Breaking News
Loading...
February 11, 2012

Info Post
Kalau korang tengok kedua-dua video tu, nyatalah segala apa yang berlaku dalam restoran kfc tu semuanya sudah di plan oleh si cina bodoh tu.

Ok korang fikir logik,ada ke orang masuk kfc kemudian buat rakaman? lain la kalau korang masuk restoran kfc di london pasal tunjuk kat kawan-kawan yang memang betul korang masuk kfc di london atau pun masa korang masuk kfc tu ada super model victoria secret tengah beratur nak di kaunter, dah tentu korang rakam untuk jadi bukti pasal nanti nak cerita kat kawan-kawan. tapi setakat tak ada apa-apa yang menarik dalam kfc tu takan korang nak buat recording kut. melainkan kalau denny tu dah plan awal-awal lagi.

Sampai hari nie, cina bodoh tu tak buat polis report, kenapa? lagi satu, kalau korang tengok video tu, semua tajuk-tajuknya menyalahkan pekerja kfc, maknanya si cina bodoh tu dah plan dengan kawannya supaya record semua video dan upload dalam youtube dan letak tajuk yang buruk seolah-olah pekerja kfc tu memang bersalah.

Aku bangga dengan anak melayu nie....

24 comments:

Anonymous said...

Tunggu 13Mei v2.0.
Adat bermandi biarkah basah!

Anonymous said...

Saya sekeluarga membenci Cina kampong atau bandar yang bersifat nakal. Saya percaya juga ianya dirancang untuk memburukkan perniagaan orang Melayu mahupun pekerja Melayu.
Kami sekeluarga turut mengalami kesan tindak tanduk majikan cina yang mengamalkan discriminasi kerja. Nak suruh orang berhenti senang saya. Tarik kemudahan emel dan komputer, tak beri tugasan, tidak bertegur, dan macam-macam lagi. Bila agaknya orang Melayu dipandang tinggi oleh cina-cina sedemikian.

Anonymous said...

Kebanyakan Cina mmg suka mencarut dan kurang ajar. Icon kebencian Melayu terhadap Cina ialah kes Babiwee.

Dlm apa keadaan sekalipun pun, kena balun habis2an bila ada Cina yg kurang ajar.

Lu pikir la sindili!

usin said...

plot sudah ada bro. kfc adalah harta melayu. selepas kempen boikot gardenia & petronas, inilah langkah selanjutnya. logik ke siap rakam apa yg berlaku jika insiden itu spontan? maksudnya memang dh plan nk upload kt youtube, betulkan? ini malaysia la bro, bukan kota london @ paris. tanpa perancangan benda ini tak mungkin berlaku. satu lg, biasanya cina kalau kena pukul melayu wajib repot polis. kini kenapa gagal? takut soal siasat kedua belah pihak & pecah tembelang? sebenarnya memang plan nk dijadikan isu politik. aku 99% percaya ini plan dap utk musnahkan entiti bumiputera. bagi aku, kalau cina termakan hasutan dap boikot kfc, silakan. biarlah dorang beralih kpd telan babi hari2. pagi babi, tghari babi, petang babi & malampun babi. biarlah semuanya babi, sbb perangai manusia hampir mirip apa yg dimakan. so, selepas ini ramailah babi berkaki dua kt negara kita....

Anonymous said...

Melayu umno saja yang mendatangkan masalah. Melayu Pakatan rakyat ok saja . Najib sudah terkena badi satu Malaysia. Hidup DAP.

Anonymous said...

Nak jadi juara Bangsa, hang pi la ambil pekerja KFC tu kerja untuk hang.

Baru dipanggil Juara Bangsa.

Anonymous said...

Babi DAP mengamok kat sini..lancai lu DAPIG..

Anonymous said...

Cina perangai mcm babi sbb banyak mkn babi...mmg patut kena belasah babi yg kurang ajar mcm babi danny tu..babi2 ni semakin melampau skrg...ada peluang bubuh jerr babi2 ni lg pun babi haram disisi ISLAM..satu hrp2 perkasa buat tabung utk budak yg berani belasah babi danny...bleh aku tumpang derma...

Anonymous said...

the worst part is, makin ramai yg hilang respect pada bangsa Melayu kerana kita semakin biadap. Biarlah bangsa lain biadap, tp mengapa Melayu perlu ikut sama? Maaf tp inilah dari hati saya selaku pelajar berbangsa Melayu.

Dan satu lagi, Malaysia hari ini didiami pelbagai bangsa, yg sama2 memajukan negara. Bukan "Malaysia Melayu Punya." Semua di bumi Allah milik Allah, bukan sesiapa.

Renungkan.

Anonymous said...

Allah malunya saya. Kenapa sibuk persoalkn Melayu-Cina dan nk menghukum org sesuka hati. Allah itu MAHA MELIHAT. Biar segala pembalsan DIA yg buat. X payah la pukul2. Aku x nk ambik budak KFC tu jd pekerja. Tukang kebun kt rumah pun x nk. Silap hari bulan dgn mak ayah aku pun dia pukul kalau mak ayah aku melatah. isk2

Anonymous said...

hahahaha jgnkan mak ayah, atuk nenek kite pun kena maki pukul balik dgn budak mcm tu. Korang nk anak mcm tu ke? Belum tentu cium syurga.

Anonymous said...

Sesiapa yg pernah bekerja dan berurusan dgn kaum mata sepet akan memahami kenapa benda ni terjadi.

Bangsa yg tak tau adab, dan tak tahu malu.

Adalah dicadankan.. Anak Melayu yg terlibat dalam perkara ini sila buat report polis untuk membersihkan nama. Ada peruntukan undang-undang untuk perbuatan rasis dan provokasi perkauman.

DAP terlepas peluang untuk memenangi hati rakyat Malaysia apabila tidak memilih jalan tengah mendamaikan pihak yg bertelagah. Apa fungsi parti politik? Nak biarkan ketegangan meletup dan menjemput kuasa asing masuk? Begitu?

Melayu_ada_otak

Anonymous said...

kat kfc tentu ada cctv kan? kalau nak sgt kebenaran kenalah tubuh suruhanjaya siasatan diraja. dah nak sangat benda macam ni dipolitikkan. report polis tak mau, report kat DAPig macam nilah jadinya.

Anonymous said...

tak perlulah kutuk budak ni.sesungguhnya budak macam nilah yang akan mempertahankan Malaysia kalau diserang. sabar ada batasnya jadi kalau kita tak tau pucuk pangkal tak perlulah kita menyibuk.

Anonymous said...

entahlah,tapi pengalaman aku keje dgn bos cina amat memedihkan tapi aku sabar.Dah keje lebih 20thn,ada ke patut seorang purchasing amoi baru keje asyik nak marah aku aje walaupun dia yg buat silap.Bos cina ni lalu kat depan tapi buat x tahu aje.Pegi repot kat dia pun kita balik kena sembor,atas alasan x pandai ambik hati purchasing baru tu...macamanalah aku ni nak berkawan dgn cina kalau dia pun tidak berlaku adil dgn kita....

safarizohdi said...

Kamu pelajar Melayu yang buat komen menggunakan pengenalan anonymous, aku mengingatkan kamu bahawa bangsa cina di malaysia bersikap chauvanis.Aku habiskan umur aku separuh abad berkhidmat dengan ATM disekitar tahun 70an memburu Cina Kominis untuk memberi kehidupan aman kepada kamu untuk bernapas di bumi malaya ini.Kamu simkap dan tanya nenek atau dato kamu yang masih hidup bagaimana Cina Komins bintang tiga memerintah di zaman dharurat.Yang menentang petualang ini adalah tentera Melayu.Kalau kami tidak berkorban jangan mimpi kamu boleh hidup lahir dengan selesa di bumi tanah Melayu ini.Janganlah lupa diri.wslm

Anonymous said...

Anon February 11, 2012 2:37 PM

Biadap kalau takde provokasi. Bila kena provoke melampau, darah meluwap2, biasanya orang mudah hilang sabar. Kalau melenting,itu bukan biadap. Reasonable lah. Yg biadap cina tu saja.

Budak2 Melayu ni bagus, cuma kena control macho lebih skit. baru nampak hero. Tp melentig pun biarlah sentiasa bersebab. Dlm kes ni 'cina tu mmg patut kena sepuk'

Anonymous said...

boleh ke kite malayu ni bersatu. tengok komen pon tau memang susah. ade jugak lagi melayu nak politikkan semue. hal ni tak kire politik. bn atau pr kene tolak tepi dalam hal ni. tapi tengok sekarang. dah ade melayu pakatan atau melayu bn dah. pm pon disalahkan. salam hormat dari saye buat tuan safarizohdi. tanpe pengorbanan tuan dan rakan-rakan. siapelah kami sekarang

Anonymous said...

suruh puak cibai tu bukak KFP(KENTUCKY FRIED PIG)...sedap sehingga menjilat puki(PUSSY LICKIN'GOOOOOOOOD)

eXception said...

Mmg dasar CINA BUKIT!!!

Anonymous said...

bila aku tgk video kfc ni kat youtube, mesti ada jugak video budak melayu kena pukul dgn cina kat kl. kat kedai hanphone kot. peh cerita tu diam je, takde pulak budak tu mengadu kat UMNO? cina ni lebih2 pulak...bak kata filem kembara seniman jalanan..."ahh aku benci bangsa mata sepet!"

Anonymous said...

bangga dengan anak melayu?
Bangge dia memukul orang?
Apa terjadi ni? Pukul orang tetap salah...mana ada tuhan yang mengajar peganutnya memukul orang?

Jangalah terlalu berat dalam "bangsa", lihat sebagai manusia, menyata mengikut ajaran agama...perkara ini akan lebih jelas.

Patah balik sebelum masuk ke dalang. Buat and cakap dengan rajin dengan baik,mesti hidup lebih baik.

Anonymous said...

jgn slhkn smua kaum cina,cuma segelintir kurg ajar mgkn DAP,yg lain kaum cina ok mcm MCA,paham adat kaum dimalaysia,yg DAP JE KURANG AJAR,~pendekar malaysia

Anonymous said...

kalau dah cina tu..cina jugak..xkira la..cina DAP ke..cina BN ke...cina bukit ka..semua sama....mcm BABI...
jgn bagi muka...pijak..pijak jgn xpijak cina babi ni..nanti rugi!!!