Breaking News
Loading...
November 25, 2011

Info Post
Dah nak masuk pru 13, janji-janji pakatan di selangor hanya tinggal janji, dari pada 14 janji yang dibuat, baru satu yang di tunai, itu pun sampai bankrup anak syaikat kerajaan negeri selangor.

Apa pun sebelum kita dengar sekali lagi janji-janji pakatan haram selangor untuk pilihanraya umum akan datang, mai kita tengok balik janji-janji yang mereka buat masa pilihanraya lepas, korang semua boleh nilaikan sendiri dah tertunai ke belum...

  1. membuka tabung permulaan rm 100 untuk setiap anak kelahiran selangor.
  2. memberi bantuan rm 75 setiap bulan untuk setiap anak yang dihatar ke nurseri.
  3. memberi bantuan rm 50 sebulan seorang untuk anak yang dihantar ke tadika.
  4. hadiah rm 1000 untuk anak yang di tawarkan berlajar di ipta dan ipts.
  5. bantuan dan biasiswa untuk anak selangor.
  6. memberi bantuan kepada anak-anak muda yang nak mendirikan rumah tangga.
  7. membuka pusat sukan dan rekeriasi.
  8. caruman takaful rm 2500 untuk warga emas, anak yatim dan oku.
  9. elaun untuk ibu tunggal pada yang layak.
  10. elaun khas untuk suri rumah yang jaga anak kecil sepenuh masa, pada yang layak.
  11. membantu rakyat selangor dapat rumah sendiri.
  12. menubuhkan penyelaras hal-ehwal agama lain selain agama islam.
  13. mengurangkan cukai pintu rumah kediaman sebanyak 20% dan komersial 10%
  14. memberi bekalan air percuma sebanyak 20 meter padu setiap bulan.
mana janji-janji tu semua setan....

6 comments:

Anonymous said...

itulah namanya janji tinggal janji.

Dave.

Anonymous said...

salam tuan.

pe kata kalau semua janji2 di buat poster siap (design menarik) dan printable dalam A4 size.

bleh le kami2 pembaca ni print out & tolong tampal kat tmpt strategik masa PRU13..
amcam?..

saya sakit hati sangat dengan PR di selangor.

(Anak negeri selangor. bekas ADL, yayasan selangor)..

anti bohmau said...

elok dijadikan flyers ni!

biar rakyar selangor menilai kembali pencapaian(?) pgayr dari 2008 hingga kini, dlm menunaikan janji2 yg mrk peterikan...

painkiller said...
This comment has been removed by the author.
Anonymous said...

tabur janji mmg senang..nak kotakan janji sgt payah..kesian dgn rakyat yg mudah ditipu dgn janji2 palsu masa kempen pilihanraya dulu

Sheila said...

tabur janji mmg senang..nak kotakan janji sgt payah..kesian dgn rakyat yg mudah ditipu dgn janji2 palsu masa kempen pilihanraya dulu