Breaking News
Loading...
November 5, 2013

14 comments:

Anonymous said...

Naik harga...cerita adyik ulang dah bertahun sampai naik fedup...

Anonymous said...

aku sokong sgt2...gambar xde kualiti..dok ulang itu je. anak aku dari baru lahir smpai dah boleh berjalan asyik dok tgk cerita yang sama. lepas tu nak naik harga lg...pas ni aku p potong je..JOM BOIKOT

Anonymous said...

Cancel je langganan Astro.

Dek sebab monopoli, Astro bebas buat ape saja. KKMM & KPDNKK pun buat dek je macam mereka tak guna Actro !!!

Jika 1 juta org melayu cancel astro harini, pasti Astro akan menggelabah ?

Ade org melayu berani cancel astro ?

Sy tak guna astro sbb anti-monopoli.

Anonymous said...

SAYA MEMBANTAH SEKERAS-KERASNYA TINDAKAN MENAIKAN HARGA RM2.00 SEPATUTNYA BERI PELAGGAN PILIHAN DAN BUKAN SECARA PAKSA. KERAJAAN PATUT BERTEGAS. RKHIDMATAN TERGENDALA HANYA KERANA HUJAN LEBAT. APA KEBENDA NI? SEBELUM ADA ASTR0 RAKYAT MALAYSIA RIOH RENDAH BILA HARGA LESEN TV DINAIKKAN RM24.00 SETAHUN ATAU RM2.00 ATAU 2.00/30 HARI = 0.06 SEHARI.SEKARANG ASTRO (A-ADA, S-SIARAN, T-TENGENDALA, R-RAKYAT RUGI OOOOI)NAK NAIKKAN HARGA.ORANG DUDUK SETINGGAN "PUN MAMPU" BAYAR ASTRO TAPI TAK MAMPU BAYAR YURAN SEKOLAH ANAK.CONTOH: RM119 X 12 BULAN=RM1,428 setahun.Kpd ASTRO kalau kos operasi meningkat tutupje. Rakyat masih boleh langgan lain-lain perkhidmatan.

Anonymous said...

Astro ni saper punya? Kaya giler paria yang empunya astro ni kan..kalau naik juga kita ramai ramai ke pejabat astro bawa piring dan decoder tu pastu longgokkan kat depan pejabat astro..ada bran ke..jubo la lau org melayu berani nak buat semua tu..

Anonymous said...

Astro ni saper punya? Kaya giler paria yang empunya astro ni kan..kalau naik juga kita ramai ramai ke pejabat astro bawa piring dan decoder tu pastu longgokkan kat depan pejabat astro..ada bran ke..jubo la lau org melayu berani nak buat semua tu..

Anonymous said...

Jom boikot...apa kata kita set 1 hari ramai- ramai cancel langganan Astro...kalau 1 juta pelanggan cancel serentak pasti dia orang terkejut beruk...jom test power pengguna...customer is king kan...ada berani?

Anonymous said...

Masa dorg naikkan tahun lepas, kementerian kononnya marah. menteri yg saman blogger dulu beri jaminan astro xle naik harga tanpa persetujuan rakyat.tp astro naikkan juga secara subtle. Ni buat lagi.Alasan tanggung kos tinggi. Soklannya bila masa dorg rugi? tiap2 tahun declare untung berbilion ringgit. Iklan makin byk. mmg kalu ikut hati nak boikot, tp apa choice kita ada? unifi?

Anonymous said...

Menteri kkmm ada kuasa maa kenapa rakyat kena komplen dulu.

Anonymous said...

Jom Tengok online...

usin said...

dulu astro ada iklankan, jika hujan lebat di satu-satu kawasan dan mengganggu siaran, satu pemancar lain akan beroperasi secara automatik. nampaknya apa yang astro iklankan tu, serupa taik je. setahu aku, jika ada hujan, paling tidak 10 hingga 15 minit, siaran hilang dari tv aku. cam haram dan punyalah meradang hati ini dengan servis astro. itu belum kira berapa banyak siaran yang diulang tayang. sebab itu jika ada promoter nak tawarkan perkhidmatan pvr, aku jawab mudah. "untuk apa kena rakam? esok lusa boleh tengok lagi apa!!!" pada pandangan aku, astro ni rasa terlalu berkuasa, sebab itu dengan pertimbangan sendiri terus umumkan untuk naikkan charge perkhidmatan. skmm macam dah tak ada makna. apa dia ingat duit kitorang ni mak bapak dia yang punya ke? sialan!!! nak harapkan pesaingnya hypp tv? halamak....kalau astro hang 10-15 minit, hypp tv kadang2 sampai 3 hari!!!! lagi hebat dia punya turrr!!!!
APA KATA KITA PAKAT PAKAI TV GUNAKAN ANTENA PACAK, KASI AJAR SAMA ASTRO DAN HYPP TV, EKONOMI TENTU TERJAGA....

usin said...

APA PASAL TERLALU BANYAK IKLAN DALAM SIARAN ASTRO? BUKANKAH PELANGGAN DAH BAYAR PERKHIDMATAN? DENGAN PELANGGAN KUTIP DUIT, DGN PENGIKLANPUN KUTIP DUIT. MASIH RUGI LAGI KE? DASAR TAMAK HALOBA....

Anonymous said...

mana pok menate umno.... ingat melayu semua kaya macam kau... kau org takpalah byk duit projek...uit rasuah... duit rakyat..

Anonymous said...

Saya tak suke tgk tv sbb rtm pro gomen.. Tv3 pon lebih kurang same je.. Baik bace Quran.. Lg banyak faedah..