Breaking News
Loading...
June 27, 2013

Info Post
Ini sekor lagi cinabeng produk sekolah vernakular, dia nie nama je rakyat malaysia, tapi bahasa melayu dia bukan paham, jadi bila bahasa melayu tak paham, lain orang cakap, lain yang dia paham...

CM melaka kata, dia nak buka balik jalan di jonker walk supaya traffic flow ke bandar melaka tak jem teruk, cm melaka tak kata pun yang pasar malam jonker walk tu nak di tutup..

Tapi kalau dah dasar cinabeng sekolah srjk(c) nie memang tak reti bahasa melayu, so lain orang cakap, lain dia paham, maka hai punya cinabeng...


7 comments:

Anonymous said...

Kita balas dengan TUTUP SEMUA SEKOLAH CINA.

tobeng said...

Anak2 haram ni cuba spin cerita.

1.Jonker walk tak ditutup dikatanya tutup.Cuma jalan saja dibuka untuk menyelesaikan masalah kesesakan trafik.

2.Jonker walk jual barangan haram,tiruan,cetak rompak.Semua ini melanggar undang2.Siapa cina suka2 boleh langgar undang2?Cina kebal ka?

3.Dapig cuba mainkan isu perkauman supaya pemimpin liberal dan lembik Melayu akan menyahut salakan mereka dan masuk gear reverse macam biasa.

4.Bazar ramadhan,pasar tani ada jual barangan haram ke?Ada buka setiap hari ke?Ada kacau trafik ke?Tony lanciau phua mahu spin isu macam biasa.

Anonymous said...

MELAYU TERLALU BERLEMBUT.
DI BERI BÊTIS NAK PEHA.
SKRNG BERANI PULAK TOLAK ISLAM SEBAGAI UGAMA RASMI NEGARA.
PERLEMBAGAAN PUN MEREKA BERANI SENTUHAN.
MELAYU DI INAT SAMA TARAF DGN MEREKA.
KENA FAHAM BUMIPUTRA DGN BUKAN BUKAN BUMIPUTRA.
JANGAN KASI MELAYU MARAH....MELAY TERLALU BANYAKSABAR.............TAK SUKA KELUAR. ,,!

Anonymous said...

Dan pemimpin Melayu yang lain terus mati pucuk tidak bersuara memebela Idris harun. Kenapa? KJ kamceng dan rapat dengan Tony Puaka tu, kita faham dia tak jawab sebab KJ TIADA JIWA MELAYU...

Habis yg lain tu? Ketua Penerangan dan lain lain??? Kuasa nak, jawatan nak tapi apabila kawan seangkatan dibelasah semua senyap???

Adakah Melayu sudha layu akibat UMNO????

Anonymous said...

Anjing anjing ni harus diajar untuk duduk diam. Anjing ni kuat sangat menyalak. Dia suka samgat menyalak kat melayu. Kerajaan umno pun satu...pondan. teluq tak ada. Geng najib ni geng pecinta cina.orang melayu rugi dari setia arah nak sokong umno tapi umno ketepikan isu melayu. Nak sokng pas dgn pkr pun sama saja semuanya nak jilat punggung cinabeng.apa nak jadi dgn org melayu.

Anonymous said...

mereka semakin berani dan kurang ajar...ini lah akibatnya bila melayu berpecah dan kerajaan tidak memepunyai keberanian dalam mentadbir negara dan takut untuk mengambil tindakan

Anonymous said...

bising betul tony phua ni....kalau dia nak suruh tutup pasar ramadhan ..kita bukak la pulak jalan petaling lak untuk trafik flow...kat situ pun sama jem jugak dan tempat longgokkan barang tiruan dan DVD haram....