Breaking News
Loading...
July 27, 2011

Info Post

Hari tu mat sabu kata dia di langgar oleh trak (land rover polis) dan dia juga kata dia di langgar di kawasan berdekatan masjid negara, apa bila polis mengeluarkan video asal yang mat sabu tak langsung di langgar oleh pihak polis dan kawasan kejadian tu punya lah jauh dari masjid negara, mat sabu mula menggelabah beruk.

Semalam dalam sidang medianya, mat sabu mengatakan yang pengarah kdnka mengatakan yang dia di langgar oleh oleh kereta polis bukan pajero, padahal kalau kita tengok video brifing yang dibuat oleh pengarah kdnka tu, dia tak sebut pun kata mat sabu di langgar oleh kereta polis atau kereta polis melanggar mat sabu, tapi kenapa dalam sidang media itu, mat sabu kata pengarah kdnka tu kata dia di langgar oleh kereta polis?

Selepas dia gagal spin cerita polis langgar dia, kini mat sabu cuba pulak untuk spin cerita tentang kesihatan dia, kata mat sabu, dalam keadaan dia sakit polis telah bertindak zalim apa bila menyumbat dia kedalam lokap dan membiarkan dia berseorangan di tepi jalan selepas dia di bebaskan, mat sabu memainkan sentimen kesian dan polis terlalu zalim apa bila dia menuduh polis memanipulasi kesihatannya, katanya dalam islam, bab kesihatan tak boleh di buat main.... porahh...

Mat sabu terlupa bahawa mur-shit dul amnya pernah membuat sembahyang hajat supaya pm najib pecah perut , adakah doa supaya orang pecah perut tu tak termasuk dalam bab kesihatan? inilah pas, bila kena atas batang hidung dia, itu tak boleh ini tak betul, tapi kalau dia buat orang, semuanya halal....

So mat sabu tak payah cerita banyak la... bila kau nak saman pihak polis, kalau betul polis menipu....

8 comments:

Anonymous said...

Si Mat Sabu ni otak dia bawah sikit daripada keldai saja!!

Anonymous said...

SALAM,


BILA MEMBACA DAN MENDENGAR (KOMEN DAN KRITIKAN) DAN MEMYAKSIKAN AMALAN DAN PERBUATAN YG DILAKUKAN OLEH PIHAK-PIHAK TERTENTU INI DAN KUNCU2NYA (ORANG LAIN SEMUANYA SALAH, YANG BAIK DAN BETUL HANYALAH MEREKA), MAKA SAYA MELIHAT DGN FIKIRAN YG SUDAH BERCELARU INI, BAHAWA NEGARA KITA AKAN SELAMAT DAN AMAN, RAKYATNYA AKAN BERSATU PADU, NEGARA BERTAMBAH MAJU DAN LEBIH HEBAT DALAM SEGALA SEGI, AMALAN KETIDAKADILAN DAN KRONISME TIDAK BERLAKU, NEGARA BEBAS RASUAH, PENGGANGURAN TIDAK TERJADI, INFLASI DI TAHAP SIFAR, HARGA BARANG RENDAH, BEKALAN AIR DAN LETRIK DIBERI PERCUMA, DAN MACAM2 LAGI YANG HEBAT2 DAN BAIK2 BELAKA, SEKIRANYA ORANG2 INI MENERAJUI TAMPUK KEPIMPINAN NEGARA ! RINGKAS CERITA, RAKYAT SEMUA DALAM KEADAAN BAHAGIA DAN SEJAHTERA ! HEBAT !

PESANAN HAMBA KPD MEREKA INI ……… TERUSKANLAH USAHAMU ITU ! ! KALAU PERLU BERBOHONG, BERBOHONGLAH ! KALAU PERLU BUAT FITNAH, BUATLAH FITNAH ! KALAU PERLU BERLAKON, BERLAKONLAH ! KALAU PERLU PUTAR BELITKAN AGAMA, CEMARKANLAH ! KALAU PERLU JUAL BANGSA, DAGANGKANLAH ! KALAU PERLU, BERSENGKONGKOL DENGAN KUASA LUAR, SEKONGKOLLAH ! RINGKAS KATA, BUATLAH APA SAHAJA! APA YANG NAK DIBIMBANGKAN??? BUKANKAH ANDA SENTIASA DI PIHAK YANG BENAR (DULU, SEKARANG, AKAN DATANG DAN SELAMA2NYA SENTIASA BETUL) ! ORANG LAIN TERMASUK HAMBA NI, TAK BETUL BELAKA DAN KENA BETULKAN ! CARANYA TERSERAHLAH KEPADA ANDA YANG BIJAKSANA ! SEKARANG INI PUN, NAMPAKNYA MACAM SOAL CARA TU SUDAH TAK BERAPA PENTING LAGI ! YANG UTAMA, MATLAMAT TERCAPAI ! BETUL TAK?

APAPUN, SATU PERINGATAN DARIPADA HAMBAMU INI KEPADA DIRI HAMBA SENDIRI DAN SEMESTINYA KEPADA KALIAN SEKALIAN ! ALLAH MAHA MENGETAHUI KEBENARAN DAN KEPALSUAN ! ALLAH AKAN BERSAMA PIHAK YANG BENAR ! HUKUMAN ALLAH CUKUP JELAS ! TUNGGULAH BALASAN NYA !

Anonymous said...

Anon 8:31am,

"Si Mat Sabu ni otak dia bawah sikit daripada keldai saja!!"

Mat Sabu ni ada otak tapi tak ada akal..otak letak kat 'benda' yang tergantung kat celah kangkang dia jer..

Anonymous said...

sabun...di bilik mandi sabun.....cepat la saman polis..mat sabun!!

Anonymous said...

bang mattt,
tolong cepatlah saman polis ... kalau tak .. tak masuk sorga puak2 kita.

tokgaru said...

nak saman polis ?

apa bukti yang mat sabu ada ? tak kan dia guna video sebagai bukti kut ?

dalam islam video tak boleh di jadikan bukti. video tu besi saja dan tak boleh bercakap.

tak caya lu pi tanya hadi awang.

opisboi said...

aku menabung dari dlm prut mak aku, suka hati akulah nak beli loket berlian, lu worang sakit ati apa hal!

Anonymous said...

FUCK YOU mat sabu!
anjing cibai mamat ni!!
FUCK YOU again!!