Breaking News
Loading...
March 2, 2015

Info Post

Penggunaan  istilah 'Inkuiri Awam (Public Inquiry)  dalam urusan Persempadanan Semula Bahagian Pilihan Raya seperti yang kerap di mainkan oleh pihak pembangkang dan media pro- pembangkang adalah tidak tepat dan berniat jahat hanya untuk mengelirukan rakyat.

Istilah sebenar mengikut Seksyen 5, Bahagian Dua Jadual ke 13 Perlembagaan Persekutuan adalah 'Siasatan Tempatan' (Local Inquiry) yang mana ia adalah siasatan secara tertutup yang hanya melibatkan Kerajaan Negeri/ Pengundi di kawasan itu/ Pihak Berkuasa Tempatan (PBT) di bahagian pilihanraya berkenaan  yang membantah Syor Persempadanan Semula yg dicadangkan oleh SPR.

Ia bukanlah satu proses Siasatan yang tidak terbuka kepada umum yang seperti di mainkan oleh Pembangkang, kononnya semua orang dari seluruh negara boleh membuat bantahan.

Hanya pengundi di kawasan itu sahaja yang akan di libatkan dalam proses siasatan tempatan itu nanti, sebagai contoh, takanlah nurul izah yang mengundi di lembah pantai, kuala lumpur layak dan untuk membantah persempadanan semula satu kawasan pilihanraya di parlimen batang sadong di sarawak, apa logiknya seorang pengundi lembah pantai buat bantahan di bukan kawasan dia mengundi?

Dalam hal ini, usaha pihak tertentu khususnya Nurul Izah, Bersih dan  media pro pembangkang cuba mpengaruhi rakyat malaysia untuk turut serta dalam proses siasatan tempatan itu adalah tidak selaras dengan Peruntukan Perlembagaan Persekutuan.

4 comments:

Anonymous said...

saya rasa masalah nya Keluaarga 69 Nuar Jubor, nyonya kipas aka Wan Jijik, Norul dan adik beradik sepupu sepepet dan penjilat2 Jubor Nuar tidak faham air mani. Mereka fikir air mani itu bolre dperah macam memerah kain yg basah. Itulah bahalulnya spesis2 ni. Kecik2 tak mampoi dah tuak menyusahkan diri, keluarga, bngsa dan negara.

Anonymous said...

keluarga bodo

IBU HAYATI said...

Saya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINISaya ibu hayati ingin berbagi cerita kepada anda semua bahwa saya yg dulunya cuma seorang TKW di HONGKONG jadi pembantu rumah tangga yg gajinya tidak mencukupi keluarga dikampun,jadi TKW itu sangat menderita dan disuatu hari saya duduk2 buka internet dan tidak disengaja saya melihat komentar orang tentan MBAH KABOIRENG dan katanya bisa membantu orang untuk memberikan nomor yg betul betul tembus dan kebetulan juga saya sering pasan nomor di HONGKONG,akhirnya saya coba untuk menhubungi MBAH KABOIRENG dan ALHAMDULILLAH beliau mau membantu saya untuk memberikan nomor,dan nomor yg diberikan MBAH KABOIRENG meman betul2 terbukti tembus dan saya sangat bersyukur berkat bantuan MBAH KABOIRENG kini saya bisa pulang ke INDONESIA untuk buka usaha sendiri,,munkin saya tidak bisa membalas budi baik MBAH KABOIRENG sekali lagi makasih yaa MBAH dan bagi teman2 yg menjadi TKW atau TKI seperti saya,bila butuh bantuan hubungi saja MBAH KABOIRENG DI 085-260-482-111 insya ALLAH beliau akan membantu anda.Ini benar benar kisah nyata dari saya seorang TKW.. KLIK GHOB 2D 3D 4D 6D DISINI

Admin SpotTheBloggers said...

Salam. Blog ini dipautkan ke spotthebloggers.blogspot.com .Mohon email kepada spotthebloggers@gmail.com sekiranya tn membantah. TQVM