Breaking News
Loading...
July 2, 2012

5 comments:

Anonymous said...

UNISEL dah jadi universiti untuk paria, pasal kebelakangan ni banyak anak keling masuk belajar kat situ.

Anonymous said...

Aku duduk kat UNISEL,tiap-tipa hari JUmaat gi sembahyang kat masjid UNISEL.Apa yg aku tengok UNISEL sekarang jauh lebih baik dari dulu.Kalau dulu memang 'student' ramai,tapi nak cukup jemaat pon susah,pegawai masjid terpaksa tunggu dan kira jemaah.Dulu UNISEL cukup terkenal dgn student banyak lepak kat warung2 lebih teruk byk yg dating kat tasik sebelah masjid.Library jgn ceritalah kerusi lebih byk drp orgnya.Masaalah sosial jgn ceritalah dari kes minum ,kondom kat asrama sampai nak gugur bayi pon ada.Org kampong pon tak boleh tahan dgn kerenah2 ini.Aku pun sampai advise saudara nak antar anak mereka kat UNISEL tak payahlah.Tapi sejak dua tiga tahun ni dah banyak perubahan aku tengok,memang student kurang tapi aku tengok majoriti muka2 yg nak belajar.Masjid dah mula penuh,macam2 aktiviti agama dan pembentangan kertas kerja dibuat.Yang lebih menarik ialah setipa hari jumaat pasti ada budak tahfiz dan anak yatim yg dijemput.Moga2 Allah memberkati usaha2 ini dan UNISEL bukan saja dapat melahirkan graduan2 yang berkualiti dari segi akedemiknya tapi yg lebih penting beriman dan bertakwa kepada Allah s.w.t.Biar berdikit2 tetapi lama2 jadi bukit.Universiti termashor dunia seperti Havard,Princeton dll sudah beratus tahun.Universiti aku dulu pon ditubuhkan pada 1870 .Kat org putih Rom is not buit in one day.Kepada warga UNISEL terutama Dr Halimah teruskan usaha2 murni anda kerana Allah lebih mengetahui apa yg anda lakukan dan masyarakat sekeliling seperti kami dapat melihat dan merasai perubahan itu.

Anonymous said...

Hidup Unisel!!!!wa dulu graduan unisel..alhamdulilah...now keje kajaan...huhu

hanizam said...

ANON 12.48pm...

Duduk kat Unisel??? that's mean salah seorang staff ?? @ menumpang sebab bini jadi staff ??

kalau orang kg situ, ape ke jadahnya ada masjid sendiri pergi ke masjid Unisel??? lu pun tak "ngam' jugak ke dengan AJK masjid?? kan juak lu jugak...

jangan kencing orang bro...sekarang pun sama jugak...

masalah sosial yang berlaku bukan disana je...bila student dah ramai, mustahil untuk kawal macam budak sekolah rendah...

kes minum, student luar negeri (negro) yang buat...sebabnya bukan semuanya islam...

kalau betul kerajaan negeri sekarang prihatin, perjuangkanlah nasib staff unisel...

Skim gaji ikut kerajaan, tapi sampai la pelarasan tak dapat...

dulu elok-elok guard yang ada kerjanya ok, tapi lepas company kroni PAKATAN ambil alih, hancur..

bro, kalau nak cakap pasal benda buruk memang sampai esok tak habis...yang penting "JENERAL" kena tau buat kerja...bukan berpolitik sepanjang masa...

Anonymous said...

sejak kebelakangan ni aku tengok noh Omar macam jiwa kacau sikit, tak ada gaya lah mamat ni nak jadi mb, kata orang pasir panjang tak ada aura.