Breaking News
Loading...
January 16, 2012

Info Post

Pawagam pertama di Shah Alam telah beroperasi. Berdasarkan tinjauan pawagam ini telah beroperasi sejak sebulan yang lalu.

Pawagam ini berlokasi di kawasan perindustrian Bukit Jelutong , bersebelahan dengan kawasan penempatan penduduk di TTDI Shah Alam.

Tinjaun MNN mendapati terdapat 10 unit pawagam mini yang boleh menempatkan 100 pengunjung pada satu-satu masa. sumber: malaysia news net.

komen aku: bagus la, dulu masa umno/bn perintah panggung wayang di haramkan di bandar shah alam, bila pas dan pakatan haram perintah semua benda-benda yang diharamkan dulu mereka halalkan atas nama keperluan rakyat.

15 comments:

CIKGU ROKIAH said...

...bg le peluang org shah alam tgk wayang....lg pun panggung tu agak out skirt sket...as long tak di buat kat area town shah alam / masjid shah alam ..kira okay laaa...
..dan terpulang pada warga shah alam nak pegiatau tidak...

pukimaq said...

Baguih tuh. Nanti bolehlah daku homo cun pulak wat wayang di sana.

Anonymous said...

saya penduduk shah alam.

sepatutnya tak perlu ada panggung wayang nie. maintain aje shah alam tanpa panggung wayang.

bukanlah penduduk shah alam nie tolak berhibur. tengok wayang bersama keluarga pun saya pergi. tapi bukan susah sgt di bukit raja klang bersebelahan shah alam dan juga subang jaya sudah cukup utk kami pergi kalau nak pergi.

tak perlu cinema di shah alam.

Anonymous said...

OK LA TU..DKT DGN RUMAH AKU.. YG KORANG JELES KENAPA?

ISLAMIC SANGAT KE KORANG NI??...

Anonymous said...

yg surau sebelah rumah pun tak pergi piraaaaah...

setidak-tidak nya kami warga shah alam yg tinggal di sekitar bkt jelutong,ttdi jaya tak payah buang duit utk pergi ke subang,sunway dan bkt raja..dan senang kami nak pantau anak2 serta sedara kami yg pergi tgk wayang pasal dekat dgn rumah..

Anonymous said...

apa salahnye buat pagggung wayang,pusat kaoke, pup, kelab gay, pusat pelacur ke ..

NIKAZIZ PEGI KELAB DANGDUT KEEE

ADA AKU KESAHHHHHH

ISLAM ADALAH AGAMA KESERONOKKAN

Anonymous said...

panggung wayang ini diperlukan oleh orang shah alam untuk membuat wayang tambahan didalamnya..terutamanya anak-anak orang PAS ... mak bapak tak nampak...so terimakasih kerajaan selangor... i love u....

Anonymous said...

adakah pembinaan panggung wayang menunggu sehingga diperlukan? adakah orang ramai minta panggung wayang di klang, subang jaya, kl dan mana2 yg ada panggung wayang?

org yg fikir pasti tahu mana yg menjadi isu atau tidak...

agaknya yg post ni tak fikir kot (takde otak?)....hantam sajalah....

Anonymous said...

kat sebelah ttdi jaya...kubu kuat pas...& dekat masjid al-ithtisam ttdi jaya yg merupakan markas pas menjalankan propagandanya ..x demontrasi keeeer nak join gak klu ada...

Anonymous said...

AKU TK KESAH.AKU PUN SUKA JUGAK TENGUK WAYANG.ASALKAN TK BUAT MAKSIAT DAH LAH.APA APA PUN AKU SAYANG UMNO..UMNO LAH BAGI SELAMA LAMANYA..jahanam dgn PAS PUAKA.

Anonymous said...

Bagus la tu, lepas PRU nanti (itupun kalau Khalid G nk turut serta la), sebelah panggung wayang ni bukak pulak deret kedai2. Kat kedai2 tu bukak la 2-3 buah pub, ape aku ade peduli. Bukan tempat aku pun, Nik Ajis lagi suka... puak dia boleh tolong susunkan karton2 beer kat pub tu....

Yamseng... Hidup Fuckatan...

Anonymous said...

Projek DAP & HAMPAS dalam memoden pemikiran orang2nya. Tengoklah komen Cikgu Rokiah yang dangkal dan b===h. Kalau UMNO buat dah kena bantai kiri kanan. Nampaknya DAP berjaya memusnahkan pemikiran orang2 melayu Shah Alam.
Subang Bestari, SA

Anonymous said...

Tu la dulu nampak macam Islam sangat bila dah perintah baru tahu ..... cakap jangan lebih sangat...malu..malu

Anonymous said...

Boleh lah Video al juburi...di tayang kat sana...oh ya...menjelalang pilihanraya...ok...percuma tau

Anonymous said...

projek paper sy masa kat u dulu berkeaan penubuhan shah alam yg bermula dr estet sg. renggam ...almarhum sultan salahuddin abdul aziz shah telah menekankan pembangunan shah alam mestilah berlandaskan bandar yang harmoni kepada Islam & melayu...baginda tidak mahu sebarang premis berunsur hiburan dan judi berada di shah alam...baginda telah berkata jika orang shah alam ingin mencari hiburan bolehlah pergi ke klang atau pj yang sudah banyak premis seperti itu. Semak semula kertas persidangan DUN Selangor sekitar tahun 69 hingga tahun 71 yang menceritakan perkara ini...bertindaklah atas maklumat...