MB Melayu, Taktik DAP Nak Pancing Undi Melayu...DAP tetap melantik orang Melayu menjadi Menteri Besar Negeri Sembilan jika Pakatan Rakyat (PR) diberi mandat memerintah negeri itu pada Pilihan Raya Umum ke-13 (PRU13) nanti.

Demikian ditegaskan Pengerusi DAP Negeri Sembilan

Kenyataan itu sekaligus menafikan pelbagai tuduhan jahat dan fitnah yang mendakwa orang bukan Melayu akan dilantik menjadi Menteri Besar jika PR memenangi majoriti kerusi Dewan Undangan Negeri itu.

komen aku: jangan terpedaya dengan tipu helah dap, pada aku betul dia akan lantik orang melayu jadi mb, tapi mungkin mereka akan wujudkan jawatan timbalan menteri besar, yang akan di sandang oleh adun dap atau meletakan adun dap sebagai exco kanan dan memegang portfolio penting kerajaan negeri, sebagai contoh seperti di selangor... khalid ibrahim hanya jadi boneka, dua exco dari dap pegang portfolio pelaburan dan kerajaan tempatan, portfolio yang penting dalam pentadbiran negeri...

Comments

Anonymous said…
chegu bard akan jadi mb n9 kalau pakatan memerintah.
najibon said…
Tukar & ubah!!
Selamatkan Malaysia!
Anonymous said…
Malaysia dah Selamat
Ia akan jadi tak selamat jika PR yang memerintah
Anonymous said…
Menang ke calon dap mly tuh nanti?? Konpem kene reject.
Anonymous said…
PESANAN utk PENGUNDI2
MELAYU PRU 13.

KAMI PADA TAHUN 2008 MENGUNDI UTK
CALUN2 PAKATAN RAKYAT DI KERUSI LEMBAH PANTAI,GOMBAK,KUALA SELANGOR DLL. TUJUAN KAMI ADALAH SUPAYA MALASIA MEMPUNYAI PEMBANGKANG YG KUAT!

TAPI PD PRU 13 TAUN 2013,KAMI MENYERU KPD SEMUA ORG MELAYU SUPAYA MENGUNDI BARISAN!
AMAT MALANG SEKALI KALAU ORG MELAYU MENGUNDI LIM KIT SIANG
YG AKAN BERTANDING DI JOHOR!

JGN BAGI PELUANG KPD HAJI HADI AWANG UTK JADI PM! KALAU DIA JADI PM SEMUA PENGANUT KRISTIAN DIBENARKAN MENGUCAP NAMA ALLAH & BIBLE DIBENAR CETAK NAMA ALLAH YG SEPATUTNYA DIBENARKAN IALAH GOD!

SILA SEMUA BACA BUKU ALMARHUM TUNKU ABD RAHMAN DLM BUKUNYA
13 MAY!
SALAH SATU ELEMENT JAHAT YG MENJADI PUNCA RUSUHAN 13 MAY 1969 IALAH LIM KIT SIANG!
BILA DAP MENANG DI SELANGOR,PUAK DAP MENCACI ORG MELAYU KL.KATA2 SEP."KL CINA PUNYA, "MELAYU BALIK KAMPUNG TANAM JAGUNG, "MELAYU MASUK HUTAN DIJERITKAN SEMASA KEMENANGAN MEREKA! INI MENYEBABKAN KEMARAHAN ORANG MELAYU PD TAHUN 1969!

MEGAT & RAKAN