Breaking News
Loading...
February 11, 2014

Info Post
Lepas nie paria tu akan kata, "saya tak tulis macam tu pun, facebook saya kena hack dengan cybertrooper umno"
Dah penat rasanya tengok bangsa melayu dan agama Islam di cerca sebergini rupa, sedih memang lah sedih tapi nak buat macam mana? mereka yang ada kuasa untuk menghalang perkara ini berlaku pun boleh dok tengok saja...

Tak pernah sebergini teruk bangsa melayu dan agama Islam di hina, tahun-tahun kebelakangan ini seolah-
olah macam ada satu "force" atau gerakan di atur untuk menghina bangsa melayu dan agama Islam, untuk melemahkan jati diri orang melayu, supaya orang melayu menjadi malu untuk mengaku diri itu melayu...

Tolonglah, sampai bila kita nak berdiam diri? orang melayu dan agama Islam adalah majoriti dalam negara ini, tapi tindakan kita berdiam diri takut nak bersuara dan mengambil tindakan terhadap orang yang menghina bangsa dan agama kita dilihat seolah-olah kita ini kaum pendatang dan mainoriti dalam malaysia...

Aku sedih la...

7 comments:

Anonymous said...

Saya turut merasa apa yg admin rasa. Apa yg patut kita buat?Kalau pemimpin pun dok tengok saja,boleh ka kita buat sesuatu?

Anonymous said...

Masalahnya PEMIMPIN Melayu kita tu betul-betul berjiwa Islam tak?

Tak kiralah dari UMNO atau PAS ataupun PKR!

Kalau dah berkiblatkan kuasa dan wang, hilanglah Kaabah dari hati mereka.

Surrhead said...

memang india ni patut kena, tak patut di mengeluarkan kata2 sebegini menghina agama dan sultan secara public.

Tapi, i rasa ni fake acc sebab fb baru dibuka 26 january...tak sampai 3 minggu...rasa2 ada org saja nak wujudkan situasi tegang, lagi2 kajang nak adakan PRK tak lama lagi...

kalau nak kaji lebih, kita mula dgn siapa yg beruntung dgn modal isu mcm ni?

DET, i rasa you patut kaji isu ni terlebih dahul sebelum membuta lempar fitnah...

Tgk, DET posting jer ada india hina Islam, dah ada dua komentor terus jadi sentimental....konfirm kat luar ramai lagi terguris hati, tanpa mengkaji dulu....

DET, tolong jgn sebarkan fitnah...itu bukan nilai murni Islam

Anonymous said...

Masalahnya account fb ni bukan di hack tapi memang sengaja di buat untuk mencetuskan kontroversi dan membuat provokasi supaya reaksi negatif dan huru hara dapat ditimbulkan. Fb ni di create 25 January baru nie jer dan adakah satu kebetulan semua postnya public? Saya yakin account ni di create oleh macai PaRia supaya melayu dan india bergaduh lalu mereka yg akan bersorak riang gembira. Bukan kita tak kenal pakar strategi PaRia mereka dan kita memang tahu sangat perangai ketua umum PaRia mereka.....

Surrhead said...

anonFebruary 11, 2014 at 12:45 PM....jadik, kesimpulan kamu ialah orang PR create acc ni supaya melayu dan india gaduh, dan org PR yg create acc tu bersorak gembira....tapi skrg org dah boleh bajet yg ni acc fake, jadi melayu tak jadik gaduh india....fail la plan org PR ni kan??

bangga ada anon malaysia yg bijak berfikir ni....

Anonymous said...

Read bean army dah masuk.

Surrhead said...

suka hati kau la labu....ko kena kaji brp bnyk influence DET ada tuk RBA masuk sini....itupun kalau betul RBA wujud, labu...