Breaking News
Loading...
March 5, 2013

Info Post

Malaysiakini bawa kenyataan dari lanun sulu tajaan anwar kononnya tindakan pasukan keselamatan kita amat keterlaluan "overkill" 


Menurut jurucakap kesultanan Sulu Abraham Idjirani seperti yang dilaporkan oleh malaysiakini

"Tidak. Tidak menyerah," kata Idjirani, yang menambah Azzimudie dalam perbualan terakhir mereka melalui telefon memberitahunya bahawa mereka akan berjuang sehingga ke titisan darah terakhir.

Laporan itu tidak menyatakan masa panggilan telefon itu dibuat.

Idjirani juga dilaporkan berkata, mereka akan mencari jalan untuk keluar dari keadaan bahaya demi kelangsungan kumpulan itu.

"Ini hanya bermakna merka hanya takut kepada kita... Jika mereka berani, mereka tidak akan guna pasukan besar untuk mengelakkan tuduhan (bertindak) keterlaluan. Mereka menunjukkan kepada dunia bahawa apa yang mereka lakukan keterlaluan."

Dalam satu lagi laporan pada 12.43pm, Philippine Daily Inquirer melaporkan dakwaan Azzimudie, yang mengetuai kumpulan bersenjata Sulu di Lahad Datu memberitahu jurucakap kesultanan Sulu Abraham Idjirani bahawa mereka sedang "beristirahat".

Apa tujuan malaysiakini mengeluarkan laporan macam nie...??? 

5 comments:

Anonymous said...

biasa la .... penyokong pemberontak... ahaha
klo yer pon "overkill" diorang penceroboh yang patut di tembak mati waktu masuk ke malaysia hari 1st lagi..
pasal kedaulatan negara x kan nak biar ja? dah ramai polis tekorban.. kira padan la muka diorang ceroboh masuk negara orang

Anonymous said...

yeah betul padan muka, kepala pencoroboh di malaysia bila nak kena tembak?

Anonymous said...

Biasalah ni psycology war. .Mesiakini tu dah lama dah pengkhianat negara. .

RH said...

Apa dia ingat ini benda main2 ke...
Baik M'sia ada batasnya. Jangan pikir dah mati 7 8 orang kita akan cakap "tak apa mereka saudara seIslam kita, boleh dimaafkan" NO WAY man!!
jangan ambil kesempatan dengan kebaikan kerajaan kami.

Anonymous said...

keterlaluan wak lu. kita nak defend negara kita. dah kau suka suki masuk sape suruh. nak masuk tu masuk lah. xyah nak sampai sembelih org pun tak pe kot