sekiranya s…

Minta Seluruh Rakyat Doakan Kesihatan Tengku Abdul Jalil

Image
Diharap seluruh rakyat menadah tangan berdoa ke hadrat Allah SWT agar Y.A.M Tengku Abdul Jalil segera sembuh dan segalanya dipermudahkan, bagi membolehkan Y.A.M Tengku Abdul Jalil menjalankan sinar baktinya kepada seluruh rakyat Johor. klik sini

Kenapa Chew Mei Fun Beria-ia Suruh Polis Siasat Kes Rumah Guan Eng Di Baling Molotov Coktail ???

Image
Chew mei fun, ya.. naib presiden mca yang bertanding lawan wan azizah di prk kajang hari tu, di angkat menjadi timbalan menteri ikut pintu belakang, pernah dia menyerang bung mokhtar dalam parlimen kerana bung mokhtar meminta kerajaan serius menangani fitnah dan adu-domba yang di buat oleh askar upahan DAP, Red Bean Army (RBA) dalam facebook dan laman maya.
Kali ini dia sound pihak polis supaya serius menyelesaikan kes baling molotov cocktail di rumah guan eng...
Nampak dari seranganan dia keatas bung mokhtar dalam isu RBA dan kini motolov cocktail di rumah guan eng, dia nie cukup berminat dengan DAP.
Kenapa ya? 
Pandangan aku mudah, kerana dia cina, cina tetap cina, macam mana pun sikap rasis dia terhadap bangsa lain tetap ada, pernah korang tengok cina masuk ke kedai runcit milik melayu, mamak atau acheh sekiranya di sebelah kedai itu ada juga kedai runcit cina, taubat lahum dia tak akan masuk kedai bangsa lain.
Jadi jangan kata hanya cina dap dan pkr sahaja yang rasis, cina mca da…

Lim Guan Eng Cabar IGP Berdebat Isu PPS... Kahh...kahh...kahhh Bodohnye

Image
The DAP Penang government today came to the defence of its Voluntary Patrol Team (PPS) whose leader and 156 of its members were arrested by the police Sunday.
Chief Minister Lim Guan Eng challenged Inspector-General of Police (IGP) Tan Sri Khalid Abu Bakar to an open debate on the matter. Selanjutnya klik sini
Ini bodoh punya CM, dia ajak IGP berdebat pasal PPS, apa dia ingat itu IGP orang politik ker? dengan hanya berdebat boleh selesaikan masaalah.
Sudahnya dek kerana kebodohan guan eng, tak pasal-pasal unit amal PAS pun terbabit...
Bodoh punya CM otak letak kat lutut.

VIDEO INSIDE: Cara Customer Service DiGi Melayan Pelanggan Melayu...

Ceritanya mudah untuk kita paham...
Seorang pelanggan melayu ini pergi bayar bill di sebuah outlet digi di ioi mall puchong, bila sudah bayar dia terlupa mengambil resit bayaran dan terus balik ke rumah.
Di rumah dia cek secara online adakah bayaran yang di buat tadi sudah di update dalam web site digi, di fahamkan jumlah amaun bayaran yang di buat tadi masih belum di update dalam web site digi.
Esoknya dia ke kedai itu semula, meminta resit yang dia lupa nak ambil semalam, CS digi tu kata tak ada dalam sistem mereka yang pelanggan itu buat bayaran semalam.
Pelanggan itu minta supaya di beri kebenaran untuk melihat cctv bagi membuktikan yang dia berada di kauter bayaran dan wang telah di ambil oleh CS tu...
Tapi malangnya CS itu kata tak boleh tengok cctv, pasal yang hanya boleh tengok cctv itu hanya boss mereka sahaja, bila di tanya mana perginya boss mereka, jawab CS itu boss mereka pergi bercuti (jawapan standart mana-mana CS untuk cover boss mereka).
Jadi inilah yang berlaku sema…