Breaking News
Loading...
June 19, 2014

Info Post
Khalid samad, ahli parlimen kawasan shah alam mendesak supaya kuasa MAJLIS AGAMA ISLAM SELANGOR (MAIS) di kurangkan dengan kata lain di kecilkan kuasa MAIS dan JABATAN AGAMA ISLAM SELANGOR (JAIS) pula tidak boleh menerima arahan bulat-bulat dari MAIS.

Kenapa khalid samad meroyan sampai lagu tu? kerana MAIS tidak mahu memulangkan semula kitab injil dalam bahasa melayu dan iban yang mereka rampas tempoh hari. jadi untuk mengambil hati penganut kristian, khalid samad mencadangkan kuasa MAIS di kecilkan.

Sekiranya ini berlaku, MAIS sudah tidak boleh mengambil tindakan atau mengarahkan JAIS supaya mengambil tindakan sekiranya mereka mengetahui ada orang Islam yang akan di murtadkan oleh agama lain, JAIS hanya boleh melihat dan membiarkan sahaja orang Islam di selangor menjadi murtad walau pun mereka mengatui dan mendapat laporan ada orang Islam akan di murtadkan.

Mengecilkan kuasa MAIS dan JAIS ibarat mengikat kedua kaki dan tangan dua agensi itu tampa di tutup mata dan telinga, mereka nampak kemungkaran di depan mata, tapi mereka tak boleh buat apa-apa.

Menurut khalid, keenggan MAIS memulangkan semula kitab itu, boleh mengakibatkan imej Islam tercemar dalam kalangan masyarakat bukan Islam. sebenarnya bukan perbuatan MAIS itu yang mencemar imej Islam, tetapi perbuatan khalid yang mempertikai Enakmen Bukan Kawalan Islam (Kawalan dan Perkembangan Di Kalangan Orang Islam (1998) itu yang sebenarnya mencemar imej Islam.

Apa la nasib pengundi shah alam boleh undi orang macam khalid samad nie...

9 comments:

Anonymous said...

Pejuang Islam akan terus berusaha memastikan badan Islam tidak dipergunakan untuk kepentingan mnusia tertentu dan menjatuhkan Islam itu sendiri.

Anonymous said...

Parti nyer psl sanggup wpun dia sndiri islam..

Anonymous said...

bila kuasa MAIS dikurangkan ingat semua rakyat selangor jadi kristian ke..? aduh apa punya logik ni...?

Surrhead said...

MAIS dah langgar perintah AG. sejak bila MAIS lebih berkuasa dari AG?? Umno love macai bengong, yg tak reti pakai otak dan sokong membuta

Anonymous said...

nama dia shithead

Anonymous said...

Ada perasaan semacam tak bagus bila aku bersalam dgn anwar ibrahim ketika terserempak dalam pesawat aku di eropah. Masa tu aku terjumpa ai ni dlm kelas bisnes boeing 777.
Perasaan yg sama aku rasakan bila berselisih dgn khalid samad dgn geng nya masa dia buat round di ground floor shah alam worldwide. Ada aura negative mereka ni yg aku dapat rasakan. Hanya Allah yg tahu perasaan tersebut. Tak boleh nak describe. wallahualam.

Anonymous said...

Oi SIALhead, PI MAMPOS lu si GANGSTER KAPIRBABI!

KURANG AJAQ lu HINA bapa aku ASKAR ISLAM/MELAYU! Bapa lu yg. dapat anak PENGGANAS KURAPBABI mcm. lu tentu menyumpah HARAM KEJADAH tak habis-habis!

Dahlah haritu lu nak suruh bapa aku yg Islam/Melayu bunuh aku masa lahir di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-boleh-bagi-undi-pada-ku.html?! BABI lu si HAIWAN SYAITAN KAPIR GANAS! Baik lu MAMPOS hey si PENJENAYAH GENG KONGSI GELAP KAPIR!

Oi SIALBABIhead, aku dah lapurkan pd. KDN utk. SIASAT lu, PENJENAYAH KONGSI GELAP KAPIR BINATANG BUAS! Asyik nak ANCAM nyawa aku dan bapak aku - juga di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/hard-rock-cafe-di-putrajaya-siapa-punya.html ; di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/01/siapa-yang-nak-bunuh-hannah-yeoh.html ; dan di http://darulehsantoday.blogspot.com/2014/04/empangan-di-selangor-makin-surut-khalid.html !

Dasar lu jenis HAIWAN BABI KURAP PENGECUT mcm. SAMSENG GENG KONGSI GELAP KAPIR! CILAKA LU - BAPAK lu lahirkan anak mcm SAMSENG KURAP mcm lu apasal?!

Baik lu si KAPIR BINATANG-BUAS (tapi asyik menyamaq guna bahasa Islam) pi BERAMBUS dan MAMPUS dr. Tanah Melayu NUSANTARA PUSAKA ni kalau lu benci sgt. umat Islam/Melayu,! Hari tu bukankah lu ingat Sabah/S'wak Kristian punya - oi, Sabah/S'wak adalah sebahagian Malaysia, NEGARA ISLAM, ada paham lu si KAPIRPELAHAPKANGKANGBABI?!

Anonymous said...

Memang tak semua utk masa sekarang...ngok..

Anonymous said...

Anon 11.15. Jangan2 anon sendiri ada aura tak bagus dalam diri. Bertaubatlah. Allah itu maha pengampun.