ABC "Asal Bukan Cina"...???


Adakah ini kesinambungan kempen boikot perniagaan cina yang kini sudah menjadi viral di laman-laman blog...

ABC aku terjemahkan "Asal Bukan Cina" bermaksud beli lah, shopping la ikut suka korang asal bukan di kedai cina...

Boleh gitu...???

MK IV

Phasellus facilisis convallis metus, ut imperdiet augue auctor nec. Duis at velit id augue lobortis porta. Sed varius, enim accumsan aliquam tincidunt, tortor urna vulputate quam, eget finibus urna est in augue.

6 comments:

Anonymous said...

ABU ada dimana2 skrg tiba giliran ABC. TAHNIAH

Anonymous said...

Pr sekarang guna warna.korang perhatikan iklan iklan di jalan teksi.itu abc patut kaler hijau putih baru bijak.

Anonymous said...

Bulan ni paling kurang aliran tunai aku ke Cinabeng...

Anonymous said...

Kecik sgt sticker tu, patut lagi besar, lagi colorful, lagi menarik. Apapun dah dkt 2 bulan beli brg n servis melayu shj.

Anonymous said...

Patut lekat dimana mana sebagai perang psikologi terhadap cinabeng

Anonymous said...

sebagai pengganti sticker AhLong, baik tampal sticker ABC ini... idea yang baik... idea yang bernas dan menarik supaya Melayu boleh ingat mengingati sesama sendiri... kalu anak2 kita tanya pun, kita boleh jelaskan berapa pentingnya kita semua boikot perniagaan cinabeng... moga2 Melayu menjadi kuasa ekonomi dinegara sendiri dimasa2 akan datang...