Breaking News
Loading...
September 4, 2013

Info Post

persaingan naib presiden bakal menjadi antara yang tersengit.

zahid hamidi terus kekalkan momentum di hadapan dan menjadi pilihan utama kerana ketidakpeduliannya melanyak penyangak dan pembangkang kiri dan kanan disukai majoriti bangsa melayu.

shafie apdal bakal mendapat saingan sengit untuk mendapat majoriti undi sabah sekiranya musa aman ataupun saleh said keruak masuk.

namun di kala ini, shafie punyai slight kelebihan kerana kementeriannya membabitkan pelbagai bahagian umno di semenanjung. arguement ini walaupun nampak berasas, namun dalam politik segalanya mungkin.

ali rustam akan masuk gelanggang.

kelebihan ali adalah pada sifat semulajadinya yang berbaik dengan semua pemimpin.

isa samad, adalah contoh comeback terbaik.
dia kena tindakan disiplin umno.
dia berehat.
dia masuk balik bagan pinang dan disitu bermula dia menapak.

mengikut laporan bloger out syed the box, dia mendapat maklumat mukhriz bakal masuk gelanggang naib presiden.

ini akan menyentak segala 'pelan dan perancangan' luar dalam yang cuba mengekalkan status quo yang ada.

sekiranya mukhriz masuk, yang bakal mendapat tempias tumbang adalah kerismudin aka ckmm aka menteri cari sampai lubang cacing.

usia menjadi faktor utama persaingan.

YANG JELAS KREDIBILITI MEMBUAT KEPUTUSAN, GASAR DAN KERAS KEPADA MUSUH, TOTOK ISLAM DAN MELAYU, TAK TAKUT PADA ANCAMAN ANTARA FAKTOR UTAMA PILIHAN AHLI UMNO DALAM MENENTUKAN LINE UP VICE PRESIDEN YANG BARU.

kriteria di atas tidak ada pada kerismudin.

aku cadangkan kerismudin elok tarik diri dan apply jawatan pemeriksa kira-kira umno yang tak melibatkan kepentingan rakyat.

jika ini berlaku, BN dan umno semakin disukai oleh rakyat.

Sumber: GAP

4 comments:

Anonymous said...

Untuk jawatan Naib Presiden, Mukhriz ini lebih daripada layak. Jasa dia menumbangkan Pas di negeri Kedah tak terbalas oleh orang Kedah. Kalau Pas menang lagi di Kedah pada PRU 13 itu hari tak tahu lah apa akan jadi kepada Kedah. Selama 5 tahun Pas perintah Kedah, perittttttt rasanya.

Social Media Volunteer (SMV) said...

Salam Saudara Blogger yg hebat,

Pohon link kan pautan ni untuk dikongsi dalam blog sahabat.

Marilah kita bersama sama berjuang untuk membantu rakyat Malaysia yg dalam kesusahan.

Bantu mereka yang ditindas dan cuba membawa masalah rakyat untuk kita selesaikan bersama.

Salam perkenalan
http://smvonline.blogspot.com/
https://www.facebook.com/SocialMediaVolunteers

Anonymous said...

hisham ni apa jawatan dalam umno pun dia tak layak la, suruh dia pergi mampos la, hidup dalam politik semata-mata harapkan sepupu dia naji ah-gor.

Anonymous said...

" Susun 100 orang cina kemudian letak Nik Aziz dan Datuk Najib depan mereka. Jauh di lubuk hati cina-cina yang 100 orang itu akan memilih Najib sebagai pilihan hati mereka "

Ini adalah satu ayat yang betul2 kao yang aku petik daripada Blog RBF Online. Ku tujukan Khas madah itu kepada Orang2 Pas untuk mewaraskan aqal kamu semua.

Wasalam Mamat Pas