Breaking News
Loading...
July 10, 2011

Info Post
Inilah wajah-wajah pelajar yang aku nak kata bodoh tapi cerdik, nak kata cerdik tapi bodoh, depa sanggup menjadi barua ambiga pandikutti, apa lagi yang depa tak puas hati dengan kerajaan sekarang ni?

Aku yakin budak-budak pompuan ni adalah pelajar ipta berdasarkan kepada soal siasat yang polis buat semasa depa di tahan, ada sorang budak pompuan tu tak mahu bagi tau dia dari universiti mana, tapi tak pe kat balai nanti dia akan bagi tau jugak.

Siapa kita nak salahkan bila pelajar ipta bergiat aktif dalam demo haram ni, nak salah menteri? nak salahkan mak bapak bebudak tu? atau nak salahkan pengurusan ipta tempat bebudak tu belajar?


Pakai purdah adalah salah satu cara depa melindungkan muka depa dari lensa kamera, nak cover la tu konon... tapi aku yakin, di hari-hari biasa, depa tak pakai purdah pun.








Buat-buat berdoa, konon polis lepas kan dia, ceritanya macam ni... kejadian ni berlaku di tung sin hospital, perusuh ni lari masuk kedalam hospital dan memekak terjerit-jerit kat dalam tu, polis suruh depa keluar, tapi depa tak mau keluar juga, katanya fru nak pukul depa, so polis undurkan fru dari pintu masuk hospital tu dan suruh depa keluar dan jangan ganggu orang yang dok dalam hospital tu, tapi tak tau la setan apa yang dah hasut budak-budak ni, depa tetap juga tak mau keluar, bila polis rush masuk kedalam hospital, depa buat-buatlah berdoa mohon ALLAH selamatkan depa, tapi kena cekup jugak, pasal bukan ALLAH tak mau tolong depa, tapi ALLAH dah lorongkan kat polis supaya lepaskan depa tapi depa degail, so sendiri mau ingat la...

Ini mak bapak paling bangang yang pernah aku jumpa, dah tau perhimpunan tu perhimpunan haram, lagi mau bawak anak kecik, apa punya bodoh la depa ni, aku betul-betul tak paham langsung dengan perangai depa ni, bila polis hambat, nanti kata polis zalim, yang hang bodo bawak budak kecik pi perhimpunan haram tu buat apa... atau mungkin depa nak gunakan anak depa tu sebagai perisai untuk selamatkan diri dari di tangkap polis...



13 comments:

faeiz said...

Jenis bangsa bangang patut di tarik PTPTN depa biarkan belajar dalam hutan dengan monyet & mawas

Anonymous said...

cuba kau orang intai dalam jubah betina2 babu ni.
Kalau tak salah lubang puki dia orang dah bocor di tebuk dek babi jantan kaum dia orang sendiri.
Kesian makbapak dikampung harap anak belajar tapi sebaliknya.
Makbapak lembu yang bawa anak2 tu pula ibarat seekor babi yang tak pandai menjaga anaknya.

Mohd said...

Pelajar2 IPTA yg ditangkap semalam mestilah diambil tindakan. Jika tidak ramai lagi akan menganggap undang2 di Malaysia ni hanya utk mainan.
Biasiswa atau pinjaman PTPTN mereka harus dihentikan serta merta dan pewaris dan penjamin disuruh membayar balik duit yg dah diambil dgn segera. Bawa ke mahkamah biar mereka tahu susah senang akibat kelakuan pelajar2 yg rata2 bodoh ini. Jika mereka terus belajar mereka bila dah keluar universiti nanti bukan akan membantu negara tetapi akan hanya tahu merusuh dan mensabotaj kerajaan pilihan rakyat.
Ibubapa yg membawa anak2 itu bila ditangkap mestilah dihadapkan je mahkamah kerana cuba mendera kanak-kanak. Janganlah nanti ada kanak2 yg tercedera atau mati baru nak ambil tindakan.
Melayu mudah lupa ????

hangkedee said...

Nak ambil tindakan apa menteri pengajiaan tinggi pun proksi Aljuburi.JPA pun tak tegas.Asal ponter cukup makan Stop jangan kasi chance baru mereka rajin belajar,tak habis masa berdemo.Lagi pun yang Budak budak U ni yang turun berdemo ni sah ambil kursus yang tak laku di pasaran perkerjaaan 2nd class U.ijazah buat bungkus Belacan

Anonymous said...

gombri kata

mak pak habis duit nak bayar yuran pendaftaran,kerajaan melalui ptptn,student ipta belagak mcm tau semua tp agak lepa ni semua kursus yg bils hsbis pon dok di rumah
pasai tu lepa ni boleh bust kerja ni

Lekiu said...

Pelajar2 IPTA, IPTS dan kakitangan2 awam mahupun swasta yang terlibat dengan demonstrasi haram jadah ni pengurusan dan pentadbiran ambil segera tindakan disiplin gantung pengajian atau kerja seterusnya pecat kalau tegar sangat. Jangan ansyik amaran tapi tindakan tak ada. Papar nama mereka baik di tv sekali pun. Baru lah ada pengajaran dan peringatan.

Anonymous said...

Kalu kata Melayu bodoh,pakat semua melenting,tapi tengoklah perangai depa macam haramjadah.Tu pon kerajaan masih berlembut dengan depa.piq

Anonymous said...

Pos banyak-banyak gambar perusuh celaka tu biar satu dunia tau muka-muka pengkhianat. Nanti senang pihak pengurusan ipta check muka sorang2

Anonymous said...

tau pulak tutp muka! ni majoriti univ mana ni cuba buat kajian. UIA ke? tak sedar diri masing2 kerajaan yg bg ruang utk belajar. kalau kerajaan buat sistem merit... muka muka ni semua jgn harap dpt masuk univ pun. result spm pun ramai yg takat cukup makan. mmg tak sedar dek untung. kita pakat tempek je gambar2 mrk ni buat as banner kat blog tulis... PELAJAR UNIV YG TAK SEDAR DEK UNTUNG! Bila msk kerja nk gaji ribu riban komplen lagi kerajaan bg gaji kecik tp masa belajar sebok politik, result purata aras hidung ada hati nk jawatan tinggi2 gaji tinggi2. PTUIH!!

YANG BACUL PI LARI MSK KAWASAN HOSPITAL BUAT APA? SUNGGUH TAK ADA NILAI TANGGUNGJWB! MCM NI NK JADI PEMIMPIN MASA DEPAN? TAU KE KAWASAN HOSPITAL TAK DIBENARKAN BISING HATTA BUNYI HON PUN TAK DIBENARKAN? TAU KE KAMU YG BANGANG NI BUAT MCM TU BRAPA RAMAI PESAKIT KAT DLM TU YG STRESS MAKIN SAKIT MRK TGK PERANGAI KAMU?

saya sokong kalau tak dpt tarik 100% pun ptptn dan biasiswa, at least tarik 50% kau cari la sendiri rasa susah senang nk cari duit bayar study. aku dulu 4 thn study walau anak org miskin aku x ambil pun loan aku kerja part time sb sedar miskin mcm mana pun ada lagi yg miskin dari aku yg layak. aku ada cukup anggota dan kudrat nk cari rezeki. KORANG NI MEMALUKAN SUNGGUH! kalau mana2 yg result tiap sem mmg hancus tu... x payah tarik berhentikan terus. membazir saja. kualiti tetap x ada.

yg mak bapak bwk anak kecik tu apa kata pakat bwk pic ni ke balai polis, hantar kat paper hari2 cari sape dia dan buat report polis kerana mendera kanak2! saya mohon copy gambar saudara ni.

-anaza-

nahaf said...

PANDAI kerana dpt msuk ipta @ ipts tp BANGGANG BEBAL BODOH BONGGOK SENGGAL krn ikut berdemo..

Anonymous said...

Wajah wajah peludah bangsa..

DERAOH said...

PERCAYALAH DAN YAKINLAH ANAK ANAK BANGSA YANG BEBAL DAN DERHAKA INI JUGA YANG APABILA TAMAT PENGAJIAN NYA NANTI YANG TERHEGEH-HEGEH DI PREMIS KERAJAAN BAGI MENGHADIRI INTERVIEW UNTUK MENDAPAT DAN MENGEMIS KERJA......KALAU DAH RASA PANDAI SANGAT AYUH KERJA DENGAN FIRM (SWASTA) ATAU KERJA SENDIRI...KALAU SETAKAT KELULUSAN CUKUP-CUKUP MAKAN USAH RASA HEBAT SANGAT...PERCAYALAH LEMBU-LEMBU IPT INI LAH YANG TERHEGEH-HEGEH CARI KERJA DENGAN KERAJAAN ZALIM NI NANTI......DAN KALAU DAPAT KERJA LEMBU-LEMBU INI JUGA YANG MENJADI DURI DALAM DAGING DAN GUNTING DALAM LIPATAN......DAN LEMBU-LEMBU INI JUGA YANG AKAN MENGGAGALKAN VISI DAN MISI KERAJAAN.......KEPADA PIHAK YANG BERWAJIB TOLONG SENARAIHITAMKAN NAMA-NAMA MEREKA YANG TERLIBAT DAN HARAMKAN GOLONGAN PETUALANG INI MEMASUKI PROFESSION DALAM KERAJAAN........LAKUKAN IA SECARA ON LINE DAN CENTRALISE......TAPIS DULU SETIAP PERMOHONAN DAN TEMUDUGA AGAR JABATAN KERAJAAN TIDAK TERCEMAR DENGAN MANUSIA MANUSIA YANG TIDAK TAHU BERSYUKUR DAN BERTERIMA KASIH.......KEPADA YANG MASIH MEMINJAM PTPTN TOLONG HENTIKANNYA DAN PASTIKAN SIPENJAMIN AKAN MEMBAYAR SEMUA PINJAMAN TERSEBUT.....INILAH PENGAJARAN YANG PALING BAGUS DAN BERKESAN BAGI MENGAJAR ANAK BANGSA YANG TIDAK RETI BERSYUKUR.....KEPADA AYAH DAN IBU PE4LAJAR YANG TERBABIT KETAHUILAH... KALIAN INILAH KERJA ANAK-ANAK ANDA DI UNIVERSITI....BARU SETAHUN JAGUNG MENDUDUKI UNIVERSITI DAH RASA HEBAT SANGATKAH......KALAU TAK ADA EHSAN DARI KERAJAAN KALIAN NI ENTAH KE MANA AGAKNYA.........APA YANG PENTING KERAJAAN MESTI TEGAS........KEPADA PIHAK UNIVERSITI TOLONGLAH PANTAU AKTIVITI SISWA DAN SISWI...AGAR MARTABAT UNIVERSITI KEMBALI GAH.......

anti bohmau said...

kalaulah terjadi apa2 kpd anak2 kecil di heret tangan & atas dukungan tu, takkan nak salahkan kerajaan jugak? demonstrasi bukannya 'walk-walk eat air' encik2, tuan2, puan2, adik kakak oi!

awak keluar dgn niat nak jalan2 saja tunjuk perasaan secara aman konon, tapi sebahagian yg lain dah lama berniat nak malukan & jatuhkan kerajaan oi!!

jgn la naif sgt duk kata demonstrasi tu aman. aman kepala hotak apa kalau dlm beg puak2 tu pun ada molotov coctail???

kalau niat dari awal nak menjatuhkan kerajaan, bersih kepala bapak apa?

kalau dah dari awal dah sumbat kepala kata kerajaan kejam, kerajaan zalim, tentunya hati dah penuh amarah. bila marah, bolehka kawal?

sedangkan amaran demi amaran dikeluarkan pihak berkuasa jgn sertai PERHIMPUNAN HARAM. HARAM, HARAM, HARAM...masih degil dgn hasutan setan nak jugak berkumpul. mujur polis tak gunakan peluru hidup!! kalau aku jadi PM, isyh!!! sakit hati btui!!

negara ni diperintah oleh kerajaan BN. kerajaan berhak menguat kuasakan undang2 utk mengawal sebarang kejadian yg tidak diingini. mencegah lebih baik dari mengubat, semua orang pandai kata! tp kerajaan praktikkan benda ni. salahka?

sebagai ibubapa, tentunya ibubapapun ada peraturan sendiri di rumah. jika ibubapa kata anak tak boleh keluar rumah lepas maghrib, tapi ada anak yg degil keluar jugak, ibubapa tu tak boleh marah ka? jika peraturan kecil begitupun gagal dipatuhi, bayangkan undang2 negara yg selalu dicabul oleh ketua pembangkang & pemimpin2 pembangkang!!!

sudah2la berniat tak baik..Allah SWT tak berkatipun..dah lama dah memang takkan diberkati. maafla. dah lama solat2 hajat, doa2 supaya kerajaan jatuh, doa pecah perut, doa allah turunkan bala, kerajaan kalah, tak berjaya jugak..

InsyaAllah, semakin ramai yg sedar kerajaan ni terlalu baik sbb berlembut. kalau ini kerajaan taliban, semua pendemo, pemberontak, penunjuk prasan dah kena bom @ tembak macam tu saja!!!