Breaking News
Loading...
July 10, 2012

Info Post

Siapa dia kamal hisham nie? namanya mula-mula aku terbaca dalam malaysiakini, ada satu artikel bertajuk 'Peguam dakwa keluarga diraja Johor ugut bunuhnya' kisah yang dia cuba ceritakan ialah kononnya dia nie teranaya, di fitnah dan macam-macam lagi cerita karut yang cuba dia buat untuk meraih simpati orang kepada dia dan membenci sultan johor...

Bila ceritanya mula sejuk beku, dia mengupah seorang blogger yang kebetulan pulak dia nie seorang penagih yang terkenal dengan cerita ramalan-ramalan karutnya, dia buat segala ramalan tu dalam keadaan dia khayal tu pasal segala macam jenis tok nenek punya ramalan boleh keluar...

Sekali lagi cerita kononnya kamal hisham nie teranaya di sensasikan oleh blogger uncle seekers, mungkin dalam keadaan separuh sedar, uncle seekers menokok tambah berberapa cerita merapu dan fitnah dalam penulisanya tetapi masih lagi dalam penceritaan kamal hisham....

Ceritanya, kamal hisham nie kononnya seorang peguam, asal-asalnya dia nie seorang opis boy yang berkerja dengan seorang lawyer yang bernama rahman saad, si rahman saad ni adalah lawyer kepada sultan johor, jadi keraplah boss kamal hisham nie membawa dia ke istana sekiranya ada urusan yang melibatkan firma guamannya dan istana, sesuai dengan jawatan kamal hisham sebagai opis boy, tak pelik kalau bosnya tu bawak dia kehulu kehilir...

Sesuai dengan sifat tuanku sultan johor yang mesra dengan rakyat, dari situ si kamal nie nampak peluang untuk dia jadi kaya, jadi bila dah terlalu kerap dia mengikut bossnya rahman saad ke istana maka tidak lah pelik sekiranya kadang-kadang ada urusan yang melibatkan syarikatnya dan istana, rahman menyuruh kamal pergi seorang diri untuk berurusan dengan tuanku sultan johor.

Luck kamal hisham bermula bila tuanku sultan johor mempelawanya untuk membuka syarikat aka firma guamannya sendiri, dengan bermodalkan rm 100 ribu wang yang di berikan oleh sultan johor dan sebuah pejabat itu pun atas ehsan sultan johor, maka mulalah kepak kamal hisham megembang, bila sudah ada syarikat sendiri maka modius operandi kamal hisham pun bermula... bersambung.

13 comments:

Anonymous said...

aku yakin bro malaun ni bukan lawyer tapi loyar.

Anonymous said...

kalau benarlah bagai dikata, manusia macam Kamal hisham ni memang take sedar di untung.

Anonymous said...

untuk pengetahuan sdr berdua, saya sama satu universiti dgn tetuan Kamal Hisham. Dia seorang yg sgt humble walaupun org berada. Kalau sdra tak tahu hujung pangkal jgn buat dosa dan fitnah..rasanya semua warga UM dr thn yang grad thn 1992/93 semuanya kenal dia dan kami semua dpt menilai dia..walau apa pun, dia bukanlah seorang yg terlalu bodoh , setakat pembantu di firma guaman..skrg ni dia ada firm sndiri di Dubai pun dan byk anugerah yg dia pernah menang.

Anonymous said...

Anugerah hapanya sedara oi.. company baru set up belum established dah dpt awards?? Be realistic la sikit.. mana la org tak kata kau bodoh.. org malaysia ramai lagi yg ada kat sana dah established dan ada business yg berjaya... tak salah lah public nak kata kau beli that awards.. Eh macam ni ke mentaliti peguam tersohor?? Tak smart lah. Buang masa buat najis sendiri tanggung lah

Anonymous said...

http://medan-info-kita.blogspot.com/2012/10/kalau-si-penyamun-kamal-hisham-ada-telor.html

Anonymous said...

cerita tak masuk akal. adaka officeboy boleh berurusan dgn sultan johor.sapa la tulis ceritani bodoh punya manusia

Anonymous said...

anda tidak arif ttg kebenaran dalam negara kita sendiri. buatlah kajian yang betul dari sekadar menerima arahan dari org atasan.anda harus bertanggungjawab dgn apa yg anda tulis dan anda sendiri tahu kenyataan anda ini betul atau salah. how do u live with this? how about our next generation to come? it's enough, now is the time for the truth to arise. perbetulkan kesilapan anda wahai sahabat.

Anonymous said...

Hidup umno

awatif iman said...

sesungguhnya ALLAH S.A.T lebih mengetahui...Beliau seorang yang terpelajar....bukannya seorang office boy sebelum ni...selidik dulu..

Anonymous said...

Kamal hisham bukan sorg je yg ada mulut.. cuma dia sorg je yg berani buka mulut.. sblm ni org sume dah tahu cerita2 ni.. teruskan perjuangan mu kamal!

Abdul Shamsi Dawood said...

Saya kenal Kamal, kawan2 kamal...berdosa besar menfitnah sesama insan. Says sokong Kamal, tak dapat apa2, TAPI kenapa saya tetap sokong Kamal......TAKBIRRRR

Anonymous said...

Jgn dengki bro....tuhan marah....

Anonymous said...

Ni nampak dah siapa yang bodoh, lain kali sebelum memyokong membabi buta, kaji sedalam dalamnya, lawyer kamal hisham memang ada syarikat yang dah berjaya di dubai. Jangan baca blog merepek macam ni. Kalau betul kamal hisham ni menipu, kenapa dia di layan seperti top criminal? Segala hak di nafikan, sama level dengan anuar ibrahim? Bila semua bukti dah ada, tuan punya badan yang goyang. Semua bahan bukti yang kamal hisham ada, semua dah tersebar di internet. Cuma rakyat buta yang tak nak mengaku pemerintah dia buat salah sahaja yang akan pejam mata. Lain kali bodoh tu simpan kat rumah, kunci dalam peti besi. Jangan tunjuk dalam comment macam kat atas ni.

Aku ingat rakyat johor je yang percaya bende ni, darul ehsan pun mengarut. Puii