Breaking News
Loading...
June 7, 2011

Info Post
uda holdings mahu memajukan tanah seluas 19.4 hektar
15 syarikat dalam dan luar negara berminat menyertai projek.
pada 7/8 mac 11 syarikat bentang kertas cadangan
2 syarikat asing berminat, salah satunya EICEC syarikat milik kerajaan cina.

SYARAT UTAMA UDA HOLDINGS
uda holdings memiliki kompleks membeli belah dari basement 1 hingga tingkat 5.
uda holdings memiliki semua tempat meletak kereta.
terminal bas yang mempunyai 180 petak dan ia perlu diintergrasikan dengan kemudahan LRT dan monorel.

KEPUTUSAN
uda holdings melantik EICEC untuk membangunkan BBCC.

SYARAT YANG DITETAPKAN UDA HOLDINGS KEPADA EICEC
1) tidak mengenakan bayaran ke atas tanah.
2) GDV tertinggi bagi aset UDA sebanyak RM2.1B
3)pendapatan berulang tertinggi pada kadar RM426J setahun.
4) nisbah tertinggi aset UDA kepada GDV keseluruhan 29%.
5) EICEC menawarkan set tambahan iaitu pusat konvensyen.
6) seterusnya pembiayaan luar ini membawa masuk FDI.

Kalau kita tengok fakta tu, boleh dikatakan uda holdings berkuasa penuh terhadap bangunan tu, maka berpeluang bumiputra untuk berniaga di kawasan segi tiga emas kuala lumpur yang selama ini di monopoli oleh peniaga-peniaga cina.

4 comments:

Anonymous said...

Bagus la kalau UDA ada niat nak perkukuhkan ekonomi melayu... Buat la apa pun aku sokong.

Anonymous said...

Inikah standard blogger UMNO?

Pertahankan UDA menggunakan risalah sebijik sebijik.

Nampak sah tak tahu apa yang ditulis ... kah kah kah

Apa lah nurjazlan guna blogger school dropout utk defend ... betul pariah anak mat rahmat

Anonymous said...

Anon 11pm, kalau cerdik sgt, bagi la penerangan pasal projek uda tu.. jgn pandai nak kondem je apa yang orang buat. lontarkan kebodohan supaya nampak dia cerdik, kalau bodoh pun sorok sorok la sikit anon11 pm oii.

Anonymous said...

usaha untuk mambangun orang Melayu jangan la nak disabotaj. UDA telah beri penerangan yang jelas dah nak apa lagi. UDA dah buat syarat yang cukup baik untuk menyelamatkan aset orang bumiputra tu. ini projek mega yang perlu dana mega jugak kena la paham. kalau setakat ada kemahiran tapi nak cari dana dengan cagar tanah tu kat bank kontraktor F pun boleh. jika yang dapat kontrak tu bungkus tanah yang kena cagar tu nak kena gadai saper yang rugi saper yang ada duit sedia nak tebus balik. billion tau tak !!!! tak kan nak suruh kerajaan bazirkan duit ke situ pulak walhal dah ada peluang untuk semua pihak win-win .... semoga UDA berjaya .......