Breaking News
Loading...
April 18, 2015

Info Post
Telah tersebar berita kononnya, pertemuan antara bekas mb selangor, khalid ibrahim dan hadi awang di jakarta beberapa hari lepas ada satu secret deal untuk menumbangkan kerajaan pakatan di selangor...

Menurut sumber, dalam perjumpaan itu di katakan ada 5 orang adun pkr akan jump ship (lompat parti) tidak pasti sama ada mereka akan menyertai umno atau menjadi calon bebas dan menyokong bn...

Mari kita buat sedikit kiraan...

Adun bn yang ada sekarang ini ada 12 orang...

Adun bebas ada seorang...

Katakanlah 5 adun pkr lompat...

12+1+5= 18 orang...

Katakan lah semua adun pas lompat, 18+15=33

Confirm ke semua adun pas akan lompat...???

Kerusi dun selangor ada 56...

Kalau nak bentuk kerajaan, paling cikai pon sebelah pihak tu kena ada 29 kerusi, bak kata mat rempit baru sedap...

Ingat baiah pas, kalau lompat parti alamatnya bini kena cerai beb, tak taulah aku mungkin baiah tu terbatal setelah hadi bagi blessing untuk lompat...

Pada aku masa terbaik untuk pas lompat dan bersama dengan bn ialah sewaktu krisis menteri besar dulu, tapi pas tetap berpegang dengan baiah dan tetap setia dengan pakatan, walaupun pas kerap kena menganjing dengan dap dan pkr...

Mungkinkah khalid dan hadi akan buat magic...???

Apa pun kita tunggu dan lihat, kalau benar berlaku, aku ucapkan syukur alhamdulilah, masaalah air, sampah dan lain-lain masaalah akan selesailah tak lama lagi...


10 comments:

Anonymous said...

Siapa yang sebar cerita ni? Bodoh betul. Low class punya psywar.

Anonymous said...

nanti pas kata..tiada perbincangan utk tubuh kerajaan baru di selangor...

Anonymous said...

Tungguuuuu dan lihat la..
Jika betul azm#n kena jadi kuli la plak...

Anonymous said...

Apa azmi nak takut dap kan ada.

Anonymous said...

Pas lebih rela bergabung dengan parti likud di Israel berbanding umno kata orang....betul ke??yang tolong buat rumah mangsa banjir pun hasil duit tabung buluh lim kit siang kata orang pas....betul ke???takebeer pun betul ke????

Anonymous said...

Mungkin baiah tu pada PAS aja kot? Bukan pada pak khatan? Makna jika unite ngan UMNO dema tu masih ahli PAS! Yg cerai bini ni kalu tinggai PAS.Betul ke ?

UMNO PARTI PENJARA said...

....



----------------------------------------------------------------
(( Rahsia Tertutup ))- Puteri UMNO Tidak Kisah Tun M Keluar UMNO
----------------------------------------------------------------
Tun jangan samakan keadaan Pak Lah dan Najib..
Keadaannya sangat berbeza..

Tun jangan samakan zaman Tun jadi PM lebih 20 tahun dgn Najib baru sepenggal lebih..
Keadaannya sangat berbeza..

Jadi, Tun keluar UMNO pun, penjilat2 Najib tak kisah sikit pun... Mereka tetap jilat Najib lah..!

Sumber Berita


>>> Klik Di Sini <<<




------------------------------------------------------------------------
Rakyat RAYU Agar Anwar Dibebaskn & Pembunuh Antartuya DiTANGKAP Segera!!
------------------------------------------------------------------------
Sumber Berita


>>> Klik Di Sini <<<




-----------------------------------------------------------------------
Selamatkan Malaysia - Perpaduan Hanya Akan Wujud Selepas BN Dikuburkan!
-----------------------------------------------------------------------
** UMNO menyalak untuk perpaduan rakyat di Malaysia sejak dulu lagi.. Mereka bakal menyalak lagi penghujung tahun ini!!

Sumber Berita


>>> Klik Di Sini <<<

Anonymous said...

Umno parti penjara ?ya ke? Kalau tak salah kenapa kena penjara .? Ya ,tak? Sudah2 lah nak kutuk umno ingatlah kerana jerit perit orang melayu dan tertubuhnya umno barulah adanya Msia.jangan ingat pas ke ,pkr ke atau dap yang bersusah payah nak merdeka tanah melayu ni.hidup baru setahun jagung jangan nak komplen banyak2.bersyukurlah kerana kau di lahirkan di Msia dan bukannya di Singapura .kalau tak barulah kau tahu tinggi rendahnya langit. Nak buat fitnah, dah bersedia ke nak jawab kat kubur nanti?apalagi kt padang masyar nanti .apa dengan pangkah pas dah ada tiket masuk syurga ke?

Anonymous said...

Anon 913, pangkah PAS maknanya pangkah DAP, tak kan Syurga kot?

Anonymous said...

cerita katun macam ni malukan UMNO je, udah le tu tulis entah ape ape nak dapat hit.