Breaking News
Loading...
April 12, 2012

Info Post

Lapan dewan perhimpunan Cina daripada lapan negeri secara terbuka menyatakan sokongan terhadap Himpunan Hijau 3.0 (himpunan anti LYNAS) dan mengajak orang ramai hadir ke KLCC, Kuala Lumpur pada 28 April ini.

Dewan itu yang memayungi kebanyakan persatuan Cina di negeri masing-masing menyatakan pendirian itu dalam kenyataan bersama mereka hari ini.

Dewan terlibat daripada Kuala Lumpur dan Selangor, Negeri Sembilan, Melaka, Pulau Pinang, Johor, Perlis, Sarawak dan Terengganu.

komen aku: kenapa beria-ia sangat dewan perhimpunan cina menyokong demo anti lynas? jawapannya senang je, pasal syarikat lynas tu syarikat melayu, tu pasal depa cuba gagalkan operasi kilang tu, cuba kalau lynas tu syarikat cina punya, sure depa takan buat demo... nampak tak bagai mana cina nak sabotaj ekonomi orang melayu.

20 comments:

Anonymous said...

Diorang tu nak jaga kepentingan perniagaan proses nadir bumi yang hampir 97% pengeluaran dunia di monopoli oleh negara asal mereka di China. Dasar immigrant... tak sedar dek untung

Anonymous said...

dorg tuh org dap

Anonymous said...

Sedarlah diri kamu orang. Kilang Lynas dibantah bukan Kerana ia syarikat melayu. Kalau betul orang cina betul betul boikot perniagaan orang melayu, orang cina takkan beli kereta proton dan mengunjungi kedai makanan orang melayu. Ia adalah pasal rare earth adalah bahan radioaktif yang merbahaya dan boleh mengakibatkan kesan buruk kepada alam sekitar dan penduduk.

Anonymous said...

Ada jugak orang melayu yang protes dan banyak juga jumlahnya. Jadi jangan buat sebarang fitnah yang tak munasabah seperti komen hang itu.

Anonymous said...

Hakikatnya 90% antiLynas adalah orang Cina...hanya sebahagian kecil sahaja orang melayu...Profesor Nuklear orang PAS sendiri serta Haji Hadi Presiden PAS kata Lynas selamat...so korang sapa nak kata tak selamat??? korang bukan Profesor Nuklear pun..so KAMI TETAP KATA ANTILYNAS NI TETAP MAJORITI CINA..so...kami tetap tak pecaye anda wahai cina..

Anonymous said...

Yang Melayu sokong tu adalah melayu balaci Anwar dan kuda tunggangan DAPig...Dah terbukti secara saintifik kilnag itu tak merbahaya, tapi DAPig racist dan chauvanis Cina perangi projek tersebut..Ynag Melayu ramai bantah adalah Melayu buta tuli..macam Melayu sokong Lesbian dan GAY dan sokong Murtad...ada juga Melayu sokong..tapi itu tahap Melayu murtad...

Anonymous said...

Ramai Melayu buta tuli..macam tunggangan DAPig,yg nak halalkan murtad dan Prof dah terangkan kilang tu tak bahaya, even in china dan AS dan berlungguk kilang macam macam tu...kat China ada 155 kilang yg macam tu..tapi ok aja..tahniah kepada DApig yg berjaya mengkuda dan membabikan ramai melayu.

Anonymous said...

Makan babi dan minum arak tu lagi bahaya untuk kesihatan. Apasal cina tak kisah pun. Walaupun kajian dari universiti dari Singapore dah tunjukkan kesan makan babi dan semua orang tahu kesan minum arak. Kenapa pulak tiba2 takut kesihatan mereka terjejas dengan bahan2 rare earth yg mereka guna setiap hari??

Aiyaa semua pun mati maaaa....

Anonymous said...

sebab tu melayu kena bersatu...

Org cina ni tak dapat info yg betul pasal Lynas, yg bagi info pun kuat makan babi...sebab tu bodoh

Mereka ni tak cerdik pun...

Anonymous said...

kenapa cina tak bantah kilang nadir bumi shin et su di shah alam...?

Anonymous said...

Cina dan melayu pembangkang menghina sultan dan raja Tanah Melayu (malaysia). Cina keparat nak musnahkan ekonomi malayu dgn bantuan melayu murtad. Kilang nadir bumi berlambat kat negeri tok moyang cina cilaka. Bangsa tak kenang budi. Nak kerakyatan dulu sanggup hormat perlembagaan, dah dapat melayu nak dipijaknya. Halau je balik ke china dan bakar rumahnya.Biar 13 mei berulang lagi. Askar melayu ade senjata nak bubuh depa.

Anonymous said...

Sorang kwn aku doktor pakar, dia kata kalau nak ikutkan mudhorat, hisap rokok tu lg bnyk mudhoratnya dr kilang lynas, kenapa pemakan babi tu tak boikot ajer rokok tu? Sebabnya itu sumber biz mereka, lynas memang akan mengancam biz negara cina pasal tu keturunan pendatang dr cina tu sibuk sgt nak gagalkan prjk tu, tp yg jd bahlol org melayu yg terikut2 rentak mereka diketuai mp inderamahkota yg bangang tu. Sama jer keyakinannya dgn kuncu2 pemakan khinzir, sepatutnya umat islam tak terkesan dgn apa juga keadaan, kerana keadaan tidak akan memberi apa2 kesan tanpa izin Allah swt, ini tidak, mp tu lebih jahil dr pemakan khinzir tu.

--ganasnyer--

Anonymous said...

Kenapa cina nak dengki business melayu. Orang melayu relax je. Ada satu hopital private ni...board, management, doktor semua cina. Orang melayu cuma jadi nurse je, relax tak kisah pun, janji sama2 cari makan.

Anonymous said...

Saya adalah bekas graduan Fizik, saya pernah bereksperimen dengan radioaktif bukan rare earth, rare earth sebenarnya tiada apa-apa pun, nak kira bahaya kilang sos pun boleh mencemar alam, tiada orang bising pun. Saya bimbang nasib lynas akan jadi Asean rare earth di Ipoh kononya bahaya, tapi yang pastinya di sini orang cina hanya jadi kuli.
Cuba bagi Depa, tiba-tiba jadi bagus, selamat dsb.
itulah bijaknya orang Cina, apa saja menguntungkan mereka pasti baik, jika tidak mebahaya la.
Dasar keturunan komunis

Anonymous said...

yang bersungguh-sungguh pun cina DAP lepas dapat nasihat dari PAP sifu dia dari singapore
Tu pasal mereka selalu berjumpa, bincang macam mana nak sabotaj projek orang melayu malaysia.
tapi ada juga pengkhianat bangsa melayu yang sokong si kapir ini.
itu biasalah orang melayu malaysia
mana tahu bersatu, tak macam orang melayu indo.
Baru dapat kuasa sikit dah tunjuk belang nak jadi tuan di Tanah Melayu. tu pasal kurang ajar dan hormat sultan melayu. Semoga Allah turunkan bala ke atas negara singapore biar mampus orang cina dan melayu yang ramai dah murtad. Selagi ada Cina di sana selagi itulah Cina Dap ini kurang ajar. Pulau itu dulu milik orang melayu bukan orang cina punya.

Anonymous said...

Anti cina konon, koranglah yg kejer jilat buntut cina MCA. Singapore, singapore, sial betul umno nih. Kalau bangsa lain. mampus seinci pun tak akan dibagi tanah ni pada bangsa lain.

Anonymous said...

Aik..April 13, 2012 6:32 AM kau ni cina DAPig ke atau malayu murtad nenen konek diorang. Bukan main terasa pulak..Hahahahahaha..

Anonymous said...

Mana malayu umnongok bg dahi kau kat aku biar aku starlite skeeeetttttttttt.

Anonymous said...

Kalau Cina tu Cina juga .... tak kira dr parti dan persatuan mana ... kalau tak menguntungkan puak mereka macam2 dilakukan supaya gagal segala projek yg melibatkan puak lain....

Anonymous said...

Sukahatikau lah labu!!! Jgn buat tokong dalam kilang Lynas sudah!!! Kih!kih!kih!