Breaking News
Loading...
September 3, 2011

Info Post
Aku cukup tak paham dengan sekor menteri kdn ni, makin hari aku tengok dia macam sial je... dah beribu kali orang dalam fb dan blog hina polis, sultan dan negara, dia senyap je, apa menteri sekor ni pekak atau buta.

Polis kena hina kaw-kaw dalam fb dan blog depa kata polis barua british dan macam-macam lagi, hina tarikh kemerdekaan, hina lagu negaraku, hina jalur gemilang, tapi menteri sekor ni buat bodoh je, menatang ni bodoh ke apa?

Kenapa la ALLAH berikan malaysia menteri dalam negeri sebodoh menatang sekor ni, aku tak nampak apa satu pun tindakan yang di buat keatas penderhaka negara, kes blogger haneif blogspot yang hari tu hina sultan selangor, senyap sampai la ni, budak tu dah lari duduk kat singapore, macam mana si penderhaka tu boleh lepas lari ke sana? sampai la ni dia masih bergembira dok hina negara dan raja-raja melayu, menteri sekor ni tak nampak ke? pegawai-pegawai dia tak bagi dia report ke? apa cerita dengan hasutan sam ketot nak gulingkan kerajaan? bila nak ambil tindakan? nak bukti? search je dalam youtube, takan itu pun tak reti kut...

Macam perhimpunan haram bershit hari tu, polis report sampai beribu, tapi apa satu lancau tindakan pun dia tak ambil, masa hari perhimpunan tu tangkap orang bagai nak rak, tapi haram sekor pun tak di hadapkan ke mahkamah, jangan kata nak charge mereka tu, sekor pun tak di tahan reman, pekak badak betul la... aku percaya nanti akan ada pencacai dia akan kata itu polis punya kerja, ni aku nak jawab, kalau menteri bersuara, sure polis akan buat kerja, kalau menteri tegas, sure polis pun akan tegas jugak.

Datuk najib kena tengok sikit perangai sepupu dia ni, kalau macam ni lah gaya sepupu dia buat kerja, aku yakin lepas pru ni bn boleh ucapkan good bye putrajaya...



14 comments:

Gelombang Wangsa Maju said...

HUYOO ... KASAQ BAHASA TU ... TAPI GUA SETUJU DENGAN LU DET!

SELAMAT HARI RAYA ...


Pssssttt ... hati hati dengan blogger upahan akan serang lu balik kerana sentuh MENTERI AMARAN!

Anonymous said...

betul det gua setuju sangat2 apa yang lu tulis tu, dia ni memang bangang punya menteri, silver spoon, beranak atas dulang mas mane tahu apa pasal politik.

Anonymous said...

malu aku sbgai rkyat johor ada menteri lembik mcm siput....aku ingat dia ni barua jugak lh.....ada kepentingan peribadi dia yg dlm genggeman cina2....tlg lah selidik wahai blogger pro kerajaan...kasi buang ini menteri.........aku MALU.....

MAHAGURU58 said...

Berkata benar lah kamu walau ianya pahit!

Sabda Nabi Sallalahu Alaihi Wassallam.

Memang bahasa Det kasaq tapi berasaskan hakikat hari ini.

Jika tak berubah juga, maka tunggu saja 'ayam terlepas ; tangan berbau tahi!'

Memang Kerajaan BN Malaysia ini tengah 'menang sorak'.

Najib dan sepupunya bakal menyebabkan puak puak pemuja Bintang Tiga naik tocang!

Gelombang Wangsa Maju said...

HA HA HA ... BARU GUA CAKAP DET ... SUDAH ADA YANG MELAPORKAN DIRECT DALAM BLOG ... CHECK IT OUT!

http://helangbuana.blogspot.com/

Neilkie69 said...

Langsung tidak mewarisi sifat kepimpinan ayah dan datok dia.Dia hanyalah berada dalam dunia khayalan saja...takut aku dengan Amaran dan Amaran Keras....hehehe

Anak Lenggong said...

"SAYA BERI AMARAN KERAS, SEKIRANYA PERLAKUAN INI BOLEH MENJEJASKAN KESELAMATAN NEGARA . SAYA TAK TERAGAK-AGAK AKAN MENGAMBIL TINDAKAN KERAS" ....Hanya ini lah sahaja bait2 yang keluar daripada mulut sepupu Najib ni...aku nak tanya sejak dia jadi menteri yang jaga KDN...dah berapa banyak kes dia bawa ke mahkamah ataupun dia ambil tindakan...TARAKKK....yang ada cuma kata2 amaran..yang boleh harap ...sengehhh dia jee..

Aku Peduli Apa @ APA said...

Salam bro DET.
Selamat Hari Raya.
Belasah je..sekarang ini bukan masa nak cakap bahasa baik2 berbunga bunga.

Kena maki hamun pun masih tak faham bahasa inikan pula nak cakap baik2.

Rupanya ada tukang repot bab maki hamun pemimpin ya?Tapi APA dah setahun maki hamun mantan seekor tu tak ada sape lak nak tolong repot..he he.

Kesian mantan tu tak ada yang nak backing..

Anonymous said...

Dia tak macam arwah datuk dan ayah dia. Dia ni mat lembek...macam masak nasi terlebih air.

Tidak ada tokoh sebagai menteri. Next election you are going out my brader

nok said...

Dlm komen aku yg lalu...aku dh cakap dah ...PM dgn menteri KDN ni pempimpin baka...bukan pemimpin mcm bapak depa....org melayu ni kalau bapak penghulu anak pun nak di jadikan penghulu....

Kerismudin ni memang liabliti pada UMNO...tapi org2 kg dia kat Johor memang sokong dia pasal ampau...org2Mat melayu tak berapa cerdik untuk memilih pemimpin yg berkelibar....Pm bukan ada degree pun...dia tgh belajar...allahyarham Tun Razak meninggal...dia terus balik Malaysia dan pelajaran terbehenti...pas tu depa lantik dia jadi ahli perlimin....mengenangkan jasa bapak dia.... Hisammdin ni kalau di takdirkan dia jadi PM habis le Malaysia...dgn kebodohannya...kebodohan org melayu memilih pemimpin tahap gaban....termasuk juga PR sama aje....DSAI,Khalid gagap,Khalid gereja, Pork nik jgn lupa Mat Sabun ,semua akan menjahanamkan bgsa melayu ....aku sarankan ahli UMNO buat protest dalamam termasuk GAP untuk menyinkirkan pemimpin yg tak layak..memimpin....itu pun kalau ada kote...

Walau apa pun aku memang sokong pembangkang harus ada...so that ada check & balance....kalau tidak bukan setakat cincin 24juta...jadi isu poitik...silap2 jet peribadi pun mungkin dah parking kat putrajaya..... Zaman Cek Det PM mana ada isu remeh temeh ni...his in control....zaman Najib Rosmah in control....sunggoh tak di nafikan...silap2 najb jatuh pasal Posmah macam Presiden Marcos Filipina....insyaallah...

Anonymous said...

Walau apa pun aku memang sokong pembangkang harus ada...so that ada check & balance....kalau tidak bukan setakat cincin 24juta...jadi isu poitik...silap2 jet peribadi pun mungkin dah parking kat putrajaya..... Zaman Cek Det PM mana ada isu remeh temeh ni...his in control....zaman Najib Rosmah in control....sunggoh tak di nafikan...silap2 najb jatuh pasal Posmah macam Presiden Marcos Filipina....insyaallah...
September 3, 2011 3:26 PM <- KALAU YA PUN TAK SUKA NAJIB/ROSMAH TAK YAH LAH SUMBAT FITNAH ALJUBURI KAT CNI BRO, OTAK ADA KENA PAKAI LAH YEAH !!!! YANG BETUL KENA KATA BETUL YANG SALAH KITA KATA SALAH LAH, TAK SUSAH,SAY NO TO FITNAH....TAK RUGI LU BRO !!!

nok said...

Sebab aku ada otak lah aku hentam semua yg aku fikir kan tak betul,juak2 PR memang mangkok ayun asyik nak sokong aljuburi aje walau pun kebenaran hampir di buktikan...hang kena baca semua blog.ini asyik baca haramkah dan berita keadilan aje mana nk dapat info...asyik mereng ke pembngkang aje itu yg kat serawak dapat telor tu...Anon 40:8..

Anonymous said...

pundek nie berani dgn org melayu dan ngo yg menyokong kerajaan aja......sibahlul,pondan ,bapuk,lembik dan khunza nie,bila org melayu bawa kepala lembu sb nak umpamakan sigagapntu bodoh mcm lembu,tetapi kerana ada report dari keling,tak semana mana 12 org melayu ini didakwa dan dihukum....peh....cepatnya bwa kes...tapi bila surau kena baling dgn arak,karpal hina sultan,bersih yg haram,sampai hari ini report tinggal report.....aja.....kan mcm babi,sial haram jadah dan pukimak nye menteri.....betul tak.kenapa ada pilih kasih.kalau tak sanggup kena marah,tekanan letak ajalah jawatan.jgn kerana engkau pukimak melayu hilang maruah

jibon said...

aku setuju dgn 9.58 ,puaka nie pilih kasih memang lembik dan sundal.aku kena dakwa sebab menghadiri perhimpunan haram apabila melihat dan mendengar org meluahkan perasaan dengan aman di suk selangor dengan meletakkan kepala lembu dihadapan pagar. suk,polis tak da bg amaran untuk bersurai ketika itu tiada gas pemedih mata dilepaskan,titah sultan,titah agung pun tiada bg peringatan supaya jgn dibuat demontrasi begitu,tiba tiba atas desakan dan report puak keling,terus kami dipanggil dan didakwa atas dasar menjaga kepentingan awam.babi nie tau tak yg ada lebih kurang 4000 report polis yg dibuat semasa pthimpunan haram bersih 2.0hendak dibuat dikuala lumpur.babi nie tau tak ada tak kurang beratus report dibuat sebab karpal menghina sultan perak,babi nie tau tak,dah ada report dibuat terhadap anak cina yg menghina lagu negara ku,babi nie tau tak ,ada report yg dibuat sebab anak cina cemarkan surau disbn,babi nie tau tak ,ada beratus report dibuat kerana ada pihak yg mempertikaikan bahasa kebangsaan kita,babi nie tau tak,ada report yg dibuat terhadap org yg menghina raja raja melayu,apa babi nie buat.dia ada telor lagi ke tidak.......makan gaji buta atau memang dia nak ikut zaid atau chua jui meng untuk popular dan ganti tempat anwar bila peliwat nie ,masuk penjara.mudah sikit tak ramai persaingan kalau duk tunggu dalam umno...lama kg dan ramai org yg nak dicantasnye.......