Breaking News
Loading...
August 20, 2017

Info Post
Sebelum pembukaan rasmi sukan sea, banyak cerita-cerita mengenai kegagalan dan ketidak puasan hati atlet dan petugas bergetanyangan di media sosial...

Sebagai contoh, pasukan bola sepak thailand merungut kerana terpaksa menaiki teksi pergi ke padang latihan kerana tiada transport untuk pic up mereka...

Penyokong pasukan myanmar pula mengadu, tidak mendapat tiket untuk menyaksikan perlawanan bola sepak, stadium kosong tapi tiket sold out...

Ada petugas sukarelawan yang mengadu dalam laman sosial mengatakan mereka tidak diberi makan dan t-shirt rasmi untuk petugas tidak diberikan sepenuhnya kepada mereka, kalau ada pun yang bersaiz M di beri t-shirt bersaiz XXL...

Brunei juga turut mengadu yang mana berlaku kesilapan pada warna bendera mereka di score board...


Malaysia bukan pertama kali menjadi tuan rumah acara sukan besar, kita pernah menganjur sukan yang jauh lebih besar dari sukan sea...

Tapi kesilapan-kesilapan bodoh ini aku nampak bukan kesilapan teknikal tapi ianya lebih kepada sabotaj...

Contoh terbaik ialah, semalam...

Buku cenderamata sukan sea, macam mana bendera indon boleh jadi terbalik?


Takkan sebelum buku itu di print, tak ada seorang editor yang double cek content dalam buku tu?

Malu la beb... menteri kita terpaksa meminta maaf atas satu kesilapan bodoh macam ni, mane letak maruah negara?


3 comments:

Anonymous said...

Senang nak cuci tangan cakap sabotaj jelah...sebenarnya sendiri yg bangang... titik

Anonymous said...

Ada posibility disabotaj. Perlu disiasat siapa yg bersalah, (mungkin printer atau pegawai) dan diambil tindakan tegas khususnya dalam hal bendera terbalik.

Anonymous said...

boboh la ko, takan semua perkara menteri belia nak buat dah tentu ada komiti atas komiti atas komiti yang handle benda ni..